Davranış Bozuklukları 11 aylık kızım bebek veya çocuk görünce yada çok sevininceki tepkileria

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

sedoga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
38
55
38
38
Merhabalar;

11 aylık kızım sevincini mutluluğunu çok farklı gösteriyor... Biz nerde hata yapıyoruz lütfen yardım edin. Bebeğim sürekli ilgi odağı çalışan bir anneyim fakat İş dışındaki vakitlerimi sürekli ona ayırıyorum biz yokken anane ve dede bakıyor sürekli oynanıyor sevgi ilgi görüyor. Hırçın zor bir bebek değil aslında mutlu çoğu zamanlarda güler yüZlü akıllı.ama son 1 aydır evimize sevdiği başkası geldiğinde yada bir bebek çocuk geldiğindeki tepkileri biraz garip. Çığlık çığlığa mutlu bir şekilde bAğırıyor kendini sıkıyor sonra ona gitmek dokunmak istiyor ama karşısındaki çocuklar onun çığlık ve hareketlerinden korkup kaçıyor bu sefer horslanıp sinirleniyor kızıyor ona dokunmak çekiştirmek isitor en son yakalarsada gülerek saçını çekiyor yada canlarını yakarak mıcıklayıp çekiştiryor.ne yapmalıyım bilmiyorum geçici bir süreçmidir devam edermi bilmiyorum bağırmadan anlatmaya çalışıyorum tutup cici yaptırmaya çalışıyorum ama yok. Acaba dedim sürekli büyüklerle vakit geçirdiği için mi çocuk görünce bu tepkileri veriyor diye sürekli çocuklu bebekli arkadaşlarımla bir araya geldim normaldede sosyaliz ama bunu dahada sıklaştırdım belki alışır tepkileri normalleşir diye ama malesef kendinden büyük çocukları bile korkutup haşlıyor . Değişmezse büyüdükçe dışlanmasından arkadaşsız kalmasından çok korkuyorum işten çıkmayı bile düşünüyorum kendimi suçluyorum. Bi dönem eşimin işinin yoğunluğundan dolayı annemde kaldık o ara beni içinde biraz stresli yoğun geçti sanki ondan sonra oldu gibi geliyor bu etkilemiş olabilirmi herşeyi düşünüyorum artık bi fikir verin lütfen

Back