Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

tamam canım. sağol inşallah başlarım spora.
amanın 00.00 :53: salonu kaçta kapatıyorlar hayatım. ya birde birşey sorabilirmiyim,senin gittiğin salonun saatlik ücreti ne kadar ki. :26: .

canım ben senelik üye oldum 12 ay + 2 ay hediye ettiler 14 aylık üyeliğim var arkadaşım üye olursa +2 ay daha veriyorlar arkadaşımada referans verdiğim için +1 ay hediye :)

gece yarısına kadar açık bi avm'de salonum hep kapalı oluyor avm çıktığımda :)

Son düzenleme:
kızlar size şimdi okudğum yazıyı paylaşmak istedim ALINTIDIR

Yağ yakıcı besinler ve Tavsiyeler..

Beslenirken , yağ yakmak ve beslenirken yağlanmamak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladım.

C vitaminli besinler tercih edin. Örneğin limon , portakal gibi .. Bu tip c vitaminini bünyesinde yüksek barındıran besinler sizin yağ yakımınızı hızlandıracaktır.
Çeşitli bitkisel çaylar , örneğin ; Sinameki,yeşil çay,balık otu,biberiye vb. Bitkisel çayları düzenli kullanarak , yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.Bu tip bitkisel çayların , su atıcı ve yağ yakıcı özellikleri vardır.
Süt , ayran vb. Gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca günlük yarım litre sütün günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağınıda unutmayınız.
Kırmızı etlerden vaz geçebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz.Kırmızı etler beyaz etlere göre çok daha fazla yağlıdır.
İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız , size tarçını tavsiye ediyorum. İştahınızı büyük ölçüde tıkayacaktır.
Zencefil , içeriğinde bulunan gingerol sayesinde , metabolizmanızın çalşma hızını arttıracaktır.Aynı zamanda da sindiriminizide hızlandıracaktır.
Vücut ısınızı arttıracak besinler tercih edin! Örneğin; Kırmızı biber.Kırmızı biber vücut ısınızı arttırarak yağ yakımınızı hızlandırır.
Enginar seviyorsanız eğer , bol bol yiyebilirsiniz . Enginarın su atıcı özelliği olup , tuzun vücudumuzdaki olumsuz etkilerinden bizi korur.
Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein çeşitidir.Lifli gıdalar yağ yakımını hızlandırırken , sizin dengeli beslenmenizde de büyük rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Örneğin; BULGUR
Yemeklerde kullanacağımız yağlarada dikkat etmeliyiz.Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalıyız. Yapacağınız diete göre ve kilonuza göre bunu ölçülendirmeliyiz. Zeytin yağı işte tam size göre bir yağ çeşitidir.Düzenli zeytin yağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de, kolestrol düzeyimizi düşürürüz.
Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan YUMURTA ! Yumuırtadan vazgeçmeyin. Yumurta adele gelişiminde en iyi yardımcınız olduğu gibi.Ayrıca B 12 vitamini bakımından da oldukça zengin bir kaynaktır.B 12 vitaminin yağ yakımında etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Bol bol su için ! Su metabolizmamızı düzenler.Gün içerisinde minimum 2 lt su içmeliyiz.Su vücudumuzda enerji oluşumu sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur.Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.
Karbonhidrat seçimi ; Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.
Abur cubur 'dan uzak durun ! Cips,bisküvi , kola , gazoz vb. Sağlıksız besinlerden uzak durun.Bu besinler vücudunuzun yağ oranını arttırır.Sağlıksız beslenmenize sebep verir.

Daha aktarabileceğim , birçok tavsiye mevcut. Fakat günlük yaşamda dietteyseniz veya en azından temiz beslenmeye çalışıyorsanız , eminim bu bilgiler size bir nebzede olsa fayda sağlayacaktır

kizlar suan a kadar yediklerimi yazayim, daha vaktim varken

kahvalti (her cuma is yerinde yiyoruz kahvaltiyi)
2 dilim ekmek (esmer olanlardan) - 1 dilim 2'ye bölündügü icin aslinda 1 dilim yemis oldum
2 kasik bögürtlen receli ve 2 dilim kasar peyniri (ince dilimdi)
1 bardak yagsiz süt

