evet haklisin saglik cok önemli bu yüzden iyilesip kilo vermeye kaldigim yerden devam etmek gerekiyor, ehhh bende bir haftaya kadar tam toparlamis olucam insallah :) gecmis olsun dilegin icin tesekkür ederimkacamaklar konusunda haklisin onlari bir cözüme kavustursan rahatlarsin.mesela ne kacamagi yapiyorsun? belki beraberce bir düzene sokabiliriz kacamak aliskanligini.kacamagi ne zaman yapiyorsun, neler kacamak senin icin? ve günde kac ögün yemek yiyorsun? bu sorularin cevaplari önemli güclü bir irade icin.merak etme,gercekten istiyorsan kilo vermeyi senden ancak kacan ve ucan kurtulur
Canım kaçamklarım nasıl oluyor şöyle öğretmenim arkadaşlar genelde okula birşeyler yapıp geliyor bir hayır diyorum iki hayır diyorum üçüncüsünde yiyorum çayı çok seviyorum yanında birşeyler atıştırıyorum tatlıyı çok seviyorum çoğu zaman hayır diyemiyorum çoğu zaman ortamdan uzaklaşıyorum arkadaşlarda tepki gösteriyor olumsuz konuşup motivasyononuzu bozmak istemem sadece neler yapabilirim siz neler yapıyorsunuz merak ediyorum yanımda kuru meyve götürmeye çalışıyorum ikiz kızlarım var sabah birlikte çıkıyoruz okulumun ana sınıfına gidiyorlar telaştan unutuyorum her zaman akşamdan da hazırlayamıyorum işte böyle bir düzen kurmalıyım ve devam ettirmeyim yoksa başka türlü kilo vermeyeceğim sanırım
ben o gün disarida olucaksam , gün icinde yiyebilcegim seyleri yanima aliyorum, benimde 2 kücük cocugum var ,kizim okula basladi bu sene, oglum yuvaya gidiyor .sabah telaslarini bu yüzden iyi bilirimsürekli bir telas oldugu icin sabahlari ve o günü disarida olucaksam ben uykumdan feragat edip 15 dakika önce uyaniyorum cocuklardan,sakin kafayla kahvemi hazirliyorum.kahvemi icerken bir yandan yiyecek kutumu hazirliyorum :) kendime su sizdirmayan saklama kabi aldim.icine o gün ne yemek istiyorsam koyuyorum.bazen kendime bir tost hazirliyorum mesela.yada salatalik turp bunun gibi seyler koyuyorum.tatli istegimi ilk baslarda bende kurutulmus meyvelerle karsiladim.kuru kayisi, incir ve hurma gibi.ama artik tatli krizlerim yada ihtiyacim olmuyor.
sabahlari bir bardak elma sirkeli balli karisim icersen tatli isteginin önüne gecersin.zaten sonrasinda o suyada ihtiyacin kalmaz,bir bardak ilik suya 1 yemek kasigi elma sirkesi bir tatli kasigi bali koyup iyice karistir,sonrada nefes almadan icelma sirkesinin kokusunu ben baslarda tolere edemedigim icin nefes almadan bir dikiste mideye indiriyordum.sirke vücuddaki safrayi azaltip cabuk acikmana engel olur.balda kan sekerini düzenler.yalniz dikkat etmen gereken tek birsey var.sirkeyi organik al.icinde ektra asit düzenliyiciler filan olmasin.onlar zararli.saf elma sirkesi olucak.aslinda en güzeli ev yapimi sirke ama bilmem ugrasirmisin yapmak icin.ugrasirim diyorsan tarifini verebilirim.ben kendim yapiyorum evde. senin icin aklima baska cözüm gelmiyor.ben böyle önüne gectim tatli krizlerimin.
5 ltlik kavanoz için ölçü;
1 çay bardağı nohut
1/2 çaybardağı bulgur
1/2 çay bardağı şeker( 2-3 yemek kaşığı bal olursa çok daha iyi olur)
- Cam kavanoza yarısına kadar su koyun
- Nohutu, bulguru ve şekeri su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin..üzerine de elma kabuklarını eşiklerini koyun.
