12 yıldır çalıştığım işimden ayrılmak

12 yıldır asgariden gözüküyosa burda sizde hatalısınız.
Maliyeye ihbarda bulunsaydınız hem toplu aginizi alır hemde sigortanız aldığınız ücretten yatardı.
Birde işveren ciddi ceza yerdi.

Diğer iş kesinleşmeden istifa etmeyin sakın. Bu zamanda iş bulmak kolay değil. Yasal süreniz 8 hafta ama içerde birikmiş izniniz vardır herhalde. Yoksada dert etmeyin istifa ederken iki hafta içerisinde ayrılmak istediğinizi söyleyin. Eğer yasal sürecin öyle olmadığından bahsedip diretirse patronunuz o zaman bunca yıldır neden asgari ücretten sigorta yaptığını sorun kendisine.Madem yasaları önemsiyor onuda düzeltsin o zaman. Bu mesajınız sonrası anlamamazlıktan gelirse hemen ayrılmadığınız takdirde is yerinizi vergi kaçırdığı ve işçi hakkı yediği için şikayet edeceğinizi söyleyin. İspatlayamazsın derse inanın çok rahat ispatlarsınız ayrıca şikayetiniz karşılığı soruşturma kesin açılır. Siz sgk da görülen asgari ücretin daha üzerinde para kazandığınızı banka dökümlerinden harcamalarınız dan rahatlıkla çıkarırsınız.

çok saolun. evet diğer iş kesinleşmeden bişey demiyorum sonuç olarak kredim var çıkar çıkmz başlamam gerek. şuan 3 hafta iznim var içerde. bana kalsa iş olunca 1 temmuzda istifa edicektim 8 haftayı duyunca şok oldum :(

çok zor bir karardı benim için herşey bir anda oldu ve gelişti. 2 gündür uykusuzum :KK43: neyse halledicem bi şekilde çok saolun yorumlarınız için
yanlış anlamayın lütfen böyle duygusuzca yazmışım gibi olmuş ama sadece sizi bilgilendirip doğru yönlendirmek adına yazdım
öteki taraf kesinleşir kesinleşmez bbu tarafa ayrılacağınızı bildirin ki ihbar süreniz başlasın
öteki tarafla da bu şekilde anlaşın 6 hafta sonra başlayabileceğim diye
ya da asgari ücretten fazla aldığınızı ispat edebiliyorsanız başka bi arkadaşın dediği gibi şikayet etmekle tehdit edin ve hiç uğraşmadan kurtulun
Allah yolunuzu açık etsin

12yıllık çalışansınız tazminat durumunuz ne olcak.ondanda sorun çıkarmasınlar sonuçta az bi para yapmaz

en basit örnek vereyim ssk da asgeri ücretten gözüküyorum 12 yıldır hiç bir düzeltme olmadı . ayrıca çok maaş kazanıyorsunuz bankadaki memurlar almıyor , seni çıkartayım suriyeli alayım gibi gibi devam ediyor konuşmaları

Emekli maasin bu isyerinde calismaya devam edersen düşük olacaktir. Gelecegide dusunmen lazim

zaten sıkıntı bu ilerde nasıl geçinicem birde kurumsal bir firmadan bir daha ne zamn teklif alıcam . hayatımın şansı bu
kaçırmayın bu şansı
hem mutlu değilsiniz hem de sömürülüyorsunuz şu an çalıştığınız yerde
gerekirse karşı taraf hemen gelin başlayın derse de bi şekilde ihbar tazminatınızı ödeyin ve çıkın
bi arkadaş daha demiş burada devam ederseniz emekliliğinizde maaşınız az olacak bunu da düşünün
bu arada bu yeni yerde maaşınız nasıl olacak konuştunuz mu?

Asgari gözüküyosa maaşının asgari dışında kalan kısmını elden alıyodur.
Böyle durumlarda bordro düzenlemez genelde firmalar

Muhasebede calisiyorum. Orta olcekli firmalarin hepsi bunu uyguluyor. Asgari ucret tutarinda bordro duzenlenir(zorunlu olarak), gerisi calisana elden verilir. Calisan bordroyu imzaliyorsa bunun anlami"ben bu hesap planini kabul ediyorum" anlamina gelir.

Calisan bordroyu imzalamayip sikayette bulunabilir, bunun yaptirimi vardir. Ama imzaliyorsa firmaya yaptirimi yok

Emekli maasin bu isyerinde calismaya devam edersen düşük olacaktir. Gelecegide dusunmen lazim

ben bişeyi merak ettim, diyelim emekli olana kadar hep asgari ücretten yatan bir işte çalıştık, acaba emekli olunca aldığımız para ne kadar olur şuan günümüzün parasıyla?

ben bişeyi merak ettim, diyelim emekli olana kadar hep asgari ücretten yatan bir işte çalıştık, acaba emekli olunca aldığımız para ne kadar olur şuan günümüzün parasıyla?

En dusuk uceet 970 tl gibi bisey. Temmuz ayinda mutlaka zam gelir. Ama emekli maasinin asgari ucretle esit olmasi konusuluyordu, uygularlar mi bilemem

1,5 yıl önce giriş çıkış yapıp toplu para aldım demişsiniz. Doğum iznine ayrılırken mi yapıldı?

bir de işveren ayrılmak isteyen kişiyi pek tutmak istemez. Ticari sırları kötüye kullanan olabilir diye.. İhbar sürenizi bile beklemeyebilirler.

Bu kadar uzun sure aynı iş yerinde çalışmayı doğru bulmuyorum ben. Kendinizi geliştirmenizi ve yaratıcılığınızı engeller bence. Zaten ortamdan da memnun değilmişsiniz sizi sömürüyorlarmış, yeni bi iş de bulmuşsunuz ayrılın gitsin neyi bekliyorsunuz

Back
X