11 günlük bebeğim ağır uyku halinde

Sarılık değeri nasıl bakıldı bilmiyorum ama sarılık ciddi anlamda derin uyku yapıyor benim bebeğim de ilk 2 ay bu şekilde uyuyordu uyandıramıyordum oturup uyanmadığı için ağladığımı bilirim. Uzamış sarılığı oldu maalesef o kadar beslemeye çalışmama rağmen ama akşam 7-8 den sabaha kadar uyandırmakta çok zorlandım ve çok aktif besleyemedim sarılığı da yazdı haliyle.
Aman sarılıktan hanfendi bahsetmeyin yazmış sizede çıkışmasın bana yazdığı gibi çocuğun suratına bakarak anlamış demek ki dr ya da ölçüm yapılmış mı ha yazmışsa okumadım sarılık sadece çocuk sarı olunca olmuyo benim oğlumda da uzadı sarılık ve zor uyandırıyırdum ilk 1 ay böyle devam etmişti ateş ölçer gibi bir cihazla ölçüyordu hastanede hemşiremiz sizde daha iyi bilirsiniz. Hastanede yaşlı teyzeler tatlı su içir dediler hep tabi dinlemedim öyle yapınca sarılık olmaz dediler birde mamada tok tutuyor ve sindirilmesi zor olduğu için tok kalma süresi uzuyor ve güzel uyuyorlar yenidoğan bebek için, hastanede doğumdan sonra sık sık emzirdim ama sarılık oldu değeri düşmezse taburcu edemeyiz dediler 10 ml kadar mama getirdiler enjektörle bunu içsin 3 saat tok tutar anne sütü gibi değil dediler anne sitü çabuk sindirilirmiş. ben çok uyusa da doymuyor mu deyip mama vermedim çünkü sütüm yeterliydi sütü az olan ya da olmayan tabikide mamada verecek ilk çocuğum hiç emmedi mesela

35+6da dogum yaptim. 6 gun küvözde kaldi. Boyu agirligi gayet yerinde dogdu cok sukur. Eve geldik bugun 11 günlük. Meme emmiyor kesinlikle ne yaptiysak hastanede de emmedi. Sağıp biberonla veriyorum mama ile de destekliyoruz. Bebeğimde surekli bir uyku hali var. Gece acikinca kendisi uyanip bagirip beni de uyandiriyor bu cok iyi benim icin ancak gunduz biraksam 10 saat uyuyacakmis gibi yaprak gibi derin derin uyuyor. Sormak istedigim husus şu, beslenirken daha biberonu agzina dayayip iki yudum ictikten sonra güm diye uykuya daliyor ve hemsirelerin tum dediklerini yapmama ragmen uyandiramiyorum. Bu da beslenmesinde eksiklik yaratiyor
Acikip uyaniyor beslerken bir anda daliyor. Doktorla gorustuk sarilik mi var neden diye sarilik yok gayet normal dedi ama beslemekte zorlaniyorum bu uyku halinden dolayi. Gunun 20 saatinden fazla uyuyor. Suanda da beslerken 10 ml süt icti icmedi hemen uyudu uyandiramiyorum her seyi denememe ragmen derin derin uyuyor. Yasyaan var mi bu durumu ne yapabilirim? Uyandirma tekniklerini biliyorum hepsini ama ise yaramiyor
Bak 10 ml de yeni okudum 😁 siz kaç ml vermeyi düşünüyordunuz yeni doğan bebek için biberonla bi anda doyduğu için uyuyor muhtemelen emzirme desteği alın muhakkak ve emzirmeyi deneyin daha henüz çok küçük yukarda kızdım size ama kıyamadım yinede sağlıkla büyüsün kuzucuk, ♥️ bnm kızım hiç ememedi o zamanlar keşke destek alsaydım dedim ve hala pişmanlığını yaşıyorum erken doğmuştu kızımda. Oğlum vaktinde doğdu emdi elhamdülillah kilosu güzelde olsa erken doğan bebeklerde emmede sıkıntı olabiliyor maalesef. Emdiği zaman kaç ml emiyor bilemiyoruz uyuduğu zaman hiç zorlamadım 3 saati geçince kaldırdım ben bazen gece 4 saat hatta 6 saat bayılmış gibi uyuduğum dönemlerde... ve az emdiğini düşündükçe kalan sütleri buzluğa attım büyüdükçe çok lazım oluyor

Son düzenleme:
Zorla gece gündüz boyunca 1ay uyandırıp emzirmeniz lazım. Çok küçük bebeklerde açlık tokluk hissi yok uyanmaz sen beklersen şekeri düşer

