Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 12-13 aylik bebegi olanlar bir bakar mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi essia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

essia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
94
4
98
İstanbul
Arkadaslar bebekleriniz ne zaman anne nerde baba nerde sorularina cevap verdi yada basit nesneleri sordugunuzda gostermeye basladi? :-(

Benim kizim da 12,5 aylik ama bi cok seyi gostermiyor. Uzuluyorum ve korkuyorum ben de

Hanımlaaaar rahat olun biraz. Her bebeğin aynı dönemlerde aynı yeteneğe sahip olmasını beklemek doğru bir davranış değil.
Dünyanın en iyi sporcularının erken yürümeye başladığına dair bir bulgu mevcut mu? Ya da üstün zekalı bireylerin erken yaşta konuşmaya başladığına dair bir bulgu var mı?

Sorunsuz bir doğum geçirdiyseniz zihinsel gelişim için değiştirilemeyen ve en önemli faktör genetiktir.

Sizin çocuğun gelişimine katkıda bulunmak için yapabileceğiniz en temel şey ise mümkün olduğunca çeşitli uyaranı çocuğu yormadan vermektir.

14 aylik falanken tam olarak komutları yerine getirmeye basladi o da caninin istedigini bur iki ay daha sabredin

benim oğlum 14 ayına yaklaştı son 1.5-2 aydır falan anne nerde baba nerde top nerde denince sorulan şeye bakıp ona doğru gülümsüyor ya da oğlum hadi topu getir al bunu babaya götür deyince bunları yapıyor işin normali nedir bilmiyorum ama bizde durum böyle..

oğlum 13 aylık caı isterse topu getir dersem getiriyor yoksa yok ama çok sevdiği bir kuklası var onu işaret ediyor kurbaga nerde deince hemen gösteriyor ama sadece onu :)

Kızım 16 aylık, komutları çok iyi yapıyor hatta 10 aylıkken filan al bebeğinİ uyut derdim bebeğini bulur hemen eee eee yapardı. Şimdi de ne dersem yapar sehpaya tutun, topu getir götür, bu ne 'çay' day der filan. Son bir aydır bilinçli olarak anne ve baba diyor ( çok önceden söyledi ama şimdi biz gidince arkamızdan seslenir), adını söyler vs.
Ama hala yürümüyor:) kendi kendine tutunup ayağa kalkmaya çalışır son günlerde birkaç kere başarılı oldu.
Bunu neden kattım araya kızım bir çok şeyi çok güzel yapıyor ama bir çok bebeğin kolyaca yaptığı yürümeyi yapamıyor..
Yani takmayın her bebek farklı gerçekten..

bir ayda çok şey değişti artık adını bildiği herşeyi getirip veriyor bana ama anne demiyor bana düşünün kurbaga ve dıgıdığı kendince söylüyor ama basit bir anneyi diyemiyorrr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…