Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrb,
11 aylık bi bebeğim var meme emmiyor, mamayıda reddediyor. Yemekte yemiyor daha tadına bakmadan kaşığı görünce baslıyor ağlamaya ellerini ağzına sokuyor ki yemesin.. zorlamak pskolojisini bozmak istemiyorum ama aç kalıyor bütün gün hiç birşey yemediğini biliyorum var mı böyle durumları yaşayanlar neler yaptınız
mrb,
11 aylık bi bebeğim var meme emmiyor, mamayıda reddediyor. Yemekte yemiyor daha tadına bakmadan kaşığı görünce baslıyor ağlamaya ellerini ağzına sokuyor ki yemesin.. zorlamak pskolojisini bozmak istemiyorum ama aç kalıyor bütün gün hiç birşey yemediğini biliyorum var mı böyle durumları yaşayanlar neler yaptınız
mrb,
mrb,
Merhaba ikizlerim 16 aylık ek gıdaya geçtiğimiz birisi aynı sizin söylediğiniz gibiydi kaşığı gördüğü ab kafasını çeviriyordu. Ama şimdi çok şükür azar azarda olsa yiyor. Kaşıkta ısrar etmeyin önüne koyup kendisi yiyip kemirebileceği gıdalar verip alıştırın. Kaşıkla yedirmek istediğiniz zaman kaşığı direk görebileceği şekilde karşısından vermeyin dizinize oturtun ağzının yanın yavaş yavaş vermeye çalışın. Ama en önemlisi eline ekmek verin salatalık verin kahvaltıda peynir verin haşlanmış sebze meyve dilimleri verin kendi kemirip yemeğe alıştığı zaman sorun kalmıyor. Sağlıkla büyüsün merak etmeyin ekgıda zorlu bir süreç ama her bebek alışıyor sadece hepsinin düzeni farklı oluyor püf noktayı bulmak lazım.
Merhaba, yemek yemesi için öncelikle ısrar etmeyin, yemek saatinde bebeğiniz yorgun Yada uykusuz olmasın,yemek yedirmeye başlamadan biraz oyun oynayın,yemeği onun yemesini sağlayın yemeğe dokunsun ortalık biraz kirlenecektir ama bunu deneyimlemesini sağlayın,mama sandalyesine sevdiği bir oyuncağını koyun.Yemek çeşitlerini arttırın deneyin illaki seveceği bir yemek türü çıkacaktır. Size kolaylıkla diliyorum.... sevgiyle