10 yasindaki oğlum sigara icmis

wisne83

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
459
998
628
41
Ne yapacağımı sasirdim.oglum küçüklüğünden beri hep zor bi çocuk oldu.kucukken afacan derdik yaramaz derdik ama büyüdükçe dertleride gerçekten buyuyormus.henuz 10 yaşını bile doldurmadi.5.sinifa gidiyor.okula küçük başladı.sorumluluk alamadı bir türlü.okuldaki bikac arkadaşından hoşlanmıyorum zaten.bugunde son damla oldu resmen.okuldan sonra dışarı çıkmak istedi.yagmur yağıyordu çıkamadı.bikac saat sonra arkadaşı geldi kapıya çağırdı dışarı.bende yağmur dindışı için kapının önüne cikabilirsin dedim yarim saat.yarim saat sonra geldi gerçekten.biraz odasında oturdu.sonra yanına gelince farkettim sigara kokuyor.once inkar etti.sonra sikistirinca anlattı.4 arkadaş sigara içmişler bu ikinci defa olmuş.cocuklarin ailelerini aradım.biri dışında çok ilgili gibi konuşmadı aileler.ogretmene bildirdim.esimde sigara aldıkları markete gitti tartıştı.meger çocuklardan birinin tanıdığı bi abi varmış markette o veriyormuş.normalde yasak.ama ben çok sinirlendim.22 haftalık a hamileyim.ne yalan söyleyeyim dovdum oğlumu.suan hem pismanliktan hem hayalkirikligindan oluyorum.uzuntuden saatlerdir ağlıyorum.nasi koruyucam nasi dizginlicegimi bilmiyorum.benzer durum yaşayan varsa nasıl bi yol izlediler fikir verirlerse cok sevinirim.uzun oldu hakkinizi helal edin.

Döverek hiç iyi yapmamışsınız.. daha da kötüye gidebilir bu durumda. Bunun psikoloğu var, bilmem nesi var. Çocuğa iyilik yapayım kötü alışkanlıklardan koruyayım derken, istemeden de olsa o yöne itersiniz bu tutumunuzla. Aman dikkat

Çok üzüldüm.Malesef ki sigara uyuşturucu gibi zararlı maddeleri kullanma yaşı oldukça düştü.Ve bu tür kötü alışkanlıkların en büyük sebebi arkadaş çevresi.Keşke dövmeseydiniz bu gibi durumlarda ters teper ve çocuk daha çok yönelir o yanlışa.Bi uzmandan yardım alın Ve o arkadaşlarıyla görüşmesini engelleyin.

Ben de sigara içerken yakalandığım için okuldan alınmakla tehdit edilmiştim.
Sonuç bende inat psikolojisi oluştu ve spor hayatımı bitirme pahasına sigaraya devam ettim.
22 yıldır içiyorum.
Keşke bilinçli ebeveynim olsaydı da düzgünce anlatsaydı , şimdi ne zaman sigara dese daha çok içesim geliyor.

Çocuğunuzu döverek verdiğiniz mesaj şu =>> birdaha ailemin kızabileceği birşey yaparsam yada birşey olursa kesinlikle yalan söylemeliyim, kaçmalıyım !!!!!!
Bu yasa kadar aranızdaki güven bağı sağlamlaşması gerekmiyor mu ???
Amacım sizi kırmak değil ama uzman yardımı alsanız daha sağlıklı bir ergenlik sureci olabilir...

İçiniz rahatlasın diye yazıyorum bende o yaşlarda bi arkadaşımla annemlerden çalıp sigara içmiştim.şimdi 27 yaşındayım ve hayatımın hiç bir döneminde sigara içmedim.korkmayın o yaşlarda oluyo demekki.güzel güzel konuşun.zararlarını anlatın.ailede içen var mı.tabi benim annem yakalasaydı canıma okurdu.

Direkt kendimi yerinize koydum düşündüm, bir an elim kolum bağlı hissettim, zor bir durum.

Öncelikle o bakkal mıdır nedir onun peşine bi düşün, cezası neyse bi çeksin, para mı öder ne yapar bi devlet baba ilgilensin kendisiyle.

