11 aylık çocuklar için nasıl etkinlikler yapılabilir

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
123
41
Arkadaşlar 11 aylık bir kızım var. evde iş dönüşü kızımla oyun oynamayı çok seviyorum. İnternette ayına uygun oyunlar ,etkinlikler bakıyorum. yaşı daha küçük olduğu için çok fazla da bir şey yok. Yakın yaşlarda çocuğu olan anneler çocuklarına ne gibi aktiviteler yaptırıyor? mesela benim kızım kukla ile oynamayı seviyor. bi de bazen mama sandalyesinde önüne yemeğini verip kendinin yemesini sağlamaya çalışıyorum. karnını doyurmasından ziyade hem alışması hem öğrenip oynaması için.

Her çocuk topu sever
Boy boy toplar var hemde ucuza, hani, havuz topu da olur
Boş koli al, ters çevir. İrili ufaklı delikler aç
O deliklerden topları atın, sen atınca o da atar
Çocuklar inanılmaz taklitçi oluyor

Benim kızımda 15 aylık
Ben 6.aydan itibaren mama sandalyesinde yedirdim
Çok işe yarıyor hem anne hem bebek için
Dök mama sandalyesinin önündeki tepsiye 'haşlanmış boncuk makarna' hem yesin hem ince motor gelişi için iyi.
Boncuk makarnayı yakalamk kolay mı :KK53:

Arkadaşlar 11 aylık bir kızım var. evde iş dönüşü kızımla oyun oynamayı çok seviyorum. İnternette ayına uygun oyunlar ,etkinlikler bakıyorum. yaşı daha küçük olduğu için çok fazla da bir şey yok. Yakın yaşlarda çocuğu olan anneler çocuklarına ne gibi aktiviteler yaptırıyor? mesela benim kızım kukla ile oynamayı seviyor. bi de bazen mama sandalyesinde önüne yemeğini verip kendinin yemesini sağlamaya çalışıyorum. karnını doyurmasından ziyade hem alışması hem öğrenip oynaması için.
avm ye oyun parkına sürekli götürüyorum, oyuncaklar, çocuklar sosyalleşme vs güzel luyo

oğlum 12 aylık onunla dışarı çıkmaya çalışıyoruz boş bulduğumuz her vakıt ınsanları sevıyor yurumeyı seviyor evde ... tencerelerle oynamayı sevıyor bırlıkte kapat aç yapıyoruz top oynuyoruz bırşeyleri getirmesini istıyoruz bulup getirior bulamyınca ıpuçları verioruz ... bazen yediği şeylere elini batırmasına musade edioruz sıcak soğuk şeylere dokunmasına... aslında dediğin gibi fazla aktıvıte yok güreşioruz bazen hırpalanmayı seviyor muzık açıp oynuoruz şimdilik bunlar oğretici temalara daha geçmedik henuz hazır olmadığını anladık....

oğlum 12 aylık onunla dışarı çıkmaya çalışıyoruz boş bulduğumuz her vakıt ınsanları sevıyor yurumeyı seviyor evde ... tencerelerle oynamayı sevıyor bırlıkte kapat aç yapıyoruz top oynuyoruz bırşeyleri getirmesini istıyoruz bulup getirior bulamyınca ıpuçları verioruz ... bazen yediği şeylere elini batırmasına musade edioruz sıcak soğuk şeylere dokunmasına... aslında dediğin gibi fazla aktıvıte yok güreşioruz bazen hırpalanmayı seviyor muzık açıp oynuoruz şimdilik bunlar oğretici temalara daha geçmedik henuz hazır olmadığını anladık....
evet ben de öğretici temalara yöneldim ama ilgisini çekmedi. tencere tava bizimkinin de hoşuna gidiyor. bir de kitap sayfalatını bir çevirişi var parmaklarını ısırmak geliyor içimden. konuşma konusunda sizinki nasıl. kızım mayıs 20 de 1 yaşında olacak fakat baba dede teyze cici mama bay bayyyy arada da anne dışında birşey söylemiyor. ayakta durup koltuklara tutarak yürüyor hızlı emekliyor ama yürümeye başlamadı henüz.

benimde 9.5 aylik kizim var surekli ayaga kalkiyor koltuklara tutunup zaten 5 dakikada butun odslari hizli hizli emekliyor.mutfak dolaplarinin kapaklarini acip tencere bakliyat posetlerini cikariyor bulasik makinasi en sevdigi hemen gelip bosaltmaya calisiyor.giysi cekmecesi hic duzenli olmuyor surekli alip atiyor..ben bunlara engel olmuyorum.kesif karistirma merak etme zamani siniri ne tamda bilmiyorum..

birde kizlar bi pedagog onerdi bana.google playerden ilk 6 yil diye girin onu telinize indirin.bebeginizin ay ay gelisimi etkinlikleri oyun aktiviteleri beslenmesi gelisimi her konuda bilgi var cocugunuzun dogum tarihinide giriyorsunuz size ozel bilgiler var ACEV in programidir.ayrica hamilelerde yararlaniyor ay ay onlarinda bilgileri var..

Her çocuk topu sever
Boy boy toplar var hemde ucuza, hani, havuz topu da olur
Boş koli al, ters çevir. İrili ufaklı delikler aç
O deliklerden topları atın, sen atınca o da atar
Çocuklar inanılmaz taklitçi oluyor

Benim kızımda 15 aylık
Ben 6.aydan itibaren mama sandalyesinde yedirdim
Çok işe yarıyor hem anne hem bebek için
Dök mama sandalyesinin önündeki tepsiye 'haşlanmış boncuk makarna' hem yesin hem ince motor gelişi için iyi.
Boncuk makarnayı yakalamk kolay mı :KK53:
Mama sandalyesinin yemek aliskanligi kazanmasinda faydasi oluyor mu? Ilk kizimda almadim. Utaniyorum söylemeye ama hala sofra alışkanlığı kazanamadi. Orda burda gezinerek yiyiyor. Zaten istahsiz yemek yiyesi olmayan bi cocuk.
Simdi küçük kiz icin mama sandalyesi alip her mama saatinde oturtup yemiyosa kaldirmayi düşünüyorum.
Asla zorlamadan dikkatini bi seylerle dagitmaya calismadan yani.

