Premature Bebekler 126 gün önce 29 hafftalık doğan CAN'ımız artık evimizde.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
44 gün önce preeklemsi denilen rahatsızlığımdan dolayı 29+5 günlük doğum yaptım, kızım şuan solunum cihazına bağlı ve oturduğum ilden farklı bir ilde küvezde .... yaşadığımız ilde boş küvez olmadığı için helikopter ambulansla götürülmüş , sürekli sık sık göremiyorum tabi, benim gibi sorun yaşayanların yazılarını okudukça bebeklerine kavuşanlar için çok sevindim umarım Rabbim kızımı bana ,bize bağışlar,şuan sabırla iyileşmesi için dua ediyorum ,sabretmek çok zoorrr ama elimden bişey de gelmiyor dua etmekten başka , en azından solunum cihazından hayırlısıyla bir çıksa , sanki yavaş yavaş şifasına kavuşacak gibi geliyor bana ....doktorlar da doğru düzgün bişey demiyorlar , aranızda bebeği solunum cihazında bağlı kalan varmı,varsa ne kadar süre kaldı acaba ?

10 yıl sonra gelen mucizem , Rabbim bir mucize daha nasip et ne olur evladıma ve şifa bekleyen tüm bebeklere şifa eyle .....Amin.

sağlıkla kavuşursun inşallah bebeğine allahım uzun ömürler versin benimde kızım 24 haftalık doğdu.106 gün yoğun bakımda kaldı75 gün solunum cihazında kaldı ama şu anda çok iyi maşallah hiç umudunu yitirme senin kuvvetli durman çok önemli dualarını eksik etme allahtan başka sığınacağımız kimse yok rabbam bize mucizesini gösterdi inşallah şifa bekleyen herkeze gösteriri

allaha şükür iyi sayılır sorunlarımız oluyr tabi. havalara devam. sol kasık fıtığı çıktı. hırıltısı old için anestezi ameliyata onay vermedi. iştahı maalesef yok:(( az yiyor. daha 5200 gr. inşallah zamanla toparlar. bebelac nenatal iyi kilo yapıyr. bu kadarcık kilosunuda ona borçluyuz. çok tatlı bişey oldu::)) oooo diş ha allah tamamına erdirsin. ek gıdalara başladık epeydir. bazen çok iyi yiyor bazen yemiyor. reflüsü var kusuyor maalesef. belkide kusmasa iyi kilo alacak. çok memnun oldum yazdığını grünce. kader arkadaşlığı bu demekk...bebişinde güzel anesini de öptüm..

çok sevindim canım olsun biz nerelerden geldik fıtık bize vız gelir ama geçmiş olsun gönül ister hep iyisi olsun ama biz zor elde ettik kıymetininde biliriz.seven seas die bir balık yağı var ben ondan içirince iştahının arttığını gördüm bir çay kaşığı içiriyorum inşallah daha iyi olacak ama doktoru prematüre bebekler hızlı kilo almazlar zaten dedi özellikle 1kg altında doğanlar yavaş büyürlermiş o yüzden dert etmememk lazım.kusma bizdede var biraz fazla yese çıkarıyo .bende seni öptüm canım çalışmaya başladınmı izinemi ayrıldın ne yaptın

44 gün önce preeklemsi denilen rahatsızlığımdan dolayı 29+5 günlük doğum yaptım, kızım şuan solunum cihazına bağlı ve oturduğum ilden farklı bir ilde küvezde .... yaşadığımız ilde boş küvez olmadığı için helikopter ambulansla götürülmüş , sürekli sık sık göremiyorum tabi, benim gibi sorun yaşayanların yazılarını okudukça bebeklerine kavuşanlar için çok sevindim umarım Rabbim kızımı bana ,bize bağışlar,şuan sabırla iyileşmesi için dua ediyorum ,sabretmek çok zoorrr ama elimden bişey de gelmiyor dua etmekten başka , en azından solunum cihazından hayırlısıyla bir çıksa , sanki yavaş yavaş şifasına kavuşacak gibi geliyor bana ....doktorlar da doğru düzgün bişey demiyorlar , aranızda bebeği solunum cihazında bağlı kalan varmı,varsa ne kadar süre kaldı acaba ?

10 yıl sonra gelen mucizem , Rabbim bir mucize daha nasip et ne olur evladıma ve şifa bekleyen tüm bebeklere şifa eyle .....Amin.

