• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 10 aylık bebek ek gıda hiçbirşekilde almıyor sürekli meme istiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

badefne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.291
393
198
37
kızlar merhaba artık sinir krizlerine girer oldum kızım 10 aylık ama ağzına lokma sürmüyor ağzını kitliyor tükürüyor kaşığı sokamıyorum ağzına....blw yapayım dedim onu da parçalayıp parçalayıp atıyor onu da bir lokma sürmüyor....aç bıraktım belki yer diye o zamanda açlıktan ağlıyor yemiyor memeyi istiyor...ağzına lokma sürdüremedim artık aylıklarından da geriye düşmeye başladı inanın ne yapacağımı şaşırdım memeyi vermiyorum gün içerisinde beni görünce yapışıyor evde bakıcı var o yediremiyor ki ilk bakıcım bu çocuk yemiyor ben bakamıcam diye ayrıldı inanın ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin lütfen

aç bırak diyecektım yapmışsın ama

sanırım en mantıklısı sütten kesmek olacak ,

Saçmalamayın lütfen.
10 aylık bebek bu sütten mi kesilir!
İLK 1 YIL TEMEL GIDA ANNE SÜTÜ. DEVAMINDA DA 2 YAŞINA KADAR ANNE SÜTÜ ETKİSİ %30 %40'LARDA.
BELKİ GERÇEKTEN İSTEMİYOR. 10 AYLIK ÇOCUK AÇ BIRAKILIR MI?
Sütten de kesilmez. İyi okuyun araştırın. Bebeğiniz ek gıdayı kabul etmiyor demek ki. Zorlamak yerine akışına bırakın. Önüne kumanda koysanız yer. Çocuk açlık mı biliyor? Yiyecek mi biliyor da bu kadar isyan?

Yemeye zorlamayin zorladikca tepki verir hazir gida aliyorsaniz kesin
Memeyi vakitli verin ornegin 2 saatte bir kendiniz birseyler yerken belki oda heveslenir
direk vermek yerine ozendirin yani

kızlar merhaba artık sinir krizlerine girer oldum kızım 10 aylık ama ağzına lokma sürmüyor ağzını kitliyor tükürüyor kaşığı sokamıyorum ağzına....blw yapayım dedim onu da parçalayıp parçalayıp atıyor onu da bir lokma sürmüyor....aç bıraktım belki yer diye o zamanda açlıktan ağlıyor yemiyor memeyi istiyor...ağzına lokma sürdüremedim artık aylıklarından da geriye düşmeye başladı inanın ne yapacağımı şaşırdım memeyi vermiyorum gün içerisinde beni görünce yapışıyor evde bakıcı var o yediremiyor ki ilk bakıcım bu çocuk yemiyor ben bakamıcam diye ayrıldı inanın ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin lütfen
Benim kızım da aynı durumda hiç bir şey yemiyor ayline veriyorum mıncıklıyor atıyor siz de buyudukce degısme oldu mu

benim kızımda da aynı durum var 9 aylık olacak hala yemiyor zorlamakta istemiyorum ama böyle oluncada ben çok üzülüyorum.

Dediginizin aynisi kizim var agzini kitliyor yaptigimiz oncelikle cocuk doktoruna gittik (devlet hastanesinde) kilo alimlarini kontrol etti ve evet az buldu tam kan testi idrar tesi ve 3 farkli gaita testi yaptirdi cok sukur degerlerimiz iyi cikti ama olmasi gerekenin 2 kilo altinda. Bizi cocuk gastroenterolojiye yonlendirdi orda da muayene etti doktoru ve receteyle kilo alimini destekleyici sut verdi. Kizim biberondan su harici bisey icmiyor. Verdigi sutu biskuvi muz falan karistirarak vermeye calisiyorum. Yarisi cop oluyo ama ne icse kardir. Oncelikle doktora goturun degerlerine bakilsin doktor paralelinde ilerleyin. 10 aylik kizim 7 kilo ayni stresleri ben de yasiyorum bazen ellerini tutup zorla mama yedirirken buluyorum kendimi.. doktor zorlamami saygi duymami soyledi. Sonra dusundum afrikadaki ac cocuklar yasiyosa benim kizim da yasar dedim simdi yapiyorum yerse ne ala yemezse kendi bilir ;) ne zor annelik