İkinci olarak, sigara kullanan ve bu halinden memnun olmayan bi akraba, sevdiği bi amcası abisi varsa, onunla bi iletişime geçin, nasihat çeksin bi güzelce. Şimdi meraklı ve o ilk içişteki baş dönmeleri ilginç geliyordur, sonra onların geçeceğini, vücudunun sürekli bunu isteyeceğini, dişlerinin sararıp erken çürüyecegini, kötü görunecegini, spor yapmak, kas çalışmak istese tıkanacagını vb konuşsun. Bilhassa fiziksel etkisini konuşsun ki ergenlikte fiziki görünümü önemseyeceginden, şimdi sana imaj gibi gelen, yarın tiksinti, pişmanlık olacak, tercih edilmeme sebebin olacak gibi biraz buna oynasınlar.

Arkadaşlardan da yavaştan ayırın.

Aklıma ilk gelenler bunlar oldu şimdi. :/

Bu çocuklara ne oluyor anlayamıyorum artik.hep kötü uyaranlardan etkileniyorlar.iyi olan bir şeyden etkilenmiyorlar."negatiflikten" bogulucaz artik.
Bence sen de hamile halinle bu stresi yaşamak istemezdin.yani oğlunu dövmeyi istemezdin.benimde o yaş civarı çocukların.boyle bir sey olsa bende kendimi tutamazdım ne yalan söyliyeyim.
Bence yapman gereken bir süre çok sıkı takibe alıcaksınız.o da bu baskıyı hissedicek.bu arada da doğru ve yanlışı iyice ona empoze ediceksiniz.
Fakat çevreniz böyle kötü davranışlara müsait bir yerse ne yapsanız boşuna.cevre çok etkili

15 16 olsa yaşı bu kadar uzulmezdim belki ama daha o kadar kucukki.bide astimi var üstelik.insan ençok yarinindan korkuyor.sigara diğer maddelere kapı açar allah korusun.yoksa benim korkularımkorkularımin yanında sigara masum bile kalıyor.

Ne yapacağımı sasirdim.oglum küçüklüğünden beri hep zor bi çocuk oldu.kucukken afacan derdik yaramaz derdik ama büyüdükçe dertleride gerçekten buyuyormus.henuz 10 yaşını bile doldurmadi.5.sinifa gidiyor.okula küçük başladı.sorumluluk alamadı bir türlü.okuldaki bikac arkadaşından hoşlanmıyorum zaten.bugunde son damla oldu resmen.okuldan sonra dışarı çıkmak istedi.yagmur yağıyordu çıkamadı.bikac saat sonra arkadaşı geldi kapıya çağırdı dışarı.bende yağmur dindışı için kapının önüne cikabilirsin dedim yarim saat.yarim saat sonra geldi gerçekten.biraz odasında oturdu.sonra yanına gelince farkettim sigara kokuyor.once inkar etti.sonra sikistirinca anlattı.4 arkadaş sigara içmişler bu ikinci defa olmuş.cocuklarin ailelerini aradım.biri dışında çok ilgili gibi konuşmadı aileler.ogretmene bildirdim.esimde sigara aldıkları markete gitti tartıştı.meger çocuklardan birinin tanıdığı bi abi varmış markette o veriyormuş.normalde yasak.ama ben çok sinirlendim.22 haftalık a hamileyim.ne yalan söyleyeyim dovdum oğlumu.suan hem pismanliktan hem hayalkirikligindan oluyorum.uzuntuden saatlerdir ağlıyorum.nasi koruyucam nasi dizginlicegimi bilmiyorum.benzer durum yaşayan varsa nasıl bi yol izlediler fikir verirlerse cok sevinirim.uzun oldu hakkinizi helal edin.
Dovmeyin. Dayakla olmaz daha cok itersiniz. Bu seferde size yalan soylemeye baslar. Cok bunaltmadan arada alin karsiniza buyuk insanla konusur gibi zararlarini anlatin.

Direkt kendimi yerinize koydum düşündüm, bir an elim kolum bağlı hissettim, zor bir durum.

Öncelikle o bakkal mıdır nedir onun peşine bi düşün, cezası neyse bi çeksin, para mı öder ne yapar bi devlet baba ilgilensin kendisiyle.

