Tuvalet Eğitimi 10 Aylık Kızım Bezden Kurtuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

arkadaşın yazısını başından sonuna kadar okumadınız sanırım..bi zorlama yok oyun şeklinde alışmış neden size inanmak bu kadar zor geliyo...diğer mesajlarıma yazdığınız cevapları da yorumsuz bırakıyorum çünkü tartışma ortamı doğmasını istemiyorum...iyi günler...

canım hayırlı olsun.. Bence çok sorun yok erken bezden kurtulma çabasında.. her cocuğa göre değişir. 5 yaşına gelip artık bezi bıraksın diye didişmek mi daha iyi şimdi tatlı tatlı öğrenmekten..
ben de 11 aylıkken annemler 2 yaşındaki abime öğretmeye çalışırlarken ben evde parmaklarımın ucunda yüürüye yürüye anni tiiisss diyomuşum. annem hiç oralı olmamış,evde tuvalet gündemi var o yüzden sölüyorum sanmış. anneannem demiş bu çişini sölüyo diye. tuvalete bi tutmuşlar eğitimim tamamlanmış.. 1 aylıktan sonra hiç biezim ıslak uyanmamışım.. :78:

Arkadaşa birşey demiyorum umarım ilerde sorun yaşamaz.Ama bazı yorumlara baktım biz geç kaldık filan yazmışlar 13-14 aylık bebeğe bile.
Lütfen bu konuda çocuklarınızı zorlamayın.Elbette 18 ay diye ısrar ediyorsa dr lar bir bildikleri vardır değil mi?O kadar güvenmiyorsanız hastalık
vs. de dr yerine bir büyüğünüze danışın.Eskiden dr a mı gidermiş çocuk her hastalandığında di mi ama

arkadaşlar biraz yanlış anlaşıldım sanırım..demek istediğim tabi çocuğu zorlayın illa bıraktırın değil sadece burda arkadaşlar yorum yapmışlar çok erken sorun olur diye yani çocuk zorlanmamış annesi tarafından illa bezi bıraksın diye burda o zaman niye sorun olsun çocuğu kendi alışmış oyunla.. su içirme konusunda ise kızdım doktorlara çünkü çocuklarımı o kadar zor alıştırdım ki diğerleri de benimle aynı sorunu yaşamasın istiyorum..burda forumda bi arkadaşın yazısı var mesela tuvalete alıştırmanın 2 yaştan itibaren zor olduğu çocuğun inat dönemine girdiğini söylüyor..biliyosunuz çocuklarda 2 yaş sendromu oluyo inatlaşma kendi benliğini ispatlama söz dinlememe gibi sorunlar yaşanabiliyo ve bu dönemden önce tuvalet sorununu çözmeye çalışmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum tabi yavaş yavaş baskı yapmadan en azından ara sıra lazımlığa oturtulur falan..çünkü lazımlıktan korkan çocukları bile okudum ...şu an yakın arkadaşımın 3 yaşına girmek üzere çocuğu tuvalete zor alıştı o da çok sıkıntısını çekti ve o da diyo çok geç kalma diye..benim çocuklarımı zorlamak gibi bi niyetim yok doktorlara elbette güveneceğiz ama gerek büyüklerimiz gerekse etrafımızdaki bizden daha tecrübeli insanların tavsiyelerini kulak ardı etmemeliyiz umarım biraz anlaşılabilmişimdir...tartışma gibi sorunlar çıksın istemiyorum herkese çocuklarıyla beraber mutluluklar dilerimm

sanırım yanlış alnaşılmışım cogu kişi tarafından uzun zamandır da giremedim kk ya
maşallah diyen herkese cok teşekkürler
ben bu konuyu acalı neredeyse 1 sene olacak ve o zamandır kızım belki 2 3 defa ancak altına kacırmıştır o da ya hastaydı ya da akşam oturmasından dönerken arabada uyuyakalıp tualetini yapmadan uyudugu için falan oldu. bu konuda henüz bir problem yaşamadık yani erken ya da gec olması bebegine göre değişir bana göre herkesin düşüncesi kendisine ama

bu mesaja cevap vermeden edemicem
öncelikle uzmanların ne dediği elbette ama 10 aylık kızım cişini söylerken dur bakayım uzmanlara göre senin bunu yapamaman lazım hayır bezine yap mı demeliydim
ben erken oldu bebeğim ne kadar avantajlı ya da ben öğrettim sizde öğretin diye paylaşmadım bunu hep üzüntüleri değil mutlu anlarımızı da paylaşıyoruz kk da bu da öyle bir anımda paylaştım
eşinizin tepkisine gelince
neyse bu konuya girmek bile saçmalık
hele 12 aylık uçar herhalde .....
uydurma hikayeye gelince ispatlık bişi yok ortada isteyen istediğine inanır

acıkcası kk da böle saldırırcasına eleştiri yapanlar oldugunu görmek gerçekten üzüyor beni
okursun onaylarsın ya da onaylamazsın
onaylamadıgında da adabınca fikir beyanında bulunursun
sacmalık 12 aylık ucar herhalde küçümseyici bir tavır yakışmıyor bana kalırsa

