10 aylık bebeğim ve yemek derdi

Ben hic blender kullanmadim iki cocugumda da.
Yogurdun icine bi kasik pirinc pilavi karistirir verirdim 7 aylikken,8 aylikken eline parmak gidalar vermeye basladim.
Istahsiz olsalar da yutmalarinda cignemelerinde sIkinti yasamadim cok sukur.
Bide bebek arabasinda gezerken pit pit yiyorlar kendi kendilerine.
Iki cocugumda 7 aylikken bebekler icin olan tuzsuz krakerlerden verirdim gezerken ellerine, kemirirlerdi etrafa bakarak, o da cok isime yaradi.
Hatta kendi kendilerine suluktan su/ sut icmeyi bile bebek arabasinda ogrendiler :)

Sevgili mune, ne olur konumu taşıma.

Merhaba hanımlar. Oğlum 10 aylık oldu ve ne yazık ki blendira alıştı. Pütürlü midesini bulandırıyor. Yemeği reddediyor. Siz de aynı hatayı yaptınız mı? Yaptıysanız, nasıl düzelttiniz?

Bir de telefondan şarkı açmadan yemiyor çok çabuk sıkılıyor. Mecbur açıyorum. Bu iki konu beni çok düşündürüyor. Tecrübeli anneler ne olur yardımlarınızı esirgemeyin. : (

Her şeyden önce bir mama sandalyesi edinin sizinle sofraya oturmaya alisson. Eline çekirdeksiz kabuksuz meyve sebze verin oyun bahanesiyle tadına baka baka alisir.

Merhaba hanımlar. Oğlum 10 aylık oldu ve ne yazık ki blendira alıştı. Pütürlü midesini bulandırıyor. Yemeği reddediyor. Siz de aynı hatayı yaptınız mı? Yaptıysanız, nasıl düzelttiniz?

Bir de telefondan şarkı açmadan yemiyor çok çabuk sıkılıyor. Mecbur açıyorum. Bu iki konu beni çok düşündürüyor. Tecrübeli anneler ne olur yardımlarınızı esirgemeyin. : (
Merhaba.
Size derdinizle ilgili olarak tavsiye verenler olmuş o nedenle benzer şeyleri yazmayacağım.
Sadece şunu eklemek istiyorum, çiğneme ve yutma sadece bebeğinizin beslenmesi için ilerleyen dönemlerde konuşma becerisi için de çok çok önemli.
Konuşma gecikmesi/telaffuz sorunu yaşayan pek çok okul öncesi öğrencimizin bebeklik dönemini incelediğimizde annelerin katı gıdaya geçişte benzer hataları yaptığını görüyoruz.

Benim oglum da 10 aylik olmak uzere. Blendera alismamasi icin ilk baslar da taneli falan verdim ama yutamadi. Hala da yutamiyor. Cignemeyo beceremiyor. Bence ustune dusmeyin daha kucuk
Çiğneme becerisi için kesinlikle küçük değil lütfen konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.
Siz de bir an önce pütürlü hatta katı gıdalara geçiş çalışmalarına başlayın.
Not: Tamamen iyi niyetli bir uyarı ve tavsiyedir, yoksa çocuk sizin elbette nasıl isterseniz öyle hareket edersiniz.

Ayni sorundan bizde müzdariptik. Ilk diyecegim sakin korkma. Kac tane 10 yasindaki sadece ezilmis seyler yiyen cocuk taniyorsun? Yok degil mi? Bu cocuk er yada gec normal bir sekilde yiyecektir. En önemlisi senin rahat olman. Korkarak yemek vermek o cocugada stress verir.

Herkesi dediginin aksine, blenderi daha hemen kaldirma. Biz asama asama pütürlestirdik yemegi. Cünkü hem sen, hem cocugun buna hazir olmali. Her cocuk ayni anda hazir olmuyor. Benim kizim sanirim 14.ayinda harbiden normal yemek yemeye basladi. Yumusak sebze yada ezilmemis muz.

Simdi 16 aylik ve her seyi yiyiyor. Evet insan korkuyor. Azicik bogazinda kaldigini düsündügünde ömüründen ömür gidiyor fakat alisacak. Cocugun sana kendisi yolu gösterecek. Milletin dediklerine takilma. Onun cocugu onu yapmis bunu yapmis dinleme. Senin cocugun, senin cocugundur. El degildir. Kendi ritmi be temposu var. Ve en önemlisi anne olarak herkesten iyi bilirsin cocugunu ve daha dogru bilirsin.

Çiğneme becerisi için kesinlikle küçük değil lütfen konu sahibini yanlış yönlendirmeyin.
Not: Tamamen iyi niyetli bir uyarı ve tavsiyedir, yoksa çocuk sizin elbette nasıl isterseniz öyle hareket edersiniz.

