11 aylik bebegim ve ben :(

Sen cocuguna bak ev isini kaynanan yapsin. Biri laf soylerse cocuk kucuk onunla ugrasiyorum dersin. Begenmeyen kalkar yapar yani. Suan tek odaklanman gereken cocuk, evin isi kalsin birsey olmaz.
Arkadaşım merhaba. Profil resmini değiştirdin sanırım. Azıcık korkunç görünüyor :KK17: değiştirsen mi :KK25:

Oğlumla beraber ağlardım bende .gercekten zor zamanlar ama gecıypt başkasından size hayır yok o yüzden kimseden yardım eli beklemeyin. Saglıkla büyütün. Allah yardımcın olsun

Oğlumla beraber ağlardım bende .gercekten zor zamanlar ama gecıypt başkasından size hayır yok o yüzden kimseden yardım eli beklemeyin. Saglıkla büyütün. Allah yardımcın olsun
Saol cnim kendimi uzdugume degmiyr goruyorum ama cok yoruldum beyinen cok yoruldum bu yasta herseyi unutur oldum istahim azaldi kilo almam gerekirken zayiflamaya basladi uyuyamaz oldum bi yandn vicdnim bi yandan sikintilar

Benim evimin icini bilmiuorsunuz o yuzden size bisey diyemiyce:KK43:
Bilemem tabi ama iki çocuk annesi olarak az çok tahmin ederim...ikincide yoldaymis bak o zaman ne yapacaksın..acil tarafından kafani boşaltıp silkelenmen lazım, evi işi boşver.. Eşine sorumluluk ver madem çocuğa bakmıyor ev işlerinde yardım etsin..malesef başka yol yok..o yavrunun psikolojisi ne olacak, sen bağırıp cagirdigin için KV senden yüz bulup bağırıyor..hem sana en ufak yardımda bulunmuyor hem çocuğuna bağırıp azalıyor nasıl izin veriyorsun.. Benim de KV alt katimda, ne ben onun işini görürüm ne o benim.. Zorunlu olmadıkça da çocuk birakmam..su an evim darmadağın, camlar leş gibi..tezgah bile duruyor, sabahları savaş alanı gibi.. Evin işini takma bebeklerine odaklan derim..

Canim hakisin dogru soyluyorsun ama soylendigi gibi degil iste. Bak kv 3+1 evde otururken her allahin gunu temizlik yaardi. Yeni evlkyiz 5 6 aylik esim gelir ona sorarmis is yaptimi sana yardim ettimi diye aksam kv is yaparken gorunce beni yerin dibine sokardi bern her allhin gunu aglardim ;( bi olay olurdu ben haksiz duserdim beni azarlar bagirir rezil ederdi... kv nispet ypar gibi hep esimin gelecegi zmn is yapardi. O gunler cehennem azbi gibiydi :( 3 ayliktim sutten kesildim sinr krizi gecirdim doldum doldum ve ptladim ;( olan yvruma oldu emziremedim ;( ayri ev kvgamiz oldu ben beraber oturmak istemedim. Borclarimiz bitsin 2 odada olsa gidelim istedim. Annemi birkamam dedi terk huzurum bozulmasin diye tmm dedim 10senelik borca giricez dedi 30 yasimdami bi evim olucak dedim agzimdan burnumdan geldi simdi 5+1 bir evde oturuyoruz. Merdiven boslugu kapali 2 ev gibi oldu iyi oldu hic degil esim kv yanunda kucuk dusjrup azarlamiyor... calistim 2 3 ay borclar icin 2. Hamileligimin ortalarinda ama yoruldum cok zayifliyordum ciktim evdeyim simdi 2g gune bir temizlik yapar kv esim onu yapiyir beni oturuyor gorece diye bu koca gobegimle ih mih is yapmay calisirim cocuga bakarim kucagimdan hic inmez azarladiklarini yjrutece birkip agladigi halder ilgilenmediklerink bildigim icin her isimi onunla veya uyurken yprim icim eziliyor aklima geldikce ona kizdigim :( aglamiycam kotuyum perisanim bitkinim ama aglamamak bi kriz daha gecirmemek icin sabrediyorum ;( bugun cok agladim ve kendimi topluycam insaallah duzelicek...

c0ok zor...
ben 2 aylık anneyım allahım ısteyen herkese nasıp etsın,ama cıdden cok sabır ısteyen bı mevzu cocuk...

