10 kilo vermeye adım adım

alonely

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
5
0
6
35
İstanbul
Merhaba herkese
Ben 17 yaşında şu an lise 3'e giden dolayısıyla üniversiteye hazırlanan bir genç kızım.Ama maalesef kilolarım bunu engelliyor.Daha fazla derse konsantre olmam için daha rahat olmam gerekiyor sanırım benim.Bu konuyu açmadan önce bir sürü kişinin günlüğünü okudum ve yarım bırakmış çoğu kişi.Bende yazın 4 kilo vermiştim lakin okul açılınca hiç takmadığımdan löpür löpür welcome to yağlarım diye adeta çağırdım.Eee günün birinde bu bana dönecekti sonunda.Şimdi tekrardan zayıflayacağım.Tabiki dersime de odaklanacağım ancak zayıf olursam hem vücudumdaki bu fazlalık hissini hem de özgür olmanın hissini çıkarabilirim diye düşünüyorum.Boyum maalesef ki 158 kilom ise 62.Kendime ve herkese başarılar diliyorum...

İlk dönem okulumuza başka bir okul tadilat sırasında geldi diye her gün kantinde o yağlı şeyleri yemek zorunda kaldım ama bu dönem gittiklerinden yemekhanemiz yine açılıyor Şu an diyet yapabileceğimi düşünmüyorum anca yediğime dikkat edebilirim ve de kısabilirim.

Uymam gereken kurallarım:
1-Makara ve pilavı ki ikisini de çok severim örneğin makarna olmasa da pilavdan 2 dolu tabak yiyebilirim yanında kuru fasulye, nohut gibi baklagillerle hele asla hayır diyemem :26: Bu yüzden makarnayı bırakıp pilavı kısmalıyım.
2-Her gün yeşil çay içmek.Açıkçası içiyorum ve tarçını da çok severim onu da katıyorum içine ama her gün yapmıyorum bunu düzenli yapmalıyım.
3-Bilgisiyarla fazla haşır neşir olmamak.Bunu hem ders hem kilolarım için yapmalıyım.Lakin ne zaman bilgisiyar başında olsam elimde bir tepsi de eksik olmuyor
4-ÇİKOLATAYI BIRAKMAK.Kesinlikle bırakmalıyım çünkü çikolatada benim için kısmak diye bir şey yok.Başladım mı en az 3 tane yerim 10 taneye kadar gider.Bazen yemek yemediğim tüm gün boyunca sadece çikolata yediğim oldu.Hem ne öyle tatlı diye kandırıyorlar beni.Sağlığıma da beslenme düzenime de zararlı.Eski insanlar yaşarken çikolata yerine ne yiyordu:MEYVE Tabi bunu da abartarak yediğim için -iki elma 6 mandalina örneğin- kısmam gerekecek.
5-Bu benim için çikolatadan sonra en önemli şey:SPOR YAPMAK.Her gün düzenli olarak.Hem vücudumdaki yorgunluğu atmama hem de dinç hissetmek için bire bir.O dört kiloyu verirken de spor yapmıştım.Hatta ip atlıyordum ve günde 8000 tane atlamıştım.Ahh nasıl da ağrımıştı kaç gün bacaklarım.O ağrıya rağmen yine de atlamıştım.Ne yapmışım diye pişmanım şu an Neyse geçmişi yad etmek elime bir şey kazandırmayacak bugüne bakacağız.Mesela ben uykulu biriyim sabah bir saat önceden kalkıp leslie abladan 5 mile fat burning yapmam iyi olur sanırım.Çok yorucu olmamasına karşın sonuç verdiğini görmüştüm
6-Bisküvi evet bunu da bırakmalıyım.Sütle çayla çok severim kendilerini.Ama çikolata olduğu müddetçe yediğim görülmemiştir.Evdekilere zorla çikolata aldırmayıp bisküvilere saldırdığım zamanlardır bunlar
7-Antep fıstığı ve fındık.Allah var bu ikilinin de hastasıyım.Alırım bitiririm paketi.Başka birisi bayar bıkar susar yok ben de çekirdek gibi.Bunu bırakmayacağım lakin çok faydalılar ama miktarı en aza indirmem gerek:örneğin günde en fazla yarım avuç..
8- Sınav haftasında bahane kullanıp yemeğe koşmak yok.
9-Ah bunu nasıl unutmuşum tabiki iki öenmli şey var.Birincisi yatmadan önce benim için 11 - 11:30 arası oluyor hiç bir şey katiyen hiç bir şey yememek.Saat 6:00-30 dan itibaren bir şey yememek.
10-Gece 2 yi bulmadan yatmak.Bazen bu kuralı ne yazık ki bozuyorum.Bak gel gör ki gece 2- 5 arası hem vücudun dinlenme zamanı hemde yağ yakmanın gerçekleştiği zaman aralığı.Bu ikisi de kesinlikle çok çok çok önemli

Şimdi bir baktım da çok sağlıksız çikolata hariç yemiyormuşum.Benim problemim abartarak yemek her şeyi.Annem benden şikayet eder bol bol tabak kullandığım için ağız durmuyor maşallah Neyse bu sefer kendim için buna uyacağım bunu kendim için yapacağım açıkçası başkaları ne düşünsün umurumda değil dik dik bakmadıkça Ama diyorum ki bir kere vücudumdaki toksinleri atacağım organlarıma dinlemesi için zarar vereceğim sonuçta onlar bana diğer tarafta sorucaklar niye beni böyle yordun diye değil mi Bu düşüncelerle devam edebileceğim.Hayır edebileceğim değil edeceğim.Ne kadar emin başlamazsam o kadar çabuk sonlanır düşünceler.Hedef her zaman aklımda olmalı.İlk elimden geleni yapacağım ve taktiri yüce Rabbime

Gecenin üçünde başladığım yeni yaşam tarzıma merhabalar.Günlerden Çarşamba saat 04:10.Hayatım boyunca sağlıklı kalmak için merhaba

Son düzenleme:
1.GÜN

Sevgili Günlüğüm,
Geç yatmanın cezasını şimdi geç kalkarak çektim.Hızlıca hazırlanıp dershaneye gideceğim şimdi.Eee kahvaltı da yapamadım şimdi hoş aç da değilim zorla yedirmiyim kendime sonra midem açılıyor durmuyor velet Acıkırsam dershaneden mecburen iki üç şey alırım eve gelince de iyice doyrurum Akşam gelince yemekte ağır şeyler yemeyeceğim.İlk yeşil çay içerim ki metobolizmam hızlanıp yediğimi daha kolay sindirsin.Sonra da yemeklerden bir kaç kaşık.Sağlığıma dikkat ederek tabi ki Son olarak da Leslie'nin 5 mile fat burningini yatmadan hemen önce yaparım.Lakin uyuyunca yağ yakımı başladığında metobolizmam hem daha hızlı çalışır hem de uyumam kolaylaşır.
Akşam gireesem yazarım canım kocaman öptüm

AAA çok iyi yaa hemen hemen aynıyız bende lise 3 e gidiyorum aynı senin gibi sınava hazırlanıyorum.
boyum 1.59 kilom ise:60 bence birbirimize çok iyi destek olabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…