Dediginizin aynisi kizim var agzini kitliyor yaptigimiz oncelikle cocuk doktoruna gittik (devlet hastanesinde) kilo alimlarini kontrol etti ve evet az buldu tam kan testi idrar tesi ve 3 farkli gaita testi yaptirdi cok sukur degerlerimiz iyi cikti ama olmasi gerekenin 2 kilo altinda. Bizi cocuk gastroenterolojiye yonlendirdi orda da muayene etti doktoru ve receteyle kilo alimini destekleyici sut verdi. Kizim biberondan su harici bisey icmiyor. Verdigi sutu biskuvi muz falan karistirarak vermeye calisiyorum. Yarisi cop oluyo ama ne icse kardir. Oncelikle doktora goturun degerlerine bakilsin doktor paralelinde ilerleyin. 10 aylik kizim 7 kilo ayni stresleri ben de yasiyorum bazen ellerini tutup zorla mama yedirirken buluyorum kendimi.. doktor zorlamami saygi duymami soyledi. Sonra dusundum afrikadaki ac cocuklar yasiyosa benim kizim da yasar dedim simdi yapiyorum yerse ne ala yemezse kendi bilir :KK66: ne zor annelik
benim kızımda aynı 6. ayından itibaren ek gıda reddi oldu bende artık zorlamıyorum eskiden daha çok takardım birde ayy zayıf bu demezler miydi moral felan kalmazdı yarın tam 10 aylık oluyor kontrole götüreceğim inşallah bakalım kilomuz nasıl. 9. ayında kan değerleri bakıldı sağlık ocağında ve 12 çıktı hemşire biraz düşük kan ilacına devam dedi. sağlığı yerinde olsunda gerisini artık düşünmüyorum

benim kızımda aynı 6. ayından itibaren ek gıda reddi oldu bende artık zorlamıyorum eskiden daha çok takardım birde ayy zayıf bu demezler miydi moral felan kalmazdı yarın tam 10 aylık oluyor kontrole götüreceğim inşallah bakalım kilomuz nasıl. 9. ayında kan değerleri bakıldı sağlık ocağında ve 12 çıktı hemşire biraz düşük kan ilacına devam dedi. sağlığı yerinde olsunda gerisini artık düşünmüyorum
Benim goturmedigim doktor kalmadi dun de goturdum bir suru test verdi ama yaptirmayacagim hastane doktor cocuk iyce huzursuz oldu degerleri iyi kan ilacini keseli baya oldu yemiyo yemeyince de kilo almiyo meme bagimlisi oldukca da hareketli daha 9.ayin sonunda yurumeye basladi yedigi kadar artik taktikca sinirim bozuluyo bide ustune cok bilmis baba dirdirir neymis hep ayni seyi yapiyomusum cocuga napiiim sadece tarhana severek yiyo :halay:

Merhaba.benim oglum da 9 aylik ve hicbir sey yediremiyorum.bazen zorluyorum ama aglama krizine giriyor.dakikalarca agzinda bekletiyor yemegi.degisik seyler denedim ama faydasi yok.devamli emmek istiyor.ne yapacagimi sasirdim.kilo alimi cok az normalin altinda zaten kilosu.kan degeri de dusuk cikti ilac kullaniyoruz.cok caresizim gercekten.cocugu boyle olup sonradan yemeye baslayan anneler var mi ne olur biraz rahatlatin bizi

Merhaba.benim oglum da 9 aylik ve hicbir sey yediremiyorum.bazen zorluyorum ama aglama krizine giriyor.dakikalarca agzinda bekletiyor yemegi.degisik seyler denedim ama faydasi yok.devamli emmek istiyor.ne yapacagimi sasirdim.kilo alimi cok az normalin altinda zaten kilosu.kan degeri de dusuk cikti ilac kullaniyoruz.cok caresizim gercekten.cocugu boyle olup sonradan yemeye baslayan anneler var mi ne olur biraz rahatlatin bizi
bi kendim sanırdım böyle :( neyseki sizin emiyor bence bu çok avantaj benim sütüm yetmedi mama kullanıyoruz. bu durum değişen bebeklerde varmış 3 yaşına gelip hala mız mız olan bebeklerde doktorlar sabırlı olun diyorlar bakalım Allah yardımcımız olsun moralim hep bozuk bu yüzden

