10 aylik bebege ek gida nasil olmali ?

Tugba Akbas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
13
11
88
Bebegim on aylik ve mama veriyorum. Bir yasindan sonra mamayi tamamen birakmak istiyorum. Ama mamayi birakirsam nasil besleyecegim konusunda bir fikrim yok. Gece bir kez mama veriyorum su an , birakinca ne yapmaliyim.(Gunduz de dort kere veriyorum tabi en az) Kahvalti yapiyoruz o iyi ama ogle ve aksam corbayla doymadigini dusunuyorum. Miktar olarak nasil olmali ? siz nasil besliyorsunuz bebeklerinizi? Tavsiyelerinizi bekliyorum, tesekkurler.

Öncelikle hatanız mamayı 1 yaşında kesmek olur.
Nasıl anne sütü 2 yaşa kadarsa, mama da öyledir.
Sıklığı giderek azalır, geceleri uyumadan önce ve sabah ilk uyandığında olabilir ama devam etmeniz lazım.

1 yaşına kadar yasaklı besinler(tuz, acı, salça, bal, egzotik meyveler, bazı kuruyemişler) hariç sizin ev düzeninizde pişen yemeği bebeğiniz de afiyetle yiyebilir.
Bu arada bakla 3 yaşına kadar yasaktır.

Örneğin 10 aylık bir bebek 3 ana 3 ara öğün ve 3 biberon mamasıyla devam edebilir.
Yemeklerinizi daha şifalı hale getirmek için ilik ve tavuk suları, peynir altı suyu kullanabilirsiniz.

Mama konusunu tekrar dusunecegim, tesekkurler onerileriniz icin.

Ilk cocugumda pek deneysel davranmadim, kasik mamalariyla besledim.Hata etmisim
Ikinci cocugum biz ne yiyorsak sapur supur götürdü
On aylikken falan baya yumurta, peynir ekmek ne varsa yiyordu, meyveleri püre halinde degil de bütün yiyordu
Eline elma soyup verirdim kemirirdi
Keske ilk cocugumda da böyle yapsaymisim
Oglum masallah cok istahli, herseyi yiyor, hatta sabahlari sadece ona yumurta kirdigim olur
Yani verin önüne kendi bir baksin tatsin, deneyin nasil icinize sinerse öyle yapin

Evet vermeye calisiyorum, tesekkurler.

Ek gıdaya başlamadınız mı?
Her sabah iyi pişmiş yumurta sarısı (beyazı kesinlikle yasak) ve evde yapılmış lor peyniri. Bunlara ilave meyve avokado olabilir, yarim ceviz eklenebilir.
Mercimek, nohut, kuru fasulye, yeşil ve kırmızı mercimek, bezelye gibi bakliyatlar verebilirsiniz (bakla kesinlikle yasak). Mevsim yeşilliği ve mevsim meyvelerini verebilirsiniz (patlıcan ve çilek yasak).
Tuz seker salca baharat bunları kullanmadan kendinize yapar gibi yapabilirsiniz.
Yemeklerine mutlaka asit oranı düşük zeytinyağ kullanın. Kuru sogan sarımsak katabilirsiniz yemeklerine. Yoğurdu evde kendiniz mayalayın.
Tabi ilk kez verdiğiniz besinlerde 3 gün kuralını unutmayın.

Benim kızım da 10 aylık evde yemekleri ona göre pişiriyorum artık bizimle yiyor.
Yemeklere acı, baharat, tuz, salça koymuyorum. Patlıcan, bakla yasak. Kahvaltı da yumurta(beyazı yasak) ev yapımı lor yiyor. Eline salatalık, elma, armut vs veriyorum kendi dişleye, eme yiyor. Bizimle sofraya oturduğu zaman yemek seçmiyor biz ne yersek meraktan yiyor. Bunlar haricinde emziriyorum anne sütü alıyor. Belli bir aya kadar anne sütü veya devam sütü alması gerek diye biliyorum. Doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…