kızım ılk gunden berı bı pirana gıbı mememı yedı gogus uclarım yarık ,mastıt oldum,o yarık gogus ucumla emzırmeye devam edıyorum
dogdugundan berı dızanterı-reflu-kolık-ıdrar yolu enfeksıyonu var ve dolayısıyla gobek fıtıgı , hayatımda ılk kez kucagıma bebek alıyorum oda evladım ve butun bunlar basımda

dogum yaptıgımın 3. gununden berı tek basımayım (sezeryan dogum yaptım ) mastıt oldugum ıcın tek gogus emzırebılıyorum gerı kalanı sagıyorum evın butun ısı bende cocugun tum sorumlulugu bende bu hasta halımle kendı kendıme bakmaya calısıyorum

oyle bı noktaya geldımkı cocuk oyle aglıyor oyle susmuyorkı gun boyunca hıc uyumuyor durmadan aglıyor 1 bardak su bıle ıcemedım tuvalete yetısemedım altıma kacırdım cunku 5 dk bıle bırakabılecegım kımse yok bıraktıgım an nefesı kesılene kadar aglıyor bıldıgın halının ortasına cısımı yaptım :KK70: rezıllık

yorgunluktan bayıldım dua edıyorum kı cocugu yatagın ustunde gıydırıyordum ya kucagımda olsaydı ?

en azından senın evde bı nefes varmıs dusup bayılsan sesıne gelıcek olan var benı dusun kendıne moral ver ve kendıme dedıgım seyı sen kendıne hatırlat sonucta bu gunler gecıyor :KK70: enı sonu buyuyecek bu gunler gecıcek ne kadar cok emek verırsek okadar cok sevgımız artar oyle dusun

allah sabır versın :)

Kizlar meraba... Canim cok sikkin ve aglayrak yaziyrum her satirimi :KK43: Benim oglum 11 aylik suanda onu cok seviyorum fakat bazen o kadar cok bunaliyorumki onunda mizmizliklari herseye aglar olusu bir araya geldigi zaman kendimi tutamiyorum vebazen cok azarliyorum yuzume bakip masum masum aglamaya baslayincad kahroluyorum. Evde kayinvalidemle oturuyorum evimiz dublex altli ustlu oturuyoruz. Hep kendim ilgileniorum evin isi olsun cocuk olsun bazen ayakta duramiyck hle geliyorumm. Kayinvalideme versem cocugu 5dk bksin dinleniyim diye oda cocuk elini biseye uztsa kiziyr yurutece bindiriyor ben bilmiyorum sanki yurutece bindirmeyi yurutecle televizyina vitrine gidiyor bagiriyor cocuga od agliyor dynmiyorum geri aliyorum babasina versen oda ayni 10 dk sonra durmuyr al cocugu diyer basliyor... bu siralar dha kotuyum maddi sikintilarimiz var bunaldim ck bunaldim oglumda dis cikaricak cok huysuz cok mizmiz herseye agliyor bu siralar thmmul edemeyip cok bagirip azarliyorum yine aklima geldi ve oturdum hickiriga boguldum hic yapmazdim kizlar hayatta bagirmam esimle kayinvlidem cok azarlyip bagirir icim parclanir bogacak dereceye gelirim onlar kizarim ama bu siralar cok kotuyum :KK43:(( nolur bana bi akil verin cocuguma bagirdikca lanet ediyrum kendime ona rgmen gelip gozlerime bkip annem deyip sarilinca kahroluyorum ;(((
Canım işin çok zor.keşke bi yardım edenin olsa biraz nefes alırdın.annen filan yokmu yardıma gelcek yada sen gitsen.hepimiz geçtik o zor zamanlardan.4,5 yaşında kızım var hala çok mızmız bi ağlamaya başladımı 1 saat susmuyo ağlıyo.üstüne 7 aylık hamileyim bide.gerçekten seni çok iyi anlıyorum canım.allah yardımcımız olsun.

Kizlar meraba... Canim cok sikkin ve aglayrak yaziyrum her satirimi :KK43: Benim oglum 11 aylik suanda onu cok seviyorum fakat bazen o kadar cok bunaliyorumki onunda mizmizliklari herseye aglar olusu bir araya geldigi zaman kendimi tutamiyorum vebazen cok azarliyorum yuzume bakip masum masum aglamaya baslayincad kahroluyorum. Evde kayinvalidemle oturuyorum evimiz dublex altli ustlu oturuyoruz. Hep kendim ilgileniorum evin isi olsun cocuk olsun bazen ayakta duramiyck hle geliyorumm. Kayinvalideme versem cocugu 5dk bksin dinleniyim diye oda cocuk elini biseye uztsa kiziyr yurutece bindiriyor ben bilmiyorum sanki yurutece bindirmeyi yurutecle televizyina vitrine gidiyor bagiriyor cocuga od agliyor dynmiyorum geri aliyorum babasina versen oda ayni 10 dk sonra durmuyr al cocugu diyer basliyor... bu siralar dha kotuyum maddi sikintilarimiz var bunaldim ck bunaldim oglumda dis cikaricak cok huysuz cok mizmiz herseye agliyor bu siralar thmmul edemeyip cok bagirip azarliyorum yine aklima geldi ve oturdum hickiriga boguldum hic yapmazdim kizlar hayatta bagirmam esimle kayinvlidem cok azarlyip bagirir icim parclanir bogacak dereceye gelirim onlar kizarim ama bu siralar cok kotuyum :KK43:(( nolur bana bi akil verin cocuguma bagirdikca lanet ediyrum kendime ona rgmen gelip gozlerime bkip annem deyip sarilinca kahroluyorum ;(((
Demeyin ya oyle.o bakislari,o korkmus halini dusundukce benim icim kiyildi yeminle.madem kimsenin hayri yok size,bunaldikca alin bebeginizi disari cikip hava alin.gercekten iyi geliyor...