Bence de 10 aylık bir bebeğin tuvalet alışkanlığı kazanması ileride psikolojik sorunlara neden olabilir.Herşeyin bir zamanı ve yaşı olduğunu düşünüyorum.

eger kendi isteği dahilinde değilse evet sorun olabilir ama cocuk yaparken söylerken engellemekte yanlış
kimse ona bunu ögretmedi ya da hadi bakalım yap cişini demedi
denedik yaptı istemeseydi de değişen bişi olmazdı zaten erkendi derdik
bu acıdan sorun olacagını sanmıyorum ileride
asıl zamanında ama baskıyla ögrenirse sorun yaratır diye düşünüyorum

Tabi herkes kendi çocuğunu dilediği gibi eğitmekte özgür ancak bunu yaparken daha önce doğruluğu ispatlanmış olan bilgilerden faydalanmakta da yarar var diye düşünüyorum.Her anne çocuğunun en mükemmel şekilde yetişmesini ister,tüm çabamız bu..

maşallah kızına ne güzel seni yormadan söylemiş annesini üzmemiş kimi çocum 3 yaşında bile söylemiyor en iyisi erkenden alıştırmak ilerde daha zorluklar çıkabiliyor bende yeni başladım kızım 2 yaşında altına kaçırıyor tabi yerlerede işiyor ama alışıcak inşş

elbette herkes istediği gibi yetiştirir ve uzmanları dinlemek gerekli buna sonuna kadar katılıyorum ilk denememde yapmasaydı kesinlikle 2 yasını beklerdim.denedik yaptı ve bir daha kacırmadı bile dogru dürüst.
ama bu her cocukta değişir gece sürekli kuru bezle kalkmıyor olsaydı aklımıza bile gelmezdi zaten.
bir örnek var diye her cocuk yapabilecek değil
asla zorlanmamalı hatta bu yüzden kabusumdu benim nasıl cocugu üzmeden alıştırıcam diye ama anlamadık bile şükür

bence erkenden alıştırmak sadece cocuk istediğinde güzel
allah kolaylıklar versin canım
sana da zor cocuga da zor
inşallah kolaylıkla ögrenir

üsluba bak
bir başkasının annesine koca karı deme cürretinde bulunduğunuza göre sizin ilminiz bir hayli ilerlemiş belli ki,sakın itimad etmeyin başkalarının söylediklerine.

canım hiç kafana takma olumsuz yorumları..buraya dertleşmek sevincimizi üzüntümüzü paylaşmak biraz kafa dağıtmak için giriyoruz
tartışma ortamları doğmasını gereksiz buluyorum polemiğe girmekten de hoşlanmıyorum...kötü söz sahibine aittir...
o yüzden genelde çirkin üslupla yapılan eleştirileri cevapsız bırakıyorum... bence sende görmemezlikten gel boşver...her çocuğun gelişimi farklı sende hiçbişeye zorlamamışsın bi kere daha maşallah kızına bence

Son düzenleme:
bu derece çekemediğine göre saadet hanım muhtemelen okula giderken falan öğrenmiş bu işleri.

maşallah kızına cnm. valla uzmanlar genelleme olarak konuşuyor ama herşeyde olduğu gibi bu çiş olayıda çocuktan çocuğa değişiyor. ben 9 aylıkken hem çişimi hem konuşmayı hemde yürümeyi öğrenmişim. 2 yaş büyük abim var o okula giderken bende 5 yaşındayken okuma yazmayı öğrenmişim. hiçde psikolojim bozuk değil şükürler olsun bir çok şeydede becerim vardır. Allah nazarlardan sakınsın kızını herkesin yanında söyleme nazar olur

Süper Allah nazarlardan saklasın

zaten tartışma ortamı yaratacak bir mevzu değil ki paylaştıgım sevincime ortak olun istemiştim olandan allah razı olsun olmayanın da keyfi bilir. son bir acıklama yaptım ben daha fazla söylenecek bir sey kalmadıgını düşünüyorum.
teşekkür ederim bu arada

bu derece çekemediğine göre saadet hanım muhtemelen okula giderken falan öğrenmiş bu işleri.

artık o kadarını bilemem yorum yapmakta bana düşmez herkesin kendi düşüncesi ne yasadıgını herkes kendisi biliyor

işte anlatmaya calıştıgım da demekki cocuk hazırmış güle oynaya ögrendi dr u da böyle dedi zaten hazırmış genelde 2 yas civarıdır ama böle eglenerek öğrendiyse ne mutlu diye. konunun uzmanı böyle söylerken sadece kitaptan okuma ya da kulaktan dolma fikirlere sahip uzman olmayan kişilerin olumsuz yorumları can sıkıcı bi maşallah yeter de artardı sevince ortak olmaya
degdi zaten bi akrabamız geldi kızının saglıksal (psikolojik değil) sorunları yüzünden 8 yasında hala alezle yatıyor gece kaldılar sen bezlemicek misin dedi yok dedim gece boyu bırak kacırmayı çişe kalkmayan cocuk bi gecede 3 kere altına yaptı tövbe daha demem
nazar duası okudu annem ertesi gece bişeyi yoktu cok şükür

Konu sahibi tebrik ediyorum öncelikle sizi. :)
Şanslı bir anneymişsiniz özetle.