- Kavanozun ağzına bir tülbent örtüp, bağlayın.
Şimdi oluşum aşamalarından bahsetmem gerek..bu ilk kez yapacaklar için çok önemli
- Sirkeniz yaklaşık 40 gün boyunca bu şekilde kalmalı..
- Sirkeden zaten bildiğimiz sirke kokusu gelmeye başlayınca olmuş demektir.
- Ayrıca bir de misafirleriniz olabilir..bunlar sirke sinekleri..
- Bu sinekler , her ne hikmet se bir süre sonra yok oluyor..( bunu da ancak sırrın sahibi ALLAH bilir)
- Yaklaşık 2 ay olunca sirkenizi 2-3 kat tülbentten süzün..çünkü bundan sonra meyveler çürümeye başlar..
- Kavanozunuza süzdüğünüz sirkeyi tekrar koyun..
- İçine 2 yemek kaşığı bal koyun..bu sirkenin keskin olmasını sağlayacaktır..
- Artık ağzını kapatıp serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz..
ben 5 lt.kavanozun yarisina kadar elma kabugu koyuyorum.hatta o kadar elmayi bir kerede yiyemedigimiz icin elmayi soymadan 4-6 ya bölerek meyvenin etli kisimlarinida atiyorum kavonozacekirdekli kisimlari dahil.kavanozun cam olsun yalniz.plastik kullanma. bu tarifi ablam netten buldu ve denedi.bende 6 ay kadardir bu sekilde yapiyorum.elmalarin eksi elmalar olmasin.mümkün mertebe tatli elmalardan sec.
DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER
- Sirke oluşum sırasında 15-25 derece arasında muhafaza edilmelidir.
- Ortam ılık ve mutlaka karanlık olmalıdır..o nedenle toprak küplerde daha iyi sonuç alınabilir.
- Yine bu nedenle elma sirkesi ilk baharda, üzüm sirkesi de sonbaharda yapılmalıdır.
- Bütün sirkeler aynı teknikle yapılabilir.
- iyi sirke berrak olur..ama bulanık ta olsa kullanılabilir..
- Oluşum aşamasında kavanozun ağzı kesinlikle kapatılmamalıdır..havayla temas fermantasyonu sağlar..aksi halde alkolleşir.
- 40 günün sonunda sirkenizin ağzında deniz anasına benzer beyaz bir tabaka oluşur..buna SİRKE ANASI denir..
- Bu sirke anasını bir sonraki sirkenizi yapmak için maya olarak kullanabilirsiniz.
- Bu durumda nohuta ve bulgura gerek yok.sadece sirke anası ve bal yeterli.
Son bir şey daha söyleyim..özellikle hiç ev sirkesi yemeyenler ve yapmayanlar için..ev sirkesinin tadı hazır sirkelerinkinden çok farklıdır..bu nedenle hazır tadı bulamazsanız olmadı yapamadım diye düşünmeyin
evet son yazdigimdan beri asagi yukari 2 hafta gecti.yeni kilom 66.800 gr. artik cok zorlasti kilo vermem.bir basari biliyorum ama 2 haftada 2.200 gr.vermek az görünüyor gözüme.ama kararliyim hedefe varasiya kadar bu iskenceye devaminsanlarin beni gördüklerinde gözlerini kocaman acip harika gözüküyorsun demeleri inanilmaz güzel bir his.bu güzel cümlelerin beni simartmasinada izin vermiyorum.aynen devam ediyorum diyetime.sadece artik yorgunluk hissediyorum sanki biraz.aylardir ugrasiyorum ve sonuclarinida baska insanlarin agzindan duyuyorum, yüzlerinden görüyorum.ama tüm bunlara ragmen yoruldugumu hissediyorum.ama durmak yok.ne olursa olsun diyetime tam gaz devam edicem. düzenli kullanmak zorunda oldugum ilaclarim yüzünden ne yazik ki oruc tutamiyorum zaten yani yemek düzenimi degistirmek, diyeti savsaklamak icin hic bir gecerli nedenim yok.simdilik hoscakal günlük.dogum günümde 65 rakamini görüp kendime en güzel hediyeyi verebilmek umuduyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?