• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 saatlik yola gidebilir miyim? Bir fikir lütfen

günaydın hanımlar
fazla uzatmadan konuya gireceğim
sağlıklı giden bir hamileliğim var çok şükür
önümüzde ki ay kardeşimin düğünü var
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
bizim memlekette ise hem kına gecesi hemde düğün olacak
ben gelin hanımın memleketine gidemem diye düşünüyorum
çünkü sürekli dinlenerek 10 saatlik yol 14,15 saat olacak
uçak derseniz bütçemizi oldukça aşıyor
kardeşimde dile getirmedi ama sanki gönül koydu gibi
kardeşlik ilişkilerimiz çok sıkıdır
bide diğer gün tekrardan hemen geri dönülecek
uzun süre oturamıyorum rahatsız olduğum için sizce ne yapmalıyım
Not: Doktoruma soracağım ama kontrolüm önümüzde ki hafta
saglam insan dayanamiyir siz hamilesiniz bol su icmeniz lazim en azindan onu icemeyeceksiniz odem mutlaka oluyor uzun sure oturmaktan dolasiminiz bozulacak kardesiniz kusura bakmasin hic degmez

kardeşim hiç birşey söylemedi aslında
söylememiş olması üzdü beni
belkide önceden beri tahmin ettiği içinmi tepki vermedi bilmiyorum
anlıyorum ama bu da elinizde olan bir durum değil. doktorun da pek müsaade edeceğini düşünmüyorum. uçağı önerir o da

Kendini nasil hissettiginle alakali bu.. saglikli hamilelikse haftanda bisey yok henuz bebek kucuk.. benim haftalarda gobek semsert oluyo oturmak yatmak bile eziyete donuyo.. bebek icerde sekil aliyo canini acitabiliyo.. ha ilk hamileligimde boyle degildim bu haftalardada.. zor geciyo bu sefer..

günaydın hanımlar
gelin hanımla memleketler uzak olduğu için orada düğün gibi büyük kına gecesi olacak
Kardeş bu ömürde bir kez evleniyor.5 tane düğünüde olsa hepsine katılmalısınız.Bütçenizi zorlayıp uçakla gidin.

Uzun sure oturarak yapılan seyehatlar tehlikelidir bebeginiz riske girebilir. Kardeşiniz bile olsa uçakla gidemiyorsanız hiç gitmeyin. Ben 38. Hafta da abimin düğününe gittim beni durdurmaya çalıştılar ama ben durmadım. Ha tabi uçakla gittim antalya dan istanbula o ayrı. Otobüs olsaydı gitmezdim . Onlar da anlayışlı olmalılar.
uçakta bütçeyi sıkar yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
İstanbul veya Ankara aktarmalı bie bulunduğumuz şehirden 3 saat uzaklıkta ki ilden binip aktarmalarla 6,30 saatte gidiliyor
toplamda yine 10 saat oluyor

Kendini nasil hissettiginle alakali bu.. saglikli hamilelikse haftanda bisey yok henuz bebek kucuk.. benim haftalarda gobek semsert oluyo oturmak yatmak bile eziyete donuyo.. bebek icerde sekil aliyo canini acitabiliyo.. ha ilk hamileligimde boyle degildim bu haftalardada.. zor geciyo bu sefer..
oturma yatma kısmı şimdiden sıkıntılı benim için
sırt ağrımda oluyor
hani aslında bebeğim sağlıklı ama rutin hamile şikayetleri bende de var

Kardeş bu ömürde bir kez evleniyor.5 tane düğünüde olsa hepsine katılmalısınız.Bütçenizi zorlayıp uçakla gidin.
uçakta bütçeyi sıkar bir yerlerden borç bulup yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
İstanbul veya Ankara aktarmalı bide bulunduğumuz şehirden 2,5 saat uzaklıkta ki ilden binip aktarmalarla 6,30 saatte gidiliyor
toplamda yine 9, 10 saat oluyor

uçakta bütçeyi sıkar yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
İstanbul veya Ankara aktarmalı bie bulunduğumuz şehirden 3 saat uzaklıkta ki ilden binip aktarmalarla 6,30 saatte gidiliyor
toplamda yine 10 saat oluyor
En güzeli gitmeyin suan kardeşiniz arayın ve bildirin durumun sakıncalarını anlatın korktugunuzu ve çok üzgün olduğunuzu belirtin yeterli

uçakla gitmeme sebebiniz sadece maddi mi?
yalnızca maddi değil
uçakla bütçeyi sıkar bir yerlerden borç bulup yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
İstanbul veya Ankara aktarmalı bide bulunduğumuz şehirden 2,5 saat uzaklıkta ki ilden binip aktarmalarla 6,30 saatte gidiliyor

uçakta bütçeyi sıkar bir yerlerden borç bulup yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
Ben olsam giderdim
Karar sizin tabiiki.
Ben doğum yapmama 2 hafta kala 1000 kilometre yol gitmiştim arabayla doğumu başka şehirde yapmak için.