Bu bölüm ve açılan başlıklar bana çok yardımcı oluyor daha evli bile değilim ama bu bölüm sayede tuvalet eğitimi gibi hassas ve önemli bir konuda yavaş yavaş kendimce bir yol çiziyorum.
Bu başlıkta da dikkatimi çeken iki şey var.
Yazılarınızın birisinde şöyle demiştiniz galiba ''madem hazır niye erteleyeyim ?'' gibisinden.
Evet,çizdiğim bu yolda biraz daha evde alıştırmak var.Hemen bezi atmak değil.Nedenlerini açıklayayım:
1.Ben de bu kadar erken tuvaletini söylemiş,sonra halasının nazarına maruz kalmış akabinde tam üç buçuk yaşına kadar ihtiyacını söylememiş biriyim. İleride evladımın nazar alan bir çocuk olmasından korkarım.
2.Erken ihtiyacını söyleyen bir çocuğun zaman zaman yaşanan geri dönüşleri de muhtemelen çok olacaktır.

Velhasıl geç olsun,tam olsun görüşündeyim.Benm çizdiğim yol erken yaştan o eğitimi yavaş yavaş aşılamak.
Bu başlıkta sorunların bir çoğu çocuğun lazımlığına alışamaması.Benim isteğim çocuğumun gözü en azından alışsın.

Bu da benim gözüme takılan bir açıklama.
''Okula giderken öğrenmiş herhalde..''
İnsan böyle bir meseleyi alay konusu yapmamalı.
İnsan bunu yazarken korkmaz mı hiç ''ya Allah bunu çocuğumun başına verirse?'' diye.
Sülalemde tam 18 yaşına kadar bezle dolaşan biri var.
Ki onun kuşağı da değil ''2 yaşına kadar öğretmek doğru değil.'' kuşağı daha hazır bezlerin kullanılmadığı zaman.
Çocuklar erken yaşta tuvalete tutuluyorlar,öğreniyorlar vesaire.
Bu insan da bu şekilde eğitilmeye çalışılmış ama 18 yaşına kadar böyle bir sıkıntısı olmuş.Ahah ne kadar komik değil mi ?
Görüyoruz ki her çocuk bir değil.
Yapmayın etmeyin..

Çekememezliğe gelince,neden o insan çekememezlik yapsın ki?
Ha 10 aylıkken öğrenmiş ha 2 yaşındayken ha 3 yaşındayken...
Ne olacak ?
Başımız mı göğe erecek,bez parasından mı kurtulacağız,yoksa ona buna nispet mi yapacağız?
''Ay seninki öğrenemedi mi hala ay benimki söylüyor bikbikbik..''
Pes,anneler bebek dünyaya getiriyorlar yarış atı değil.
Ahah,her çocuğun farklı olduğu bu noktada yaşıtı olan diğer çocuklardan üstün olsun diye çırpınmak...
Bu şekilde düşünen insanlar çekemez başkalarını..
Çocuklarını da kendi egolarına,kendi fesatlıklarına,kendi kıskançlıklarına aracı ederler..
''Çekemiyor'' derken düşünmek lazım biraz..

sevgili nessy,
niye bu şekilde tepki verdiğinizi anlayamadım.ben bu konuda mazereti olan kimseyle alay etmedim,asla da etmem.böyle bir kanıya nerden vardınız?18 yaşına kadar bezle dolaşan insanlar vs...ne ilgisi var Allah aşkına?
konu sahibi çok güzel açıklamış,ne zorlamış bebeğini ne özel olarak öğretmeye çalışmış...olup bitivermiş her şey.bahsi geçen kişi ,konu sahibinin annesine kadar laf etmiş.sizce onun yazdıkları çok mu normal?ben bu sitede o yorum kadar aşağılayıcı bir yorum görmedim.konuyla ilgim olmamasına rağmen benim bile zoruma gitti.ama belli ki konu hakkında siz de farklı şeyler düşünüyorsunuz.
bu konu hakkında daha fazla yorum yazmayacağım.

canım mesajları tam okumamışsın anlaşılan o bahsettiğin arkadaş çirkin yorumlar yazmıştı benim cevaplarıma ben kendisine cevap yazmadım...esra arkadaşımız da tepki göstermiş kendisine yazdığı çirkin yorumdan ötürü...önceki sayfaları da okursan o zaman durumu anlarsın...senin yorumun biraz alakasız olmuş yani o mesajla...ve arkadaşımız niye yönetimden uyarı almış anlayamadım...ilginç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…