• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

bende listemde yemek olsun ve yiyeyim istiyorum ama diyetisyenim 1,5 aydır detoksa devam diyor :cry:
ve gitgide her şeyi kesti, yakında boş A4 kağıdı verip yollucak diye korkuyorum:KK70::KK70::KK70:
ıspanağı da ben kaçamak olarak yedim, liste böyle olunca ıspanak ve kahve kaçamak sayılıyor:KK48::KK48::KK48:perşembeden sonraki listemi hiç demiyim size, okudukça ürküyorum:eek:
vardır bi bildiği :KK75:
ah ah Ayşeme sorun ne çektiğimi,:KK61: onunla beraber gidiyoruz diyetisyene. onun listelerde benden hallice:KK70::KK70::KK70: lydznp lydznp :KK5:
Valla gelin Apa ya, hem yiyin hem kilo verin hem içiniz dışınız tertemiz olsun.
Bu sefer ne temizlikler var, ben grupla en basindan başlıycam inşallah

canım ödem için diyetisyenimin bana söylediklerini paylaşayım ve listene yorum yapıyım yine diyetisyenimin önerileri ile.

sabah 3 yumurta yenir fakat sadece beyazları, sarıları çok tüketmemek lazım. mesela 1 tam 2 beyaz kullanabilirsin. kahvaltıda yeşil çay tüketebilirsin.
domates de bana yasak diyet sürecimde, ödem yapıyormuş.

ödem atarken yenmeyecek ve içilmeyecekler(21 gün dayanabilirse güzel olur)
siyah çay
kahve(her çeşidi)
kola(her çeşidi)
icea tea
ayran
soda
tatlandırıcı
şeker
tuz
şalgam
domates
mısır
havuç
patates
bezelye
nar ekşisi

ödem için günlük yapılacak ve tüm gün içilecek su:

1 litre su
1 2 dilim limon
1 fındık kadar taze zencefil

1 çubuk tarçın.
1 gün deneyeyim şu yasaklara uymayı, zaten geceden ödem atma suyunu hazırladım,bir bardak içtim işe yarayacak gibi ,bir dr yasaklara uyarsam ,hele iki üç gün dayanabilsem
..
Bu arada domates yasaksa domates salçası da yasaktır illaki değil mi?
Bu listede beni zorlayacaklar çay,kahve,şeker ve tuz☺
Hadi tuz neyse kolay
Şekeri de minimumda tutsam
Kahveyi de sallasam
Ama çayyyy ula benim gibu karadeniz uşağu çaysız yaşayabilur mi daa

Teşekkür ederim bilgilendirme için
Daha önce 7. Takımda yarışmıştım az çok biliyorum diyelim
Kullanıcı adı değiştirmedim
Başlangıç kilom 69.5
Güncel 65.0
Hedef kilo 57
Kendimi tekrar tanıtmama gerek yok sanırım 🙂
Hoşgeldiniz aramıza

Selamın aleyküm kizlarrrrrr ♡♡♡♡♡

Herkese hayırlı akşamlar :KK66:

Kara batak gibi bir görünüp bir kayboluyorum farkındayım ama Oynakbasinin aksiyonsuz günü geçer mi :KK43:
Hani derler ya Rabbim sevdiği kulunu sinarmis benimde öyle olduğumu düşünmek istiyorum artık ( teselli ediyorum kendimi :KK70: )

Dizim çok şükür baya geçti artık desteksiz evde ufak ufak işimi yapıyorum ama bu sefer de eşim yamuldu :KK43: adamın omuzlarini oynattikca resmen takır takır ses geliyor :KK43: ve felaket ağrıları var 2 gündür :KK43: Sanırım kaslarda sıkıntı var ve kulunclari tutulmuş :KK66: Resmen iki gündür uyku uyuyamiyor ve tabi işe de gitmiyor
Zaten yanında çalıştığı arkadaşı da dükkanı kapatacakmis ve benimki yine işsiz kalacak :KK61:
Hani geldi mi üst üste gelir derler ya bizimki yine o hesap :KK43: Eşim takma nasılsa şoförlük işi bulurum diyor ( şu anda çalıştığı iş zaten çok ağırdı ve cok uzun zamandır ağrıları vardı )