Benim oglum yutamiyor. Öğürüp kusuyor. Yoksa eline biskuvi falan veriyorum. Cignemeye calismiyor hic

Bencede kucuk degil.. cocuk 6 7 aylikken ekmek ici verilebilir muz ezilir verilir.. pure sonra yavas yavas puturlu verilir. Ve corbanin icine ekmegi dograyip yedrmek cok iyiymis. Yutmayi ve cignemeyi ayni anda yaptiklari icin. Doktorumuz soylemisti.

telefondan sarki acmayin sizin hayatinizda telefon olmasaydi bu cocuk buna alismazdi. alistiran sizsiniz. alin elinize bir oyuncak kukla yapin konusturun ya da sesli bir oyuncakla eglendirin ama su telefon ve tabletten izleyerek oynatarak yemek yedirmekten vazgecin. benim cocugum 5 yaşında çıkartmalı kitaplarla yedi cok uzun bi sure. cocuklar yemek yeneyi reddedebiliyor acliklarini unutup yemeği ertelemek istiyorlar biz israrci oluyoruz hatayi burda yapıyoruz abur cubur vermeedikten sonra cocuk acikinca yer zaten.blender olayını bilemiycem ben hic denemedim kucuk lokmalar halinde basladik oyle devam etti.bazi çocuklarda boyle olabilir ama bu cocugun çiğnemeyi ogrenmesiyle alakali dert etmeyin 5 yasina gelince de boyle bir beklentiye girmeyecek illa ki ogrenecek ve her sey yoluna girecek ..

Ogurcek kuscak yiycek aliscak.,.kahvaltida ekmek filan vermiyomusun? Eline biskuvi filan ver mesela.. neler yediriyisun gun icinde?

Kahvaltıda haşlanmış yumurta sarisi, peynir, biraz muz, yulaf unu, biraz tereyağı veriyorum genellikle. Tabii ki blendirdan geçirerek. Corbalarini hep kemik suyundan yapıyorum. İçine sebze soğan et herşey koyuyorum. Ama dediğim gibi blendirdan pütüru gidene kadar geçiriyorum. Evde yoğurt yapıyorum. Onu veriyorum kahvaltıdan önce ve ikindide. Arada meyve pureleri, yatmadan muhallebi vb. Aralarda ve gece emziriyorum. Bugün başladım eline vermeye, krakeri ucundan ısırdı, epey ugrasti bıraktı. Akşam boncuk makarna yaptım, krem peynire batırıp ağzına koydum tek tek. Maalesef, önceki yediği herşeyi kustu .Ben ısrar edince de ağlama krizlerine girdi. Midesi boş kalmasın diye yarım saat sonra yarım muz ezdim çatalla, yedirdim. Offf bilmiyorum ya, en baştan yaptım bir hata duzeltemiyorum.

Sabah kahvaltısını blendirdan geçirmesem tek tek yerirsem herhalde bir hafta sürer. Sizler kahvaltıda ne veriyorsunuz bu aylardaki bebeklerinize?

Her şeyden önce bir mama sandalyesi edinin sizinle sofraya oturmaya alisson. Eline çekirdeksiz kabuksuz meyve sebze verin oyun bahanesiyle tadına baka baka alisir.

Var, oturtuyoruz ama oyuncak veriyorduk, bizi izliyordu. Bugün başladım biz yerken önüne kraker bisküvi vb koymaya.

Kahvaltıda haşlanmış yumurta sarisi, peynir, biraz muz, yulaf unu, biraz tereyağı veriyorum genellikle. Tabii ki blendirdan geçirerek. Corbalarini hep kemik suyundan yapıyorum. İçine sebze soğan et herşey koyuyorum. Ama dediğim gibi blendirdan pütüru gidene kadar geçiriyorum. Evde yoğurt yapıyorum. Onu veriyorum kahvaltıdan önce ve ikindide. Arada meyve pureleri, yatmadan muhallebi vb. Aralarda ve gece emziriyorum. Bugün başladım eline vermeye, krakeri ucundan ısırdı, epey ugrasti bıraktı. Akşam boncuk makarna yaptım, krem peynire batırıp ağzına koydum tek tek. Maalesef, önceki yediği herşeyi kustu .Ben ısrar edince de ağlama krizlerine girdi. Midesi boş kalmasın diye yarım saat sonra yarım muz ezdim çatalla, yedirdim. Offf bilmiyorum ya, en baştan yaptım bir hata duzeltemiyorum.

Sabah kahvaltısını blendirdan geçirmesem tek tek yerirsem herhalde bir hafta sürer. Sizler kahvaltıda ne veriyorsunuz bu aylardaki bebeklerinize?
Her gun yumurta sarisi mi? Ben hafta 1-2 defa anca allerji yapar belki diye.krem peynirli ekmek veriyorum meyveli yogurt mesela.. kizim 8 aylik buarada..

Sen oyle tum verme cocuk yurumeden kossunmu:) yok ole bi dunya.. blenderda cek ama puturlu kalsin ya da catalla ez ole basla.. elinde yiyemezki herseyi daha..

