Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kizlar merhaba 10 gun once dogum yaptim 3 gun gectikten sonra sutum geldi gece gunduz demeden hic yorulmadan bikmadan usanmadan emzirmeye calisiyorum ama yetmiyor doktrumuz arada mama ver satilik olmasin dedi 30 cc mama veriyorum ama emzirmede bi saatimiz yok bu yuzden her iki saattebir mama veriyorum ve emziriyorum bi duzen kuramadim nasil bi yok izlmeliyim
bebegim ac kalicak korkusuyla resmen uyumadan meme elimde cocuk kugimda duruyorum memeti bulana kadar cok zo
arkadaslar yardimci olun lutfen
Ve yine özlüyorum...
Kayıtlı Üye
Oncelikle bebegin hayirli olsun mama işini anlamam hic. sutunmu az neden yetmiyor mama vermeden once bence bi sutunu sagip baksan belki mamaya gerek yoktur daha kucuk cabuk yorulur az ve sık emer sen memeden vazgecme mamayi bosver ya sutun varsa emsin yavrucak
Oncelikle bebegin hayirli olsun mama işini anlamam hic. sutunmu az neden yetmiyor mama vermeden once bence bi sutunu sagip baksan belki mamaya gerek yoktur daha kucuk cabuk yorulur az ve sık emer sen memeden vazgecme mamayi bosver ya sutun varsa emsin yavrucak
sagim bugun 15 dk ugraatim 40 cc cikti bide sikta emse agliyo doymuyo sanirim
Bebeğinizi sağlıkla büyütün. Bende doğum yaptığım günden itibaren mama takviyesiyle bebeğimi büyüttüm. Benim sütümde 4.gün geldi ancak bebeğim doymuyordu. Doktor mama takviyesi önerdi ve böyle devam ettik. Önce emziriyordum eğer doymadıysa 30 cc mama içiriyordum. Mamayı kapakla içirdim biberon kullanmadım emmeyi bırakmasın diye. Sütünüz artınca gerekirse mamayı bırakırsınız ama şimdi mama takviyesine bukadar soğuk bakmayın. Bebeğinizin sarılık olmasından yada aç olduğu için ağlamasından dahamı önemli. Bence bu konuda dr dinleyin. İlk aylar çok önrmlidir sarılık yada başka rahatsızlıklar olmamması adına bence verin. Şimdi bebeğim 3 aylık çok şükür mamanın bir sakıncasınıda görmedim ve hala emiyor. Emmeyide bırakmadı ve sütüm gün grçtikçe arttı. Bebişinizi sağlıkla büyüyün.
bugunden itibaren bnde once emzirdim sonra yetmzse mama ama bn bibern kullndim wmririkn cok zorlniyorum ama bi sekilde emiyo tabi 15 dkkyi gecmiyo emmesi korkum bu yetiyomu yetmiyomu die
ben bilmem deneyimli değilim bu konuda. ablam 2014 te erkek çocuğu doğurdu. çocuk 3 gün süt içmek istemedi. memeden emmedi yani. doktor dedi çocuk aç mama verin. mamaya alıştırdılar daha doğar doğmaz. halbuki başka bi doktor kızdı bebek zaten ilk bikaç gün anne karnından beslendiği için aç olmazmış. mamaya neden alıştırdınız demiş. ihtiyacı olduğu kadar zaten süt emermi. yarım saatte bir süt veriyordu. sütünü çoğaltmak için aktarda karışım yaptırıyordu.
merhaba benim bebegimin bu gun 40 ci gunu hic emmedi ben 40 ki cikana kadar süt sagdim. bunun icin internette swing medela adinda sut sagma makinasi var tum aparatiyla birlikte satiliyor. butcesi uygun olan alsin derim. tabi bi yere kadar faydali hic emmeyince sut kesiliyor. benim tavsiyem golden goat 1 keci sutu mamasi ara sira kabiz oluyor. her cocukta oldugu gibi ama yinede rahatim guzel bi mama ilk 1 hafta hip pre kullandim alerji yapti. aptamil surekli kabiz yapiyormus.. hic kullanmadim. golden goat biraz pahali 40 tl ama anne sutune en yakin mama oymus. birde essek sutu mamasi duydum denemedim. golden den memnun kaldigim icin .. doktor tavsiye etti. deneyij demiyorum once doktora danisin bn tavsiye uzerine ilk bi hafta hip kullandim alerji oldu. bilgilendirmek icin yazdim doktora sorun cher cocukta farkli reaksiyon gosteriyo mamalar cunku ...
merhaba benim bebegimin bu gun 40 ci gunu hic emmedi ben 40 ki cikana kadar süt sagdim. bunun icin internette swing medela adinda sut sagma makinasi var tum aparatiyla birlikte satiliyor. butcesi uygun olan alsin derim. tabi bi yere kadar faydali hic emmeyince sut kesiliyor. benim tavsiyem golden goat 1 keci sutu mamasi ara sira kabiz oluyor. her cocukta oldugu gibi ama yinede rahatim guzel bi mama ilk 1 hafta hip pre kullandim alerji yapti. aptamil surekli kabiz yapiyormus.. hic kullanmadim. golden goat biraz pahali 40 tl ama anne sutune en yakin mama oymus. birde essek sutu mamasi duydum denemedim. golden den memnun kaldigim icin .. doktor tavsiye etti. deneyij demiyorum once doktora danisin bn tavsiye uzerine ilk bi hafta hip kullandim alerji oldu. bilgilendirmek icin yazdim doktora sorun cher cocukta farkli reaksiyon gosteriyo mamalar cunku ...
