10 yasindaki kiza dogum günü hediyesi

bunu söyledim ama filmleri izledigi icin istemedi SIKICI gelirmis..
kiyafetide zaten aliyoruz ne gerek var diyor..
Film ile kitaplar arasında çok farklılıklar var. Sevdiği bir seriyse kitaplarını alın hem okumaya da teşvik etmiş olursunuz.
Hatta birlikte okursunuz üzerine konuşursunuz falan daha çok ilgisini çeker.
İncik, boncuk gereksiz şeyler incik, boncukla büyüyenlerin sonu 18 yaşında kaynanamdan kaç bilezik istesemle bitiyor.

İstediği bı kursa yollasın yazın açılır kurslar hem eğitim hem eğlence onun dışında kalıcı olucaksa takı olabilir

Kucuk kizlar bunlari mi seviyor. 😧😧😧
Ben bu bilekleri "kocişkoomun hediyesi, kocisim aldi" diye instagramda stori atanlarda gordum ilk, aynisi degil gerci çeyreklisiydi benim gorduklerim ama bu da andiriyor yani. 😂😂
bunun kayis kismi daha minnos renkli olanlari var onlar modaymis ben de kardesimden ogrendim. ben simdiki aklimla o yasta olsam direkt pandora isterdim hatta yerlerde yuvarlanirdim pandora aldirmak icin ama bu cocuk neden boyle oldu bilmiyorum ceyrek seviyor demek 😂😂

bunun kayis kismi daha minnos renkli olanlari var onlar modaymis ben de kardesimden ogrendim. ben simdiki aklimla o yasta olsam direkt pandora isterdim hatta yerlerde yuvarlanirdim pandora aldirmak icin ama bu cocuk neden boyle oldu bilmiyorum ceyrek seviyor demek 😂😂

Yeni nesili anlamak zor. 8. sınıflara okulda mezuniyet yemegi duzenliyoruz. kafasının iki katı sunnet annesi topuzu yaptirip kirmizi heryeri pul sim tas olan uzun abiye giyip altina yine her tarafi taslı topuklu ayakkabi giyip geliyorlarm bunlar daha 13 14 yasındalar.

Halbuki giyseler soyle ucus ucus sifon etekleri tul dizde elbileseler saclarina hafif dalga aralarina kir çicekleri ama yok.

Okudum okudum
Tüm tavsiyelere bi sebep sunmuşsunuz olmayacağıyla ilgili
Zaten bi çocuğun annesinden daha iyi bilmemiz mümkün değil
Ama yine de güzel öneriler gelmiş bayağı
Sonra da her istediğini aldım ya mutlu olmazsa diyorsunuz

Beğenmezse kullanmasın
Sonuçta her şey en harika şartlar içinde olmuyor
Zaten önemli olan değer verilip hediye alınmış olunması
Her hediye de en sevdiği şey olamaz zaten
Çok beğenmezse daha az kullanır altı üstü
Dünyası yıkılmaz

Bi de bu bakış açısından bakın isterseniz olaya

Bu hediye meselesi neden bu kadar buyudu anlamadim. Cok mu prenses modunda yetistiriyorsunuz ki? Hediyenin buyugu kucugu olmaz. Cocugun her istedigi yapilirsa yarin hicbirsey onu mutlu etmez. Istekleri olmayinca da en ufak birseyde depresyona girer. Benim boyle bir olay basima gelse dayiya tesekkur eder, soylemen bile yeter ona en guzel hediye sizin varliginiz aramaniz sormaniz dogum gununu kutlamaniz derdim. Tutupta kizima ne istiyorsun diye sormazdim. Bilmiyorum ben mi cok basit goruyorum ama ogluma ben hic dogum gunu hediyesi, karne hediyesi o bu diye almadim. Ihtiyaci oldugunda, birsey istediginde aliyorum ama dogum gununde sadece bir pasta alip kutluyoruz o gunu kendi icimizde o kadar.

Okudum okudum
Tüm tavsiyelere bi sebep sunmuşsunuz olmayacağıyla ilgili
Zaten bi çocuğun annesinden daha iyi bilmemiz mümkün değil
Ama yine de güzel öneriler gelmiş bayağı
Sonra da her istediğini aldım ya mutlu olmazsa diyorsunuz

Beğenmezse kullanmasın
Sonuçta her şey en harika şartlar içinde olmuyor
Zaten önemli olan değer verilip hediye alınmış olunması
Her hediye de en sevdiği şey olamaz zaten
Çok beğenmezse daha az kullanır altı üstü
Dünyası yıkılmaz

Bi de bu bakış açısından bakın isterseniz olaya
Iste her istedigi alindigi icin cocuk kucuk seylerden mutlu olmayi ogrenememis. Alt tarafi bir hediye. Ya mutlu olmazsa diye annenin endisesini bir tek bana mi garip geldi diye dusunurken yorumunuzu gordum yalniz degilim dedim. Hediyenin buyugu kucugu olmaz derdi buyukler bize. Hatta sunu istiyorum demek ayipti eskiden. Hediye hediyedir. Begenmesen bile dusunup almis karsisindaki, tesekkur edersin olur biter derdi buyuklerimiz. Simdiki nesil acikca soyluyor. Iphoneun son modelinden istiyorum dese ne olacak? Alinacak mi? Ya da 18 yasina gelince son model araba istese...