Tavuk sulu corba yapiyorum sehriye eriste ne olursa.. yayla corbasi. Mercimek.. ekmekle yediriyorum..
meyve mesela elmayi kucuk yerden rendeliyorum aynisi salatalik icinde gecerli.. muzuda eziyorum kasikla ya da elimle koparip veriyorum minik minik.

Disardaysak ozellikle elimle vermem gerekiyo:)

Biskuviyle yumurta sarisi karistiriyorum su ile inceltiyorum..

Bole gorunce korkmasin gozun yavas yavas olacsk hrpsi insallah.. basla korkma

Gecte kalinmis olunsada faceden BLW turkiye sayfasini takip ederek bu sorununuza cozum bulacaksiniz. Siz gibi bu hataya dusmmmus annelerin kurtaricisidir blw..

Her gun yumurta sarisi mi? Ben hafta 1-2 defa anca allerji yapar belki diye.krem peynirli ekmek veriyorum meyveli yogurt mesela.. kizim 8 aylik buarada..

Sen oyle tum verme cocuk yurumeden kossunmu:) yok ole bi dunya.. blenderda cek ama puturlu kalsin ya da catalla ez ole basla.. elinde yiyemezki herseyi daha..

Tavuk sulu corba yapiyorum sehriye eriste ne olursa.. yayla corbasi. Mercimek.. ekmekle yediriyorum..
meyve mesela elmayi kucuk yerden rendeliyorum aynisi salatalik icinde gecerli.. muzuda eziyorum kasikla ya da elimle koparip veriyorum minik minik.

Disardaysak ozellikle elimle vermem gerekiyo:)

Biskuviyle yumurta sarisi karistiriyorum su ile inceltiyorum..

Bole gorunce korkmasin gozun yavas yavas olacsk hrpsi insallah.. basla korkma
10 aylık bebek yer her gün yumurta sarısı ya.
Bir sıkıntı olsaydı fark ederdi zaten konu sahibi.

10 aylıkken dil veya kaşar peyniri, tuzu alınmış siyah zeytin, yumurta sarısı, avokado, tereyağlı ekmek grubundan istediği kadarını veriyordum.
Hepsini değil yanlış anlaşılmasın, zaten pek yemezdi.
Yumurtasına ceviz katıyordum, onun dışında hepsi tek tek.

sen simdi bu kadar tu kaka yorumunu okuyup daha da paniklemissindir. cocugum kati gidaya gecemeyecek gec kaldik dusuncelerini hop kenara birak. hic de gec degil. 10 aylk bebek herseye alisir panik yok. cat diye gecme yavas yavas alistir. onunde agzyla cigneyerek yemek yutacagi nice yillar olacak istesen de istemesen de. telefnu yakin tutma mumkunse ekrani gosterme. bi sarki fonda calsn. eline de kukla tarzi bisi alip onu konusturarak yedirebilirsin.

10 aylık bebek yer her gün yumurta sarısı ya.
Bir sıkıntı olsaydı fark ederdi zaten konu sahibi.

10 aylıkken dil veya kaşar peyniri, tuzu alınmış siyah zeytin, yumurta sarısı, avokado, tereyağlı ekmek grubundan istediği kadarını veriyordum.
Hepsini değil yanlış anlaşılmasın, zaten pek yemezdi.
Yumurtasına ceviz katıyordum, onun dışında hepsi tek tek.
Buyuk insana bile her gun yemeyin deniyo yumurta o yuzden bilmemki..

Arksdasimin 5 yaşındaki çocuğunun blendirdan geçirmeden bişey yemesigine şahit olduğum gün bunun ne büyük bi.hata olduğunu anladım. Neyseki o zaman daha.hamileydim bu bana ders oldu meyveyi cam rende de rendeleyerek çorbasını da çatalla ezerek verdim. Bejim gözlemlediğim çocuklar en çok kendi elleriyle yediklerinde keyif alıyorlar. Kaşığı eline verip kendi yemesine izin ver döke saca yesin bir iki derken bi bakarsın alışmış. Pes edersen daha uzun yıllar uğraşmak zorunda kalabilirsin. Arada eline bebe biskuvisi ver mesela basında bekle inşallah faydası olur

Canım makarnyı ağzına sen koyma bırak kendisi ayarlasın bak benim oğlan2 yaşında makarnayı ağzına ben koyunca hala daha öğürür ama kendi eliyle ağzına koyunca çiğniyor ve yutuyor. Bide karıştırma bişeylerle. Bende evde kefir yapan herşeyi organik olsunculardanım ancak biz bunlarla büyümedik ama neticede büyüdük değil mi? O yolu geçtim ben çok stresli ama inan bana geçiyor. Benim halılar sürekli yıkamaya gidiyordu inan bana ağlıyordum kustuğunu gördükçe. Bu bi süreç hemen katı gıda verme eline öce biraz pütürlü olanlarla tanıştır pirinç pilavı yap yoğurtla yedir mesela. Makarnayı yap önüne koy karşılıklı elinizle yiyin ve anlatın ay çok güzel bende böyle yiyorum filan diyin.

Back
X