bi kendim sanırdım böyle :KK43: neyseki sizin emiyor bence bu çok avantaj benim sütüm yetmedi mama kullanıyoruz. bu durum değişen bebeklerde varmış 3 yaşına gelip hala mız mız olan bebeklerde doktorlar sabırlı olun diyorlar bakalım Allah yardımcımız olsun moralim hep bozuk bu yüzden
Cok sukur emiyor ama yeterli degil.diye endiseliyim. Bu gun saglik ocagindaki ebeyi aradim boy uzamasi yeterli mi diye. Persentilde %50nin icindeymia yeterli dedi ama ek gidaya.mutlaka gecin dedi.sanki keyfimden gecmiyorum.kimse anlamiyor benim yedirmedigimi ya da yediremedigimi saniyor. Ebe doktora bi goturun istah acici surup verebilir dedi sok oldum o suruplarin ici katki maddesi dolu. Sizleri okuyunca ben de yalniz olmadigimi gordum biraz olsun rahatladim.insallah cocuklarimiz guzelce yemeye baslar

Cok sukur emiyor ama yeterli degil.diye endiseliyim. Bu gun saglik ocagindaki ebeyi aradim boy uzamasi yeterli mi diye. Persentilde %50nin icindeymia yeterli dedi ama ek gidaya.mutlaka gecin dedi.sanki keyfimden gecmiyorum.kimse anlamiyor benim yedirmedigimi ya da yediremedigimi saniyor. Ebe doktora bi goturun istah acici surup verebilir dedi sok oldum o suruplarin ici katki maddesi dolu. Sizleri okuyunca ben de yalniz olmadigimi gordum biraz olsun rahatladim.insallah cocuklarimiz guzelce yemeye baslar
bir sağlık çalışanının iştah açıcı şurup demesi çok şaşırdım doğrusu. Dışardan çok kolay görünüyor bakamıyorsun çocuğa bile oluyor içine girmeyince kimse anlamıyor malesef. Benim kızımın boyu iyi sadece kilosu az aslında doktor iyi diyor 10 aylık oldu şuan 9.2 civarı ama iştahsız ek gıda istemiyor. yoğurt seviyor bende yoğurda ne konulacaksa öyle veriyorum yarım muz bir miktar ceviz bari öyle yesin diyorum. birde fazla aktif benim kızım yemek yerken bile sıkılıyor 10 aylık oldu yediği yoğurt içine ne koyarsam birde sabahları rafadan yumurta o danazlı nazlı işte :( moralinizi bozmayın bence bu durumu kabullenmek sabretmek gerek yoksa çözüm yolu bulamıyoruz malesef. denemediğim çorba denemediğim sebze püresi kalmadı sevmeyince sevmiyor. ağlayarak yedimi bu kezde kusuyor malesef

bir sağlık çalışanının iştah açıcı şurup demesi çok şaşırdım doğrusu. Dışardan çok kolay görünüyor bakamıyorsun çocuğa bile oluyor içine girmeyince kimse anlamıyor malesef. Benim kızımın boyu iyi sadece kilosu az aslında doktor iyi diyor 10 aylık oldu şuan 9.2 civarı ama iştahsız ek gıda istemiyor. yoğurt seviyor bende yoğurda ne konulacaksa öyle veriyorum yarım muz bir miktar ceviz bari öyle yesin diyorum. birde fazla aktif benim kızım yemek yerken bile sıkılıyor 10 aylık oldu yediği yoğurt içine ne koyarsam birde sabahları rafadan yumurta o danazlı nazlı işte :KK43: moralinizi bozmayın bence bu durumu kabullenmek sabretmek gerek yoksa çözüm yolu bulamıyoruz malesef. denemediğim çorba denemediğim sebze püresi kalmadı sevmeyince sevmiyor. ağlayarak yedimi bu kezde kusuyor malesef
Ben de sasirdim dogrusu surup onerisine.tahlil falan yaptirin arastirin belki baska bi nedenden dolayi istahsizdir demesini beklerdim. Benim oglum da 9 aylik 8.2 kilo 72 cm. Kilo olarak eksik. Yumurtayi cok nadir bir iki cay kasigi yiyor.yogurt corba sebze puresi yemiyor dediginiz gibi aglaya aglaya kusuyor. Elma mandalina ekmek yiyor.artik o kadar caresizim ki icinde ne var demiyorum her seyden veriyorum agzina. Ne kabul ederse. Disaridan konusmasi kolay ama boyle bi durum icinde olmak cok zor