Merhanalar benm de 15gunluk bebegim var. Ememiyoruz sağıp veriyom mamayla. Bebelac gold veriyorz dr önerdi. Keci sütlü mama 2aydan oncw veriliyor mu? Bi de nasıl ayarliyosunuz mama sıklığını? Beni de aydinlatn nolurr. Cok korkuyorm , sütüm cok as yarim saat cift göğsümu sağıyorum 20cc anca.
buna da şükür ama nasil bi yol izleyeym ilk bebegm yardmcu olun lutfen
benim biraz daha situm artti mamadan biraz daha uzaklastim tabi yine veriyorum arada ama ole artik saatle degil aciktivini anliyrum tabi 2 saatide gecirmemeye calisiyrum
kizlar merhaba 10 gun once dogum yaptim 3 gun gectikten sonra sutum geldi gece gunduz demeden hic yorulmadan bikmadan usanmadan emzirmeye calisiyorum ama yetmiyor doktrumuz arada mama ver satilik olmasin dedi 30 cc mama veriyorum ama emzirmede bi saatimiz yok bu yuzden her iki saattebir mama veriyorum ve emziriyorum bi duzen kuramadim nasil bi yok izlmeliyim
Doğum servisinde calistigim donem bebegin kan sekeri dusmemesi, sarilik olmamasi icin 30 cc mama veriyorduk. 3 saat arayla mama, saat basi emzirme olarak ayarlayabilirsin. Aptamil 1 numara kullaniyorduk 30 cc suya 1 olcek yeterli gelecektir. :) Mamayi deneyerek kullanmani tavsiye ederim bazi bebekler bazi mamalari begenmeyip reddedebiliyor. Aklinda bulunsun :)
Berilin Annesi <3
Kayıtlı Üye
Sutunun yetip yetmedigi bebek kontrollerinde anlasiliyor bebeginin gunluk 30 gr kilo almasi gerekir bebeginin dogum kilosu ile suanki bebegin kac gunluk ise misal 10 gunlukse 30 gr dan 300 gr almis olmasi gerekli 10 gunde eger bu kiloyu almamis ise o zaman sutunun yetersiz oldugu anlasilir ve mama tavsiye edilir bebek tartimi cok onemli cnm sen bunu yaptir bebegin aglamasi baska bir sebepten de olabilir
Merhaba. Ben de sezaryenle doğum yaptığım için iki gün sütüm gelmedi. İlk sarılık olmaması için 30 Cc hastanede verdiler. Sonra ertesi gün de bi 30cc verdik. Ama hep göğüslümde tutmaya çalıştım.
Bence de mama vermek tabii iyi değil ama aç kalmasından da iyidir.
Ben ilk ay sabah 12 aksam 12 mama verdim 30cc,onun harici de emzirdim.hep doymuyor sandım ama şuan o da alıştı.
Hiç üzme kendini biraz mamadan zarar gelmez.
Benimde bebeğim 12 gunluk oldu sarilik var 15.20 düzeyinde emiyoruz yanliz doymuyor ve goguslerimin ucu yarildi krem kullanmama ragmen.Aglaya ağlaya emziriyorum ve ilaveten günde 2 kez 15 cc evolvia adinda mama kullaniyorum mamaya cok karsi oldugum halde yetrki bebegim sariliktan kurtulsun
Benimde bebeğim 12 gunluk oldu sarilik var 15.20 düzeyinde emiyoruz yanliz doymuyor ve goguslerimin ucu yarildi krem kullanmama ragmen.Aglaya ağlaya emziriyorum ve ilaveten günde 2 kez 15 cc evolvia adinda mama kullaniyorum mamaya cok karsi oldugum halde yetrki bebegim sariliktan kurtulsun
Bir gogsunu en az 15 dk emzirtmen lazim.sonra diger gogusude emzirt.
Sutunden sur gogsune emzirdikten sonra.sık sık dus al.30 cc ye de cikartabilirsin mamayi.
Bende ilk günlerde saatlerce bebek memeyi tutsun emsin diye uğraştım çok zor oldu emmeye alışması ama alıştı sükur su an 16 gunluguzz ve emiyo iki bucuk saatte bir besle ilk önce meme ver uğraş ama bebek yorulur bir iki çeker çenesini dinlendirir sen parmağınla çenesine veya ayağına dokun uyarı ver emmeye devam eder eğer çok emmezse doymadığını dusunursen mama ver ama iki bucuk saatte bir besle ki aciktiginda ne yapacak memeyi alacak mı öğren sonra memeye alışınca sık sık emzirir mamayi birakirsin
bugunden itibaren bnde once emzirdim sonra yetmzse mama ama bn bibern kullndim wmririkn cok zorlniyorum ama bi sekilde emiyo tabi 15 dkkyi gecmiyo emmesi korkum bu yetiyomu yetmiyomu die
Canım biberon olarak anne ucu memesine benzeyen biberonlardan kullanırsan bir şey olmaz. o zaman bırakmıyorlar anneyi emmeyi. çünkü anne memesi gibi zor akıyor onlar da. Benim oğlum 7 aylık, mama vermedim ama kendi sütümü sağdığımda biberonla verdim ama hiç emmeyi bırakma gibi bir sorun yaşamadık. Ben Philips avent Natural biberon kullandım. tasiye ederim sana da.
Merhaba arkadaşlar, bende 1.5 ay önce ikinci bebeğimi dünyaya getirdim. Sezeryan ile doğum gerçekleştiği için sütüm geç geldi, 2 günlükken hastanede mama takviyesine başladık.
Sık sık emzirmeye devam etmelisin pes etmeden, emdiği halde huzursuz ve aç ise o zaman da mama verebilirsin. Sütün çoğaldığında zaten mamaya pek ihtiyaç duymazsın, en fazla günde 1 veya 2 kere vermiş olursun.