12 yıldan sonra birşeyler değişir mi dersiniz

yaa ben şu duruma takıldım
hani birliktelik sonunda bizde duşa koşuyoruz genelde yani ondan sonra da rutin hayat
bu bu kadar problem olacak birşey mi ki? takıntı haline getirmişsiniz
Bence tek problem cinsellik sonrası duş değildir ya.

Eşinizin cinsellikten sonra sarılmayıp kalkıp sigara içip düz hayatına devam etmesi çok normal. Odunluğundan değil.

Erkeklerin ve kadınların cinsellikten sonra salgıladıkları hormonlar farklı. Biz cinsellik sonrası bağlanma hormonu salgılıyoruz, sarılmak istiyoruz, yakınlaşmak istiyoruz. Onlar ise uzaklaşma mesafe alma ihtiyacı duyuyor. Çoğu zaman umursamaz oluyorlar. Birden fazla partnerim oldu, seviştikten sonra sarılmaya istekli olanı görmedim. Hatta genelde bunu yapan da yanındaki kadın istediği için yapıyor içinden sarılmak yaklaşmak geldiği için değil.

Hormonal bir şey, üzerinize alınmayın size sevgisi ile de alakası yok, çok takılmayın.

Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Cinsellik dışında probleminiz yoksa neden evliliğinizi bitiresiniz ki. Biz kadınlar ve erkekler yaradışılımız gereği çok farklıyız. Erkekler cinselliğe vücutlarının gerekliliği olarak baksalarda biz kadınlar duygu istiyoruz. Eee haklıyızda sevişmek adı üstünde sevmekten geliyor.

Aslında şikeyetleriniz çoğu kadınla ortak. Bende aynı şeyleri düşünürdüm ilk zamanlar. Sizin ki kadar olmasada eşimle beklentilerimiz aynı değildi. Bir kaç reddetmeden sonra konuşmaya başladık bu konuyu ve anlattım. Fıtratımız gereği böyle yaratıldığımız için beklentilerimin bu yönde olduğunu bunun çok sevmekle yada az sevmekle ilgisi olmadığını. Oda ihtiyaçlarından ve benden beklentilerini söyledi. Biz kadınların en büyük hatası hep beklemek. Evet ben bunu bir kadın olarak seneler sonra farkettim. Atıyorum eşimle dışarıda vakit geçirmek, bir iki günlük kaçamak anne baba tatilleri yapmak istiyorum. Niye düşünemiyor niye planlamıyor diye kızıyorum ve söylüyorumda. Baktım hiç ilerleme yok. Büyük problemler yaşamadığım adamdan sırf bazı beklentilerimi karşılayamıyor diye ayrılmammı gerekiyor, tabiki hayır. Dışarı çıkma planlarını kendim yaptım, annemi k.validemi yada yakın bir arkadaşımı ayarladım çocuklar için. Eşime şu gün planımız var dışarıdayız dedim. Sonra doğumgünü yada özel bir günümüzde kısa tatil programları yaptım. He bunları çok büyük paralarla değil tabiki bunuda bahane etmeyin diye söylüyorum. Yeri geldiğinde 5 yıldızlı otel, yeri geldiğinde pansiyonda bir iki günlük haftasonu kaçamakları. Tabi ki her anlamda daha renkli ve mutlu geçiyordu bu tatiller. Baktım hiç dışarı çıkmak istemeyen adam haftasonu bir şeyler yapalım demeye başladı. Birden olmuyor tabi basamak basamak. Belki konunuzla ilgili değil yazdıklarım ama istedik mi ufakta olsa değiştirebiliyoruz diye anlattım bunları.

Örneğin bir filmde duygusal bir yakınlaşmamı var. Yatın omzuna " bende aşık olduğum adamla bunları yaşamak istiyorum"deyin. Özelinizde ki beklentilerinizle ilgili planlamalar, sürprizler yapın. Y.odanıza tv koyun birlikte keyif yapın, muhabbet edin. Birşeyleri siz başlatın, zaten sonrasında tavırlarınız değişmeye başlayacaktır. Hayatınızı renkelnedirdiğiniz zaman daha huzurlu, mutlu olduğunu ona göstermeniz ve yaşatmanız lazım ki oda değişsin. İnanın faydası olacak.

