12 günlük evliyim ve evliligim bitiyor

_Aysima_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
637
3
96
Diğer
Böyle olacagini hic düsünmedim
Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Konuyuda kapatmayi bilmiyolar
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Sok oldum ya nasil diye bilir böyle seyi
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Kaynanam esimi arayip olayi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi

Ben ne yaptimda bunlari hak etdim allahim
Ne yapcam ben?

annenle kayınvaliden düğündeki para olayı yüzünden mi kavga etmişler konuyu tam anlayamadım ama araya 3. kişiler girince olay gereksiz yere sarpa sarmış sanırım , gelen geçen de eşine söyleniyor o da şaşırmış gibi sanki , dediğim gi bi durumu tam anlayamadığım için tam yorum yapamıyorum ama eşini al karşına konuş 3.-4. kişiler yüzünden birbirinize girmeyin gerekirse o kişileri karşılıklı getirmemey çalışın , sen ve kv arasında nasıl olur durum o konuda bişi diyemiycem

:53::53::53::53:
gelin çıkarken kapı tutma esprisinden buraya gelmiş konuu:53::53:
daha önceden sıkıntılar mı vardı eşin sabrım taştı diebiliyo ??

Dügün günü beni evden cikarmaya gelmistiler kardesim kapiyi acmadi para yüzünden kavga etdiler benim tarafla erkek tarafi
Annemle kayinvalidem telefonda kavga etmisler gecende annem demiski sessini cikarma
Cocuklarin huzurunu kacirmiyalim vs kaynanamin dedigi sey suymus umrumda degil ayrilirsa ayrilsinlar
Annem esimin halasini arayip durumu anlatmis halada bunun üzerine kaynanami arayip herseyi anlatmis
Ve bunun üzerine esimin bana dedigi sey yeter sabrim tasiyor karar vermelisin ya ben yada bilmiyorum gerisini sen düsün dedi

Ne yapcam ben?

canımm durumuna çok üzüldüm inşallah kısa zaman da düzelir eşinle sakin kafayla oturup konuşun şimdi o da sende ateşlisiniz bir yuva kurmak zor ama yıkması çok kolay 1 lafınıza bakar ama bu , bu kadar basit olmamalı sakinleşince oturup konuşun gerekirse bi süre ailelerle görüşmeyin derim ben

Canım sakin ol öncelikle evliliğin henüz bitme aşamasında değil.
En azından yazdıklarından bu anlaşılıyor.
Düğün günü damat biraz sinirli olur belki o anda kapı tutma olayına ters tepki vermiş olabilir.
küçük yalnıs anlaşılma olmuş ve olay büyütülmüş gibi geldi bana.
Yine kaynananın ayrılsınlar diye kestirip atmaması gerekirdi.
Bİrde daha önce ne olmuştu ki eşinin 12 günde sabrı taşmış ?

Eşinin sabrı taşarken sen çok mu şen şakraksın . . . Ne demek "gerisini sen düşün"

Yaşanılan sıkıntı tek onumu germişte gelip sana patlıyor. . .

Herkesin yaptğı bir adet yüzünden bu derece çirkin bi noktaya gelmek son derece kötü . . .

sorunu çözmek istiyorsanız tüm aile toplanın bunun bir adet olduğunu genellikle her evlenen kişinin başından bu tür şeylerin geçtiğini söyleyin. . :ssz:

Kayınvalidenizin tutumunun son derece yanlış olduğunuda dile getirin

yani gerçekten çok üzüldüm açıkçası. bizim de ona bakılırsa daha evlenmeden kırmızı kuşak meselesine tartışmıştık hep beraber. annem ben gelinde takılmasından hoşlanmıyorum dedi. kp kesinlikle takılacak dedi. biz tabi nişanlımla birbirimizle günlerce tartıştık sonunda ben annemi ikna ettim sadece evden çıkarken takıldı. sonra salonda çıkarttık. biz de bu ve buna benzer sorunlar yaşamıştık. ama biz eşimle bunları konuştuk ve aştık daha doğrusu evlenene kadar sabredelim evlendikten sonra herşeyi geride bırakacağız dedik. nitekim de öyle oldular. diyeceğim o ki siz eşinizle sakin sakin konuşun hatta annenizle bile konuşun en iyi onlar anlar. anlatmaya çalış. bak ben çok mutluyum lütfen artık uzatma falan de. baktın ki olmuyor eşin yanaşmıyor işte o zaman olumsuz düşün. herşey şu an eşinde. anne ben seviyorum artık sorun istemiyorum evlendim ben çocuk değilim bırakın da yuvamda rahat yaşayayım desin. Allah kolaylıklar versin hepimize.

gelin alma da espri olsun diye yapılan para vermeden yuvamı yıkılırmış:53:
kaynananın yaptığı ayıp bir yuva kolay kurulmuyor onun demesiyle ayrılıcak değilsiniz
ilk önce sakinleşmeyi bekleyin eşinizle oturup konuşur ve konuyu kapatırsınız yoksa balayınız zehir olur
hakkınızda hayırlısı olsun...