selam kokulusilgi hoşgeldin aramıza sakın üzülme demicem çok zor bir durum ne desek boş biliyorum hepimiz senin yolundan geçtik ben bebeğim yoğunbakımdayken hersabah kalkar ağlardım sonra gün içinde birdaha ağlamazdım ve bebeğim için ne yapacağımı düşünürdüm bol bol süt sağardım sen nasıl süt gönderiyorsun bebeğine bebeğine kaç saat uzaktasın süt veriyorlarmı veriyorlarsa hastanede kalmalısın farklı illerdeki anneler için oda veriliyor asla süt sağmayı bırakma senin sütünle bağışıklığı güçlenecek özellikle ilk 6 ay bizim hem üzüntüden hemde erken doğumdan zaten sütümüz çok olmayabiliyor ama sen sağ fazlasını süt poşetlerine koy dolapta sakla minik kızın gelince eve çok ihtiyacın olacak solunum cihazınıda dert etme benimkisi taburcu olduğunda bile aletlerle eve geldik toplam 70gün cihaza bağlı kaldı ama eve geldiğimiz ilk hafta ihtiyacı bile olmadı annesinin kollarında hemencik iyileşiyorlar anneyi hissediyorlar benimki şimdi düzeltilmiş 8.5 aylık ve zayıflığı dışında hiçbir geriliği yok .doktorlar morel vermek istemiyorlar sağlam bile gitsen umutsuz konuşuyorlar sen onlara bakma ben taburcu olduğumuz gün bile pozitif birşey duymadım onlardan ki hepsi eşimin arkadaşlarıydı düşün artık sağ salim bebeğini kucağına alman dileğiyle bizide haberdar et olurmu gelişmelerden ayrıca birşeye ihtiyacın olursa seveseve yardımcı olacağımı bilmeni isterim görüşmek üzere

bende 25 haftalık hamileyim heran doğma riski var oğlumun inşallah bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım evime getiririm Allah herkesin bebeğini annesine babasına bağışlasın.

:nazar::nazar::nazar:
evet çok mutluyum ne yazacağımı nereden başlayacağımı bilemiyorum.10 aralık 2011 de daha 29 haftalık olan oğlum 620 gr dünyaya geldi.rutin kontrol içi gittiğim hastanede bebeği almak zorundayız preeklempsi laflarını duyunca dünya başıma yıkıldı. tek tesellim o günlerde bu forumda yazılanları okuyup umut etmekti. sadece benim basıma geldi sanıyordum ki baktım çok bebek çok aile varmış bu durumu yasayan..
126 gün sonunda 2650 gr olarak taburcu olduk.. Allah çocuğumuzu bize bağışladı..İnşallah bebeklerini bekleyen ailelere umut olurum.
bana destek olan umut veren arkadaşlara çook tesekkür ederim..:nazar::nazar:::nazar:

sevincini 29 haftalık doğum yapmış biray küveez de yavrusunu seyretmiş biri olarak okadar iyi anlıyorum ki benim kzıım 1700le evine geldi oakadar minikti ki şubat ayıydı pamuklara sardım sarmaladım emme refleksi yoktu biberonla 20cc yi nerdeyse bir saatte içirirdim şimdi doğalı tam 4 ay bitti cop cop hemen tüketiveriyor sıpa 90cc yi :)) nerden nereye allah yardımcınız olsun hijyene çok dikkat edin sağlıklı günler..

canım kaç kilo doğdu bebeğin.bende 29 haftalık doğum yaptım 1000 gr bebeğim 10 gündür küvezde içim çok acıyo.inşallah çok kalmaz kilo alır

çok özür dilerim ama konu ile igisi yok.nigar50 hanım ne olur bana ulaşın.tek çarem sizsiniz.
imren_hayal@hotmail.com
lütfen bana ulaşın özel mesaj atamıyorum.zor durumda olmasam rahatsız etmem sizi..

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun kızlar içimde yaşadım okudukça sorunlarınızı nerede acil şifa bekleyen varsa Rabbim yar ve yardımcısı olsun

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

evet çok mutluyum ne yazacağımı nereden başlayacağımı bilemiyorum.10 aralık 2011 de daha 29 haftalık olan oğlum 620 gr dünyaya geldi.rutin kontrol içi gittiğim hastanede bebeği almak zorundayız preeklempsi laflarını duyunca dünya başıma yıkıldı. tek tesellim o günlerde bu forumda yazılanları okuyup umut etmekti. sadece benim basıma geldi sanıyordum ki baktım çok bebek çok aile varmış bu durumu yasayan..
126 gün sonunda 2650 gr olarak taburcu olduk.. Allah çocuğumuzu bize bağışladı..İnşallah bebeklerini bekleyen ailelere umut olurum.
bana destek olan umut veren arkadaşlara çook tesekkür ederim..:nazar::nazar:::nazar:

yaşadıklarınızı okudum tıpatıp aynısı, bende rutin kontrol için gittim ve hastanede preeklempsiden aldılar oğlumu ve hastanemez ve doktorumuzda aynı 116 gün oldu tam süreç konusunda yardımcı olursunuz diye düşündüm özelden msj atamadım neler yapmam lazım neler almam lazım bakımında nelere dikkat etmeliyim söylerseniz çok sevinirim şimdidien çok sağolun bütün bebişleri yuvalarına sağsağlım kavuştursun rabbim

