Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kuzum biz küçükken annem hep elimize veririmiş yıyecekleri. ben elma gibi bir bütün domates yermişim. hiç öğle üstünü batıracak ev berbat olacak diye düşünmezmiş. biz hem yemek yemeği hem konuşmayı hem yürümeyi çok çabuk öğrenmişiz kardeşimle. emziyı de çabuk bırakmısız bezi de. zaten hazır bez yokmuş kadın sabahtan akşama kadar leğende çamaşır yıkarmış. ahh canım annem benimm. :69:
allah bana da bi evlat nasıp ederse bende öyle yapacam zaten allah izin verirse annem bakacak o konuda içim rahat yanı. hiç arkanızdan gezmedım kaşıkla diyo annem elbet acıkıp yıyecek yanı çocuk.hala da öyledir sofra birkere kurulur yiyen yer yemeyen acıkınca gıdıp kendı yemeğını kendı hazırlar. benım annem biraz dominanttır da :27:

anladım canım sadece salatalarda kullanalım ozman bızde.ben sırkelı domatesı falan çok severim . ama aldırmyorum bu mevsımde domates. yazın artık :)

valla hayatım iki hafta önce bıraktım ben hapımı. bizim bı 2 ayımız var hormonlarımın eskı halıne dönmesı için. haftaya doktora gıdıp değerlerime baktıracam zaten.sonrasında zevkle sana katılırım.
çok ilgınc ya daha 5 ay öncesıne kadar ay gelınlık nasıl olsun halı perde mobılya düğün salonu dıye kosturuyordum. vitrınlere bakmaktan helak olduk. şimdi de bebek mağazalarının önünden gecerken içim titriyo. düşün daha fol yok yumurta yok pazar gunu eşimle çarsıya gittik bebek arabalarına bakıyoruz gayrı ıhtıyarı :))
yarış süper fikir grubumuz adı da hamişler grubu olur :) ama yanlız rabıa ve asuman yetmez nihan da katılmazsa ben gelmem :49:
bu arada dosba nasıl acaba çok merak ediyorum onu :14:
evet dosba inşallah iyidir çok zor günler geçiriyordur inşallah en kısa zamanda en güzel haberlerde tekrar gelir :85:
en güzel zamanlarıda geride bıraktığın için artık zamanın gelmiş canım hapın etkisi geçer zaten çok uzun süreli kullanımlar için yumurtalıkları dinlendirmek kontrole git bakalım bak seni bekliyorum ona göre :27:

canım, bu hadisin kaynağı önemli. yani doğrusunu söylemek gerekirse bana hiç mantıklı gelmedi. altında her hadis yazan hadis olmayabiliyor, dikkat et. hangi kanaldan rivayet edilmiş, hangi kitapta geçiyor bilmek lazım.

afiyet olsun. kuralları okudun mu?

köfteyi yağsız yaparsan bir şey olmaz. bir de miktar olarak dikkat edersin. ayrıca tek köfte değil, et sote falan tarzı yiyebilirsin. kuşbaşı et yani. ayrıca kuru fasülye çok iyi bir demir kaynağıdır. bazı günler köfte bazı günler bakliyat derken dengelersin. yalnız, ayyıldıza da yazmıştım, etle beraber süt, yoğurt, ayran gibi gıdalar tüketme. demirin bağırsaklarından geri emilimini önlüyor.
valla bence diyette en az korkacağın şey et olsun. vücudumuza tatlı kadar falan zarar vermez.

yok bacım, birbirinize börek tavsiyesi vermeyin:)
hem bizim vücudumuz bitkisel demiri yani ıspanağı sindiremiyormuş zaten. ha muhakkak faydalıdır, ıspanağınızı yeyin. ama börek olarak yemeyin. kavurup yiyebilirsiniz.

şş döverim ha seni de ayyıldızı da:57::57::57:birbirinizin canını çektirmeyin.:20:

afiyet olsun canım, güzel olmuş. sarmayı da kaçırmadan yiyebilirsin.

oğluşun iyileşmedi o zaman daha canım ya, geçmiş olsun. bu sefer kaptığı mikrop daha dirençli çıktı desene..
benim de içim razı gelmediği için ben yediriyorum. kaşığı eline veriyorum ama oyun oynuyor. yine iş başa düşüyor.

haha aslında bu yarış fikri fena değil:60::60::60:

sana iyi yürüyüşler canım.:80:
ocuk sahibi olmak .:.: www.dinimizislam.com :.:. cano bak burdan okumuştum aslında ne araştırıyordum bilmiyorum site hoşuma gitti az daha inlcelicem ama mutlaka.
bu arada ben yürüyüş yapamadım enese ıspanak kavurdum canım yedirdim sonra ilaçlaırnı verdim yatırdım ay beşiğide bana sallattırıyor inanır mısınız :50: dedim yemek yedirirken artık senin yemen lazım olmuyor böyle enes çok büyüdün kocaman oldum dedim hayır anne diyor :53: hadi mamma ver diyo :21:

canlarım yeterince yorum yapmadığımı sölediniz ya alıntı yapmayı bilmiyom yaaa:17::17::27:zaten yoğunluktan pcyi bile yeni açtım sabahtan beri banka banka dolanıyommm:50::50:
:84: sabah mikemmel bi kahvaltı yaptım:47:2 yumurta 3 zeytin 1 kk peynirr açık çay arada yeşilçayla 3 kurabiye:52::52:biraz öncede sebze yemeği yedim yogurt:40:akşama allah kerim:69:
kurabiye yemiş rabişşşş kızzz :33: yeşilçay güzel olmuş anacıam bir tane yumurta ye hergün 2 yumurtadan sen bir haftada 15 lik bitiyorsundur :52: bence 1 tane ye daha idareli olur rabiş 2 fazla değil desede en uygunu bir tane

cano benim de kan problemim vardı çok üşüyordum aynı senin gibi pekmez hak getire tahin sadece susam yağı demek bence sen en iyisi ferra sanol yazdır günde bir tane al kan değerlerin bir düzene çıksın sonrada kan yapan şeyler ye pekmez kan yapmaz enerji verir demişti dokturum.
değerlerin kaç bu arada bir baktır bakalım.sirkeli suyu ben bıraktım sirkeli su ile ilgili biraz araştırma yaptım ve gebe kalmak isteyen bayanların sirke içmesi çok zararlıymış diye kestim ben .
Bir kısmı da yanlış beslenme yüzünden yakalanmış olabilir. Çünkü hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Gelin, ilk hafta yoğurt, ayran, sirke, turşu ve ekşi yememelidir! Bunlar çocuk olmasına engel olabilir. Sirke yiyen kadının hayz görmesi zahmetli olur ve hayzı düzensiz olur. Ekşi elma yemek hayz kanını keser. Bu da başka bir hastalık meydana getirir.)

