aslında pantolon falan giydiğimde göbeğim falan çok yok ve yanlarımda gitmiş dümdüz gibi birşeyim resim eklesek aslında daha güzel bir fikir olurdu basenlerim biraz var işte popo gitmiyo uff ne kocaman birşey :95: çok yatmamam lazım bende haftabaşından itibaren sabah erken kalkarım.bana morel verin ağlamak istiyorum

aslında bu popo biraz genişlemesineydi sporlarla havalara kalktı off dikleşti sıkılaştı gibi bacaklardan veriyorum şimdi yanlara çalşcam bol bol .
valla hayatım bendede popo var malesef anama çekmişim ne yapayım,birde kilo alıp vermekten vücut hop hop oldu kesinlikle spor yapıp sıkılaşmam lazım. göbeğimde çok yok ama doğum sonrası odun gibi bir belim oldu.
cano benim de kan problemim vardı çok üşüyordum aynı senin gibi pekmez hak getire tahin sadece susam yağı demek bence sen en iyisi ferra sanol yazdır günde bir tane al kan değerlerin bir düzene çıksın sonrada kan yapan şeyler ye pekmez kan yapmaz enerji verir demişti dokturum.
değerlerin kaç bu arada bir baktır bakalım.sirkeli suyu ben bıraktım sirkeli su ile ilgili biraz araştırma yaptım ve gebe kalmak isteyen bayanların sirke içmesi çok zararlıymış diye kestim ben .
Bir kısmı da yanlış beslenme yüzünden yakalanmış olabilir. Çünkü hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Gelin, ilk hafta yoğurt, ayran, sirke, turşu ve ekşi yememelidir! Bunlar çocuk olmasına engel olabilir. Sirke yiyen kadının hayz görmesi zahmetli olur ve hayzı düzensiz olur. Ekşi elma yemek hayz kanını keser. Bu da başka bir hastalık meydana getirir.)
gerçekten böyle birşey Kur'an da varmı yaa şaşırdııımm.
selamlar ben anca gelebildim. Kızımı uyuttum yürüyüşümü yaptım 3.5 km

e anca değil mi?
Kahvaltımı yazayım
1 kase nesfit kırmızı meyveli
1 fincan şekersiz çay
Yürüyüşten sonrada limonlu soda hazırladım kendime onu içiyorum şu anda öğlene de çorba içerim
milk canım hoşgeldin ama az gelmişsin.sanırım sende yoğunluktan paylaşım yapamıyorsun. canım istersen deneme süreni 1 hafta uzatalım.çünkü bu kadar az paylaşımla olmaz.ama ben böyle memnunum dersen ,listede olmasan bile yazışmaya devam edersin hayatım olurmu.
buzlukta köftem hep vardır aslınd . ama hergun de çok gelmez mı kı. bu sene kurbanda kayınvalıdem et vermeye çalıştı aptal gibi ben almadım az bişey getirdik oda bitti. alsaydım atsaydım buzluğa yerdeık şimdi. tecrübesizlik işte
aslında kayınvalidenin evlenirken seni uyarması lazımdı,hatta ve hatta 2 bilezik yerine 2 inek vermesi gerekiyordu kanımca..
ay inanmıyorum sana ay yıldız şuan canım nasıl çekti biliyormusun
hadi yaaa e bende hamile kalmak istıyorum bende mı bırakayım . hadisse doğrudur mutlaka. ama ben ilk gelın olunca yoğurt falan çok yedim yaa
kız ne oluyoo.. hep bu ayyıldızın yüzünden varyaa. yediğimi yazmaya korkar oldum,şimdi ballandıra ballandıra anlatıp canını çektirecek milletin diyee. anacım kızda öyle bir iştah varki kereviz desek,başlıcak onunda ballandıra ballandıra anlatmaya nerdeyse.
öğle yemeğim bir kase kuru fasülye 1 buçuk dilim ekmek.
yemekten önce saat 10buçuk gibi 2 grisini yemiştim.
akşam da yaprak sarma var. çok kaçırmamam lazım
öğle öğünün iyi olmuş hayatım. bilmiyorum severmisin ama sarmayı üzerine yoğurt döküp yersen hem çok doyurucu olur hemde fazla kaçırmazsın. sonrasında hemen dolaba kaldır tencereyi hayatım göz önünde durmaasın.
aynen asumancım bende senin gibiyim aman şunu yiyemez üstüne döker diye diye kendim yedirdim şimdi kreşe gidiyor ama hak getire kendinden kücükler bizim kullandığımız kaşıklarla yiyor üstelik hiç kesintisiz yiyorlar maşallah benim kuşta bakıyo öyle aval aval onlara minicik minicik ısırıyor börekten falan tabi karşısındaki o bıdık 3. börek için bağırıyo tabi bir elinde çorba kaşığıyla ayran içiyo hay maşallah dedim duasını okudum nazar falan olmasın diye şimdi bugünde gitmedi ateşlendi gece sabah 200 mil bir süt içti ilaçlarıı verdim geri yattık 11 de kalktık bir kaynamış yumurtanın beyazını minicik minicik ısıra ısıra yedi kafamın tası attı of diyom içinden aynı senin gibi enbaştan vercektin eline ekmekleri kücük falan demicektin nasıl alışıyodu bak şimdi nasıl zorluk çekiyoruz diyorum

