• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10,5 aylık bebek bunları yiyebilir mi?

Kızım 1,5 yaşına kadar pütürlü gıda kabul etmedi, sürekli kusardı, şimdi 2,5 yaşında, taş versem kemirir. Çabalamaya devam ettiğiniz sürece, neyi başarıp neyi başaramadığını çok takmamak lazım, bir gün başarıyorlar çünkü. Pirinç boş kalori, bunun yerine bulgur tavsiye ederim. Ben içine mevsim sebzelerinden de rendeleyip koyuyorum, bayağı besleyici oluyor. Nohut yiyebilir ama üzerindeki zarı soyup vermeniz gerekiyor, çünkü o zarı sindiremiyorlar. Kızım salçalı nohut yemeğini ağzına sürmez ama ezip falafel gibi köfte yapınca, yoğurtla bayıla bayıla yiyor. Ayı ayına neyi yiyebilir neyi yiyemez doktorunuza sorabilirsiniz aslında ya da internette bulabilirsiniz. Gurme Bebek diye bir site var, ben çok faydalanmıştım oradan.

Katı yedirmeye geç başlamışsınız 11 aya kadar püre şeklinde yedirdiğiniz için şimdi zor geliyor katı gıdaları yemek. Hem çiğnemeye üşeniyordur hem de yutma sorunu yaşıyor olabilir 6- 7. aydan sonra başlanabilir rahatlıkla o saydıklarınıza. Benim yiğenim 10 aylıktı gittim mantı yapmıştık az az ağzına verdik küçük küçük yedi. Pilav yer, içinde et olan çorbayı da içiyordu, azar azar köfte küçük küçü parçalar halinde falan, şehriye çorbası rahatlıkla yiyor ayrıca balık da yiyebilir. Alıştırmaya çalışın

eline versem ağzına götürüp tadıyor vb ama doyacak gibi yemiyor. çoğunlukla bir iki minik ısırık alıp bırakıyor. böyle olunca da ben sürekli yiyebileceği şekle sokuyorum herşeyi.
Ne kadar isterse o kadar yesin zaten. Aynı ayda olan birkaç bebeğin annesi asla “şu miktarda doyar” diye tek karara varamaz. Ne kadar ki o miktar? Bırakın o karar versn buna. Siz kendinizde uzatırsınız, yerse yer. Ek gıda hep ana gıda gibi görülüyor. Çocuk zaten doymayacak, sadece tadacak.

Hanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.

Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??
Bazı çocuklar geç diş çıkarır diş i yoksa zaten biraz ezmek lazim ama varsa da yiyebilir deneyin

Blender kullandiginiz icin alisma sureci olacaktir. 6. ayda basladik ek gidaya hic blender kullanmadim, blw usulu basladik sonradan calistigim icin bakan kisi klasik besledi, simdi karisik gidiyoruz ama hem klasikte hem blw de 6 aydan itibaren puturlu yiyecekleri yiyebiliyor. Su an 11.5 aylik bizim yedigimiz sekilde her seyi yiyor tabi tuzsuz ve sekersiz olarak.
Sadece zaman taniyin ve artik yiyecekleri ezmeyin ;)

Benim esime her seyi pure vermisler bebekken.
Suan hala kek yer kurabiye yemez
Isira isira bi elma yemez
Kuruyemis yemez

En sevdigi yemek pure corba
Tatli puding

Her bebek farklidir karsilastirmak istemiyorum ama siz yavas yavas taneli verin. Disi yoksa bile agzinda eveler geveler. Benim oglum biraz gec dis cikartti ama disi yokken de veriyordum bazi seyler.

merhaba kizlar . benim oglum 1 yasina gircek bu ayin sonunda ben corbalarini bladra veriyorum mercimek tavuk corbasi ws ws nohutun suyuna ekmek katip veriyorum butun yemek sulari dagil et sotenin de suyunu veriyorim taneli vermeye korkuyorum nefes borusuna kacar diye boyu kilosuda ayina gore cok iyi ayrica yogurt sevmiyor kati ayran yapiyorum iciyor onmeli olanda o vitamini almasi cok cok takilma zamani gelince kendi istiycek

Alışması zaman alır yavaş yavaş artıracaksınız. Önce içine iki kaşık yerine bir kaşık yoğurt karıştıracaksınız , sonra bir bakmışınız yoğurda gerek kalmamış. Aslında en başından püre yapmamak gerekiyordu ama olmuş bir kere.

Hanımlar tek tek cevaplamayi çok isterdim ama inanın zamanım yok. Konuma gösterdiğiniz ilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Moral oldunuz.

Hanımlar mesela katı bir lokma verdiğimde mesela küp kavun ya da ekmek ağzında çevirip yutmuyor. Tukuruyor en sonunda. Sizce bunu neden yapıyor??

Eltiniz tepkili söylemişse kırıcı olmuştur belki ama dost acı söyler tarafından bakarsak evet oğlunuza besinleri karıştırmadan ve püre yapmadan yedirmelisiniz. Taneli yemeli ve kısa sürede besini yoğurda/çorbaya karıştırmayı bırakmazsanız uzun vadede sıkıntı olabilir bu durum.

Hanımlar tek tek cevaplamayi çok isterdim ama inanın zamanım yok. Konuma gösterdiğiniz ilgi ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Moral oldunuz.

Hanımlar mesela katı bir lokma verdiğimde mesela küp kavun ya da ekmek ağzında çevirip yutmuyor. Tukuruyor en sonunda. Sizce bunu neden yapıyor??
Püreye alıştığı için .. Püre olayı baştan yanlış aslında. Taneleri küçük küçük verin püre yapmayın zamanla alıştıracaksınız. Eğer tükürüyor diye yine ezerseniz bunu öğrenir ve yine taneli verince tükürür ki ezilsin. Ama her seferinde tükürse dahi küçük taneler verince pes edecektir.

Hanımlar belki konumun yeri burası değil ama aklıma takıldı, sormak istedim. Bebeğim 11 ayına girecek, az kaldı. Bundan birkaç hafta önce blendiri bıraktım ve taneli yedirmeye başladım. Şuan kucuk ispanak yaprağı ve pirinçli çorba, şehriye corbasi, rende havuç ve pirinçli yoğurt, tel tel yapılmış eti çorba yiyebiliyor. Dün nohut yemegi vardı, alışsın diye çatalla ezip yedirmek istedim, yemek istemedi mecbur yoğurduna kartım öyle yedi. Taneli şeyleri illa yoğurt ve çorba gibi sıvıların içinde yiyor. Mesela bir kaşık pirinci sade hayatta yemezken yoğurdun ve çorbanın içinde yiyor.

Eltim dün, nasıl sade yemez, yeşil fasulyeyi vb. hep ezmeden ya da çok az ezerek yemesi gerekiyor dedi. Kafam yine allak bullak oldu. Siz de durumlar nasıl??
Nasil alistirirsaniz oyle gider. Surekli ezerek yumusak gidalar yedirirseniz cocuk oyle alisir taneli veya sert birsey verdiginizde tikanir bogazina kacar. Siz en iyisini yapiyorsunuz bence.

Canim ispanak gibi seyler bogazina yapisabilir bir de nohutun kabugunu soy oyle ver ben biraz pimpirikliyim daha yeni bıraktım sıtmayı 27 aylık onun dışında yiyebilir

Back
X