ara
1 dilim kivi (kivinin 1/4
1 dilimin yarisi ananas
1 mandalina

ögle
az roka (2 catal kadar)
1 kasik dogranmis salatalik
2 tane cherry domates
2-3 kücük dogranmis karnibahar
bunlardan bi salata yaptim yaninda:
1 yumurta
1 dilim ekmek
bunlarin hepsi 1 tabagi doldurmadi, yarisi kadardi

is yerinde bi arkadasin dogum günüydü o yüzden 1 dilim kücük tarcinli kek yedim

eve gelene kadar günlük tempomu sürdürürüm burda.. 13bucuk'ta posta dagitimi yapiyorum 5 kata inip cikacagim. dün yaptigim gibi ikiser ikiser cikacagim'ki faydasi olsun :)

Canım takımım benim ben geldimmmm:71::71: nasılsınız.... Hepinizi özledim valla....

Kızlar sınavlarım şimdilik bitti... ocak sonunda veya subat basında mezuniyet sınavlarım olcak o zamana kadar ders calısıcam sadece...
ya aslında anlatılcak cok sey var, ozledim hepinizi muhabbetinizi:69:
hayatımda aşırı deişiklikler yaptım... belki kötü duruma düşücem ama oncelikle askerle görüsmeyi kestim... cok dusundum, farkettim ki sevdiğim icin değil kıyamadıgım onun üzülmesini sitemediim icin onunlaymısım... ve boyle ben mutlu degildim.. karar verdim uyguladım...
soracıma 1haftadır pek bişi yiyemiyorum haliyle e okul sınav stresi, bu asker olayları flan derkennnn.....

10da kalktım bugün hala bisi yemedim gunde 1 öğün anca yiyebiliyorum midem almıyor, bu stres beni öldürcek, artık varya böyle sevdiğim şeyler yemeye calısıyorum...misal az once bitter çikolata attım agzıma 1-2parça....

nese sadece geliyorum az once tartıldım veeeeeeeeeeee TAM 66 KG gördümmmmm:65::65:
ne diyosunuz:)
böyle giderse takıma geri donmeye kalmadan ben kendi kendime mezun olcam sanırım :):)

bu aksam arkdslarım gelicek, pztrsi dogum gunum e çalısanlar falan oluyor erken kutlucas.... yemek yapıcam ev temzlicem simdi...ama hazır vakit bulmusken size bi yazıım dedim...
sanırım ben aksama kadar pek bisi yemem...
akşam menusu;
tavuklu mantar sote
pirinc pilavı
beyaz lahana salatası
çorbada karar veremedim ya mercimek ya da bugün amcam yollamıs istdan bugday unu icinde olmayan tarhana:)

eeee siz nasılsınız bakalım güzeller nasıl gidiyor hayat:38::38:

kızlar size şimdi okudğum yazıyı paylaşmak istedim ALINTIDIR

Yağ yakıcı besinler ve Tavsiyeler..

Beslenirken , yağ yakmak ve beslenirken yağlanmamak adına size ufak bir besinler ve tavsiyeler listesi hazırladım.

