Çocuk Hastalıkları 10 aylık bebekte diş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

emine_teacher

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
15
1
36
Bursa
arkadaşlar bebğim 10 aylık ama hala dişleri çıkmadı. internetten araştırıyorum ama bazı sitelerde dişlerin geç çıkması iyidir derken bazıların da d vitamini eksikliği yada başka sorunlar olabilir diyo. bu konuda bi bilginiz varsa paylaşın lütfen.
:emir_bebek:

canım benim oğlum 5.5 aylıkken çıkartmıştı ama bir arkadaşımın cocuğu 7. aylıkken çıkardı ve asıl bomba benim eşim 1 yaşından sonra ilk dişlerini çıkartmış.ve dişleri hiç zayıf değilmiş aksine çok kuvvetliymiş.doktorlar normal demişler eskilerin zamanında bile.bence sorun yoktur çıkar inşallah.devit vermedin mi sen canım .süt içimi vs nasıl peki? yapı olarak zayıf bir çocuk mu?

devit değil de monovit verdiler bana sağlık ocağından. aynı işlevi görüyo dedi hemşire hanım. ihmal etmiyorum hiç damlalarını. gelişimi de gayet güzel görünüyo kontrollerinde.anne sütü de alıyo hala çok şükür.inş. bi problem yoktur sizin de dediğiniz gibi. cevabınız için de çok teşekkür ederim.

canım benimde kızım bugün 10 aydan gün aldı. dün işten çıkınca eve bi gittim kzım ateşler içinde yanıyor. şurup verdim. kızım hiç diş çıkartmadı bu zamana kadar. aklımada diş çıkartacağı gelmedi. üşüttü herhalde dedim.eşim geldi eve ona söyledim. parmağını ağzına götürdüğünde dedi dişi çıkıyor. sevindim ama gece ateşi dahada yükseldi. gecenin üçünde kalktık. tekrar şurup verdim.sirkeli sulu bezle sildim . oynadık biraz ve takrar uyuttum. 5 de yine uyandı nasıl ağlıyor. hiç ateşi düşmemiş. bu sefer üzerini soydum daha ince bir battaniyeyle örttüm. sabahı sabah ettik saat 7 de uyanmış gülüp duruyordu. ateşide düşmüş şükür.uykusuz geceler bizi bekliyor:( ama olsun kızım sağlıklı olsunda uykusuz kalmaya razıyım:))) geçenlerde sağlık ocağına gittik. gelişimi güzel dedi. bıngıldağı kapandığı için devit kullanma artık dedi.dişleri içinde geç çıkması daha iyi. sağlam olurmuş.yani endişelenmeye gerek yok. eğer 16.cı aya kadar çıkmazsa o zaman bir hastalığı oluyormuş.zamana bırakmak lazım...

ya hangi ateş düşürücüyü kullanıyorsun şimdiden bilgim olsunda ona göre davranırım. bu arada ateş düşürmek için sirkeli suyu kullanmamanı tavsiye ederim. çünkü sirkeli su ateşi çocuğun içine verdiği için çocuğun ateşi düşmüş gibi görünürmüş. ama ama böylesi daha tehlikeli tabi. en iisi ateşi çok yüksekse eğer ılık suda duş aldırmak diye biliyorum. soğuk su da değil tabi ki şok etkisi yaratırmış.ewet arkadaşım dediğin gibi uykusuz günler bizi bekliyo ama onlara feda olsun. sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar yeter.paylaşımın için de çok teşekkürler bu arada canım.

benim kızımda 9 buçuk aylık oldu ama hala daha dişleri çıkmadı 4 buçuk aylıkdan beridir kaşınıyor.

ya hangi ateş düşürücüyü kullanıyorsun şimdiden bilgim olsunda ona göre davranırım. bu arada ateş düşürmek için sirkeli suyu kullanmamanı tavsiye ederim. çünkü sirkeli su ateşi çocuğun içine verdiği için çocuğun ateşi düşmüş gibi görünürmüş. ama ama böylesi daha tehlikeli tabi. en iisi ateşi çok yüksekse eğer ılık suda duş aldırmak diye biliyorum. soğuk su da değil tabi ki şok etkisi yaratırmış.ewet arkadaşım dediğin gibi uykusuz günler bizi bekliyo ama onlara feda olsun. sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar yeter.paylaşımın için de çok teşekkürler bu arada canım.
Canım ben ibufen diye ateş düşürücü ağrı kesici verdim.calpol da kullanabilirsin.dün işten çıkınca eve gittim yine ateşler içinde öğlen paranox fitil koymuştuk biraz iyi gelmiş ama sonra yine çıkmış ateşi.hemen soydum ılık bir banyo yaptırdım. ve ince bişeyler giydirdim. bereket gece düşimüş ateşi yatarken bir fitil daha koydum. sabah canavar gibi uyandı.ama iki günde süzülmüş kzıım sanki zayıflamış gibi oldu:43: neyse şimdi neşesi yerinde. sabah altını öyle bir kirletmiş ki battaniyeye kadar herşey battı:52: aman o iyi olsunda batsın varsın:9: ha unutmadan damakları içinde caljel diye bir jel kullanıyorum iyi geliyor tavsiye ederim

Bir bebeği 18 aya kadar hiç diş çıkarmaması normal kabul ediliyor.
18 ay doldurmuş ve diş çıkartmamış bir bebeği mutlaka bir hekim tarafından muayene edilmelidir.
Bu aydan sonra diş çıkmaması ciddi boyutta kemik erimesinden şuhpeleniyor.
Bu nedenle rahat olun.
Bu tür hastalıklar çok nadirdir.
Bebeğin dişlerini geç çıkması muhtemelen genetiktir.
Genetik dediğinde illa anne baba değildir, kan bağı olan herkezi.

benim kızımda 9 buçuk aylık oldu ama hala daha dişleri çıkmadı 4 buçuk aylıkdan beridir kaşınıyor.

canım benimkininde 4 aydan beri kaşınıyo salyaları akıyorsu sürekli parmakları ağzındaydı. hep diyordum erken çıkacak diye ama 10 ayın ilk gününde ancak çıkartabildi. sizinkide yakında çıkar herhalde. umarım ateşsiz bir diş çıkartma olur.bzi şu iki gündür çok zorlandık ama atlattık sanırım

aman aman maşallah ii olsun kuzucuğun. ya bu arada calpol ü bi ara toplatmışlardı sanki eczanelerden zararlı diye yalnış hatırlamıyosam

Back
X