Tabi bu durumda Oynakbasi yine bunalimlarin eşiğinde :KK70: ama tutuyorum kendimi :KK66: tabi iki gündür başıma ağrılar girdi kızın okul taksidi nasıl ödenecek nasıl gecinecegiz diye :KK43:

Kızlar dua edin de eşim güzel maaşı olan bir şoförlük işi bulsun ♡
Aleykümselam Banusum.
Allah sana ve eşine şifa versin inşallah.
Allah bir kapıyı kapatırsa başka bir kapı acarmis. Sen gönlünü ferah tut. Hayırlarla tez zamanda işini bulur inşallah :KK19:
kızlar benim menülerim bayadır detoks tarzı ve menü paylaşmıyorum kötü örnek olmasın diye. :KK56:

bugün paylaşayım:
uyanınca
1 büyük bardak oda sıcaklığında su

sabah:
1 portakal
1 bardak kefir
1 fincan yeşil çay

öğlen:
salata
4 tane ekmeksiz, baharat ve soğan ile yaptığım ızgara köfte

ara
sade türk kahvesi(listemde yok, yeşil çay içmek istemedim:KK23:)

akşam
2 dolu yemek kaşığı pirinçsiz, tuzsuz az zeytinyağlı ıspanak(listemde yok, ilaç içmek için yedim:KK22:)

bir saat sonra
1 bardak kefir

ara
1 fincan yeşil çay

su:3 litre
spor:1 saat tempolu yürüyüş
İsmim Ayşe, 49 yaşındayım, evliyim, 2 oğlum var. Sosyoloji mezunuyum.Hoppa
Uzun zamandır buralardayım. 110 kg ile başladım yıllar önce.:cry:

Diyetisyen gözetimindeyim yaklaşık 1,5 aydır. Öncesinde de yine bir başka diyetisyenle birlikte 107 kg dan 80 kiloya düşmüştüm(2 yıl önce)hedefime ulaşamadan talihsizlikler ve hastalıklardan sebep tekrar hiç farketmeden yavaş yavaş kilo aldım.:KK35:
Bu süreçte bİrkaç kez daha diyetisyenime gittim ama eski istikrarı sağlayamadım ve devamı gelmedi. Bende yeni sürecime başka bir diyetisyenle başlama kararı aldım.:KK39:

Haliyle yıllar içinde kilo verme ile ilgili baya deneyimim oldu ve bilgilendim,:KK28: ama hiç kilo koruma evresine geçemedim. O yüzden kilo korumayı bilmiyorum, inşallah bu sefer son olur ve ben kilo korumaya geçip bu sürecide öğrenirim. :dua:
:KK200:
Canım Ayşem bu sefer ideal kiloyu bulup koruyacağız inşallah :KK60:

bende listemde yemek olsun ve yiyeyim istiyorum ama diyetisyenim 1,5 aydır detoksa devam diyor :cry:
ve gitgide her şeyi kesti, yakında boş A4 kağıdı verip yollucak diye korkuyorum:KK70::KK70::KK70:
ıspanağı da ben kaçamak olarak yedim, liste böyle olunca ıspanak ve kahve kaçamak sayılıyor:KK48::KK48::KK48:perşembeden sonraki listemi hiç demiyim size, okudukça ürküyorum:eek:
vardır bi bildiği :KK75:
ah ah Ayşeme sorun ne çektiğimi,:KK61: onunla beraber gidiyoruz diyetisyene. onun listelerde benden hallice:KK70::KK70::KK70: lydznp lydznp :KK5:

Senin listeler benim kabusum oldu :(
Bana da o liste sırası gelecek mi diye :(
Sabahları bu liste ile tansiyonum düşüyor. O liste ile yataklara düşerim ben :KK70::KK70::KK70:
Bu arada sabah tansiyonum 9/6ydi. Baya baya gardropun üstüne yuvarlandim. İlk defa böyle birsey oldu. Normalde başım döner bir yere tutunur otururdum. Bu sabah öyle bir fırsatım olmadı :KK43:

Şimdi dünkü menümü de paylaşıp modern kölelik hayatıma döneyim :KK70::KK70:

Sabah
3yumurta beyazı + 1 portakal + 4 tam ceviz

Öğlen
Ton balıklı salata

Ara
15 tane fındık

Akşam
Yulaf + yoğurt + elma + tarçın

2,5lt su
2 kupa zencefilli limonlu yeşil cay
10+27dk ınterval yürüyüş

Şimdi dünkü menümü de paylaşıp modern kölelik hayatıma döneyim :KK70::KK70:

Sabah
3yumurta beyazı + 1 portakal + 4 tam ceviz

Öğlen
Ton balıklı salata

Ara
15 tane fındık

Akşam
Yulaf + yoğurt + elma + tarçın

2,5lt su
2 kupa zencefilli limonlu yeşil cay
10+27dk ınterval yürüyüş
Senin menünde diyetisyen listesiydi dimi..öyleyse yorum yapmayim menülerinde

Senin listeler benim kabusum oldu :KK43:
Bana da o liste sırası gelecek mi diye :KK43:
Sabahları bu liste ile tansiyonum düşüyor. O liste ile yataklara düşerim ben :KK70::KK70::KK70:
Bu arada sabah tansiyonum 9/6ydi. Baya baya gardropun üstüne yuvarlandim. İlk defa böyle birsey oldu. Normalde başım döner bir yere tutunur otururdum. Bu sabah öyle bir fırsatım olmadı :KK43:
Sendemi tuzu sıfırladın?

Senin menünde diyetisyen listesiydi dimi..öyleyse yorum yapmayim menülerinde
Evet canım diyetisyenin verdiği liste. :)
Sendemi tuzu sıfırladın?
Normalde çok tuz tuketmezdim ama diyetisyen sıfırla dedi. Yesilliklerin tuzu yeterliymis. Karbonhidratta sıfır. Yine yulaf ve yesilliklerdeki karbonhidrat yeterliymis.

Bu arada yeri gelmişken paylaşayım; mutlaka daha önce biri paylaşmıştır hatırlatma olsun.
1gr karbonhidrat 3gr su tutuyor vücutta. Bu da tartıda 4gr olarak görünüyor.
Ayrıca akşam yenen meyve yada meyve kurusundaki fruktoz şeker eğer egzersiz yapıp harcamiyorsaniz direkt yağ olarak depolaniyor. Meyve yada meyve kurularını gün içinde tüketmek gerek.
Diyetisyen bana yulaf+meyve+yoğurt karışımını öğlen vermişti normalde. İçine nar koyabilecegimi söylemişti. Akşam yemeği olarak yiyeceğimi söyleyince o zaman narı salatana koy. Akşam nar yeme dedi. Akşam genelde şeker oranı düşük meyvelerden tüketiyorum.
Bazen sağlıklı dediğimiz şeyleri yanlış tükettiğimiz içinde kilo alabiliyoruz. :KK66:

Ayyy Allah korusun dikkat et tansiyon ilacın yokmu

Geçmiş olsun neden tansiyonun düştü acaba daha önce duymadım hiç senden

Kizlar kilo koruma dönemi okadar korkutmasin sizi..önceleri bazen bende yorumlarda okuyordum kilo koruma dönemi kilo vermekten daha zor diye..kesinlikle öyle birşey yok...ben çok daha rahatim özgürüm..canim nezaman isterse ozaman kaçamak yapiyorum..bazen yemeği fazla kaçirmiş oluyorum ama istediğim an dengeleme durumum var..hem üzerimden çok büyük bir yük kalkti piskolojik olarak..kilo verme piskolojisi inanin koruma döneminden daha zor...sadece sağlikli besinleri tercih eder sporu birakmaz devam edersek bizden iyisi mutlusu yok....:KK71:
sağliksiz yiyecekler zaten insanin depresyon ve bunalimina sebep oluyormuş...bir Çiçek veya Ağaç fidani düşünün...onlari tertemiz katiksiz su ile sularsak Ağaç yeşerir gelişir...Çicek capcanli rengiylen açar....ama pis kimyasal katkili suylan sularsak ne olur..o Ağaç yeşermez hasta olur gelişmez...Çiçekte solar çürür..kendimizide öyle düşünelim ve hep o düşünceyle yaşayalim..Allahin bize verdiği sağlikli yiyecleri olduğu gibi tüketmeye mümkün olduğunca özen gösterelim..:KK36:

Back
X