C vitaminli besinler tercih edin. Örneğin limon , portakal gibi .. Bu tip c vitaminini bünyesinde yüksek barındıran besinler sizin yağ yakımınızı hızlandıracaktır.
Çeşitli bitkisel çaylar , örneğin ; Sinameki,yeşil çay,balık otu,biberiye vb. Bitkisel çayları düzenli kullanarak , yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.Bu tip bitkisel çayların , su atıcı ve yağ yakıcı özellikleri vardır.
Süt , ayran vb. Gibi sıvı gıdaların yağsız olanlarını tercih ediniz. Ayrıca günlük yarım litre sütün günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacağınıda unutmayınız.
Kırmızı etlerden vaz geçebilirsiniz. Onun yerine beyaz etleri tercih etmelisiniz.Kırmızı etler beyaz etlere göre çok daha fazla yağlıdır.
İştah probleminiz varsa, yemeden duramıyorum diyorsanız , size tarçını tavsiye ediyorum. İştahınızı büyük ölçüde tıkayacaktır.
Zencefil , içeriğinde bulunan gingerol sayesinde , metabolizmanızın çalşma hızını arttıracaktır.Aynı zamanda da sindiriminizide hızlandıracaktır.
Vücut ısınızı arttıracak besinler tercih edin! Örneğin; Kırmızı biber.Kırmızı biber vücut ısınızı arttırarak yağ yakımınızı hızlandırır.
Enginar seviyorsanız eğer , bol bol yiyebilirsiniz . Enginarın su atıcı özelliği olup , tuzun vücudumuzdaki olumsuz etkilerinden bizi korur.
Baklagiller lif ve demir kaynağıdır. Ayrıca iyide bir protein çeşitidir.Lifli gıdalar yağ yakımını hızlandırırken , sizin dengeli beslenmenizde de büyük rol oynar. Baklagilleri listenizde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Örneğin; BULGUR
Yemeklerde kullanacağımız yağlarada dikkat etmeliyiz.Bitkisel yağları tercih etmeli ve oranını iyi ayarlamalıyız. Yapacağınız diete göre ve kilonuza göre bunu ölçülendirmeliyiz. Zeytin yağı işte tam size göre bir yağ çeşitidir.Düzenli zeytin yağı kullanımıyla hem yağ yakar hem de, kolestrol düzeyimizi düşürürüz.
Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan YUMURTA ! Yumuırtadan vazgeçmeyin. Yumurta adele gelişiminde en iyi yardımcınız olduğu gibi.Ayrıca B 12 vitamini bakımından da oldukça zengin bir kaynaktır.B 12 vitaminin yağ yakımında etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Bol bol su için ! Su metabolizmamızı düzenler.Gün içerisinde minimum 2 lt su içmeliyiz.Su vücudumuzda enerji oluşumu sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur.Aç karna içilen su vücuttan toksik maddelerin atılmasına yardım eder; karaciğer, böbrek ve bağırsaklarda toksin birikimini önler ve yağ yakımına yardımcı olur.
Karbonhidrat seçimi ; Diyet yaparken kilo vermek ve yağ kaybını görebilmek için glisemik yükü az olan doğru karbonhidratlar seçilmelidir. Bu besinler vitamin, mineral ve posa açısından zengindir ve daha doyurucu olabilir. Düşük glisemik indeksli karbonhidratlarla kandaki insülin düzeyinizi düşük tutarak yemekten sonra vücutta yağ depolanmasını önleyebilirsiniz.
Abur cubur 'dan uzak durun ! Cips,bisküvi , kola , gazoz vb. Sağlıksız besinlerden uzak durun.Bu besinler vücudunuzun yağ oranını arttırır.Sağlıksız beslenmenize sebep verir.

Daha aktarabileceğim , birçok tavsiye mevcut. Fakat günlük yaşamda dietteyseniz veya en azından temiz beslenmeye çalışıyorsanız , eminim bu bilgiler size bir nebzede olsa fayda sağlayacaktır

paylasim icin tsk ederim cnm:54: cok önemli bilgiler..

Son düzenleme:
firuzecim listeye alayımmı seni,yoksa iznin devam etsinmi.

kaptanım kaptanım valla girmek isterim.... yer varsa...
sora da bi güzel kasarız, cunku subat ortasında antyaya gidicem bi ara.. ozamana kadar ayrı kalmak istemiorm;)

Selam canlarım nasılsınız bakalıım ben anca gelip yazabiliyorum memleketten döndüm temizliğe giriştim eşim sağolsun evi bi güzel dağıtıp kirletmiş dahada tam olarak çıkamadım işin içinden birde cadı prensesim olunca durum bu oluyor
Dosbacım canım hayırlı olsun bitanem geçen gün eminem verdi haberini sağolsun o kadar çok sevindim ki anlatamam rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş
Geçmiş çok uzundu bakamadım bir türlü inş bi yaramazlık yoktur adcım canım haftaya dönmeyi düşünüyorum inş pazartesğiden sonra haberdar edecem seni

Selam canlarım nasılsınız bakalıım ben anca gelip yazabiliyorum memleketten döndüm temizliğe giriştim eşim sağolsun evi bi güzel dağıtıp kirletmiş dahada tam olarak çıkamadım işin içinden birde cadı prensesim olunca durum bu oluyor
Dosbacım canım hayırlı olsun bitanem geçen gün eminem verdi haberini sağolsun o kadar çok sevindim ki anlatamam rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş
Geçmiş çok uzundu bakamadım bir türlü inş bi yaramazlık yoktur adcım canım haftaya dönmeyi düşünüyorum inş pazartesğiden sonra haberdar edecem seni

nur slm naber?
dosba hamiş mi yoksa, ayyy çok sevindimmmm:69::69::69:

şu bitki çaylarına alışamadım bitürlü :59:aslında havalar soğukken ve ben sürekli üşüyorken alışsam iyi olacak.
zencefilin tadını hiç bilmiyorum sadece balla karıştırınca öksürüye iyi gelirmiş üniversitedeyken ev arkadaşlarım yedirmişti. acımsı bi tadı vardı sanırım.

bugünkü menüm ;
Sabah : Evden çıkmadan bi gün kurusu ofisde 125 gr yağsız yoğurt
Ara : 1 mandalina + 1 lolipop :)
Öğlen : Tavuklu salata (tavuk yağsız haşlama göğüs kendim haşladım :) ) + Az çorba (4-5 kaşık) + 1 yemek kaşığı pilav
salatam bol limonlu az yağlı bugun baharat kullanamdım dudağımda ucuk cıktı :( sürekli çıkıyor diyet yaptığımdan beri anlamadım o yüzden biraz tuz kullandım
Ara : 2 adet sunta + yeşil çay,
akşam 16:00 : Tavuklu salata - öğlendeki salatamın yarısını ayırdım :)

slm firuzecim iyilik nolsun koşturuyorum canavarımla birlikte
evet canım daosbam hamile eminem sağolsun habersiz bırakmadı ben
sen nasılsın napıyorsun bakalım

napiim kuzum ya coook karısık hayatım okulum hayallerim:):)
böle bi garip geziyorum....
anlatsam roman olur yani...
ders konusu karışık, subata biton sınavım olcak görünüo finaller pek iç açıcı değildi..
bi askerimiz vardı biliosun, katlanamadım artık, ben biraz baskınım beni susturmak zordur selami modeli erkekleri kaldıramıyorum benden güclü biri olmalı yanımda...cok uzuldu yıprandı 3gundur ses yok ne halde bilmiyorum ama artık insanları onemsemeye devam edip kendimi unutmaktan vazgecmek istiyorum...bundan sonra kendim icin yasıcam dedim bitirdim..
e tabi bu ara stres sinir derken bişi yememeye basladım...
misal dün bayaa tıkındım yediklerimi yazayım anlarsın bu en cok yedigim gun,
5petibör bisküvi(mısır unundan yine glutensiz)
1tabak şehriye corbası(mısır şehriyeli,domatesli biberli falan)
1 ince dilim ekmek
arada 25gr mı ne ruffles
akşam acıktım yatmadan once 10tane falan çorum leblebisi...

eee böyle yaşayınca da 1haftada oldu kilo 60:30: biliyorum pek iyi değil ama göbek gitti rahatladım...
suan öyle bi durumdayım ki, ne kadar sevdiğim şey yesem de az yiyorum, midem almıyor anca acıkırsam...

sen nasılsın? nasıl gidio hyat görüsmeyeli...

bu arada yeni arkdslar katılmıs sanırım tanımıyorum cogunu... kendimi tanıtayım:)
ben firuze, ankdan katılıyorum:) fizik mühendisliği okuyorum saolsun okul beni mezun etmeyi hic istemiyor:60: pztrsi gunu 25 yasında olucam:77: 172boy an itibariyle 66 kg omuzları aşırı geniş, genellikle göbek ve üst bölgeden kilo alan ince bacaklı bi hatunum :):):)

Son düzenleme:

amiiin nurcum çok saol canım...darısı tüm isteyenlere olsun çok güzel bi duyguymuş bu

nur slm naber?
dosba hamiş mi yoksa, ayyy çok sevindimmmm:69::69::69:

evetttt :49:
şişkoydum biraz daha şişko olmak istiyorum
:emir_bebek:

napiim kuzum ya coook karısık hayatım okulum hayallerim:):)
böle bi garip geziyorum....
anlatsam roman olur yani...
ders konusu karışık, subata biton sınavım olcak görünüo finaller pek iç açıcı değildi..
bi askerimiz vardı biliosun, katlanamadım artık, ben biraz baskınım beni susturmak zordur selami modeli erkekleri kaldıramıyorum benden güclü biri olmalı yanımda...cok uzuldu yıprandı 3gundur ses yok ne halde bilmiyorum ama artık insanları onemsemeye devam edip kendimi unutmaktan vazgecmek istiyorum...bundan sonra kendim icin yasıcam dedim bitirdim..
e tabi bu ara stres sinir derken bişi yememeye basladım...
misal dün bayaa tıkındım yediklerimi yazayım anlarsın bu en cok yedigim gun,
5petibör bisküvi(mısır unundan yine glutensiz)
1tabak şehriye corbası(mısır şehriyeli,domatesli biberli falan)
1 ince dilim ekmek
arada 25gr mı ne ruffles
akşam acıktım yatmadan once 10tane falan çorum leblebisi...

eee böyle yaşayınca da 1haftada oldu kilo 60:30: biliyorum pek iyi değil ama göbek gitti rahatladım...
suan öyle bi durumdayım ki, ne kadar sevdiğim şey yesem de az yiyorum, midem almıyor anca acıkırsam...

sen nasılsın? nasıl gidio hyat görüsmeyeli...

bu arada yeni arkdslar katılmıs sanırım tanımıyorum cogunu... kendimi tanıtayım:)
ben firuze, ankdan katılıyorum:) fizik mühendisliği okuyorum saolsun okul beni mezun etmeyi hic istemiyor:60: pztrsi gunu 25 yasında olucam:77: 172boy an itibariyle 66 kg omuzları aşırı geniş, genellikle göbek ve üst bölgeden kilo alan ince bacaklı bi hatunum :):):)

Canım benim ya
senin adına kararlarını düşünerek ve seni mutlu edecek şekilde almana sevindim
en önemlisi senin mutlu olman
her zaman karşıdakini mutlu etmek olmuyor bu sefer sen yıpranıyorsun
benim eşimde nişanlıyken ve flört döneminde hep alttan alırdı çok sinirlenirdim kendi fikirlerini savun diye adam evlenince dinledi bunu şimdi o kendini savunuyor ben kendimi çok güzelmiş ama kavga edebilmek :1::1:
Sınavlarındada çok çok kolay gelsin
benim başımdada kpss belası var ne yazık ki ama konsantre olamıyorum bi turlü napacam bilmiyorum

amiiin nurcum çok saol canım...darısı tüm isteyenlere olsun çok güzel bi duyguymuş bu

evetttt :49:
şişkoydum biraz daha şişko olmak istiyorum
:emir_bebek:
cnmmm saglıkla doğsun saglıkla büyüsün de biz verdiririz o kiloları sen merak etme:) çok sevindim gerçekten analı babalı büyür umarım:):49:
darısı bana:69: 30yasından once cocugum olsun cok istiyorum yaaa, 5yılım kaldı:50::50:

Canım benim ya
senin adına kararlarını düşünerek ve seni mutlu edecek şekilde almana sevindim
en önemlisi senin mutlu olman
her zaman karşıdakini mutlu etmek olmuyor bu sefer sen yıpranıyorsun
benim eşimde nişanlıyken ve flört döneminde hep alttan alırdı çok sinirlenirdim kendi fikirlerini savun diye adam evlenince dinledi bunu şimdi o kendini savunuyor ben kendimi çok güzelmiş ama kavga edebilmek :1::1:
Sınavlarındada çok çok kolay gelsin
benim başımdada kpss belası var ne yazık ki ama konsantre olamıyorum bi turlü napacam bilmiyorum
bende öyleyim işte, fikirler savunulmalı, herşeye he diyen adam işkence gibi geliyor bana... umarım öyle biri cıkar karşıma benmde:69:
ya sınav stresi insanın başının belası gerçekten.... bıktım artık, su devletin sistemi yüzünden hepimiz çile çekiyoruz gerçekten....

aaa kızlar gecen arkdsın foto studyosunda biton resim cekindim... fotoshopsuz falan kaptım.... boydan flan var yükleyim de bakın bakalım :):) yorumları isterim ama...göbek biraz gitti ya nasıl seviniyorum anlatamam:)
yüklüyorum şimdi:) ilk resimde göbeğe dikkat lütfen, çöp bacaklarımla süper bir tezatlık örnegiyim:):):)

Back
X