uçak maddi açıdan külfetli olabilir ama nekar külfet olacakki en fazla 250-300 arasıdır kaldıki düğün olacağı çok önceden bellidir insan kenara üç beş bişey atsa toplar parasını hiç bişey olmadı yakın birinden borç alırsın. Bebek içiçn yolculuk sakıncalı olur doktor sakıncalı der o ayrı ama maddiyat için gidilmemesi çok kırıcı

gitmeyin derim. benim görümcem bizim düğünde hamile idi 7 aylık gelmedi.ne düğün ne kına hiç bişeye gelmedi. bu durumlarda kimse alınmaz. sonuçta bebeğin sağlığı daha önemli

İyi de iki düğünün anlamı bu

Gidilemiyor diye iki tane yapılıyor

İki taraftan da anne babalar ayıp olmasın diye gidiyor kardeşler de gidebilir ama siz hamilesiniz riske gerek yok

tabi ya sonuçta sizin olduğunuz yerde de düğün yapılacak kardeşiniz de kırılmaz merak etmeyin :kahve:

saglam insan dayanamiyir siz hamilesiniz bol su icmeniz lazim en azindan onu icemeyeceksiniz odem mutlaka oluyor uzun sure oturmaktan dolasiminiz bozulacak kardesiniz kusura bakmasin hic degmez

anlıyorum ama bu da elinizde olan bir durum değil. doktorun da pek müsaade edeceğini düşünmüyorum. uçağı önerir o da
hanımlar bende gitmeme taraftarıyım en başından beri
annem babamda karşı ama sizlerden bir fikir almak daha da rahatlatacaktı beni
evet kardeşim çok önemli ama bebeğim ve benim sağlığımda önemli
sizler gibi düşünen daha ağırlıkta

uçak maddi açıdan külfetli olabilir ama nekar külfet olacakki en fazla 250-300 arasıdır kaldıki düğün olacağı çok önceden bellidir insan kenara üç beş bişey atsa toplar parasını hiç bişey olmadı yakın birinden borç alırsın. Bebek içiçn yolculuk sakıncalı olur doktor sakıncalı der o ayrı ama maddiyat için gidilmemesi çok kırıcı
yalnızca maddi değil
uçakla bütçeyi sıkar bir yerlerden borç bulup yine gitmeye çalışırım ama oda aktarmalı
bide maddi açıdan gerçekten bu ay çok sıkıştık
kurban+kıyafetler+aileye destek ve kardeşimi düğün hediyesi olarak balayına yolluyoruz
bütün bunlarda girince işin içine dahada zorlanıyor imkanlar
bide uçak bileti 500 liraya yakın
diğer ile gitme kısmını söylemiyorum bile

günaydın hanımlar
Not: Uçak yalnızca maddi açıdan dolayı değil bulunduğumuz ile 2,5 saatlik bir ilden binip İstanbul ve Ankara aktarmalı olarak 6,5 saat sürüyor yani yine toplamda 9,10 saat oluyor

Biz 34.haftamda arabamızla yaklaşık 1.600 km gittik 2 günde dinlene dinlene.Günde yaklaşık 8 saat gittik,doktorun izin verirse molalı şekilde gidebilirsin bence.

Sağlıklı giden gebeliklerde bu haftalarda yolculuk yasağı yoktur fakat 45dk -1 saat civarı yürüyüp kan dolaşımını harekete geçirmek gerek.
Çok merak ettim hangi şehirler bunlar? Uçakla dahi bu kadar uzuyor
Gene de giderseniz uçak her türlü en rahat alternatif

Herkesin hamilelik süreci farklıdır o nedenle bence kimse kendi hamileliği ile kıyaslayarak fikir vermemeli.
Zaten iki kına olacakmış ne gerek var allah aşkına.
Kardeşiniz olumsuz bir şey dememis ki zaten belki de siz yanlış anladınız gönül koydu diye.
Yani bir kına için çok lüzumsuz hamile kadının 10 saat yol gitmesi .
Ben asla gitmezdim bunun için kırılan gucenen de tuhaftır bana göre.

günaydın hanımlar
Not: Uçak yalnızca maddi açıdan dolayı değil bulunduğumuz ile 2,5 saatlik bir ilden binip İstanbul ve Ankara aktarmalı olarak 6,5 saat sürüyor yani yine toplamda 9,10 saat oluyor
Gitmeyin bebeginizin ve sizin sagliginiz daha onemli Allah korusun bisey olsa kardesinizde pisman olur zaten

Back
X