- Konu Sahibi Ssouthernssun
-
Bebegin tuvalet egitimini anliyabilmesi,ogrenebilmesi icin yurumesi,konusmasi yani derdini anlatmasi gerekiyor bunlari ben degil uzmanlar anlatiyor 10 ayda bunlari yapamazki ,ayrica her gelisimi zamaninda olmali erken olmasi avantaj degil
esime okudum bu yaziyi turkce bilmiyor ama tercume ettim ne sacmalik diye tepki verdisimdi bunu okuyan anneler 10 aylik bebege baslicak eziyete ,annesiniz biraz temizleyin ayrica aceleniz nedir ne sacmalik cidden 10 aylik bebek bezi biraktiysa 12 aylikken ucmasin dikkat edin kk da muciziler okuyoruz cevremizde 2 yaisna kadar bezle dolasan cocuklar uzaydan gelmis galiba , bu birazda kadinlarda benim bebegim ,anneligim egosunu tetikliyor sanirim benim bebegim 10 aylikken tuvaletini yapti,basari ben bir anneyim demek icin sacma sapan uydurma hikayeler gibi geliyor bana .okuyan bir kac safta inaniyor basliyor bebegine eziyete :)
valla arkadaşlar eskiden hep küçük alıştırılıyomuş bebekler ve hiç bi sıkıntı da olmuyomuş..annem mesela 2 yaşında altı bezli bi çocuk gördü ve şaşırdı 2 yaşında da bezmi bağlanır dedi..bende ama 2 yaşında falan başlanıyo zaten dedim..annem siz 1,5 yaşında söylüyodunuz 2 geç dedi..doktorlar herşeyi çok biliyo bazen..mesela su vermeyin deyip duruyolar bebeklere ben vermedim ve o kadar pişman oldum ki suyu verdirene alıştırana kadar canım çıktı..inek sütü mesela 6.aydan beri hep içirmişler bize ve bi sorun olmamış..biraz büyüklerin tavsiyelerini dinlemek lazım bence sonuçta kaç tane çocuk büyütmüşler..
Bebegin tuvalet egitimini anliyabilmesi,ogrenebilmesi icin yurumesi,konusmasi yani derdini anlatmasi gerekiyor bunlari ben degil uzmanlar anlatiyor 10 ayda bunlari yapamazki ,ayrica her gelisimi zamaninda olmali erken olmasi avantaj degil
esime okudum bu yaziyi turkce bilmiyor ama tercume ettim ne sacmalik diye tepki verdisimdi bunu okuyan anneler 10 aylik bebege baslicak eziyete ,annesiniz biraz temizleyin ayrica aceleniz nedir ne sacmalik cidden 10 aylik bebek bezi biraktiysa 12 aylikken ucmasin dikkat edin kk da muciziler okuyoruz cevremizde 2 yaisna kadar bezle dolasan cocuklar uzaydan gelmis galiba , bu birazda kadinlarda benim bebegim ,anneligim egosunu tetikliyor sanirim benim bebegim 10 aylikken tuvaletini yapti,basari ben bir anneyim demek icin sacma sapan uydurma hikayeler gibi geliyor bana .okuyan bir kac safta inaniyor basliyor bebegine eziyete :)
Tabi herkes kendi çocuğunu dilediği gibi eğitmekte özgür ancak bunu yaparken daha önce doğruluğu ispatlanmış olan bilgilerden faydalanmakta da yarar var diye düşünüyorum.Her anne çocuğunun en mükemmel şekilde yetişmesini ister,tüm çabamız bu..
maşallah kızına ne güzel seni yormadan söylemiş annesini üzmemiş kimi çocum 3 yaşında bile söylemiyor en iyisi erkenden alıştırmak ilerde daha zorluklar çıkabiliyor bende yeni başladım kızım 2 yaşında altına kaçırıyor tabi yerlerede işiyor ama alışıcak inşş
Inek sutude ayri bir konu tamam eskiden Aptamil yokmus ,insanlar inek sutu veriyormus ama gelistirilmis ve Aptamil bulunmus niye bebegime yararli bir sey varken inatla ine sutu veriyim? Ayrica yeni nesil ve eski nesil nasil farkli bir bakarmisiniz kisa surede bu farklar var ileride ne kadar fark olusucak iyi o zaman eskiler ahirda dogururmus biz niye hastanede dogurduk siz alin bir gaz lambasi eskiler boyle daha mutluymus diyin mantiga bak,Aptamil inek sutunden tabiki daha gelismis ve yararli anneniz bence asmis uzmanligi koca kari lakirdilarina hic ama hic deger vermem :)
sanırım yanlış alnaşılmışım cogu kişi tarafından uzun zamandır da giremedim kk ya
maşallah diyen herkese cok teşekkürler
ben bu konuyu acalı neredeyse 1 sene olacak ve o zamandır kızım belki 2 3 defa ancak altına kacırmıştır o da ya hastaydı ya da akşam oturmasından dönerken arabada uyuyakalıp tualetini yapmadan uyudugu için falan oldu. bu konuda henüz bir problem yaşamadık yani erken ya da gec olması bebegine göre değişir bana göre herkesin düşüncesi kendisine ama
bu mesaja cevap vermeden edemicem
öncelikle uzmanların ne dediği elbette ama 10 aylık kızım cişini söylerken dur bakayım uzmanlara göre senin bunu yapamaman lazım hayır bezine yap mı demeliydim
ben erken oldu bebeğim ne kadar avantajlı ya da ben öğrettim sizde öğretin diye paylaşmadım bunu hep üzüntüleri değil mutlu anlarımızı da paylaşıyoruz kk da bu da öyle bir anımda paylaştım
eşinizin tepkisine gelince
neyse bu konuya girmek bile saçmalık
hele 12 aylık uçar herhalde .....