10 yasindaki bir cocugun dogum gunu hediyesi de bu kadar dert oluyorsa... Allah baska dert vermesin...
Alt tarafi dogum gunu. Iki mum uflenecek bir pasta kesicek o kadar. Yok simdi siz salon tutup koskoca organizasyon da yapmissinizdir.

Ben yegenime altın papatya seklinde kolye aldim. Sever mi oyle bisey?
Altın ama sarı değil, suna benziyordu;

Eklentiler

• Screenshot_20210508-185943_Instagram.webp
    Screenshot_20210508-185943_Instagram.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 46
aslina bakarsaniz bir eksigi yok sorun tamda buu
aceba ben cocuguma kötülükmü ettim her istedigi alindi yapildi.
kafamin agrimasida bu yüzden ben napmisim diyorum.
cocugun heveslendigi bisey yokk
biz böyle degildik cocukken :KK43:(
hevesini almisiz elinden
Bunu söylerken aynı hataya düşmeye devam ediyorsunuz. Sormayın fikrini, hediye hediyedir. Sürekli gönlü edilmek zorunda değil. Doğum günü hediyesi olarak karşısına ne getirilirse çok mutlu olabilmeli çocuk. Bu şekilde yaparsanız önüne ne sunarsanız sunun öfff onun orası şöyle bunun burası böyle demeye devam edecektir.
Not: 10 yaşında kız annesiyim.

Son düzenleme:
bu arada konu sahibi kızınıza her istediğinı aldıginizdan bu yuzden hicbir seye hevesi olmadıgindan her fikre olumsuz yanıt verdiğinden bahsetmişsiniz. Bu biraz sizin tavrınızla ilgili.

Mesela dayısı doğum gününde ne alacağını sorarsa kızınıza sorup onu en en mutlu edecek seyi arayıp ya begenmezse diye bu kadar strese gireceginize kızınizin yaninda dayısına " çok tesekkur ediyoruz dayısı hiç gerek yok aslinda senin gonlunde ne koparsa biz söylemeyelim" diyip sonra kızınıza " annecim onemli olan dayının seni dusunmesi sana bir hediye alması ne alırsa alsın tesekkur edip dayının seni düsünduğu ve doğum gununu kutladığı icin mutlu olmalısın" demekti.

Hep boyle ya mutlu olmazsa ya begenmezse diye stres yaparsanız kızınız da hiçbir seyden mutlu olmayan bir çocuk olur.
tamda bu dediginizi yaptik ve yengesile dayisi bize ailecek bir macera parki bileti alacaklarini söylediler ve sorun cözüldü kizimda mutlu oldu ohh :)
bidahada kimse bisey sormasin dedim isteyen istedigini alsin yada almasin mecburiyette yok dedim :)

Çocuk alacağı hediyeden dolayı mutsuz oluyorsa kendinizi sorgulayın derim.Buraya yazacak kadar dert etmişsiniz kendinize ...3 yeğenim var ( durumları da çok iyi ) yeri geliyor çanta, bikini , elbise , etkinlik içerikli oyunlar,hikaye kitabı,resim malzemeleri alırım. Her aldıkları hediyeden de mutluluk duyuyorlar . Bu kasmaya gerek var mı ?

tamda bu dediginizi yaptik ve yengesile dayisi bize ailecek bir macera parki bileti alacaklarini söylediler ve sorun cözüldü kizimda mutlu oldu ohh :)
bidahada kimse bisey sormasin dedim isteyen istedigini alsin yada almasin mecburiyette yok dedim :)

güzel bir seçim bence. her şeyi aldığımız için memnun edemiyoruz gibi bir mesajınızı okudum. bundan sonra maddi değil böyle deneyim fırsatlarına yönelmek onun da ufkunu açar. bir de ihtiyç duymadığınız eşyaları ayırıp kızınızla birlikte ayırıp bağışlayabilirsiniz. farklı yaşam hikayelerini öğrenecek kadar büyümüş. bu da bir deneyim olur.
güzel yılları olsun kızınızın

Back
X