Aman sarılıktan hanfendi bahsetmeyin yazmış sizede çıkışmasın bana yazdığı gibi çocuğun suratına bakarak anlamış demek ki dr ya da ölçüm yapılmış mı ha yazmışsa okumadım sarılık sadece çocuk sarı olunca olmuyo benim oğlumda da uzadı sarılık ve zor uyandırıyırdum ilk 1 ay böyle devam etmişti ateş ölçer gibi bir cihazla ölçüyordu hastanede hemşiremiz sizde daha iyi bilirsiniz. Hastanede yaşlı teyzeler tatlı su içir dediler hep tabi dinlemedim öyle yapınca sarılık olmaz dediler birde mamada tok tutuyor ve sindirilmesi zor olduğu için tok kalma süresi uzuyor ve güzel uyuyorlar yenidoğan bebek için, hastanede doğumdan sonra sık sık emzirdim ama sarılık oldu değeri düşmezse taburcu edemeyiz dediler 10 ml kadar mama getirdiler enjektörle bunu içsin 3 saat tok tutar anne sütü gibi değil dediler anne sitü çabuk sindirilirmiş. ben çok uyusa da doymuyor mu deyip mama vermedim çünkü sütüm yeterliydi sütü az olan ya da olmayan tabikide mamada verecek ilk çocuğum hiç emmedi mesela
Doğrudur yaşayan bilir gerçekten topuklarına vuruyordum artık uyansın diye ağlayıp memeye gelince hemen uyuyordu geri bir posta da uyandırmak için biraz canını yaktığım için oturup ağlıyordum çok çok zorlandım alnından ateşölçer gibi cihazla baktıklarında normal dediler ama kan verince sarılığı çıktı o yüzden kan sonucu daha anlamlı

40 gün 2- 3 saatte bir geec gündüz uyandırıp emzirdim memede uyursa tekrar uyandırmak zorunda kalıyordum. Uyandırmak uzun sürüyordu emzirip tekrra uynadirmak derken zamanım sadece bu rutinle geçiyordu. En son çarem altını açıp ıslak mendille silmektibozamn uyanirdi kesin. Bende uyandırması taraftariyim kendi uyanmaya başlayıncaya dek. Buda 2.ay gibi oldu.

40 gün 2- 3 saatte bir geec gündüz uyandırıp emzirdim memede uyursa tekrar uyandırmak zorunda kalıyordum. Uyandırmak uzun sürüyordu emzirip tekrra uynadirmak derken zamanım sadece bu rutinle geçiyordu. En son çarem altını açıp ıslak mendille silmektibozamn uyanirdi kesin. Bende uyandırması taraftariyim kendi uyanmaya başlayıncaya dek. Buda 2.ay gibi oldu.
Yapıcak bısey yok malesef yapmak lazım yani bu bi tercih konusu olamaz zaten. Uyandırmazsan bebek ölür eski zamanlarda nenelerimiz anlatır bebek ölümlerini niye? Çünkü gece uyandırıp 2 3 saatte bir beslemiyolardı yorgun argınlar tarladan gelmiş uykusu ağır. Çok bebek ölmüş öyle

Güzel anne, öncelikle anneler günün kutlu olsun, yazına verilen cevapları hiç okumadan tecrübemi yazacağım. Benim de bebeğim 2.5 aylık olana kadar hep uyuyor, ne yapıyorsak ediyorsak asla ama asla uyanmıyordu, süt sağıp+mama ile biberonla besliyordum, yeterki aç kalmasın diye. Korkulacak hiç birşey yok. Huyları öyle, sen bu zamanların tadını çıkart, küçücük bedenleriyle uyudukları günlerin acısını sonra çıkarıyorlar 🤣 bol bol dinlen sağlıcakla ❤️

35+6da dogum yaptim. 6 gun küvözde kaldi. Boyu agirligi gayet yerinde dogdu cok sukur. Eve geldik bugun 11 günlük. Meme emmiyor kesinlikle ne yaptiysak hastanede de emmedi. Sağıp biberonla veriyorum mama ile de destekliyoruz. Bebeğimde surekli bir uyku hali var. Gece acikinca kendisi uyanip bagirip beni de uyandiriyor bu cok iyi benim icin ancak gunduz biraksam 10 saat uyuyacakmis gibi yaprak gibi derin derin uyuyor. Sormak istedigim husus şu, beslenirken daha biberonu agzina dayayip iki yudum ictikten sonra güm diye uykuya daliyor ve hemsirelerin tum dediklerini yapmama ragmen uyandiramiyorum. Bu da beslenmesinde eksiklik yaratiyor
Acikip uyaniyor beslerken bir anda daliyor. Doktorla gorustuk sarilik mi var neden diye sarilik yok gayet normal dedi ama beslemekte zorlaniyorum bu uyku halinden dolayi. Gunun 20 saatinden fazla uyuyor. Suanda da beslerken 10 ml süt icti icmedi hemen uyudu uyandiramiyorum her seyi denememe ragmen derin derin uyuyor. Yasyaan var mi bu durumu ne yapabilirim? Uyandirma tekniklerini biliyorum hepsini ama ise yaramiyor
Ay benim oğlumda böyleydi bıraksam gece gündüz asla uyanmadan uyurdu çok zor uyandırıyordum 2 dk emip tekrar uykuya dalıyordu çok zor bir durum ben uyandırmak için altını açardım etkisi olurdu deneyin isterseniz.

bebeğiniz sizin karnınızda olması gerekirken dışarıda.. vaktini doldurana kadar sürekli uyuyacak, zamanını doldurduğunda ise tık diye açacak gözlerini.

benim kızım da 36+1 de doğdu ve gününü doldurana kadar hep uyudu, gözlerini bile açamadı, sizin gibi zar zor emzirdim ama yine de 1 kg nun üzerinde aldı ilk ay... 30 günlük olduğunda birden canlandı ve kundak yapmak zorunda kaldım uyusun diye 😅

Back
X