uydurma hikayeye gelince ispatlık bişi yok ortada isteyen istediğine inanır
acıkcası kk da böle saldırırcasına eleştiri yapanlar oldugunu görmek gerçekten üzüyor beni
okursun onaylarsın ya da onaylamazsın
onaylamadıgında da adabınca fikir beyanında bulunursun
sacmalık 12 aylık ucar herhalde küçümseyici bir tavır yakışmıyor bana kalırsa
maşallah kızına cnm. valla uzmanlar genelleme olarak konuşuyor ama herşeyde olduğu gibi bu çiş olayıda çocuktan çocuğa değişiyor. ben 9 aylıkken hem çişimi hem konuşmayı hemde yürümeyi öğrenmişim. 2 yaş büyük abim var o okula giderken bende 5 yaşındayken okuma yazmayı öğrenmişim. hiçde psikolojim bozuk değil şükürler olsun bir çok şeydede becerim vardır. Allah nazarlardan sakınsın kızını herkesin yanında söyleme nazar olur
canım hiç kafana takma olumsuz yorumları..buraya dertleşmek sevincimizi üzüntümüzü paylaşmak biraz kafa dağıtmak için giriyoruz
tartışma ortamları doğmasını gereksiz buluyorum polemiğe girmekten de hoşlanmıyorum...kötü söz sahibine aittir...
o yüzden genelde çirkin üslupla yapılan eleştirileri cevapsız bırakıyorum... bence sende görmemezlikten gel boşver...her çocuğun gelişimi farklı sende hiçbişeye zorlamamışsın bi kere daha maşallah kızına bence
bu derece çekemediğine göre saadet hanım muhtemelen okula giderken falan öğrenmiş bu işleri.
maşallah kızına cnm. valla uzmanlar genelleme olarak konuşuyor ama herşeyde olduğu gibi bu çiş olayıda çocuktan çocuğa değişiyor. ben 9 aylıkken hem çişimi hem konuşmayı hemde yürümeyi öğrenmişim. 2 yaş büyük abim var o okula giderken bende 5 yaşındayken okuma yazmayı öğrenmişim. hiçde psikolojim bozuk değil şükürler olsun bir çok şeydede becerim vardır. Allah nazarlardan sakınsın kızını herkesin yanında söyleme nazar olur
bu derece çekemediğine göre saadet hanım muhtemelen okula giderken falan öğrenmiş bu işleri.
Konu sahibi tebrik ediyorum öncelikle sizi. :)
Şanslı bir anneymişsiniz özetle.
Bu bölüm ve açılan başlıklar bana çok yardımcı oluyor daha evli bile değilim ama bu bölüm sayede tuvalet eğitimi gibi hassas ve önemli bir konuda yavaş yavaş kendimce bir yol çiziyorum.
Bu başlıkta da dikkatimi çeken iki şey var.
Yazılarınızın birisinde şöyle demiştiniz galiba ''madem hazır niye erteleyeyim ?'' gibisinden.
Evet,çizdiğim bu yolda biraz daha evde alıştırmak var.Hemen bezi atmak değil.Nedenlerini açıklayayım:
1.Ben de bu kadar erken tuvaletini söylemiş,sonra halasının nazarına maruz kalmış akabinde tam üç buçuk yaşına kadar ihtiyacını söylememiş biriyim.İleride evladımın nazar alan bir çocuk olmasından korkarım.
2.Erken ihtiyacını söyleyen bir çocuğun zaman zaman yaşanan geri dönüşleri de muhtemelen çok olacaktır.
Velhasıl geç olsun,tam olsun görüşündeyim.Benm çizdiğim yol erken yaştan o eğitimi yavaş yavaş aşılamak.
Bu başlıkta sorunların bir çoğu çocuğun lazımlığına alışamaması.Benim isteğim çocuğumun gözü en azından alışsın.
Bu da benim gözüme takılan bir açıklama.
''Okula giderken öğrenmiş herhalde..''
İnsan böyle bir meseleyi alay konusu yapmamalı.
İnsan bunu yazarken korkmaz mı hiç ''ya Allah bunu çocuğumun başına verirse?'' diye.
Sülalemde tam 18 yaşına kadar bezle dolaşan biri var.
Ki onun kuşağı da değil ''2 yaşına kadar öğretmek doğru değil.'' kuşağı daha hazır bezlerin kullanılmadığı zaman.
Çocuklar erken yaşta tuvalete tutuluyorlar,öğreniyorlar vesaire.
Bu insan da bu şekilde eğitilmeye çalışılmış ama 18 yaşına kadar böyle bir sıkıntısı olmuş.Ahah ne kadar komik değil mi ?
Görüyoruz ki her çocuk bir değil.
Yapmayın etmeyin..
Çekememezliğe gelince,neden o insan çekememezlik yapsın ki?
Ha 10 aylıkken öğrenmiş ha 2 yaşındayken ha 3 yaşındayken...
Ne olacak ?
Başımız mı göğe erecek,bez parasından mı kurtulacağız,yoksa ona buna nispet mi yapacağız?
''Ay seninki öğrenemedi mi hala ay benimki söylüyor bikbikbik..''
Pes,anneler bebek dünyaya getiriyorlar yarış atı değil.
Ahah,her çocuğun farklı olduğu bu noktada yaşıtı olan diğer çocuklardan üstün olsun diye çırpınmak...
Bu şekilde düşünen insanlar çekemez başkalarını..
Çocuklarını da kendi egolarına,kendi fesatlıklarına,kendi kıskançlıklarına aracı ederler..
''Çekemiyor'' derken düşünmek lazım biraz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?