11 Haftalık hamileyim ve sigara kullanıyorum.

sweetbusra

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
44
9
18
28
Herkese merhaba. 11 haftalık hamileyim fakat sigarayı hiç bırakamadım. Günde 1 pakete yakın kullanıyorum. Doktorumla görüştüm, bırakamıyorsan 5 taneye kadar içebilirsin dedi. Fakat azaltamadım. Çevremde de hamile olup sigara kullananlar ve sağlıklı doğum yapanlar var. Acaba sizler de hamileyken sigara kullanıyormusunuz veya çevrenizde hamileyken sigara kullananlar varmı?:26:

malesef var

Sonucta risk bu. Sigara kullanip saglikli bebek doguranlar olabilir ama ya sizinki allah korusun sakat ya da hasta olursa? Bi garantisi yok ki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bana da dr um bırakamıyorsan günde 3 tane dedi. eğer içmezsen daha çok stres yaratırmış vücut. ama azaltmanda fayda var.

bana da dr um bırakamıyorsan günde 3 tane dedi. eğer içmezsen daha çok stres yaratırmış vücut. ama azaltmanda fayda var.

Valla ben şimdilik azaltamadım ama en kısa zamanda azaltıcam. Sen kaç tane kullanırdın günde ve kaçıncı aydan sonra azalttın? Şimdi kaç tane kullanıyon günde?

Ayy malesef brnde kullaniyorum ama ben baya azalttim bide ben yarim icjyorum tum icmiyorum yakip iki uc cekip atiyorum 5 tane fln iciyorum bazen daka az

Sigara içenlerin bebeği illa fiziksel olarak engelli olacak diye bir şey yok.Zekasında düşüklük,algılama zorluğu,boy kısalığı,ileriki dönemlerde hastalıklar vs.. olabilir.Benim annesi sigara ve içki içen(hamileyken tabi) bir öğrencim var kızın boyu ne yazık ki uzamıyor,uzamayacakmış.Yaşıtlarına göre epey kısa hatta ben 1.55 flanım benden bile kısa ve şişman.Yani çocuğunuzda fiziksel bir engel beklemyin ne yazık ki görünmeyen pek çok hasar veriyorsunuz. İnşallah bırakırsınız.

Valla ben şimdilik azaltamadım ama en kısa zamanda azaltıcam. Sen kaç tane kullanırdın günde ve kaçıncı aydan sonra azalttın? Şimdi kaç tane kullanıyon günde?

canım ben kalp atışını duyduğum gün 3e düşürdüm. he arada 5 oluyo ama asla 5 i geçmez. arada dediğimde 2-3 haftada 1 5 e çıkıyodur.

ben günde yarım paket içiyordum.

üzüldüm açıkçası...canım çekvrende sigara kullandığı halde sağlıklı doğum yapmıs olanlar olabilir ama ne derece sağlıklı bilemeyiz değil mi simdi sağlıklı görünsede bir kaç yıll sonra neleri tetikleyeceği belli olmaz bunun hem sen senden önce bebeğin için iyi düsün lütfen.bende kullanıyordum hamile olduğumu öğrendiğim gün sigara bitti hayatımda...unutma ki annelik fedakarlık ister ve sen bunu simdiden yapmalsın...basaracağına inanıyorum...

Saglikli dogum? Ben de 'sigarali' dogan bebeklerdenim. Sana yasadigim hastaliklari anlatayim mi? Ablam abim sapasaglam? Ben bu gencecik yasimda hastanelerde surunuyorum. Hayatim bitti.

Bunu yapacaksan hamile kalmasaydin! Bunu bebegine yapma!

normal zamanda içseniz kimsenin söz söylemeye hakkı yok ama hamilesiniz yaa nasıl yaparsınız karnınızdaki bebeğe kötülük bu. niceleri var o bebeğe sahip olmak için uğraşan. siz bulmuşsunuz bunuyorsunuz yazık çok yazık.. sağlıklı doğanlar varmış sizinkinin sağlıklı doğacağına senediniz mi var da devam ediyorsunuz içmeye. ben hiç sigara kullanmadım oğlum var dayısı sigarayı içip geliyor dışarıda yaklaştırmıyorum oğluma uzak dur diyorum kendini zehirlediğin yetmişyormuş gibi bizi de zehirleme diyorum. biraz hassas davranın annelik özverili olmayı gerektirir.

Son düzenleme:
Hamileyken sigara içen ve saglıklı cocuk dogurdugunu soyleyen yakınlarımın cocukları genelde bir kaç yıl gecmeden astım hastalıgına yakalandı. bunu yapmaya hiç bir annenin hakkı yok. su anda kendinizi biraz zorlasanız bırakabilceginiz bir illet için belki cocugunuz ömür boyu sıkıntı cekecek. acıkcası hamile oldugumu ögrendikten sonra cok sevdigim fakat yararı olmadıgını düşündügüm ( dikkat ederseniz zararlı demedim) bir çok şeyi yiyip içmiyorum. biraz sabredin mükafatını alacaksınız...

aynen katılıyorum...
ben içiyodum sağlıklı da bir çocuğum oldu diyolar..
bir kaç sene sonra bir sürü sorun..
kimsede sigara içtim ondan oldu demiyo..

Ben de içiyordum hamile olsuğumu öğrendiğim an bıraktım hem de çok severek içiyordum ilk hamileliğimde de hamile olduğumu öğrendiğim an bırakmıştım emzirirken de içmedim tabi sonra başladım tekrar ama şimdi gene hamileyim ve içmiyorum delirdim canım istedi ama hiç bi şekilde içmedim içmem de emzirirken de içmem yani herkes bırakabilir bırakamıyorum diyenler kendinizi kandırmayın lütfen bebeğinizin kaçacak yeri yok zehirlemeyin onu.kordonu nikotini ve kafeini süzemiyor direk bebeğe geçiyor

Hamileliğin en önemli haftalarında sigara kullanmışsın.
Biliyorsun organ gelişimi neredeyse tamamlanmak üzere bu haftalarda.
Şu halinle bir risk alıyorsun,bebeğini kucağına alana kadar da sağlığından bihabersin.
Bir paket çok çok fazla.
5 taneye değil bırakmaya odaklan kesinlikle.

İçme arkadaşım.
Annelik; bir canlının sorumluluğunu almak demek.
Göz göre göre, ellerinle zehirlemeye göz yumamazsın.
Annesin sen. Ve inan herşey beyinde bitiyor.
Ben testte cift cizgi gördüğüm an bıraktım icmeyi. Simdi oglum doğdu 3 aylık. Canım istiyor arada fakat hemen kafamdan kovuyorum o düşünceyi.
Anneyim ben. Çocuklarım için sağlıklı olmalıyım, bağımlı değil.
İnşallah hayırlısı olur hakkında.

Merhaba bir yakinim hamileyken sigara icmeye devam etti bebegi erken dogdu dogumdan sonra gene sigara icti.Bebek dogdugundan beri astim hastasi suan surekli hastane hastane dolasiyolar.Lutfen bebekleriniz icin sigara icmeyin.Ins saglikli dogumunuz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…