uyyy o gunleri sabirsizlikla bekliyorum:)

cok bunalmissin ve o yuzden henuz 11 aylik her saat size muhtac masum minicik bi cocuktan cikariyosunuz stresi biraz kendine yonel bebegine yonel herseyi bosverip bebegini disari cikarsan hem kendini hemde bebegini eglendirmeye calis bebek mutlu oldukca sende olursun.

Saol cnim kendimi uzdugume degmiyr goruyorum ama cok yoruldum beyinen cok yoruldum bu yasta herseyi unutur oldum istahim azaldi kilo almam gerekirken zayiflamaya basladi uyuyamaz oldum bi yandn vicdnim bi yandan sikintilar
Dua ey bol bol. Rabbim sakinlik ve selamet versin

KV temizlik yaparsa yapsın
İlla eşinizden laf yememek için onunla yarışma derdine neden giriyorsunuz
Bırakın anneli oğullu ne yaparlarsa yapsınlar değerli mi evladınızdan

Fazla fedakâr gördüm sizi
Ben olsam öncelikle eşime para biriktirip verme olayını keserdim
Ne kadar yaparsanız o kadar değer görmeyecek gibisiniz sanki

eşin kafayı yemiş galiba, 3 aylık lohusa kadına temizlik için bu kadar baskı yapılır mı, sütü kesilecek noktaya kadar bunaltmak ne yani ?
şimdi bebeğin 11 aylık karnın burnunda 8 aylık, kimseden destek yok, burnundan soluya soluya yemek temizlik ğeşinde mi koşuyosun kucağında bebekle ? nazi kampı mı orası ? adolf hitlerle mi evlisin ? karabasan gibi anlattıkların, ailen, kimsen yok mu ?

Evdeki işleri yaparken hem vücudunu hemde sinirlerini yoruyorsun bırak işi çocuğun daha öncelikli olsun onunla oyunlar oyna o sizi daha da rahatlatacak

İçime sıkıntı bastı. Benim de oğlum var 2,5 yaşında. Hiç kolay değil gerçekten ama zamanla kolaylaşıyor. Ancak stresi sürekli bebeğe yansıtırsan problemli bir çocuk yetiştirirsin. Sabret, bu günler geçecek diyemiyorum sen değişmezsen hiç birşey değişmez. Analı oğullu senin üzerinde çok baskı kurmuşlar. Kv kendine ölçü almayı, mükemmeliyetci olmayı bırak. Gerçekten boşver. Yapabildiğin kadar yap işi, pis diyen gelsin yapsın. Öncelikle uyu. Uykusuzluk insanı en çok yıpratan, zorlayan şey. Yavruyu al hergün yarım saat bir saat dışarı çık. Çok iyi gelecek. güvendiğin birine anlat ağla boşalt içini. Sen kendini topladıkça bebek de rahatlar. Dik durmaya başladıkça karşındakiler geri çekilir. Bu arada stresi yansıtmak için iyi bir adres var kv. :) Allah kolaylık versin, feraha çıkarsın...

Para yok.
Kendi eviniz yok.
Anlayassiz es var, cocuga hic bakmayan
Kv'de evinde hizmetci olmussunuz.

Ya ne diye bebek yapiyorsunuz?? Yazik degilmi bebege? Elbette bagirip cagirirsin, depresyondasin. Vücüdün aldigin yüke dayanamiyor artik.

Bare biraz kendi annenlere git orada kal 1-2 hafta. Biraz nefes almis olursun. Eve geldiginde artik kurallar koy. Esini cocugu ile zaman gecirmeye zorla. Gerekirse disariya cik ki mecbur kalsin. Diger yandan is ara ve evlerinizi ayirir. Cocugu bakiciya yada kres'e birakirsin.

İş yapma üstüne basa basa diyorum bırak ev dağınık kalsın bir sey derlerse ilgilenin cocukla yapayım dersin.Hıc bir sey cocugundan önemli degil seni cok iyi anliyorum bazen ben de cok kizardim keske yapmasaymisim ...

Back
X