ama şu var ki

ne yedirceksem az tırsarak yediriyorum aç bıraksan yer diyorlar ama bu sefer gönlüm razı gelmiyor napim kocaman oluncada ben yedircek değilim ya
canım, inan üstüne dökerden ziyade yemiyor diyee hep ben yedirdim ama kaşığı verseydim eline yermiydi bilmiyorum. yaşına girmeden önce ıspanak,pırasa falan yiyen çocuk yaşına girdikten sonra yememeye başladı,sadece çorba aldı onuda zorla,kendi haline bıraksam hiç yemezdi diye düşünüyorum. ama olurda 2. olursa 1 yaşında başlıcaz pratiklere hatta yaşı dolmadan. ben oğlumu aç bıraktım ama öğleden akşama kadar,banamısın demedi. ondan sonrasını gönlüm razı olmadı. kendimi çok kötü bir anne olarak gördüm samimi söylüyorum.
belki doğruyu yapıyordum ama çekeceksem cefasını çekerim canı sağolsun yeterki dedim.
hayatım senin şurda 1 senen kalmış. bende öyle böyle 1.5 -2 sene daha idare edicem artık ama buyaz epey yol katederiz inşallah.
canım iyileşmedi gitti yavrucak,keçi gribi falan olmadı değilmi. Allah şifa versin kuzucuğa canım benim yaa.
kop kop
bırak canım bırak sirkenin zaten bekleme süresi uzunca olduğu için kendi dibinde ekşimeside ayrıca tabi bir yerde daha okumuştum içki vs yapılıyorya sirkelerden içine biraz tuz atın gibisindende duymuştum çok aşırı keskin kokulu ilk denediğim zamalarda böyle kafam fırfır oluyodu

bir arkadaşım vardı o çok böyle içen vs bir arkadaş taa hamişken arkadaşımdı o tavsiye etmişti sirkeli suyu diyodu ki ben kafama dikip içiyorum diyodu kız nasıl içiyon öyle diyodum kız ne olcak gebeykende içtim doğumdan sonrada içtim napim içki yasak diyo du

bilmiyorum ondanda hadislerde falan önerilmiyor olabilir.
afiyeto lsun canım fasulyede bak kan değerlerini arttırıcı ne olsa et niyetine fasulye tüketimi sözkonusu afiyeto lsun .bu arada gel beraber hamiş olalım ne dersin

