13 aylık hiç yürümüyor yaaa

srtscnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
17
6
36
34
Öncelikle herkese iyi günler. Benüm ikiz çocuklarım var. Su An 13. Aydayız. İkiside apalamadı, dengede durma giç yok, biz yurumesi için çabalarsak bir kaç adım o da bacaklar dengeaiz olarak açılıyor. Kızım tam dönebiliyor. Oğlum da dönme de yok yattığı yerde anca yan dönebiliyor. Birde oğlum parmak ucuna basıyor. Düz basması için zorlayınca eğiliyor ya da rahatsız oluyor. Doktor herşeyin normal olduğunu zamanla düzeleceğini bazılarının apalamadan yürüdüğünü, parmak ucuna basmanın zamanla gececeğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum artıkkk.

Üzülmeyin bende öyle çok kaygılanıyordum benim de geç yürüdü.
O dönem internetten çok araştırmıştım 20 aylık 21 aylık yürüyenleri bile okudum..
18 aya kadar doktorlar normal kabul ediyor, hiç bir tetkik uygulamıyorlar..
Endişenizi anlıyorum bu yoldan geçmiş bir anne olarak merak etmeyin yürüdükleri zaman otursunlar diye bekleyeceksiniz demeye geldim :)

Öncelikle herkese iyi günler. Benüm ikiz çocuklarım var. Su An 13. Aydayız. İkiside apalamadı, dengede durma giç yok, biz yurumesi için çabalarsak bir kaç adım o da bacaklar dengeaiz olarak açılıyor. Kızım tam dönebiliyor. Oğlum da dönme de yok yattığı yerde anca yan dönebiliyor. Birde oğlum parmak ucuna basıyor. Düz basması için zorlayınca eğiliyor ya da rahatsız oluyor. Doktor herşeyin normal olduğunu zamanla düzeleceğini bazılarının apalamadan yürüdüğünü, parmak ucuna basmanın zamanla gececeğini söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum artıkkk.

Bebekleri elinden tutup yürütmek yanlış yürüme davranışlarına (parmak ucunda yürümek gibi) neden oluyor. O yüzden elinden tutup yürütmemeniz lazım. Kendisi istediği ve kendine güvendiği zaman zaten yürüyecektir. Acele etmeyin. Benim oğlum da 14 aylık, yürümüyor, arada iki yarım adım atıyor falan. Ama bence acelesi yok, hayatı boyunca yürüyecek zaten. :)

Oğlanlar daha geç yürür derler
Benim oğlum 10.ay emeklemeye başladı ilk dişini de 11 aylıkken çıkardı
Yakında inşaAllah 1 yaşına girecek
Herşeyi geç oluyor ama sıkıntı etmiyorum sağlıklı olsunda geç olsun önemli değil sizde üzülmeyin ablamın oğlu da 14 aylıkken yürümeye başladı daha geç yürüyenlerde var zaten
Görümcemin oğlu benim oğlumdan yaklaşık 2 ay küçük ama 9 aylıkken yürümeye başladı hemde öyle bi yürüyoki koşuyor resmen...her çocuğun farklı olur dert etmeyin

Back
X