yaşadıklarınızı okudum tıpatıp aynısı, bende rutin kontrol için gittim ve hastanede preeklempsiden aldılar oğlumu ve hastanemez ve doktorumuzda aynı 116 gün oldu tam süreç konusunda yardımcı olursunuz diye düşündüm özelden msj atamadım neler yapmam lazım neler almam lazım bakımında nelere dikkat etmeliyim söylerseniz çok sevinirim şimdidien çok sağolun bütün bebişleri yuvalarına sağsağlım kavuştursun rabbim

mucize26 umarım okursun mesajımı geç gördüm keske daha öce grseydm hemen cevaplardım.öncelikle gözünaydın bebeğin olduğu için .çok zor zamanlardan gecyorsun ve gececeksn. hastanemiz aynı yazmıssın ama kocaelidemsn?düzenli şekilde bakımını yap mutlaka bebeğinn. doktorun yönlendrsede yönlendrmesede üni. hastanesindeki tüm bölümlere götür mutlaka. özellikle fizik tedav çok önemli biraz büyüsün diye bekleme sakın. izmitteysen fizik tedavi için doktor önereceğim.2 saatte br mutlaka besle. gazını çıkar. beslenmesne çok diikkat et çünkü başta ne kadar kilo alablrse alsın sonrası çok zor oluyr.kalorisi yüksek mamalar kullanmanı tavsye ederim. evi sık sk havalandr. çok fazla dısarı çıkarma. avmlerden özellikle uzak dur. ekim-nisan arasında rsv asılarını mutlaka yaptır.
bebeğin hastanedemi çıktımı? kaç gr doğdu? ne gibi rahatsızlıklar geçrd?

mucize26 umarım okursun mesajımı geç gördüm keske daha öce grseydm hemen cevaplardım.öncelikle gözünaydın bebeğin olduğu için .çok zor zamanlardan gecyorsun ve gececeksn. hastanemiz aynı yazmıssın ama kocaelidemsn?düzenli şekilde bakımını yap mutlaka bebeğinn. doktorun yönlendrsede yönlendrmesede üni. hastanesindeki tüm bölümlere götür mutlaka. özellikle fizik tedav çok önemli biraz büyüsün diye bekleme sakın. izmitteysen fizik tedavi için doktor önereceğim.2 saatte br mutlaka besle. gazını çıkar. beslenmesne çok diikkat et çünkü başta ne kadar kilo alablrse alsın sonrası çok zor oluyr.kalorisi yüksek mamalar kullanmanı tavsye ederim. evi sık sk havalandr. çok fazla dısarı çıkarma. avmlerden özellikle uzak dur. ekim-nisan arasında rsv asılarını mutlaka yaptır.
bebeğin hastanedemi çıktımı? kaç gr doğdu? ne gibi rahatsızlıklar geçrd?

canım çok sağol bebeğim hastanede daha 131 gün oldu bugün tam benim bildiğim herhangi bir rahatszlk geçirmedi doktorumuz erdinç bey soruyorum ama bişeyi yok sadece ciğerleri gelişmediğinden diyo başka bişey söylemiyo süreçle ilgilide bilgi verilmediği için senden belki bişeyler öğrenirim dedim bende 29 haftalk doğum yaptm ama 26 haftaya denk dedi doktorumuz. birhafta oldu fanüstan çıkalı bundan sonra nekadar daha bekliyeceğiz bilmiyorum, 1 kg doğdu canım

canım çok sağol bebeğim hastanede daha 131 gün oldu bugün tam benim bildiğim herhangi bir rahatszlk geçirmedi doktorumuz erdinç bey soruyorum ama bişeyi yok sadece ciğerleri gelişmediğinden diyo başka bişey söylemiyo süreçle ilgilide bilgi verilmediği için senden belki bişeyler öğrenirim dedim bende 29 haftalk doğum yaptm ama 26 haftaya denk dedi doktorumuz. birhafta oldu fanüstan çıkalı bundan sonra nekadar daha bekliyeceğiz bilmiyorum, 1 kg doğdu canım

bekliyeceğiiiz annesi diyormu? sen merak etme sorun olmadığı için bşey demiyordur. sorun yasansaydı söylerdi. dedğiiii gibi ciiiiiğerlerinden dolayı süre uzuyor. bizimde aynı sıkıntı yasandı.ilk 47 gün solunum chazına bağlıydı. sonra burundan sonra fanus derken bakmıssın kucağında. erdnç beye güvenim sonsuz açıklama yapmasada hariika bir doktor. benm oğlumda 25 hafta iile uyumluydu. çok az kalmıs emin olabliiirsin.bugünlerde seni emzrmeye çağırırlar . 1 hafta kadar eğer bebeğin vücut ısısını koruyablrse emeblrse çıkarırlar.eski günler aklımam geldi. facebooktan beni eklermisin Alev Uçar Türegün

cnm ben bu mesajı yeni gördüm rabbim bebişin sana bagışlamış allah uzun ömür versin bebişine maşallah sen yazıyı yazalı bir yılı aşkın süre geçmiş büyüdümü bebegin 1 yaşını geçmiştir

Back
X