sonra asumanı ve rabişide kandırrızzz

en az kilo alan anne olmak için yarışırız heee
ama ben birinci sırayı vermem kesin en az ben yerim gene birinci sırada ben giderim
valla arkadaşının bebeği kaç yaşına oldu hayatım. inşallah o çocuğun ileri yaşlarda mide problemi olmaz .
ben yarım saat yürüyüp geliyorum canlar
terledinmi hatun. şu sauna eşofmanından bende alsam diyorum ama dur ben önce spora başlayayım
ben çok seviyorum önceki günden kalmış yemeği

bir daha yemek yapmak durumunda kalmıyorsun

sakın niyeti bozma, takipteyim

canım, sabahları erken kalkmak en güzeli, hem günün de bereketli olur. hem de ailecek yenen bir öğünün yerini hiçbir şey tutmaz. bence de en iyisini yapıyorsun.
minik kuzuya yap annesi poğaça, ama sen yeme

neyse hadi kahvaltıda 1 tane yiyebilirsin. sakın tadına bakmak için gece gece yeme.

sigara böreği ve fıstık, hem de tuzlu.

canım, demir eksikliğinde pekmezi belki bardaklarca içmen lazım ki faydasını göresin. demik eksikliği için ben de eti önericem. ayrıca bakliyatlar da iyidir. tahin pekmez yapmak istersen ikisi de 1 tatlı kaşığını geçmesin.
ayrıca 1 tatlı kaşığı baldan bir şey olmaz.
aslında uzmanlarda söylüyor dinlenmiş yemeğin tadı daha bir lezzetli olur diye gerçektende öyledir kanımca,pişirdiğim yemek ertesi gün daha lezzetli gelir bana.
poğaçayı yapayım,söz ben yemicem sabah burdakilerede getirirm hemen biter zaten sadece oğlum için ayırırım birkaç tane daha o kadar.

ah uh gene yedik dayağı emi. seyyah hep senin yüzünden.
kuzum biz küçükken annem hep elimize veririmiş yıyecekleri. ben elma gibi bir bütün domates yermişim. hiç öğle üstünü batıracak ev berbat olacak diye düşünmezmiş. biz hem yemek yemeği hem konuşmayı hem yürümeyi çok çabuk öğrenmişiz kardeşimle. emziyı de çabuk bırakmısız bezi de. zaten hazır bez yokmuş kadın sabahtan akşama kadar leğende çamaşır yıkarmış. ahh canım annem benimm.

allah bana da bi evlat nasıp ederse bende öyle yapacam zaten allah izin verirse annem bakacak o konuda içim rahat yanı. hiç arkanızdan gezmedım kaşıkla diyo annem elbet acıkıp yıyecek yanı çocuk.hala da öyledir sofra birkere kurulur yiyen yer yemeyen acıkınca gıdıp kendı yemeğını kendı hazırlar. benım annem biraz dominanttır da

valla hayatım iki hafta önce bıraktım ben hapımı. bizim bı 2 ayımız var hormonlarımın eskı halıne dönmesı için. haftaya doktora gıdıp değerlerime baktıracam zaten.sonrasında zevkle sana katılırım.
çok ilgınc ya daha 5 ay öncesıne kadar ay gelınlık nasıl olsun halı perde mobılya düğün salonu dıye kosturuyordum. vitrınlere bakmaktan helak olduk. şimdi de bebek mağazalarının önünden gecerken içim titriyo. düşün daha fol yok yumurta yok pazar gunu eşimle çarsıya gittik bebek arabalarına bakıyoruz gayrı ıhtıyarı :))
yarış süper fikir grubumuz adı da hamişler grubu olur :) ama yanlız rabıa ve asuman yetmez nihan da katılmazsa ben gelmem

bu arada dosba nasıl acaba çok merak ediyorum onu
ah seyyahıııım ne güzel anlattın annenin yaptıklarını,ama şöyle bir durum var hayatım. :89:torun babanneyide ananeyide parmağında oynatıyor. dolayısı ile annen artık belirli biryaşa geldiğii için ortalığa dökmesin diye özende gösterecek,peşinden yemek yemeyince tabaklada dolaşacak.
benim oturduğum mahalle eskiden köy diye geçermiş,kemer köyü. şimdi kırmacı mah. oldu. düşün yaşayan insanların daha doğrusu eskiler harbi köy insanı. onları az çok bilirsin. şimdi hepsi torun torba sahibi ve artık çocuk yetiştirmenin eskisi gibi olmadığının farkındalar. ellerinde tabak geziyolar.