Merhaba arkadaşlar. 12 yıldır evliyim eşimle 12 yıldır bu konuda tartışıyoruz ama bir adım yol alamadım. Ben mi abartıyorum önemli bir durum mu değil mi anlamış değilim. Cinsellik sonrası adam kalkıp tv izlemeye sigara içmeye veya herhangi yaptığı birşeye dönüş yapıyor. Cinsellik sonrası sarılma filan yok. Benim çok ağırıma gidiyor bu durum. İyilikle güzellikle veya kavgayla hiçbir şekilde çözemedim. Çok terlediğini filan söylüyor ama kendimi kötü hissediyorum 40 yaşıma geldim neredeyse hala aşamadım. O kadar soğudum ki yıllardır. İlk adımı asla ben atamıyorum çoğunlukla istemiyorum da zaten. Oda zaten 10 yıldır 15 günde bir istiyor sanki son noktaya gelmişte yaklaşıyor gibi kendimi kötü hissediyorum. Terapiyi filan önerdim hiç yanaşmadı. Evliliğimizin ilk 3 yılı ön sevişme bile yoktu onu aştık ama aşana kadar bunun önemli birşey olup olmadığını önce ben idrak edip kabullenene kadar sonra onu kabullendirene kadar mahvoldum. Hayır eğitimli biriyimde. İlk cinsellik deneyimimde eşimle oldu o yüzden biraz baştan tepki koyamadım. İçimdeki boşluğun öfkenin sebebini bulmam zaman aldı. Yüzde sekseninde rol yapmak zorunda kalıyorum.2. çocuğada hamileyim. Bu boşluk bu kötü hissetme morelimi bozmuyor değil hatta abartmak gibi olmasın neden daha önce boşanmadığıma bile kızıyorum. Boşansam çocuk için yeniden evlenmek isteyecektim. İkincide kazara oldu ama iyiki olmuş tabi Allah yavrularımı bana bağışlasın beni onlara o ayrı. Hamilelik hormonlarından demeyin uzun zamandır hep bir boşluk hep bir yalnızlık içindeyim. Kendim terapiye de gittim uzun süre 2 yıl. Doktorun dediği şu karşı tarafın düzeltebileceği birşey bu sizinle.ilgili değil. Adam bu konuda sağır. İnanın sırf bunyüzden 6 ay birlikte olmadığımda oldu sabretti. Başka biri filan yok. Ayrıca birde ilk çocuktan sonra 4.5 yıldır aynı odada ama ayrı yataklarda uyuyoruz. Çocuğun özel bir problemi var apnetik nöbet geçiriyor eşim ilk başta rahat uyuyamadığı için ayrı odada yatmak istedi 1 sene kadar sürdü bu ve benim bumdurum çok zoruma gidince bende ayrı uyumaya devam ediyorum yani aynı odadayız ben çocukla o kendi yatağında yatıyor. Daha önce evlilik yapmamış uzun birliktelik yaşamamış genç arkadaşlardan ricam kırıcı yorum yapmamaları belki hiç yapmamaları. Sevgilerimle...
Evliliginizin önemli bir ayağı hasarlı kesinlikle kalp kırıklığıyla uzaklasmayin bu sadece eşinizin değil sizinde mutluluğunuz için önemli bir unsur . birliktelikten sonra hemen uzaklaşması bana normal geliyor benim eşimde öyle ama ben zorla yanımda tutuyorum . Madem eşiniz bencillik ediyor sizde bencillik edin ben yani onu kendi yanınızda olmaya zorlayin . Ayrıca yataklarinjzi ayirmayin düzeltmek için bir adım atmış olursunuz . Ben her zaman şunu söylüyorum ben birliktelikten öyle aman aman bi mutluluk duymuyorum ama beni asıl mutlu eden şey eşimin benden etkilenmesi benimle birlikte olmak istemesi falan diğer kısmı çok fiziksel bir olay. Ben adım atmıyorum falan demissiniz yapmayın kendinize bunu . Önce aranızdaki bu soğukluğu aşmak için adımlar atın sonra yataktaki sorunlarınızı asarsiniz Allah yardımcınız olsun

Ben de birliktelik sonrasi hemen sigara icmeye koşuyorum, ne alakaysa :KK14:
Eşimde peşinden koşuyor sigara yakmak için, hiçbirşey olmamış gibi sohpete devam ediyoruz. Yani sevgiliyken ilişki sonrası sarilma vs oluyor da, evliyken her ilişki sonrası saril, kritik yap filan benim bile ruhumu sıkar. Hani sorunu buldum diyorsunuz ya, bence siz asıl sorunu hala bulamamissiniz.

ilk çocuğun sağlık sorunları sebebiyle ayrılamadım başta ve işe ara vermek zorunda kaldım. Herşey gözümde büyüyor ama o iyileştikten sonra -2 yıl sürer- toparlanıp dava açmayı düşünüyorum.
Ablacım boşanmayı düşünüp 2. çocuğu niye yaptın Allah aşkına. Çocuk kaza ile olur da , şey de mi kazayla olur yani.
Sevmiyorum diyorsun , sevmediğin biri ile kocan da olsa ne biliyim ya susucam:KK43:
Allah yardımcınız olsun, sağlıcakla..