aynen bendede kansızlık var hala ilaç kullanıyorum bide iştahımı açıyoki hak getire:56::59:1 aydır kullanmıyodum tekrar başladım ferro sanoldu sanırım adı pekmez falan işe yaramadı bende ilaç en iyisi yinede hala üşüyorum eller buz gibiii:84::84:

kurabiye yemiş rabişşşş kızzz :33: yeşilçay güzel olmuş anacıam bir tane yumurta ye hergün 2 yumurtadan sen bir haftada 15 lik bitiyorsundur :52: bence 1 tane ye daha idareli olur rabiş 2 fazla değil desede en uygunu bir tane

önceden haftada 21 yumurta yiyiodum günde 3 tane :63:2 ye indim inş azcık daha kilo verince 1 olcak diyetisyenede gitmiştim ama işe yaramadı:27:sormuştum günde 2 yumurta yiyorum diye olur ama yanında peynir yeme demişti ekmeksiz protein diyeti oluyo sanırım ama ben kurabiye yedimm:50:rabişşten bende korkmaya başladım yaa:52::52:asarmı keser mi nolurrr rabişimm kızmaa :59: offf offf işlerim çok yoğun ya ben iki işte çalışıyorum kuyumcu ve emlak ikisi aynı kişinin olduğundan iki yere ben bakıyom:59:yazık banaaa iki maaş mı istesem nee:66::27:

kizlar gecmisin yarisina baktim, beni tebrik edenlere cok cok tsk ediyorum, insallah sizde kilocuklari verirsiniz :)

bu arada yeni katilan arkadaslarida yeni gördüm onlarada hosgeldin diyorum :))

canlarım yeterince yorum yapmadığımı sölediniz ya alıntı yapmayı bilmiyom yaaa:17::17::27:zaten yoğunluktan pcyi bile yeni açtım sabahtan beri banka banka dolanıyommm:50::50:
:84: sabah mikemmel bi kahvaltı yaptım:47:2 yumurta 3 zeytin 1 kk peynirr açık çay arada yeşilçayla 3 kurabiye:52::52:biraz öncede sebze yemeği yedim yogurt:40:akşama allah kerim:69:
tatlım sebze yemeği dediğin ne sebzesi? sonuçta papates de sebze pırasa da? ayrıca miktarlarını da yazman önemli canım. afiyet olsun senin kurabıyeler de benım ekler gibi olmuş bitanesi neyımıze yetmıyo 3 tane yıyecek ne varsa :))
bıde diyetısyen 2 yumurta ye ama peynır yeme demiş ama senın kahvaltıda 1 kk peynır var. tamam kahvaltılar çok önemlı ama abartmamak lazım sankı :44:
evet dosba inşallah iyidir çok zor günler geçiriyordur inşallah en kısa zamanda en güzel haberlerde tekrar gelir :85:
en güzel zamanlarıda geride bıraktığın için artık zamanın gelmiş canım hapın etkisi geçer zaten çok uzun süreli kullanımlar için yumurtalıkları dinlendirmek kontrole git bakalım bak seni bekliyorum ona göre :27:

ocuk sahibi olmak .:.: www.dinimizislam.com :.:. cano bak burdan okumuştum aslında ne araştırıyordum bilmiyorum site hoşuma gitti az daha inlcelicem ama mutlaka.
bu arada ben yürüyüş yapamadım enese ıspanak kavurdum canım yedirdim sonra ilaçlaırnı verdim yatırdım ay beşiğide bana sallattırıyor inanır mısınız :50: dedim yemek yedirirken artık senin yemen lazım olmuyor böyle enes çok büyüdün kocaman oldum dedim hayır anne diyor :53: hadi mamma ver diyo :21:
tamam şekerim bekle beni:32: ya korkuttular benı yıne kk da gbelık forumuna baktım eğer doğum kontrol hapı etkısını kaybetmeden hamıle kalırsan düşük tehlıkesı falan oluyormuş dediler. ondan bı doktora gitmek istıyorum bız tedbırımızı alalım gerisi allahtan artık.
aynen bendede kansızlık var hala ilaç kullanıyorum bide iştahımı açıyoki hak getire:56::59:1 aydır kullanmıyodum tekrar başladım ferro sanoldu sanırım adı pekmez falan işe yaramadı bende ilaç en iyisi yinede hala üşüyorum eller buz gibiii:84::84:
benımde öyle buz gıbı elim ayağım. bide habıre acıkıyorum . çabuk doyuyorum ama açlık bi giriyo elım kolum tıtrıyo kan şekerım düşüyo sanırım :( bu yıllardır böyle bende

bakalım oldu mu:27:3 kurabiye çokk:18::18:ev kurabiyeside deill :59:çok yedim biliyorumm:17:dayanamadım telfi edicemmm:27:akşamda balık mı yesem:66:
akşama balık güzel fikir canım.:34:
aman aman o dışarı kurabiyelerinden uzak dur. kalori bambası onlar.

sonunda başardımm sayende tşk ediyoruummmm yuppiii:71::71:
rica ederim şeker. katılımlarını bekliyoruz şöyle bomba gibi:34:

ay ya ne güzel ıspanak kavurunca yiyen bir oğlun var. yedir ellerinle yedir, helaldir o çocuğa:) benimki daha ağzına koymuş değil. amuda kalkarak yedirsem yine yemez yani o derece.
ben yere yatak yaptım. ikimiz uzanıp orda yatıyoruz canım. önceden öğlenleri dizimde sallıyordum, şimdi onu da bıraktım. alışınca kabul ediyorlar. :nazar::nazar:
ya bu yumurtayı sevmekle de ilgili sanırım. benim eşime günde 3 öğün yedirsen "tamam, yeter" demez. ferdici de seviyor sanırım:) ekmeği kesip bunu yediğine göre bence sakıncası yok diye yazmıştım. yumurtanın sarısı kalorilidir. beyazı ise kalorisiz denebilecek durumda.

