1 yıllık hikayemiz :(

bebegim20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
10
1
3
47
Öncelikle bu psikolojik, fiziksel ve maddi mücadelede herkese sabırlar diliyorum. Yaşananlar gerçekten çok zor. Bizim mücadelemiz bir yıl önce eşimin sperm testi ile başladı.
Sayımız 100 bin ve morfoloji %0. Yaşımız 35 olduğu için hemen Denizli Erpa' da tüp bebek tedavisine başladık. 9 yumurta toplandı ve 2 embriyo transferi oldu. Olumsuz sonucu bir yılda ancak atlatabildik.

Bu arada, Şubat 2014'te eşim Pamukkale Üniversitesi hastanesinde varikosel ameliyatı oldu, sigara ve içkiyi bıraktı, aralıksız olarak arı sütü, polen, maca, keçi boynuzu kürü, Proxeed plus, badem, ceviz, kuru üzüm, Arginine ve Lysine için sporcu besini, 200mg Evicap E vitamini kullandı. Ameliyattan 3 ay sonraki spermiogram testinde sonuç aynıydı; sayı 100 bin, morfoloji %0. Eşim proxeed hariç herşeyi bıraktı.

Spermi 8000 kat büyüten ekipmana sahip oldukları için ikinci denememizi İzmir Symrna Art'ta yapmaya karar verdik. Yapılan testte sayı 300bine çıksa da morfoloji %0 olarak kaldı. Toplanan 15 yumurtadan 9 tanesi istenen durumdaydı. 6 tane embriyodan bir tane birinci kalite, bir tane 1-2 kalite embriyo transferi yapıldı. Kalan dört embriyo istenen şekilde büyümediği için dondurulmadı. Sonuç yine hüsran

Gecmis olsun cnm bizim hikayede senden pek farkli degil bizimde sperm sayisi az hareklilik dusuk morfoloji %6 esim varikoselden ameliyat oldu biryil araliksiz ilac ballar karisimlar yedi sigara icki yok ama sayi degismedi bir asilama iki tup yaptik bayramda negatif soncu aldim yas 34 karar veremiyorum ara verimmi tejrar baslimmi iş ev hastane cokta yordu yillik izni hadtaneyle bitirdim kafam piskolojim karma karisik Allah hepimizin yardimcisi olsun

Şubat ayında son bir deneme daha yaptırmayı düşünüyoruz ama iyi bir ekibi olan merkez bulmak çok zor. Bence doktor kadar embriyolog da çok önemli.
Acaba direk testislerden sperm alınsa (tese) sonuç farklı olur mu?

Arkadaslar merhaba ben de 8 kez tup bebek tedavisi gördüm hicbirinde tranfer asamasina bile gelemedim.esimin sperm sayisi cok azdi ben de bir yada iki yumurta oluyordu....cok zor,yipratici gunler hatta yillar gecti...asla umudunuzu kaybetmeyin....sonrasinda dogal olarak hamile kaldim Allahin izniyle simdi bir bebegim var cok şükür...dualarinizi eksik etmeyin...Rabbim en kısa zamanda isteyen herkese nasip eylesin...dua ile....

Yuce rabbim dedimi olur cnm bizim icin zamani gelmemis demekki Allah saglilla buyutup hayirli evlat olmayi nasip etsin bebegini dualarinda bizefe yer ver olurmu bide sperm sayiniz kacti neden transfere kadar gelemiyodunuz

Amin...en kisa zamanda siz de evlatlariniza kavusursunuz insallah...aynen dedigin gibi zamani gelmemiş. ..gelecek Alkahin izniyle...4milyon civarlarinda..embriyo olusmadi bazi denemelerde yumurta kaliteli olmadi...

8 denemeyi nasıl kaldırabildiniz? Doğal olarak hamile kaldığınızda özel bir şeyler yaptınız mı?

4 yılda oldu butun bu denemeler cok zor oldu tabi her seferinde acaba bu sefer olacak mi diye beklemeler sonuç hüsran 8.denemeden sonra bıraktık artik güç kalmadı olmayacak dedim....Özel birsey yapmadım....tedaviyi biraktiktan 2 ay sonra hamileydim

Canim benim ben manisa merkezdeyim doktorum isinin ehli cok iyi bir doktor tayfun özcakir. Benim cevremde kum varsa ben dahil hepsi hamile kaldi tabi allahin izni ile ben ikizlerime hamile kaldim 5.5 aylik erken dogum la kaybettim bi arastir derim ama senin esinle alakali onun sorununun cozulmesi gerekiyor bizdede morfoloji dusuk allahum hayirlisini nasip etsin hepimiz icin

Doktorlar, sayısı 100bin ya da 300 bin olan spermlerin içersinde mikroskopta morfolojisi düzgün sperm bulunur" diyor. Kromozon testi de olumlu çıktı, varikosel ameliyatı da oldu ama eşimin morfolojisi nasıl düzelir bilemiyorum. "Kanallarda sorun var sanırım, mini tese yöntemi ile direk testislerden alsınlar spermi" diyor. Üzülüyoruz.

canım geçmiş olsun. ben de smyrna'da tedavi oldum. aslında genel olarak memnundum. ama şimdi antalyada devam ediyorum.
tese yaptıracaksanız istanbul veya ankara'yı düşünün derim.

inşallah hayırlı evlat olur :)

insan ilk anda "8 deneme" lafını duyunca afallıyor. ben de kendimi düşününce şaşırıyorum 1 yılda 4 deneme... 1. de hiç yumurta oluşmadı. 2. 'de toplanamadı, 3. de embriyo oluşmadı. 4. de embriyomuz oluştu çok şükür; ama tutunamadı garibim :) umutluyuz, giderek daha iyi sonuç aldık.

canım geçmiş olsun. ben de smyrna'da tedavi oldum. aslında genel olarak memnundum. ama şimdi antalyada devam ediyorum.
tese yaptıracaksanız istanbul veya ankara'yı düşünün derim.
Antalya'da nerede tedavi görüyorsunuz? 15 tatilde İstanbul medical park düşünüyoruz..

Bizim gibi denemis bir arkadas vardi negatiften sonra kendiliginden hamileymis alti haftalik esi ameliyat olcakti ama yuce rabbim ol dedimi oluyo uzulme zamani gelnce bizimde olcak ins

arkadaşım rabbim yardımcın olsun..bizimde sorun morfolojı ve sayı azlığı ilaç kullanıyoruz suan 2 tüp denemem var benimde olumsuz.sanırım morfolojı düzelmeden tp te tutmuyo..tese güzel olabilir.denemelisin bence.

Cnm hangi ilaclari kullaniyosunuz esim bir yili askin.kullandi bir cok ilac fakat hicbir fayda goremedik sizde varmi bi gelisme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…