Bebek Beslenmesi 10 aylık bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mgeler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2017
51
27
88
35
Arkadaslar bir hafta sonra k8z8m 10 aylık olacak her öğün kıyamet bir tek çorbalari seviyor. Benim sorum tecrübeli annelere yada benimle aynı durumdaki annelere sorum günde en az 500 ml mama içmesi gerek diyorlar ama benim kızım zorla zorla 300 ancak içiyor. Kahvaltısına katıyorum maması mecburen. Ayrıca beni emmeyi çooook önce bıraktı. Siz anneler bebeklerinizin beslenme programları nasıl?

Mama olarak aynen 500 ü bulması gerekiyor ama almıyorsa mamayı meyve pürelerine ya da sebze pürelerine vermeniz de yeterlidir. Ben aptamil veriyorum diş çıkardığı dönem içmediğinde böyle yaptım sonra düzene girdi zaten :)

eğer sütünüz varsa bol bol emzirin zaten yetmiyorsa devam maması kullanın ben Aptamil kullanıyorum sizde çorbalarına katabilirsiniz veya muhallebi yapabilirsiniz biraz da meyve katarsınız içine çok güzel olur. birde çorba tarifleri için aptamil ilkadımlarım sayfasına bakabilirsiniz değişik tarifler var.

Meyve püresine katiyorum ama alistirmak istiyorum ne yaptıysam ne denediysem olmadı deli gibi acikmadan mümkün değil içmiyor.

bizde 20 martliyiz cok sukur yemek yiyor ama gunu gunune tutmuyor mesela meyve ve tatli turlu seyleri yediremiyorm kuru uzumlu kayislil incirli pankeer yapiorm tarcinli havuclu pankek deniyorm yok yok hicbir meyveyi sevmedi muz elma da dahil.onun disinda kofte tarhana yogurt corbasi seviyor.benim de merak ettigim 10 aylik bebeleri gunluk nekadar ek gida almali mesala ögunlerinde neler olmali her bebek farklidir biliyorm ama asagi yukari nasildir bizimkide zayif ve minyon.geceleri emiyor gunduzleri sirf mama iciyor 300-500cc mama yer gunde

arkadaşlar benimki de ayın 26sinda 10 aylık olucak..devam sütü vermiyorum onun yerine anne sütü veriyorum ama fazla içmiyor öğün aralarında akşam yatmadan ve gece..yani hesaplayamiyorum nekdr içtiğini.. ayrıca kaşık maması kullanıyorum kahvaltıda içine yumurta sarısı peynir tereyağ ve pekmez ekliyorum.. öğlen meyve rendeliyorum içine bazen balikyagi çünkü balık yemiyo. Yoğurt sebze çorbası zaten gün bitiyor başka birşey yemiyor.. dişimiz yeni çıkıyor buyuzden pürtüklü et köfte ceviz bunları yiyemiyor bazen de kusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…