önceden haftada 21 yumurta yiyiodum günde 3 tane :63:2 ye indim inş azcık daha kilo verince 1 olcak diyetisyenede gitmiştim ama işe yaramadı:27:sormuştum günde 2 yumurta yiyorum diye olur ama yanında peynir yeme demişti ekmeksiz protein diyeti oluyo sanırım ama ben kurabiye yedimm:50:rabişşten bende korkmaya başladım yaa:52::52:asarmı keser mi nolurrr rabişimm kızmaa :59: offf offf işlerim çok yoğun ya ben iki işte çalışıyorum kuyumcu ve emlak ikisi aynı kişinin olduğundan iki yere ben bakıyom:59:yazık banaaa iki maaş mı istesem nee:66::27:
kokrma kız:1:sen yeni geldin, henüz kesmem. önce alıştırıyorum sonra kesmeye başlıyorum:47:
valla şekerim 2 maaş olmasa da 1,5 istenir yani. biri kuyumculuk, biri emlak alakalı da değil. kaça çalışıyorsun sorması ayıp?

kizlar gecmisin yarisina baktim, beni tebrik edenlere cok cok tsk ediyorum, insallah sizde kilocuklari verirsiniz :)
amin amin meleğim.:70:

canım bende 6 tane kullanmışım 14 tane kaldı ya öyle tadı gıcıkki birhoş oluyorum yuttuktan hemen sonra sendede hiç ağrı oluyor muydu gerçi bende gastrit var ama birde folik asit kullanıyorum şişkinliğim ondan bulantım ve agrılarımda kesin kan ilacından diyorum benim ellerimde yanıyor aksine :40:

emlakçı işi rahat olur ama kuyumcuda çok yoğun sayılır mı pek bilmiyorum :52: sen 2 rakamını çok seviyon anladım 2 yumurta 2 maaş hihi hadi bakalım zaman geçiyo yarın tarıtlıcaksın eğer kilo veremezsen üzülme diğer hafta ama yumurtayı bire indir bak hem peynirle yeme demiş sana ikiside hayvansal gıda çünkü :21: sende gevrek yemeye başla yavaş yavaş istersen

tatlım sebze yemeği dediğin ne sebzesi? sonuçta papates de sebze pırasa da? ayrıca miktarlarını da yazman önemli canım. afiyet olsun senin kurabıyeler de benım ekler gibi olmuş bitanesi neyımıze yetmıyo 3 tane yıyecek ne varsa :))
bıde diyetısyen 2 yumurta ye ama peynır yeme demiş ama senın kahvaltıda 1 kk peynır var. tamam kahvaltılar çok önemlı ama abartmamak lazım sankı :44:

tamam şekerim bekle beni:32: ya korkuttular benı yıne kk da gbelık forumuna baktım eğer doğum kontrol hapı etkısını kaybetmeden hamıle kalırsan düşük tehlıkesı falan oluyormuş dediler. ondan bı doktora gitmek istıyorum bız tedbırımızı alalım gerisi allahtan artık.

benımde öyle buz gıbı elim ayağım. bide habıre acıkıyorum . çabuk doyuyorum ama açlık bi giriyo elım kolum tıtrıyo kan şekerım düşüyo sanırım :( bu yıllardır böyle bende
cano öncelikle sen en fazla 2-3 ay kullanmışsındır sonuçta yıllardır uzun süren kullanımlar için geçerli o yumurta kalitesi düşük olduğu için bebekte anormallikler olduğu gerçek yumurtalıkları dinlendirmek için 3 adet görmek gerekiyor ama sen sonuçta yeni evlisin ve 2 ay dinlendirdim dedin diğer aydan sonra zaten eski kalitede olacaktır yüksek oranda en az etki olmuştur o kadar tırstma doktora gidince senden tahliller isticektir bol bol kan verceksin :27: 3 bilemedin 4 tüp kadar .sen folik asite başlasana madem önümüzdeki aylarda bebek istiyorsun ben ocaktan beri kullanıyorum . 3 ay önce başlamak tavsiye edilen.

rica ederim şeker. katılımlarını bekliyoruz şöyle bomba gibi:34:

ay ya ne güzel ıspanak kavurunca yiyen bir oğlun var. yedir ellerinle yedir, helaldir o çocuğa:) benimki daha ağzına koymuş değil. amuda kalkarak yedirsem yine yemez yani o derece.
ben yere yatak yaptım. ikimiz uzanıp orda yatıyoruz canım. önceden öğlenleri dizimde sallıyordum, şimdi onu da bıraktım. alışınca kabul ediyorlar. :nazar::nazar:
ya bu yumurtayı sevmekle de ilgili sanırım. benim eşime günde 3 öğün yedirsen "tamam, yeter" demez. ferdici de seviyor sanırım:) ekmeği kesip bunu yediğine göre bence sakıncası yok diye yazmıştım. yumurtanın sarısı kalorilidir. beyazı ise kalorisiz denebilecek durumda.

kokrma kız:1:sen yeni geldin, henüz kesmem. önce alıştırıyorum sonra kesmeye başlıyorum:47:
valla şekerim 2 maaş olmasa da 1,5 istenir yani. biri kuyumculuk, biri emlak alakalı da değil. kaça çalışıyorsun sorması ayıp?

