- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 43
Bende onların hiiç sağlıklı olacağını düşünmüyorum..36 yaş 73 kilo. son 1 senede alınmış 10 kilo.
toz içeceklere de başlayabilirim ama kaptanım kızıyorLAydLiNe
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende onların hiiç sağlıklı olacağını düşünmüyorum..36 yaş 73 kilo. son 1 senede alınmış 10 kilo.
Bennsüreç uzasın istiyorum. O uasak bu yasak diye düşünüp strese girmeyeyim ki yasak olan cazip olmasın.Şimdi şöyle bir durum var canım. Normalde her şeyden azar azar yiyeyerek hayatımızı devam ettirebiliriz ama kilo verme aşamasında motivasyonumuzu kaybetmemek adına benim şimdiye kadar ki deneyimlerime dayanarak söylediğim tek bir şey var. Her şeyden yiyerek zayıflamak çok zor. Zayıflanamaz mı? Zayıflanabilir ama süreç uzadığı için bir süre sonra sıkılmalar başlar ve bu kez bırakıldıktan sonra verilen kilolar tekrardan gelir. O nedenle zayıflamaya çalıştığımız süre içerisinde mümkün olduğunca tek lokma dahi kaçırmamak lazım. O zaman her hafta en az 1 kilo mutlaka gidiyor. Tabii yanında biraz da hareket etmek lazımZayıflama işi bittikten sonra ideal kilomuza indiğimiz zaman dilediğimiz yiyecekten dengeli ve sağlıklı bir şekilde abartmayarak yiyebiliriz. Ama bu aşamada yemememiz lazım.
Vaaouv tebrik edefim çok sevindm :)))Günaydın canım, bende az önce ucundan da olsa 79 lu rakamları gördüm 4 yılın ardından ilk defa... inşallah daha güzel sonuçlarda görürüz hep beraber...Dünkü çorba ve meyve menüm işe yaradı..![]()
Hanimlar formulu buldum sanirim aksam yemegini erken vakitte yiyince daha etkili oluyor gecen hafta kacamaksiz ve bol sporla zar zor kilo verdim(aksam yemegim geçe kaliyordu) simdi patir patir gidiyor yillar sonra 80 li kilolara dusecegim sanirim![]()
Ben yıkayıp sıkı kapanan bir saklama kabının altına ve marulların üzerine havlu kağıt koyup kapatıyorum 1 hafta sağlam duruyor sonra bozyçulmaya başlıyo sma her gün mutlaka salata yersem 1 haftaya biter zaten sanırım.Yeşillikleri yıkayıp dolaba koyunca kullanırken çok pratik oluyo, ama ben hem hepsini birden yıkayıp kurutmaya eriniyorum, hemde daha çabuk bozuluyor gibi geldi bana..Seninkiler de yıkanınca çabuk bozuluyor mu?
Kızın süt içmeye başlamadı mı? Niçin mama içiyor? Tadına mı alışamadı?
Günaydıın :))Günaydın benim güzel takımımın güzel ve çıtır hatunları![]()
![]()
Ne kadarlıktı kızın canım ? 2-3 yaşında diye hatırlıyorum..benim kız 1 yaşına girince mamayı bırakıp laktozsuz süte geçtik..ilk günler kabız oldu ama şimdi alıştı sayılır..gece ve sabah süt içiyo içine bebe bisküvisi de atıyorum, diğer öğünlerde çorba yoğurt vs ev yemeği veriyorum.. bazı Dr lar hiç süt verme, devam mamasını günde 1-2 kere az ölçüde ver, ev gıdasını çok yesin diyor. Bazıları da mamaya karşı, 1 yaştan sonra süte geçin diyor..kafam çok karıştı geçen ay..öncekilerde yaptığım gibi süte geçtim bende ama hala iyi mi yaptım bilmiyorum..o yüzden sordum..Ben yıkayıp sıkı kapanan bir saklama kabının altına ve marulların üzerine havlu kağıt koyup kapatıyorum 1 hafta sağlam duruyor sonra bozyçulmaya başlıyo sma her gün mutlaka salata yersem 1 haftaya biter zaten sanırım.
Süt de içiyor ama her öğününde süt vermek istemiyorum uyurken mutlaka biberon istiyor kurtulamadık biberondan![]()
36 yaş 73 kilo. son 1 senede alınmış 10 kilo.
Ne kadarlıktı kızın canım ? 2-3 yaşında diye hatırlıyorum..benim kız 1 yaşına girince mamayı bırakıp laktozsuz süte geçtik..ilk günler kabız oldu ama şimdi alıştı sayılır..gece ve sabah süt içiyo içine bebe bisküvisi de atıyorum, diğer öğünlerde çorba yoğurt vs ev yemeği veriyorum.. bazı Dr lar hiç süt verme, devam mamasını günde 1-2 kere az ölçüde ver, ev gıdasını çok yesin diyor. Bazıları da mamaya karşı, 1 yaştan sonra süte geçin diyor..kafam çok karıştı geçen ay..öncekilerde yaptığım gibi süte geçtim bende ama hala iyi mi yaptım bilmiyorum..o yüzden sordum..
Bu arada, anne sütü yetmediği için doğduğundan beri 1 yaşına kadar mama kullandık, 2-3 haftadır süte geçtik..iyi mi yaptım bilmiyorum..
Diğer çocuğumun doktoru 1 yaşında süte geçin, mama ile çocuğu şişirmeyin demişti, o yüzden kafam karıştı..