Evli değilim, evli olmayanlar yazmasın demişsiniz ama özür dileyerek bir noktaya değinmek istiyorum.
Şimdi bide olaya eşinizin gözünden baksak. hani siz diyorsunuzya zoruma ağrıma gidiyor diye, düşünün sürekli cinselliği siz başlatmak durumunda kalıyorsunuz. Üstelik bir değil iki değil tam 12 yıldır bu böyle. Kendiniz dediniz ben asla başlatmıyorum çoğunlukla istemiyorumda zaten diye.. Peki adam eşim beni istemiyor diye düşünmüyormudur? Bu müthiş onur kırıcı bişey olsa gerek.
Bakın burada konular var yeni evliyim eşim isteksiz benim zorlamamla oluyor beni istemiyor mu çok ağrıma gidiyor vs diye. Şimdi baktığımızda pratikte eşiniz bunu 12 yıldır yaşıyor.
Bunca zaman içersinde insan çok doğal olarak bir savunma mekanizması geliştirir. Belki bu yüzden son noktada yaklaşıyor ve bitince çekip gidiyor...
Ve 15 günde bir oluyor son noktaya kadar gelince anca yaklaşıyor, kendimi çok kötü hissediyorum diyorsunuz. Buna bakarsak siz 15 gündede istemediğiniz için eşiniz nasıl hissetmeli?
Yanlış anlamayın lütfen ben eşinizi haklı gördüğümden bunu söylemiyorum. Ki zaten ayrı yatmak istemesi ve bu ön sevişme olayını evliliğin ilk yıllarında pas geçmesi çok büyük hezeyan...
Allah yardımcınız olsun.

Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Cinsellik dışında probleminiz yoksa neden evliliğinizi bitiresiniz ki. Biz kadınlar ve erkekler yaradışılımız gereği çok farklıyız. Erkekler cinselliğe vücutlarının gerekliliği olarak baksalarda biz kadınlar duygu istiyoruz. Eee haklıyızda sevişmek adı üstünde sevmekten geliyor.

Aslında şikeyetleriniz çoğu kadınla ortak. Bende aynı şeyleri düşünürdüm ilk zamanlar. Sizin ki kadar olmasada eşimle beklentilerimiz aynı değildi. Bir kaç reddetmeden sonra konuşmaya başladık bu konuyu ve anlattım. Fıtratımız gereği böyle yaratıldığımız için beklentilerimin bu yönde olduğunu bunun çok sevmekle yada az sevmekle ilgisi olmadığını. Oda ihtiyaçlarından ve benden beklentilerini söyledi. Biz kadınların en büyük hatası hep beklemek. Evet ben bunu bir kadın olarak seneler sonra farkettim. Atıyorum eşimle dışarıda vakit geçirmek, bir iki günlük kaçamak anne baba tatilleri yapmak istiyorum. Niye düşünemiyor niye planlamıyor diye kızıyorum ve söylüyorumda. Baktım hiç ilerleme yok. Büyük problemler yaşamadığım adamdan sırf bazı beklentilerimi karşılayamıyor diye ayrılmammı gerekiyor, tabiki hayır. Dışarı çıkma planlarını kendim yaptım, annemi k.validemi yada yakın bir arkadaşımı ayarladım çocuklar için. Eşime şu gün planımız var dışarıdayız dedim. Sonra doğumgünü yada özel bir günümüzde kısa tatil programları yaptım. He bunları çok büyük paralarla değil tabiki bunuda bahane etmeyin diye söylüyorum. Yeri geldiğinde 5 yıldızlı otel, yeri geldiğinde pansiyonda bir iki günlük haftasonu kaçamakları. Tabi ki her anlamda daha renkli ve mutlu geçiyordu bu tatiller. Baktım hiç dışarı çıkmak istemeyen adam haftasonu bir şeyler yapalım demeye başladı. Birden olmuyor tabi basamak basamak. Belki konunuzla ilgili değil yazdıklarım ama istedik mi ufakta olsa değiştirebiliyoruz diye anlattım bunları.

Örneğin bir filmde duygusal bir yakınlaşmamı var. Yatın omzuna " bende aşık olduğum adamla bunları yaşamak istiyorum"deyin. Özelinizde ki beklentilerinizle ilgili planlamalar, sürprizler yapın. Y.odanıza tv koyun birlikte keyif yapın, muhabbet edin. Birşeyleri siz başlatın, zaten sonrasında tavırlarınız değişmeye başlayacaktır. Hayatınızı renkelnedirdiğiniz zaman daha huzurlu, mutlu olduğunu ona göstermeniz ve yaşatmanız lazım ki oda değişsin. İnanın faydası olacak.
teşekkür ederim ❤

Back
X