Ben de sasirdim dogrusu surup onerisine.tahlil falan yaptirin arastirin belki baska bi nedenden dolayi istahsizdir demesini beklerdim. Benim oglum da 9 aylik 8.2 kilo 72 cm. Kilo olarak eksik. Yumurtayi cok nadir bir iki cay kasigi yiyor.yogurt corba sebze puresi yemiyor dediginiz gibi aglaya aglaya kusuyor. Elma mandalina ekmek yiyor.artik o kadar caresizim ki icinde ne var demiyorum her seyden veriyorum agzina. Ne kabul ederse. Disaridan konusmasi kolay ama boyle bi durum icinde olmak cok zor

o kadar iyi anlıyorum ki sizi benim kızım yoğurdu çok seviyor bende bazen içine ceviz yada meyve koyuyorum anlamadan yiyor. çalışan bir insan olunca bazı şeyler daha zor oluyor kıza kayınvalidem bakıyor ben biraz daha diretiyorum yemek yedirmeyi ama kadıncağız kusup ağlayınca vermeye korkuyor ee akşam 5 te işten geliyorum o saatten sonra ne kadar ne yiyecek. sabah yumurtasını ben yediriyorum sonra gidiyorum artık o ne yedirirse. muhallebi tarzını denediniz mi acaba çok sık olmasada benim kızım onu yiyor evde kendim yapıyorum 1 yaşından önce süt yasak biliyorum ama o kadar çaresiz kalıyorum ki 1 çay bardağının yarısnı süt yarısını su koyup muhallebi yapıyorum. içine bal un tereyağı ve birazda döğülmüş ceviz katıyorum onu çok şikayetlenmeden yiyor tabi çok olmamak kaydıyla. biliyorum kattıklarım çokta iyi şeyler değil ama çaresiz kalınca ne iyi ne kötü bakmıyorsun olaya. ben ki doğallıktan yana olan eşimi köy köy gezdirip yumurta arayan biriydim ama iş böyle olunca çokta dikkat edemiyorum bazen. Arada da cicibebeyi deneyin.

o kadar iyi anlıyorum ki sizi benim kızım yoğurdu çok seviyor bende bazen içine ceviz yada meyve koyuyorum anlamadan yiyor. çalışan bir insan olunca bazı şeyler daha zor oluyor kıza kayınvalidem bakıyor ben biraz daha diretiyorum yemek yedirmeyi ama kadıncağız kusup ağlayınca vermeye korkuyor ee akşam 5 te işten geliyorum o saatten sonra ne kadar ne yiyecek. sabah yumurtasını ben yediriyorum sonra gidiyorum artık o ne yedirirse. muhallebi tarzını denediniz mi acaba çok sık olmasada benim kızım onu yiyor evde kendim yapıyorum 1 yaşından önce süt yasak biliyorum ama o kadar çaresiz kalıyorum ki 1 çay bardağının yarısnı süt yarısını su koyup muhallebi yapıyorum. içine bal un tereyağı ve birazda döğülmüş ceviz katıyorum onu çok şikayetlenmeden yiyor tabi çok olmamak kaydıyla. biliyorum kattıklarım çokta iyi şeyler değil ama çaresiz kalınca ne iyi ne kötü bakmıyorsun olaya. ben ki doğallıktan yana olan eşimi köy köy gezdirip yumurta arayan biriydim ama iş böyle olunca çokta dikkat edemiyorum bazen. Arada da cicibebeyi deneyin.
Herseyi denedim İnan’ın tadına bakmıyor bile bazıseylerin ağzında beletiyor ağlayarak akıtıyor agzındakini kendim evde bisküvi yaptım çok da güzel oldu tadı bırak yedi ondan çok şükür . hergün deniyorum değişik şeyler artık ne yerse. sizi de anlıyorum artık ben de dikkat edemiyorum yok salçası var YÖK tuzu var ne olursa tadına bakıtıyorum çaresizlikten.

Bir de makarnavitma diye bir site var ordan bişeyiler alıp deneyeceğim çorba karışımlarıfalan var . Siz de muhalebi için ordan karışıma bakın isterseniz çokgüzel şeylervar. Kayseride bi kadın girişimci yapıyor

Bir de makarnavitma diye bir site var ordan bişeyiler alıp deneyeceğim çorba karışımlarıfalan var . Siz de muhalebi için ordan karışıma bakın isterseniz çokgüzel şeylervar. Kayseride bi kadın girişimci yapıyor
duydum o markayı evet ama bakmak nasip olmadı hiç. ev yapımı tarhana felan var sanırım irmik vs. benim kızımında hiç sevmediği iki şey bunlar belkide o yüzden bakmak ilgimi çekmedi :(

Back
X