• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10,5 aylık bebek bunları yiyebilir mi?

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.

Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??

2 çocuğum var, Benimkiler 6. Ayları bittiğinde ek gıdaya başladı, en baştan beri katı beslendiler.
Bebek pankekleri, fırında mücver, pirinç pilav, bulgur pilavı, haşlanmış parmak sebzeler, bebek kurabiyesi, yumuşak meyveler, köfte vs yiyorlardı..
Her çocuk aynı olmuyor ama, bir de nohut ve kuru fasülye kabuklu bakla, çocuk onlarla zorlanabilir. Meyvesini katı verin. Örneğin şeftaliyi bizimkine dilimleyip veriyorum. Öyle yiyor... yada kavunu yarım ay şeklinde kesiyorum elinde kendi yiyor... 11 aylık.

Bu arada bu kadar şey yemelerine rağmen rende havucu tehlikeli buluyorum kendi adıma..

Ben hiç püre vermedim, buna rağmen nohut, fasulye gibi taneli yiyecekleri yemesi 1buçuk yaşını buldu, çok normal geldi bana.

Edit: Bu tür taneli yiyeceklerde ilk alıştığı yeşil fasulyenin taneleri, sonra bezelyeydi.

Hanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.

Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??
benim kardeşimin karısı 7 aylık bebeğin eline mısır kocanı verıyor
bebeğin iki dişi var altta baya baya yiyiyor ama ben sinir oluyorum
mısır büyük insanı bile rahatsız eder

Katı yemesi konusunda doğru diyor. Bende ek gıdaya direk katıyla başlamıştım, çatalla falanda ezmemiştim. Ama bakliyatlar kabuklu, boğazına takılabiliyor o dönemde.

Yumuşak meyveleri direk yutmadan çiğneyebileceği boyutta kesip koyun kendis yiyebilir.

Pankekleri, haşlama sebzeleri, köfteleri de tutabileceği boyutta verin. Hiçbir şeyi birbirine katmayın. Tek başına yiyebileceği şeyler olduğunda daha çok zevk alacak yemekten.

Ağzına ekmek, pişmiş patates, makarna, yumuşak meyve parçaları vererek alıştırmaya başla. Her şeyi çorba şeklinde verme artık damakları yemeye elverişli.

benim kardeşimin karısı 7 aylık bebeğin eline mısır kocanı verıyor
bebeğin iki dişi var altta baya baya yiyiyor ama ben sinir oluyorum
mısır büyük insanı bile rahatsız eder

Keşke biraz araştırsa..
Mısır 11. aydan önce verilmez.
Yiyebilmesi sindirebildiği anlama gelmezki..
İleride mide ve bağırsak problemleri çıkabilir..

Keşke biraz araştırsa..
Mısır 11. aydan önce verilmez.
Yiyebilmesi sindirebildiği anlama gelmezki..
İleride mide ve bağırsak problemleri çıkabilir..
kendisi çok araştırmacı modern bir annedir:)
birşey diyemiyoruz ne diyelim.
kendi kendimize sinir oluyoruz sadece.

Bebekten bebeğe fark eder.
Kızım 9 aylıkken parça eti kemiğinden sıyırıp yiyebiliyordu.
Ama nohut vs gibi nefes borusuna kaçabilecek şeyleri üstüne hafifçe basıp yuvarlaklığını bozarak verdim önlem olarak.
Blender işine hiç girmesen yerdi ama şimdi biraz zamana ihtiyacınız olabilir.
Taze fasulye vs direk buharda pişirip verebilirsin. Parmak gıda zaten

Her bebek bir olmaz benim oglum da sadece pilavi falan yutamiyor. Oyle gerekiyor boyle gerekiyor diyenlere bakmayin. Disleri yok bu cocugun nasil yutacak. Ille taneli verecekseniz cok cok az verin o zaman agzinda geveler yutar

2 çocuğum var, Benimkiler 6. Ayları bittiğinde ek gıdaya başladı, en baştan beri katı beslendiler.
Bebek pankekleri, fırında mücver, pirinç pilav, bulgur pilavı, haşlanmış parmak sebzeler, bebek kurabiyesi, yumuşak meyveler, köfte vs yiyorlardı..
Her çocuk aynı olmuyor ama, bir de nohut ve kuru fasülye kabuklu bakla, çocuk onlarla zorlanabilir. Meyvesini katı verin. Örneğin şeftaliyi bizimkine dilimleyip veriyorum. Öyle yiyor... yada kavunu yarım ay şeklinde kesiyorum elinde kendi yiyor... 11 aylık.