Mama sandalyesinin yemek aliskanligi kazanmasinda faydasi oluyor mu? Ilk kizimda almadim. Utaniyorum söylemeye ama hala sofra alışkanlığı kazanamadi. Orda burda gezinerek yiyiyor. Zaten istahsiz yemek yiyesi olmayan bi cocuk.
Simdi küçük kiz icin mama sandalyesi alip her mama saatinde oturtup yemiyosa kaldirmayi düşünüyorum.
Benim kızıma iyi geldi
Ben versem yemez mesela önüne koyunca kendi alır yer biçok şeyi
Biz yerken özeniyo gibi
Biz su içince de suyunu uzatırım kendi içer ( biberonla, alıştırma bardağına hala alışamadı )
Ama peynir, salatalık, makarna vb. şeyleri küçük küçük koyuyorum tek tek alıp yiyo tabi bi o kadarını da yere düşürüyo ama olacak o kadar ( :

Ben ikeadan aldım memnunum, fiyatı da uygundu
50 sandalye, 10 da önüne takılan tepsisiydi = 60 TL

Mama sandalyesinde yemese bile bir disiplin yaratıyor bu konuda.
Benim oğlum hiç yiyen bir çocuk olmadı,
ama birşey yiyecekse oraya oturması gerektiğini biliyor en azından :)
Şuan 3 yaşında.
Tepsisini çıkardım. yemek masasına oturuyor direk birşey yiyecekse.
Sandalye gibi kullanıyoruz.
Bu anlamda faydasını görürsün.

Bi de bunun ayakları çıkıyo, istediğin yere götürebiliyosun
Ben mama sandalyesini icat edene çok dua etmiştim ilk kullanınca oh be demiştim çayım soğumadan çay içebildim sonunda
İşte öyle

Benim kızıma iyi geldi
Ben versem yemez mesela önüne koyunca kendi alır yer biçok şeyi
Biz yerken özeniyo gibi
Biz su içince de suyunu uzatırım kendi içer ( biberonla, alıştırma bardağına hala alışamadı )
Ama peynir, salatalık, makarna vb. şeyleri küçük küçük koyuyorum tek tek alıp yiyo tabi bi o kadarını da yere düşürüyo ama olacak o kadar ( :

Ben ikeadan aldım memnunum, fiyatı da uygundu
50 sandalye, 10 da önüne takılan tepsisiydi = 60 TL
Anladim. Fiyati da cok uygunmus. Bakayim netten. Tesekkurler :kk77:

Anladim. Fiyati da cok uygunmus. Bakayim netten. Tesekkurler :kk77:
Rica ederim ne demek
Mama sandalyesi yokken çok zorlandım ben herşeyden mahrum gibiydim
Sıcak yemedikçe öyle hissederdim yani, tam ben sofraya oturunca kızım ağlardı
6 - 7 aylıkken almıştım üstelik
Diyorum 1 ay bile önce alabilirmişim :D çünkü büyük nimet gibi geldi bana

evet ben de öğretici temalara yöneldim ama ilgisini çekmedi. tencere tava bizimkinin de hoşuna gidiyor. bir de kitap sayfalatını bir çevirişi var parmaklarını ısırmak geliyor içimden. konuşma konusunda sizinki nasıl. kızım mayıs 20 de 1 yaşında olacak fakat baba dede teyze cici mama bay bayyyy arada da anne dışında birşey söylemiyor. ayakta durup koltuklara tutarak yürüyor hızlı emekliyor ama yürümeye başlamadı henüz.
BİZİMKİ yuruyor konuşması fazla yok dede baba gel gel kuş hav hav ... sen ögrenirsen eğitsel bişi bana mesaj atabilirsin bende oğrenırsem sana yazarım ... çocukları doğaya çıkarıp hayvanları çiçekleri gostermemiz gerkio geçen kumda oynmasına ızın verdik avuçlayıp her tarafa dağıttıı... yağmurun yağmasını gokyuzunu ve nesneleri sürekli konuşuyoruz ... bizimkinin çene çok deil bu ara huylarıda değişti bağırtılar başladı huysuzlaştı ...

BİZİMKİ yuruyor konuşması fazla yok dede baba gel gel kuş hav hav ... sen ögrenirsen eğitsel bişi bana mesaj atabilirsin bende oğrenırsem sana yazarım ... çocukları doğaya çıkarıp hayvanları çiçekleri gostermemiz gerkio geçen kumda oynmasına ızın verdik avuçlayıp her tarafa dağıttıı... yağmurun yağmasını gokyuzunu ve nesneleri sürekli konuşuyoruz ... bizimkinin çene çok deil bu ara huylarıda değişti bağırtılar başladı huysuzlaştı ...
evet bizimki de kedilere bayılıyor bahçeye gelen kedilere birlikte yemek veriyoruz bazen. onları görünce heyecanlanıyo.
paylaşırım canım tabii ki.

çoluk yok çocuk yok ,gelmiş meraklı meraklı sizin bebişler napıyo onu okuyorum :s

olur inşallah canım. hem sana da ilerisi için fikir olur belki
evet iyi bir anne olmak istiyorum galiba ,3 yıllık evliyim hala düşünmüyoruz. ama siz yazdıkça hayal ediyorum mesela onla kedilere mama vermeyi falan...

Back
X