Ne yapcam ben?

Düğünde bayramda kısacası kalabalığın çok olduğu yerde olur böyle yanlış anlamalar ve kırılmalar suç sizde ve eşinizde değil büyüklerinizin bu durumu hala uzatıp huzurunuzu kaçırıyor olmalarında. Bence siz ve eşiniz başkalarının huzurunuzu kaçırmasına engel olun.

Eşinin sabrı taşarken sen çok mu şen şakraksın . . . Ne demek "gerisini sen düşün"

Yaşanılan sıkıntı tek onumu germişte gelip sana patlıyor. . .

Herkesin yaptğı bir adet yüzünden bu derece çirkin bi noktaya gelmek son derece kötü . . .

sorunu çözmek istiyorsanız tüm aile toplanın bunun bir adet olduğunu genellikle her evlenen kişinin başından bu tür şeylerin geçtiğini söyleyin. . :ssz:

Kayınvalidenizin tutumunun son derece yanlış olduğunuda dile getirin

kayınvalideler dünden hazır zaten altınddan da olsan gelinsin işte onların gözünde

kayınvalideler dünden hazır zaten altınddan da olsan gelinsin işte onların gözünde

Altın her zaman değerlidir. . .:52: Ara sıra düşüşler yaşasa da :32: Onlarda gümüş o zaman benim gözümde Bozdurulsada para etmeyen cinsten :27:

Son düzenleme:
benim düğünümde de benzer şeyler olmuştu. en güzel günlerimi zehir ettiler. kv hala fırsat buldukça konuyu açar. ama duymamazlıktan geliyorum yapacak bişe yok. ama benim eşim ailesinin doldurmasına gelmedi bana hiç bişe yokmuş gibi davrandı Allahtan. gerçi benim ailem onlara uymadı. sadece görüşmeyi kestiler. her düğünde oluyor ama bence eşinin tepkisi çok yanlış bence baştan kendini ezdirme çünkü gerisini önleyemezsin. :(

şimdi biz eşimle nişanlıyız...
esımın kuzenı var kız o gelın cıkarken yasandı sok olmustum bende napıyolar dıye..
esımın kuzenı 3 kardesler bırı erkek ıkısı kız..
erkek olan bız uc kardesız 300 mılyon verın dedı..
kaynanası bole seymıs olur al su 100 u cekıl dedı ıktırdı cocugu..
cocuk mosmor oldu lıseye gıdıyor
gururu acayıp kırıldı...
ounyaptıgıda yanlıs ıste ama kucuklugune vermeklazımdı..

btn dugunde her ıkı tarafta surat astı..
sok olmustum bole seylerdemı oluyor dıye...

oluyormus...
sımdı senın annende hatalı esın tarafıda...
her ıkısıde hatalı ama olan san aolmus malesef...
esının senı bu sekılde sılebılmesı en cok garıbıme gıden..
daha 12 gunluk evlısınız ya ben ya onlar ne demek oluyor...
aılenı sılmenı ıstıyor..
sılersen senı avuclarına alıcaklar bundan emınım..
sılmezsende esınle aran bozuk olacak belkıde ayrılacak senden bılınmez...
otturtur esını karsına bak bnm annem surada surda hatalı
senın annen surda surda hatalı..
olan bıze oluyor gormuyormusun de...
en guzel gunlerımız bolemı gecıcek de..
otturdur ve onu kendıne cek...
bırbırınıze nasıl destek olmanız laızm onu ogret..
baska cıkar yolun yok cunku...
ben senden aılenı sılmenı ıstesem sılebılırmısın
sılemezsın anne baba onlar hatasıyla yada dogrusuyla de..
sende benden bunu ısteme de..

Seninle ne lakası varmış durumun?
Yani ortada aileler arası geniş bir problem var, eşin neden sana posta koyuyor,
önce bunu açıklamasını istemelisin..

Kaynanam zaten beni alma meraklisi degildi
Evet gelin cikarirken para davasi hatda kaynanam biz gidiyoruz ozaman demis
Cok agladim kendimi kurbanlik koyun gibi hissetdim
Esimle konustuk bu durumu konu kapandi falan dedi ama durmadan kaynanam arayip vidi vidi ediyor

Tam çingenelermiş. Bu adettir kız tarafı kapı tutar tabii,tabi o an para pazarlığına girilmediyse o da çok terbiyesizce
Tek sorun buysa o an kaç para verdilerse miktar olarak alın eşinize verin o parayı tüm kavga bu yüzden mi al diye, bence siz de sert çıkarsanız hatalarını anlarlar sakın üzülmeyin kolay mı yuvayı bozmak siz pasif kalmayın hiç birsey yapamazlar

Ne yapcam ben?

ALLAH herkesi, paragöz insanın şerrinden korusun. (amin)

Yuh bi kapı tutma olayı buraya kadar gelir mi? Hadi kapı tutuldu sen de hoşlanmıyorsun bu adetten diyelim düğün günü kavga edilir mi?

Şok oldum valla:53:

Back
X