10 aylık bebeği cankurtaran hayata döndürdü

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
- Antalya'da bir anne 10 aylık bebeğini kucağına alarak denize girdi, sudan çıkınca emzirmek istediği bebeğinin nefes almadığını fark ederek yardım istedi - Bebek, cankurtaranın kalp masajı ve suni teneffüsüyle hayata döndürüldü
fft81_mf5138405.Jpeg

ANTALYA (AA) - Antalya'da, annesiyle denize giren ve su yutan 10 aylık bebek, boğulma tehlikesi geçirdi.

Konyaaltı Sahili 3 No'lu plajda 10 aylık kızı Serra Beril ile denize giren Gülcan Benzin, bir süre kızıyla suda oyunlar oynadı. Bu sırada kızının su yuttuğunu fark etmeyen anne Benzin, onu emzirmek istedi. Hareketsiz duran kızının nefes almadığını anlayan anne paniğe kapıldı ve çevresindekilerden yardım istedi.

Sahilde görevli cankurtaran Cem Balkan tarafından müdahale edilen ve nefes alması sağlanan minik Serra Beril, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Bebeğin bilincinin açık olduğu öğrenildi.

- "Neredeyse her gün bir çocuk boğulma tehlikesi geçiriyor"

Cankurtaran Şefi Gökhan Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, neredeyse her gün böyle bir çocuk boğulma tehlikesiyle karşılaştıklarını söyledi.

Ailelerin bu konuda daha duyarlı olmalarını isteyen Şanlı, "Kendisini ifade edemeyen çocuklar su yutuyor ama aile bunun farkına varmıyor. Bu, sessiz ölüm olarak nitelendiriliyor. Bugün de buna benzer bir olaya şahit olduk" dedi.

Cankurtaran Cem Balkan ise anne Benzin'in bağırmasıyla olayı fark ettiklerini anlattı. Hemen çocuğa müdahale ederek nabzına baktıklarını, kalp mesajı ile suni teneffüs uyguladıklarını dile getiren Balkan, "Çocuğu kurtardığımızı düşünüyorum. Bilinci açık olarak hastaneye gitti" diye konuştu.

Sudan ve denizden o kadar korkuyorum ki ..
Bilinçsizce yapılan hareketin sonucu olduğunu düşünüyorum..
Yavrum inşallah bir şeyi yoktur.

denize yüzme bilmeyen bir bebekle girmek oldukca riskli , kıyıda bebeğin yüzü size dönük olacak denizde dalga olmayacak , su içinde ve dışında bebeği güneşten koruyacak şapka , şemsiye olacak ve bebeği 10 dk dan fazla su içinde tutmamak lazım. hiç birşey sudayken bebekle aranıza girmeyecek. daha dikkatli olmak gerekiyor.

Denizde koca koca insanlar bile telef olurken ısrarla bebekleri denize tedbirsiz sokup açılmanın anlamı be arkadaş?
Ya sana kramp girse ya kalp krizi geçirsen ya ayağını yengeç kapsa panik olsan?
Koltuğunun altındaki karpuz sanki... Sonra kader, kısmet, nasip.
Nasip falan değil bildiğin tedbirsizlik, cahillik, düşüncesizlik.

teee gene sinirlerim zıpladı 10 aylık bebekle nasıl oynadınki suda su yuttu be kadınn nasıl farkedemez insan benimde oğlum var ve onunla denize girdiğimde sadece yarı beline kadar suya sokuyordum onu..

Nefes alamayan bebek çırpınmaz mı ya, nasıl farkedememiş. Suyu nasıl yutmuş onu da anlamadım. Batırıp batırıp çıkarmış olmalı. Neyse kınamıyorum bazen insanın basireti bağlanıyor olmaz dediğin şey oluveriyor. Allah korusun.

Allah tan adam bilinçliymiş
görevini yapabilen bir adammış da kurtulmuş yavrucak

Ben anlayamadım olayı. Simitsiz mi sokmuş çocuğu suya. Yoksa nasıl su yutsunki. Çok tedbirsiz davranmış anne.

10 aylık bebeğin denizde ne işi var.Hadi hepsini gectim boğulma tehlikesini falan mikrop kapar bisey ısırır ne gerek var 10 aylık bebek denizden ne anlar.Ben yazlıkta minicik bebekleri havuza soktuklarına sahit oluyorum ya havuz sonucta mikrop yuvası nasıl bir cesaret bebeğin havuzda isi ne?Biz bile havuzdan mikrop kapıyoruz hastalanıyoruz.Anne babaların daha dikkatli olması gerekiyor.

X