Bu arada bu kadar şey yemelerine rağmen rende havucu tehlikeli buluyorum kendi adıma..

en baştan püre işine girmeseydim, eminim bebeğimde yerdi ama ne yazık ki beni bu konuda uyaran kimse olmadı. aman zorlanmasın, aman daha çok yesin derken yeni yeni başladık taneli beslenmeye. meyvelerden dilimler kesiyorum mama sandalyesinde yapıyorum bunu karpuz kavun şeftali vb. bir iki minik ısırık alıp atıyor. :) zamanla alışacak inşallah.

Katı yemesi konusunda doğru diyor. Bende ek gıdaya direk katıyla başlamıştım, çatalla falanda ezmemiştim. Ama bakliyatlar kabuklu, boğazına takılabiliyor o dönemde.

Yumuşak meyveleri direk yutmadan çiğneyebileceği boyutta kesip koyun kendis yiyebilir.

Pankekleri, haşlama sebzeleri, köfteleri de tutabileceği boyutta verin. Hiçbir şeyi birbirine katmayın. Tek başına yiyebileceği şeyler olduğunda daha çok zevk alacak yemekten.

eline versem ağzına götürüp tadıyor vb ama doyacak gibi yemiyor. çoğunlukla bir iki minik ısırık alıp bırakıyor. böyle olunca da ben sürekli yiyebileceği şekle sokuyorum herşeyi.

en baştan püre işine girmeseydim, eminim bebeğimde yerdi ama ne yazık ki beni bu konuda uyaran kimse olmadı. aman zorlanmasın, aman daha çok yesin derken yeni yeni başladık taneli beslenmeye. meyvelerden dilimler kesiyorum mama sandalyesinde yapıyorum bunu karpuz kavun şeftali vb. bir iki minik ısırık alıp atıyor. :) zamanla alışacak inşallah.
Diğer cocuklarla asla kıyaslamayın.
Her anne farklı büyütüyor.
Ben blenderı sevmem cok az kullandım.
Tane pütürlü verdim hep.

Zamanla alışıcaktır. Sadece biraz zaman

Ağzına ekmek, pişmiş patates, makarna, yumuşak meyve parçaları vererek alıştırmaya başla. Her şeyi çorba şeklinde verme artık damakları yemeye elverişli.

arada yapıyorum bunu ama minik minik yemesi saatler sürer . gün içinde birçok işim oluyor. o yüzden bu dediğinizi ara öğünlerde yapıyorum. henüz çüğnemeyi bilmiyor, direkt yutuyor çoğu zaman.

9. aydan itibaren hic bir seyi ezmedim diyebilirim. benim sıpaların dişleri de erken çıktığı için bir yasındayken keçiboynuzu yiyebiliyorlardı.

ama bu yeme işi artırımlı olmalı, yani hiç katı vermemişken biri artık yemesi gerekir dedi diye çocuğa verirseniz maazallah kötü sonuçları olabilir. o yüzden eltiyi ve de bizi takmadan çocuğunuzun diş durumunu da gözeterek katı gıdaya geçiniz. örnek veriyorum ezdiğiniz şeyleri daha büyük parçalar halinde bırakarak başlayın, diyelim kuruyemişi rondodan un gibi yapana kadar eziyordunuz, şimdi keke pastaya koyar gibi ezin, onu yemeye alışınca 4 e bölün sonra ikiye derken tam bir fındık verebilirsiniz tamamen çiğnemeyi öğrendiğinde gibi.

mesela kabak dolması bu yaş için gayet güzel bir yemek olabilir, hiç ezmeden yedirmeyi deneyin.

Back
X