İkinci olarak, sigara kullanan ve bu halinden memnun olmayan bi akraba, sevdiği bi amcası abisi varsa, onunla bi iletişime geçin, nasihat çeksin bi güzelce. Şimdi meraklı ve o ilk içişteki baş dönmeleri ilginç geliyordur, sonra onların geçeceğini, vücudunun sürekli bunu isteyeceğini, dişlerinin sararıp erken çürüyecegini, kötü görunecegini, spor yapmak, kas çalışmak istese tıkanacagını vb konuşsun. Bilhassa fiziksel etkisini konuşsun ki ergenlikte fiziki görünümü önemseyeceginden, şimdi sana imaj gibi gelen, yarın tiksinti, pişmanlık olacak, tercih edilmeme sebebin olacak gibi biraz buna oynasınlar.

Arkadaşlardan da yavaştan ayırın.

Aklıma ilk gelenler bunlar oldu şimdi. :/

Bende tam olarak böyle çaresiz hissediyorum işte.diger veliler çok rahattilar.cocuk onlar olur böyle meraklar sizde çok üstüne gitmeyin filan.ne bileyim bizmi abarttı diyorum ama biz eşimle perişan olduk resmen.

Bu çocuklara ne oluyor anlayamıyorum artik.hep kötü uyaranlardan etkileniyorlar.iyi olan bir şeyden etkilenmiyorlar."negatiflikten" bogulucaz artik.
Bence sen de hamile halinle bu stresi yaşamak istemezdin.yani oğlunu dövmeyi istemezdin.benimde o yaş civarı çocukların.boyle bir sey olsa bende kendimi tutamazdım ne yalan söyliyeyim.
Bence yapman gereken bir süre çok sıkı takibe alıcaksınız.o da bu baskıyı hissedicek.bu arada da doğru ve yanlışı iyice ona empoze ediceksiniz.
Fakat çevreniz böyle kötü davranışlara müsait bir yerse ne yapsanız boşuna.cevre çok etkili

Ya aslında böyle bi çevremiz hiç yok.belki o yuzdende bu kadar sok yaşadım.ama okul iki mahallenin ortak okulu.kimlerin nasil ailelerin çocukları bilemiyorsunuz.

Bende tam olarak böyle çaresiz hissediyorum işte.diger veliler çok rahattilar.cocuk onlar olur böyle meraklar sizde çok üstüne gitmeyin filan.ne bileyim bizmi abarttı diyorum ama biz eşimle perişan olduk resmen.

Merak etmek bir kere bakmak tadına ayrı bir şey, bunu ikinciye denemek, marketten sağlayabilmek ayrı bir şey. Ne rahat ailelermiş onlar hayret ettim.

Siz üzerine düşün tabi ama bunu şiddet ile yapmayın, daha çok yönelir, tepki olarak bile devam edebilir. Mümkün olduğunca bunu sohbet ile, hoş karşılamayarak ama hoş kelimelerle, kah nasihat, kah örneklerle, biraz üzüldük diyerek, biraz senin için endişeleniyorum diyerek iletişim ve ilgi ile asarsiniz.

Bi de fiziksel zararını bilhassa vurgulayın, hatta bunu sizlerden değil bir başkasından duyması daha etkili olur.

Yeni nesil icin gercekten endiseliyim..10 yasinda sigara nedir ya.sut kuzusu daha onlar.hayir merak olur denersin hep denedik ama daha 15-16 demeden gozleri erken acilmis.hamilelikte bununla yuzlesmek zor olmustur eminim.sonucta siz de dovmek istemezdiniz ama hormonlar...uzulmeyin bir donemdir gelir gecer ins

Hemen spora yöneltin
Sigara konusunu bir daha acmayın bence
Seveceği bir spor dalı bulun
Ciddi olarak ilgikensin sık sık gitsin
İstesede sigara içemez

Neden istesede içemez? Ben spor yapiyorum, sigarada kullaniyorum. Birakmak istedim lakin olmuyor :) İciliyor. Gerci cocuk bagimli degıl ben 8 senelik iciciyim.

Spora verin oğlunuzu, ilgisi olan bir spor dalı olsun tabi.. Orada hocasından da rica edersiniz, bu tarz kötü alışkanlıklardan bahseder çocuklara.. Spor yapmanın öneminden, böyle alışkanlıkların zararlarından falan bahseder mesela.. O yaş çocuklar örnek alırlar kendilerine birilerini.. Örnek alacağı kişilerle vakit geçirmesini sağlayın.

Back
X