amin amin meleğim.:70:
valla gülüm ben enese bir nokta atışı yapıyorum yemezse biliyor ki kızıcam sesimden dahi korkan bir çocuk o kadar etkili bir de hep çatalın az ucuyla gösteriyorum 5 kaldı 4 kaldı aha bitti hoppala falan araba alıcam sana oyun alanına götürücem diyorum zaten her haftasonu yaptığmız şeyleri sayınca hem o yiyor hem sözümü tutmuş olarak enesin kafasındda dediğini yapan bir anne profilini çiziyorum.:27:
rabişimden korkulmaz ay yufka yüreklim az kızıyo ama sonra güzelce motive ediyo oy oy

ya kızlar bu arada ne dicem enes şimdi kelimeleri yaklaşık bir bucuk aydır tekrar etmeye başladıya bu her dediğimi tekrarlııyor cümle olarak çok az kullanıyor akıl verin şimdi napım bol bol konuşuyorum aynı bizim gibi konuşmasını beklemiyorum ama kitaplardan kelime kelime anlatıyorum hikaye okuyo babası 4 yaşına kadar güzel konuşur mu :26: çok şükür dili çözüldü bu f,h,ş,s, bu harflari daha tam çıkartamıyor bir de bazı şeylere hep aynı şeyi söylüyor su diyor ama hala şı şı şı
ve ş harfini şule diyorum demiyor

pul biber önerisi için teşekkürler canım:81::81::81:
:9::34:
içeriğini yazayım canım: fındık, badem, dut kurusu ve biraz çekirdek:78:

ah ah dövücem seni bak. akşam çok yüklenmişsin. 10 yk pilav ne demek:53:hadi yedin onu diyelim yanında niye ekmek yedin:20:ekmek+pilav denklemini hayatımızdan çıkarıyoruz. direk kilo demek çünkü, kaçarı maçarı yok. bundan başka spor+su çok güzel:46:

canım bu ara miktarı çok değil. zaten ara öğünde yediklerin de çok değil. vücudu aç bırakmamışsın ki bence önemli olan da bu. spor da eklesen süper olurdu. yine de kurdela alır bu menü:46:

teşekkür ederim:87:

ben 1 yıl kadar beslenmeme dikkat etmeyerek spor yaptım. zayıflama şeklinde olmasa da muhakkak faydasını görüyorsun. vücut şeklin düzeliyor ve bahsettiğin gibi yağ oranın düşer. diyet ne tek başına sporla ne de tek başına yediklerine dikkat ederek olmuyor maalesef. inşallah mayısta geldiğinde beslenmene de dikkat edersin. gerçi annenler en sevdiğin yemekleri hazırlar ama :)

regl düzensizlikleri olumsuz etkiliyor maalesef. inşallah bu ay da yaşamazsın.

güzel olmuş, afiyet olsun nihancım.
yalnız ben patates yemeğiyle ekmek yemeyi anlamıyorum. :44:

ah o ekler olmasaydı ne güzel menüydü.:64:

afiyet olsun canım, dışarda olmana rağmen güzel menü tutturmuşsun. hayırdır ne tadilatı yapıyorsunuz?

afiyet olsun.
bende de zerdeçal var bol miktarda. kilo vermeye artı bir katkısı mı var? 2 gündür zerdeçal eklemişsin.
zerdeçal ve zencefil metabolizmayı hızlandırıyor...1 hafta içtiğniz yeşil çayınıza 1 çay kaşı ucu kadar ekleyip için vücudunuzdaki farkı hemen görür:8:sünüz..
inşallah canım.:13:
:42::13:
kızlar selam sabahdan berı sıteye gıremedım pc ıle ılgılı bı sorun var sanırım hata verıyordu nıhayet gırdım :) kızlar bady yapan bı arkadasım var benımde zayıflamamda sporumda yardımcı olucak sormak ıstedıklerın varsa sorabılırsınde dedı sızınde olursa bana soyleyın bende kendısıne sorarım kendısıde yarışmacı vucut geliştirmede çok ıyı falan faydası olur bizlerede elbette...

Hastalığım geçti şükür evde yatıyordum bugun bomba gıbıyım hemde spora gıdemediğim için sinirliydim bugün spora gidiceğim içinmidir bilmem kendimi enerjik ve mutlu hissediyorum :) bol bol suyumu almaya başladım markete gidip yoğurt falanda alıcam miniklerden

Sabah : 1 knorr hazır çorba

bu işyerinde alternatif oturtmaya çalışıyorum kızlar yapıcak bişi yok şimdilik bakalım umarım oturur :16:
oldukça güzel haber..teşekür ederiz..geçmiş olsun.
selam kızlar.
inşallah herkesler iyidir. çok şükür bende iyiyim. birazcık uykum var.
epeydir sabahları erken kalkıyorum,kahvaltı edebilmek için. sabah 6.30 ayaktayım. zaten normaldede böyleydik sabah erken uyanıp işe gitmeden önce kahvaltımızı yapardık ama kış gelince birde oğlum geç uyanmaya başlayınca işe gitmeden 15 dk önce kalkıp,apar topar hazırlanıp çıkıyorduk evden. çok şükür yine düzene girdik. oğlumuda kaldırıyorum,hepberaber kahvaltı ediyoruz. hem ayılmış oluyorum iyi oluyor gerçekten. gerçi ben oğluma yedirmeye çalışmaktan kendim doğru dürüst edeme ama bazen eşime satıyorum o yediriyor bende apar topar yiyorum işte.
bu sabah 1 dilim ekmeğe klasik kahvaltı yaptım. ara 1 fincan yeşil çay. (uzun zaman sonra ilk defa)
birazdan tekrar içeceğim.
evdede pek kahvaltılığımız kalmadı. sadece kahvaltılık değil yemeklik de birşey kalmadı tamtakır kurubakır. hafta sonu market yapıcaz. bu akşamda oğluma poğaça yapıcam.dün akşam poğaça istedi kuzum. böyle işte canlar. yetiştirmem gereken acil bir işş var. onu halledip tekrar burdaım.:54:
sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü..kahvaltılı günlere geri dönmeniz çok iyi olmuş..
ben dün çok abarttm kahvaltı da yengen öğle yemeğnde yarım tabak mantı akşam makarna yedim :( ama başka yemek yoktu naapiim :( ame telafi edcem bugün sadce 1 galeta yedim uyandığım dan beri bi bardakta nescafe sütlü
full karbonhidrat ne yaptın diyeceğim başka yemek yoktu demişsin..yanıda yoğurt tüketmeyedin bari..
16.02.2011
sabah kahvaltı.
2 dilim ekmek,peynir,reçel tereyağ ve haşlanmış yumurta.
ara yok
öğle saat 16.00 da yedim.
1 tabak mantar sote,1 dilim ekmek,3 kaşık yoğurt.
ara
2 ad minik sigara böreği (saat 17.30 gibiydi)

akşam
1 tabak patatesli bezlye
3 kaşık yoğurt

ara 15 ad tuzlu fıstık yeşil çay. :78:

meyve öğünlerim bu sıralar sıfır ama şu market olayını halledelim daha iyi olcek inşallah.
bu arada salı günü tartıda 57 gördüm ama bu sabah 56.6 dı. :59:

menün güzel..
56.6 de çok güzel neden beğenmedinki..?:44:

dizim başladı entrikalı hohoho fox tv de izleyenler var mı ya pek tasvip etmiyorum ama bir kere izleyince meraktan bakıyorum öpüyorum hepinizi.