Çok teşekkür ederim canım, bi bakayım, muhtemelen mamaya tekrar geçeriz..Karar senin tabii ki ben vitaminler ve mineraller için öyle bir öneri düşündüm. Biz bile sağlıklı beslenemezken büyüme çağındaki çocukların beslenmesinin daha iyi olması lazım. Her şeyi dışarıdan alamıyoruz artık. Sen yine iyice bir araştır.![]()
Bennsüreç uzasın istiyorum. O uasak bu yasak diye düşünüp strese girmeyeyim ki yasak olan cazip olmasın.
Benm de daha önceki deneyimldrime göre kendime yasak koymak brni diyetten koparıyor
Ben istediklerimden ölçülü yiyerek hareketimi artırarak kilo vermek istiyorum strese girmek istemiyorum. Canım çektiyse 2 tane cips atayım ağzıma eyvah yaa yememeliydim deyip amaaan battı balık yan gider deyip daha da yemek istemiyorum. Kendimi bunaltınca başa sarıyorum sıkıya gelemiyorum. Benim en büyük hedefim spor yapabilmek bunun yanında yediklerimi azaltmak.
Aynen oyle tavuk eti ve yumurtaya bile insan guvenemiyor bu devirde sadece kilo vermek icin degil sagligimiz icin de bazi besinleri hayatimizdan cikartmamiz gerekiyorTabii ki haklısın bu düşüncende ama aynı zamanda zaten sağlıklı yiyecekler yemiyorsun ki. Bize kilo yapan yiyecekler zaten sağlıksız yiyecekler. Mesela cips demişsin. Normal insanların da yememesi gereken bir yiyecek. Öyle çok işlemiş ki bu yiyecekler hayatımıza nereye baksak etrafımız zararlı yiyeceklerle çevrilmiş. Eski toprak derler yaaa eskiler daha sağlıklı daha dinçlermiş. Sanırım sebebi de buymuş. Unu bile kendileri yaparlarmış. Oysa şimdi her şeyimiz yapay. Yediğimiz her şey de bir katkı maddesi var. Kendini bunaltma mevzusuna gelince de şöyle bir düşün. Bu yiyecekler şimdiye kadar ne kattı senin hayatına? Yani yemesek (tabii ki hepimiz arada bir nefsimize yenik düşüp kaçırıyoruz, hiçbirimiz süper değiliz bu konuda, öyle olsak zaten şu an kilo vermek için uğraşıyor olmazdık) hayatımızdan hiçbir şey eksilmez bence hatta kazançlı çıkarız![]()
İlk günler için gayet iyi bir menü aslında. Pirinç pilavı, tahin pekmez ve herbalife harici oldukça iyi. Su az olmuş umarım onu zamanla çoğaltırızİyi geceler.. benim için baya uzun bir gün oldu anca uzanabildim. 18:00-22.30 arası alışverişteydim çok yorucuydu gerçekten spordan sayılır mı? :) Yarın önemli bir gün runatolia Antalya'da bizde kendi şirketimizle birlikte TEGV e destek olmak için koşacağız.. ben anlaştım yürüyeceğim 10 km koşşam spor hayatım başlamadan bitebilir.. o kadar yolu yürüyünce de aynı olacağını düşünüyorum ama bakalım akşam yazarım zaten ölmezsem..
29.02.2020
Sabah 5.30 standart kalkış 6.00 da ceviz suyu
7.30 kahvaltı yarım kase ezogelin corba, 1 haşlanmış yumurta, 2 dilim sucuk,3 dilim salatalık, 1 küçük küp beyaz peynir, 1 yemek kaşığı tahin pekmez
Öğle yemeği 12.30 yarım kase sehriye çorbası, 3 yemek kaşığı pirinç pilavı, 4 incik 3 kanat ızgara, bol yeşil salata, 1 portakal
Akşam 20 de dışarda yedik İskender doner. sadece etinden..
1.5 lt su. Gün içerisinde 1 Herbalife, 1 yeşil çay.
Sporlar; 40 mekik, 20 squat, 20 şer tekli squat,20 lastikle iç bacak, 20 ziplama, 20 yerinde koşma, 40 yanlar.
Yarın erken kalkicam musadenizle.. yarın yazarım ilk fırsatta..
Teşekkür ederim canım, hoşbuldum... Akşamdan 2 tüm cevizi kırıp içini suya koyuyoruz. Sabah aç karnına suyunu içip cevizleri yiyoruz. Kolestrolede faydalı olduğunu duydum zayıflamaya da..
Ahh ahh.. Nolcak bu bizim hamur işiyle sinavimiz
Ben bu mesajı dün gece yazmıştım yollamamisim. Kusura bakmayın.
Günaydın çok şükür hafta sonu tatili bitiyor günahıyla sevabıyla ben de evime gidiyorum artık
Ama orucumu bırakmadım denvam ettim akşamları 7 ile 11 arası kendimi kutluyorum
Gel gelelim ama top patlayınca yediklerini bilmiyorum ve yazamiyorum
Haftaya daha düzenli olacam insallah
Olan olmuş artık geçmişi bırakıp önümüze bakmak lazımKaptanım ben dun cok kötü bi sey yaptım eltimin kızının dogum gunuydu oraya gittik ben yememem gereken seyleri yedim cok pismanimama dayanamadim napimmm
Baskada bisey yemedim gerci sonrasında
Saat 15.30
2 kasik yogurtlu makarna
2 kasik kısır
1 poğaça
3 tuzlu kurabiye
2 dilim yas pasta yedim koca diyetimi mahvettim ama bugun telafi ettim bunlari![]()
Pazar gunu menusu yazalim
Sabah esim evde olunca gec oluyor
Saat 12.00
3 4 kasik menemen
1 dilim peynir
3 zeytin
Domates salatalik
2 bardak sekersiz cay
Ogle 16.00
1 tabak kuru fasulye
1 kase domates corba
2 kasik pilav