hem yaşları ilerledi,hemde şimdiki çocuklar aşırı ilgi ve sevgiden şımarık oluyorlar ve çok güzel insan kullanıyorlar. bu kötü birşeymi aslında hayır tabiki çünkü gerçekten çok tatlı oluyor veletler kıyamıyorsun.ama yemek yemeyen bir çocuk için ,aşırı hareketli bir çocuk için kötü oluyor gerçekten. amaaan boşver yaa canları sağolsun, küçükkken vitaminli beslensinde öyle hopur hopur yemesede olur yeterki vitaminlerini alsın.
slm arkadaslar, ben geldim
uzun zamandir giremiyorum ama hayatimda cok degisiklikler oldu
hepsini siraliyorum:
1. nisanlim dün yeni evimizin anahtarini aldi, haftaya boya icin gelecekler ustalar :))
2. haftaya degil öbür hafta pazartesi (28 subat) avusturya ya ucuyorum :)) ordaki gelinliklere bakacagim, türkiye yolculugum iptal oldu o yüzden. hem eve bakmaya gidecem, hem mobilya alacagiz, hemde orda ki gelinlikler zaten türkiyeden getirtiyorlar (bide tanidik oldugu icin indirimde olur).. bi tasla 4 kus olucak cünkü o bahaneyle nisanimlimi da görmüs olucam :) 1 hafta kalicam geri gelecem.
3. davetiye stresi de bitti cünkü türkiyeden getirtecegiz, nisanlim avusturyada alsaydi 1200 tl edecekti, halbukii türkiyeden 2011in davetiyeleri 400 tl ediyordu (600 adet icin).. o dert'te bitti Allaha sükür.
4. bu aksam norvecten kuzenim geliyor, bi haftadir basimin etini yedi tatile gelecem diye. burda bi cocukla görüsüyor ve ailesi izin vermese bile kendini nerdeyse öldürecekti , aclik grevine girdi ve sonunda ailesi evet demek zorunda kaldi.. ee tabi herseyi benimle paylastigi icin suc nerdeyse benim üzerime kalicakti.
bu kadar seyin ardindan spor yaptinmi diye sormayinnn

cünkü bu aralar bosladim biraz.. ama insallah avusturyadan geri geldim mi yine yapacam sporumu
bu arada hepinizin gecmis kandili mübarek olsun, bütün ettiginiz dualar kabul olur insallah
canım ne güzel gelişmeler olmuş öyle okurken bile heyecanlandım.. e az kaldı zaten herşeyin hayırlı birşekilde davam etmesini dilerim. inşallah sağlık dolu,huzur dolu,sıcacık bir yuvanız olur.
canım,senin içinde problem olmazsa yoğunsan eğer,listede olmazsın belki ama böylede idare ederiz. sen bize fırsat buldukça yaz canım bizde elimizden geldiği kadarıyla cevaplar yazarız. :13:
e canım söylesene ben alıntı yapmayı bilmiyorum diye:))
yazılan yazıların sağ alt köşesinde alıntı ile cevapla ve ''+" işareti var. cevap vermek istediğin kişilerin yazılarında ''+ yı tıklıyorsun ve okuman bitince en son alıntı ile cevaplaya tıkla. gelen pencere QUOTE= ile başlayıp QUOTE ile biten her yazının arasına yazını yazıyorsun. hepsi bu kadaarrr.
3 kurabiye çok olmamış mı canım? ev kurabiyesi mi?
bende aynen bu şekilde yazmıştım kendisine ama geçmişi okumamış demekki.