evde tadiat değil ufak eşya değişimleri yapıyoruz yeniliyoruz daha doğrusu....önce yatak odamızı halettik..sırada oturma odası vardı onuda halletik sayılır..kaç gündür..mobilya halı felan bakmaya çıkıyoruz
bugün ilk ara öğünüm 1 adet portakal..
öğle balık +salata..
ikinci ara zencefilli yeşil çay.
akşam sebze çorbası..(mecburen hazır çorba yapıcam.)
şu ana kadarda 1.5 litre suyumu içtim..spora hala başlayamadım :26::5:

tmm balık yicem karar verildi:27:
maaşım 700 ya :59::59:işi öğrendim 2 buçuk yıldır aynı işteyim bak yine 2 :66:çıkmakta istemiyorum ama yoğun oluyoruz inşaat ta var:27:

sebze karışık içinde patlıcan kabak havuç ben yaptım:34:tmm 1 e indircm artıkk zaten bu ilk haftam olduğundan yağ deil vücut suyunu atıyodur muhtemelen.
kansızlığa gelince aslında doktorlar tedavi den önce nedenini araştırmalı ya ilaç veriyo 2 ay sonra gel olmazki ama bi baksalar niye ha bire düşüyo bu melet:51:benimki sanırım bebekken inek sütünü çok içmektenn anne sütü hiç emmedim:50:yazık banaaa:59:

seyyah2806 madem bebek düşünüyorsunuz ilk yapmanız gereken folik asit kullanmaya başlamak..bu hapı bırakır bırakmaz hamile kalmayın sözü ne kadar doğru doktoruna sormalısın..ama sana tam burda hapı bıraktığı ay hamiş olan birisi olarak yazıyorum..şu anda 1.5 yaşında oğlum var..ama ben 3 ay önceden foliğe başlamıştım..ve bu hapı bırakıncayla 3 ay sonra gebe kalabilirsin konuları bende tutmadı..:)))

:60: :60: :60: mğdurum mağdurum da mağdurum :32: :32: ayy çok güldüm :16:
canım aynen benim değerlerim de tam sınırda çıkıyor. doktora gidiyorum üşüyorum falan diyorum. kansızlık var sende kesin yüzünde solgun diyo tahlıle gönderiyo. biz göçmeniz oyuzden soluk benizliyizdir :) yüzümü gören sende kansızlık mı var kireç gibisin diyo :)) ama tahlıllerde bişey çıkmıyo. doktor demir ilacı varmıyo oyuzden hepsi pekmez ye bol sebze meyve tüket diyo. benım yediğim meyvenın de httı hesabı yoktur oysakı. bide suya karıştırıp deneyeyyım bakalım.
adcım kendını eleştırmen ne kadar güzel aferım teşhislerin çok doğru :66: :66:
ay adcım aşkolsun kızarmıyım hiç çok hoşuma gidiyo :16:
hah istediğimde buydu gülmeniz sağolasın canım benim,esprilerime kızmayacağından emin olduğum için yazıyorum ama hani olurda farkına varmadan ileri giderim diye soruyorum hayatım.
suyla karıştırıpta içersen hem hafif olur hayatım baymaz diye düşünüyorum,oğlumada arada yapardım kan yapsın diye.
bu mağdurumda mağdurum şarkısını geçen hafta pazar ilk defa izlediğim yahşi cazibede duydum. yılbaşı bölümünü verdiler ama inan kahvaltı sofrasında yerlere yattık. hele kemale yılbaşı alışverişinde noel baba gelipde,noel şarkısını türkçeye çevirip;
''vıy vış bu nasıl göbek
vıy vış bu nasıl göbek
vıy vış bu nasıl göbek
yeme artık ekmek '' olarak söyleyince çatladık. oğlum bile çok güldü o repliğe.:60:
teşhislerimi beğendiğine sevindim hayatım,maksat gırgır olsun diye yazdım ama doğruyu yazdım tabii. :35:

canım dun gece yatrken 1 avuc cevız içi yedim cezalıyım bugun oglene yerım
hemide bir avuç. 2-3 tane neyine yetmiyordu şekerim. :76:

aslında pantolon falan giydiğimde göbeğim falan çok yok ve yanlarımda gitmiş dümdüz gibi birşeyim resim eklesek aslında daha güzel bir fikir olurdu basenlerim biraz var işte popo gitmiyo uff ne kocaman birşey :95: çok yatmamam lazım bende haftabaşından itibaren sabah erken kalkarım.bana morel verin ağlamak istiyorum :58: aslında bu popo biraz genişlemesineydi sporlarla havalara kalktı off dikleşti sıkılaştı gibi bacaklardan veriyorum şimdi yanlara çalşcam bol bol .
valla hayatım bendede popo var malesef anama çekmişim ne yapayım,birde kilo alıp vermekten vücut hop hop oldu kesinlikle spor yapıp sıkılaşmam lazım. göbeğimde çok yok ama doğum sonrası odun gibi bir belim oldu. :14:
cano benim de kan problemim vardı çok üşüyordum aynı senin gibi pekmez hak getire tahin sadece susam yağı demek bence sen en iyisi ferra sanol yazdır günde bir tane al kan değerlerin bir düzene çıksın sonrada kan yapan şeyler ye pekmez kan yapmaz enerji verir demişti dokturum.
değerlerin kaç bu arada bir baktır bakalım.sirkeli suyu ben bıraktım sirkeli su ile ilgili biraz araştırma yaptım ve gebe kalmak isteyen bayanların sirke içmesi çok zararlıymış diye kestim ben .
Bir kısmı da yanlış beslenme yüzünden yakalanmış olabilir. Çünkü hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Gelin, ilk hafta yoğurt, ayran, sirke, turşu ve ekşi yememelidir! Bunlar çocuk olmasına engel olabilir. Sirke yiyen kadının hayz görmesi zahmetli olur ve hayzı düzensiz olur. Ekşi elma yemek hayz kanını keser. Bu da başka bir hastalık meydana getirir.)
gerçekten böyle birşey Kur'an da varmı yaa şaşırdııımm. :53:

selamlar ben anca gelebildim. Kızımı uyuttum yürüyüşümü yaptım 3.5 km :21: e anca değil mi?
Kahvaltımı yazayım
1 kase nesfit kırmızı meyveli
1 fincan şekersiz çay
Yürüyüşten sonrada limonlu soda hazırladım kendime onu içiyorum şu anda öğlene de çorba içerim
milk canım hoşgeldin ama az gelmişsin.sanırım sende yoğunluktan paylaşım yapamıyorsun. canım istersen deneme süreni 1 hafta uzatalım.çünkü bu kadar az paylaşımla olmaz.ama ben böyle memnunum dersen ,listede olmasan bile yazışmaya devam edersin hayatım olurmu.
buzlukta köftem hep vardır aslınd . ama hergun de çok gelmez mı kı. bu sene kurbanda kayınvalıdem et vermeye çalıştı aptal gibi ben almadım az bişey getirdik oda bitti. alsaydım atsaydım buzluğa yerdeık şimdi. tecrübesizlik işte
aslında kayınvalidenin evlenirken seni uyarması lazımdı,hatta ve hatta 2 bilezik yerine 2 inek vermesi gerekiyordu kanımca..:60:
ay inanmıyorum sana ay yıldız şuan canım nasıl çekti biliyormusun :1: :1:
hadi yaaa e bende hamile kalmak istıyorum bende mı bırakayım . hadisse doğrudur mutlaka. ama ben ilk gelın olunca yoğurt falan çok yedim yaa :(
kız ne oluyoo.. hep bu ayyıldızın yüzünden varyaa. yediğimi yazmaya korkar oldum,şimdi ballandıra ballandıra anlatıp canını çektirecek milletin diyee. anacım kızda öyle bir iştah varki kereviz desek,başlıcak onunda ballandıra ballandıra anlatmaya nerdeyse. :9:
öğle yemeğim bir kase kuru fasülye 1 buçuk dilim ekmek.
yemekten önce saat 10buçuk gibi 2 grisini yemiştim.
akşam da yaprak sarma var. çok kaçırmamam lazım
öğle öğünün iyi olmuş hayatım. bilmiyorum severmisin ama sarmayı üzerine yoğurt döküp yersen hem çok doyurucu olur hemde fazla kaçırmazsın. sonrasında hemen dolaba kaldır tencereyi hayatım göz önünde durmaasın.
aynen asumancım bende senin gibiyim aman şunu yiyemez üstüne döker diye diye kendim yedirdim şimdi kreşe gidiyor ama hak getire kendinden kücükler bizim kullandığımız kaşıklarla yiyor üstelik hiç kesintisiz yiyorlar maşallah benim kuşta bakıyo öyle aval aval onlara minicik minicik ısırıyor börekten falan tabi karşısındaki o bıdık 3. börek için bağırıyo tabi bir elinde çorba kaşığıyla ayran içiyo hay maşallah dedim duasını okudum nazar falan olmasın diye şimdi bugünde gitmedi ateşlendi gece sabah 200 mil bir süt içti ilaçlarıı verdim geri yattık 11 de kalktık bir kaynamış yumurtanın beyazını minicik minicik ısıra ısıra yedi kafamın tası attı of diyom içinden aynı senin gibi enbaştan vercektin eline ekmekleri kücük falan demicektin nasıl alışıyodu bak şimdi nasıl zorluk çekiyoruz diyorum :50: ama şu var ki :51: ne yedirceksem az tırsarak yediriyorum aç bıraksan yer diyorlar ama bu sefer gönlüm razı gelmiyor napim kocaman oluncada ben yedircek değilim ya :53:
canım, inan üstüne dökerden ziyade yemiyor diyee hep ben yedirdim ama kaşığı verseydim eline yermiydi bilmiyorum. yaşına girmeden önce ıspanak,pırasa falan yiyen çocuk yaşına girdikten sonra yememeye başladı,sadece çorba aldı onuda zorla,kendi haline bıraksam hiç yemezdi diye düşünüyorum. ama olurda 2. olursa 1 yaşında başlıcaz pratiklere hatta yaşı dolmadan. ben oğlumu aç bıraktım ama öğleden akşama kadar,banamısın demedi. ondan sonrasını gönlüm razı olmadı. kendimi çok kötü bir anne olarak gördüm samimi söylüyorum.
belki doğruyu yapıyordum ama çekeceksem cefasını çekerim canı sağolsun yeterki dedim.
hayatım senin şurda 1 senen kalmış. bende öyle böyle 1.5 -2 sene daha idare edicem artık ama buyaz epey yol katederiz inşallah.
canım iyileşmedi gitti yavrucak,keçi gribi falan olmadı değilmi. Allah şifa versin kuzucuğa canım benim yaa.
:60:kaptan koptum yorumlarına:60::60::60::60:
kop kop :60:
bırak canım bırak sirkenin zaten bekleme süresi uzunca olduğu için kendi dibinde ekşimeside ayrıca tabi bir yerde daha okumuştum içki vs yapılıyorya sirkelerden içine biraz tuz atın gibisindende duymuştum çok aşırı keskin kokulu ilk denediğim zamalarda böyle kafam fırfır oluyodu :52: bir arkadaşım vardı o çok böyle içen vs bir arkadaş taa hamişken arkadaşımdı o tavsiye etmişti sirkeli suyu diyodu ki ben kafama dikip içiyorum diyodu kız nasıl içiyon öyle diyodum kız ne olcak gebeykende içtim doğumdan sonrada içtim napim içki yasak diyo du :1: bilmiyorum ondanda hadislerde falan önerilmiyor olabilir.
afiyeto lsun canım fasulyede bak kan değerlerini arttırıcı ne olsa et niyetine fasulye tüketimi sözkonusu afiyeto lsun .bu arada gel beraber hamiş olalım ne dersin:27:
sonra asumanı ve rabişide kandırrızzz :52:
en az kilo alan anne olmak için yarışırız heee
ama ben birinci sırayı vermem kesin en az ben yerim gene birinci sırada ben giderim :52:
valla arkadaşının bebeği kaç yaşına oldu hayatım. inşallah o çocuğun ileri yaşlarda mide problemi olmaz .
ben yarım saat yürüyüp geliyorum canlar:32:
terledinmi hatun. şu sauna eşofmanından bende alsam diyorum ama dur ben önce spora başlayayım :57:
ben çok seviyorum önceki günden kalmış yemeği:27:bir daha yemek yapmak durumunda kalmıyorsun:9:
sakın niyeti bozma, takipteyim:60:
canım, sabahları erken kalkmak en güzeli, hem günün de bereketli olur. hem de ailecek yenen bir öğünün yerini hiçbir şey tutmaz. bence de en iyisini yapıyorsun.
minik kuzuya yap annesi poğaça, ama sen yeme:1:neyse hadi kahvaltıda 1 tane yiyebilirsin. sakın tadına bakmak için gece gece yeme.:57:
sigara böreği ve fıstık, hem de tuzlu.:57::57::57:
canım, demir eksikliğinde pekmezi belki bardaklarca içmen lazım ki faydasını göresin. demik eksikliği için ben de eti önericem. ayrıca bakliyatlar da iyidir. tahin pekmez yapmak istersen ikisi de 1 tatlı kaşığını geçmesin.
ayrıca 1 tatlı kaşığı baldan bir şey olmaz.
aslında uzmanlarda söylüyor dinlenmiş yemeğin tadı daha bir lezzetli olur diye gerçektende öyledir kanımca,pişirdiğim yemek ertesi gün daha lezzetli gelir bana.
poğaçayı yapayım,söz ben yemicem sabah burdakilerede getirirm hemen biter zaten sadece oğlum için ayırırım birkaç tane daha o kadar.
:57: ah uh gene yedik dayağı emi. seyyah hep senin yüzünden. :57:
kuzum biz küçükken annem hep elimize veririmiş yıyecekleri. ben elma gibi bir bütün domates yermişim. hiç öğle üstünü batıracak ev berbat olacak diye düşünmezmiş. biz hem yemek yemeği hem konuşmayı hem yürümeyi çok çabuk öğrenmişiz kardeşimle. emziyı de çabuk bırakmısız bezi de. zaten hazır bez yokmuş kadın sabahtan akşama kadar leğende çamaşır yıkarmış. ahh canım annem benimm. :69:
allah bana da bi evlat nasıp ederse bende öyle yapacam zaten allah izin verirse annem bakacak o konuda içim rahat yanı. hiç arkanızdan gezmedım kaşıkla diyo annem elbet acıkıp yıyecek yanı çocuk.hala da öyledir sofra birkere kurulur yiyen yer yemeyen acıkınca gıdıp kendı yemeğını kendı hazırlar. benım annem biraz dominanttır da :27:
valla hayatım iki hafta önce bıraktım ben hapımı. bizim bı 2 ayımız var hormonlarımın eskı halıne dönmesı için. haftaya doktora gıdıp değerlerime baktıracam zaten.sonrasında zevkle sana katılırım.
çok ilgınc ya daha 5 ay öncesıne kadar ay gelınlık nasıl olsun halı perde mobılya düğün salonu dıye kosturuyordum. vitrınlere bakmaktan helak olduk. şimdi de bebek mağazalarının önünden gecerken içim titriyo. düşün daha fol yok yumurta yok pazar gunu eşimle çarsıya gittik bebek arabalarına bakıyoruz gayrı ıhtıyarı :))
yarış süper fikir grubumuz adı da hamişler grubu olur :) ama yanlız rabıa ve asuman yetmez nihan da katılmazsa ben gelmem :49:
bu arada dosba nasıl acaba çok merak ediyorum onu :14:
ah seyyahıııım ne güzel anlattın annenin yaptıklarını,ama şöyle bir durum var hayatım. :89:torun babanneyide ananeyide parmağında oynatıyor. dolayısı ile annen artık belirli biryaşa geldiğii için ortalığa dökmesin diye özende gösterecek,peşinden yemek yemeyince tabaklada dolaşacak.
benim oturduğum mahalle eskiden köy diye geçermiş,kemer köyü. şimdi kırmacı mah. oldu. düşün yaşayan insanların daha doğrusu eskiler harbi köy insanı. onları az çok bilirsin. şimdi hepsi torun torba sahibi ve artık çocuk yetiştirmenin eskisi gibi olmadığının farkındalar. ellerinde tabak geziyolar. :9: hem yaşları ilerledi,hemde şimdiki çocuklar aşırı ilgi ve sevgiden şımarık oluyorlar ve çok güzel insan kullanıyorlar. bu kötü birşeymi aslında hayır tabiki çünkü gerçekten çok tatlı oluyor veletler kıyamıyorsun.ama yemek yemeyen bir çocuk için ,aşırı hareketli bir çocuk için kötü oluyor gerçekten. amaaan boşver yaa canları sağolsun, küçükkken vitaminli beslensinde öyle hopur hopur yemesede olur yeterki vitaminlerini alsın.
slm arkadaslar, ben geldim
uzun zamandir giremiyorum ama hayatimda cok degisiklikler oldu
hepsini siraliyorum:
1. nisanlim dün yeni evimizin anahtarini aldi, haftaya boya icin gelecekler ustalar :))
2. haftaya degil öbür hafta pazartesi (28 subat) avusturya ya ucuyorum :)) ordaki gelinliklere bakacagim, türkiye yolculugum iptal oldu o yüzden. hem eve bakmaya gidecem, hem mobilya alacagiz, hemde orda ki gelinlikler zaten türkiyeden getirtiyorlar (bide tanidik oldugu icin indirimde olur).. bi tasla 4 kus olucak cünkü o bahaneyle nisanimlimi da görmüs olucam :) 1 hafta kalicam geri gelecem.
3. davetiye stresi de bitti cünkü türkiyeden getirtecegiz, nisanlim avusturyada alsaydi 1200 tl edecekti, halbukii türkiyeden 2011in davetiyeleri 400 tl ediyordu (600 adet icin).. o dert'te bitti Allaha sükür.
4. bu aksam norvecten kuzenim geliyor, bi haftadir basimin etini yedi tatile gelecem diye. burda bi cocukla görüsüyor ve ailesi izin vermese bile kendini nerdeyse öldürecekti , aclik grevine girdi ve sonunda ailesi evet demek zorunda kaldi.. ee tabi herseyi benimle paylastigi icin suc nerdeyse benim üzerime kalicakti.
bu kadar seyin ardindan spor yaptinmi diye sormayinnn :( cünkü bu aralar bosladim biraz.. ama insallah avusturyadan geri geldim mi yine yapacam sporumu
bu arada hepinizin gecmis kandili mübarek olsun, bütün ettiginiz dualar kabul olur insallah
canım ne güzel gelişmeler olmuş öyle okurken bile heyecanlandım.. e az kaldı zaten herşeyin hayırlı birşekilde davam etmesini dilerim. inşallah sağlık dolu,huzur dolu,sıcacık bir yuvanız olur. :71:
canım,senin içinde problem olmazsa yoğunsan eğer,listede olmazsın belki ama böylede idare ederiz. sen bize fırsat buldukça yaz canım bizde elimizden geldiği kadarıyla cevaplar yazarız. :13:
e canım söylesene ben alıntı yapmayı bilmiyorum diye:))
yazılan yazıların sağ alt köşesinde alıntı ile cevapla ve ''+" işareti var. cevap vermek istediğin kişilerin yazılarında ''+ yı tıklıyorsun ve okuman bitince en son alıntı ile cevaplaya tıkla. gelen pencere QUOTE= ile başlayıp QUOTE ile biten her yazının arasına yazını yazıyorsun. hepsi bu kadaarrr.
3 kurabiye çok olmamış mı canım? ev kurabiyesi mi?
bende aynen bu şekilde yazmıştım kendisine ama geçmişi okumamış demekki. :9:

sebze karışık içinde patlıcan kabak havuç ben yaptım:34:tmm 1 e indircm artıkk zaten bu ilk haftam olduğundan yağ deil vücut suyunu atıyodur muhtemelen.
kansızlığa gelince aslında doktorlar tedavi den önce nedenini araştırmalı ya ilaç veriyo 2 ay sonra gel olmazki ama bi baksalar niye ha bire düşüyo bu melet:51:benimki sanırım bebekken inek sütünü çok içmektenn anne sütü hiç emmedim:50:yazık banaaa:59:

kansızlık ciddi bir rahatsızlık aslında ve ülkemizde çok görülüyor..kan hapı veya şurubu kullandığınızda 2 değerlikli kan ilaçları kullanmalısınız daha etkili 3 değerlikli şurublar daha geç etki ediyor..et deki doğal demirin değeride 2 olduğu için vucudün yaralanma oranı çok yüksek..küçük bir dipnottu..:)))

bu arada yeni katilan arkadaslarida yeni gördüm onlarada hosgeldin diyorum :))

hoşbulduk canım saol..
seni tebrik ederim yakında düğün var anladığım kadarıyla ..herşey gönlüne göre ve istediğin gibi olur inşallah..

selam kızlar nasılsınız inşaAllah herkes iyidir dozbacım canım çok geçmiş olsun üzüldük ama elden bişey gelmez canım dularım seninle her zaman Rabbim yardımcın olsun inşaAllah
asumancım ve rabiacım kızlar size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun her zaman yanımızdasınız sağolun canlarım sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum sağolun:70::70:

ben biraz daha iyiyim bugün ama daha toparlanamadım bu nasıl bir hastalıktır yaa kaç gündür yatıorum geçecek inşaAllah böyle kalmıyacak herkesi öpüyorum ama uzaktan hastalığı bulaştırmim :)) kızıma bulaştı oda yatıyor benimle beraber neyse görüşürüz arkadaşlar

kansızlık ciddi bir rahatsızlık aslında ve ülkemizde çok görülüyor..kan hapı veya şurubu kullandığınızda 2 değerlikli kan ilaçları kullanmalısınız daha etkili 3 değerlikli şurublar daha geç etki ediyor..et deki doğal demirin değeride 2 olduğu için vucudün yaralanma oranı çok yüksek..küçük bir dipnottu..:)))

tşk ederim ilgin için:54:benim sorun zaten yiyeceklerde deil de çünkü doğuluların yanında çalıştığımdan etsiz yemek yemezler bilirsiniz bende yiyorum etsiz kalmıyorum baklagil desen yine öyle ilaç kullandım 4 ay demir b12 ve folik asit akdeniz anemisi dediler önce sonra dedi değerler yükselmeden bişi diyemem kullandım istediğim kadar yükselmedi dedi benim bünyemi anormal anlamadım:50:2 ay daha kullanmam gerekiyo oda olmazsa iğne vercek:18:rabbim hepimize bol demirli kan versin çok deil ama kararinde inş:1::1:

selam kızlar nasılsınız inşaAllah herkes iyidir dozbacım canım çok geçmiş olsun üzüldük ama elden bişey gelmez canım dularım seninle her zaman Rabbim yardımcın olsun inşaAllah
asumancım ve rabiacım kızlar size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun her zaman yanımızdasınız sağolun canlarım sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum sağolun:70::70:

ben biraz daha iyiyim bugün ama daha toparlanamadım bu nasıl bir hastalıktır yaa kaç gündür yatıorum geçecek inşaAllah böyle kalmıyacak herkesi öpüyorum ama uzaktan hastalığı bulaştırmim :)) kızıma bulaştı oda yatıyor benimle beraber neyse görüşürüz arkadaşlar

çok çok geçmiş olsunn ablacımm rabbim şifa versin bol c vitamini ıhlamur falan iç hastalık iyileştim sandırıyo az iyi oluyo insan sonra bi daha hastalanıyo:43:geçmiş olsun kızınadaa :54:

Back
X