Bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Cinsellik dışında probleminiz yoksa neden evliliğinizi bitiresiniz ki. Biz kadınlar ve erkekler yaradışılımız gereği çok farklıyız. Erkekler cinselliğe vücutlarının gerekliliği olarak baksalarda biz kadınlar duygu istiyoruz. Eee haklıyızda sevişmek adı üstünde sevmekten geliyor.
Aslında şikeyetleriniz çoğu kadınla ortak. Bende aynı şeyleri düşünürdüm ilk zamanlar. Sizin ki kadar olmasada eşimle beklentilerimiz aynı değildi. Bir kaç reddetmeden sonra konuşmaya başladık bu konuyu ve anlattım. Fıtratımız gereği böyle yaratıldığımız için beklentilerimin bu yönde olduğunu bunun çok sevmekle yada az sevmekle ilgisi olmadığını. Oda ihtiyaçlarından ve benden beklentilerini söyledi. Biz kadınların en büyük hatası hep beklemek. Evet ben bunu bir kadın olarak seneler sonra farkettim. Atıyorum eşimle dışarıda vakit geçirmek, bir iki günlük kaçamak anne baba tatilleri yapmak istiyorum. Niye düşünemiyor niye planlamıyor diye kızıyorum ve söylüyorumda. Baktım hiç ilerleme yok. Büyük problemler yaşamadığım adamdan sırf bazı beklentilerimi karşılayamıyor diye ayrılmammı gerekiyor, tabiki hayır. Dışarı çıkma planlarını kendim yaptım, annemi k.validemi yada yakın bir arkadaşımı ayarladım çocuklar için. Eşime şu gün planımız var dışarıdayız dedim. Sonra doğumgünü yada özel bir günümüzde kısa tatil programları yaptım. He bunları çok büyük paralarla değil tabiki bunuda bahane etmeyin diye söylüyorum. Yeri geldiğinde 5 yıldızlı otel, yeri geldiğinde pansiyonda bir iki günlük haftasonu kaçamakları. Tabi ki her anlamda daha renkli ve mutlu geçiyordu bu tatiller. Baktım hiç dışarı çıkmak istemeyen adam haftasonu bir şeyler yapalım demeye başladı. Birden olmuyor tabi basamak basamak. Belki konunuzla ilgili değil yazdıklarım ama istedik mi ufakta olsa değiştirebiliyoruz diye anlattım bunları.
Örneğin bir filmde duygusal bir yakınlaşmamı var. Yatın omzuna " bende aşık olduğum adamla bunları yaşamak istiyorum"deyin. Özelinizde ki beklentilerinizle ilgili planlamalar, sürprizler yapın. Y.odanıza tv koyun birlikte keyif yapın, muhabbet edin. Birşeyleri siz başlatın, zaten sonrasında tavırlarınız değişmeye başlayacaktır. Hayatınızı renkelnedirdiğiniz zaman daha huzurlu, mutlu olduğunu ona göstermeniz ve yaşatmanız lazım ki oda değişsin. İnanın faydası olacak.