10 kişilik misafire ikram

Eşime tavuk aldırdım
firina baharatli soslu tavuk patates sur. yanina mercimek corbasi.salata, sigara boregi. firinda kasarli mantar, veya besamel soslu brokkoli havuc.
Eşime tavuk aldırdım.patates tavuk havuç soslu tavul yapıcam.kerevızım var evde kereviz çorbası yaparım.yufka aldım ıspanaklı börek yaparım.kabak tatlısı pratik.mantarım var dediğin gibi fırına atarım birde kek yapayım salata daha ne olsun Dımı :)

Eşime tavuk aldırdım
Eşime tavuk aldırdım.patates tavuk havuç soslu tavul yapıcam.kerevızım var evde kereviz çorbası yaparım.yufka aldım ıspanaklı börek yaparım.kabak tatlısı pratik.mantarım var dediğin gibi fırına atarım birde kek yapayım salata daha ne olsun Dımı :)
Kereviz çorbası yapmayın,herkes içemez onun yerine mercimek çorbası yapın,tavuğun yanına pirinç pilavı yapın birde zeytinyağlı yemek ekleyin menüye,barbunya,biber dolması,taze fasulye yada zeytinyağlı sarma gibi.

kereviz çorbasi ni bencede yapma
tavugun yanina pirinç pilavi
havuç salatasi yapabilirsin meze oalrak,yapmasi basit ve $IK durur
kerevizini de salata yapabilirsin
kivircik saltasida olsun mutlaka
çorba da mercimek yada ezogelin olabilir ama emrcimek daha pratik senin içijn ..
zeytinyagli bide boregin olur
tatlida oldumu tamamdir
miktarlarini da fazla yaparsin , çocuk yoksa içinde 10 kisi az deil ..

Kızlar dun mısafırım geldi mercimek çorbası kabak tatlısı ıspanaklı börek pirinç pilavı fırında salçalı tavuk patates salatası mısır patlagı yaptım esımde dışardan çığ köfte almış çok guzel agırladım mısafılerımı :)

Eşime tavuk aldırdım
oh afiyet olsun. ne guzel kolay ve pratik seyler. Arkadaslarin dedigi gibi zeytinyagli yaprak sarma veya dolma falanda menuye yakisiyor ama ona vakit lazim tek tek sarmak icin. Ben onun yerine dolma yaparim daha cabuk oluyor :).

Canim hamile oldugunu yazmissin. rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin. Benimde 1 yasinda bir bebegim var ve sana bir tavsiyede bulunmak isterim. Dogumdan sonra bu gibi acil durumlar olucaktir veya bebegi gormeye misafirlerin gelicektir. O yuzden dogum yaklasinca yavas yavas birseyler hazirlayip buzluguna kaldirmani oneririm. Cok rahat oluyor haliyle kucuk bir bebekle insan cabuk yapamiyor herseyi. Hamileyken komsularindan, annelerden yardim alarak yapmani oneririm.

bir kac ornek veriyim. icli kofte, manti, su boregi, yaprak sarmasi, tatli. sigara boregi, tatli tuzlu pasta. Ayrica kucuk kavanozlara acuka, kozlenmis patlican biber, tursu gibi yapabilirsin. Bu yukardakiler hem oglen misafir icin hem aksam misafir icin acil durum zulasi. Oglen acil misafir geldiginde bunlardan biraz yaparsin cabuk yaninda bir pratik patates salatasi veya kisir yada rus salatasi ve kek yaptin mi menu tamam. Aksam misafir gelirsede buzluktakilerden yaptin mi yanina bir corba ve pirinc pilavi salata yaparsin menu tekrar hazir.

Back
X