Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kızlar ben çıkıyorum 10 dk ya. herkeze iyi akşamlar. akşamkı hedeflerim. zeytınyaglı karnıbahar ve bol salata yemek.. 1 litre daha su içmek veee ls yı 30 dk ya çıkartmak olsunn.. öptüm hepinizi.:79::80:

ii akşamlar canım şimdiden afiyet olsun
bende 30dk koşu bandına çıkmayı düşünüyorum belki bende artırırım belli mi olur :))

kızlar ben çıkıyorum 10 dk ya. herkeze iyi akşamlar. akşamkı hedeflerim. zeytınyaglı karnıbahar ve bol salata yemek.. 1 litre daha su içmek veee ls yı 30 dk ya çıkartmak olsunn.. öptüm hepinizi.:79::80:

seyyahcım menün gayet güzel.kaçamaksız tamamlarsan süper olur rakibenle yarış kızışır

:27: demek rakibem 30 dakikaya çıkartıyor ls :51:
bende yaparım :63:
yemek yicem bir dilim ekmegimi yedim bile şimdiden :32:
gece gelirim .
pehlivanson nerdesin ay sen hiç görünmüyonda
gerçi tam gün gidiceni söylemiştin bir ara nasıl gidiyor bakalım.

bugünkü akşam menüm..
ıspanak kavurma 1 adet yumurta ile..
yanında yoğurt ve 2 dilim beyaz ekmek.. arada 3 adet bademim var..
biraz öncede 1 adet yaprak sarma yedim.2.5 litre su içtim..spor bugün yok..yani şimdilk yok..

bugün ki menüm
sabah yok
öğlen
1kase çorba 1.5 dilim ekmek yeşillik
ara
1 muz
akşam
1/2 kase çorba
1yk bulgur pilavı
3-4 dal haşlanmış karnabahar
1 dilim kadar ekmek
boool salata
ara olarak şimdilik bi planım yok ama çayımı demliyorum

günaydın arkadaşlar wsabah hastaneye gittim oyuzden geç kaldım biraz.
tahlil sonuçlarımı gösterdım doktora. şekerim 93 çıkmış bi sorun yok yanı. demir eksikliğimde çıkmamaış. nedense doktor ona çok sevindi :1: rahim ağzımda yara varmış ama kötü huylu bakteri yokmuş. bunun için fitil verdi. hergece yatmadan önce kullanacam.
bol yeşillik salata yıyormusun dedi. az değil ama çok bol da değil dedim. ben salata yapmaya üseniyorum cacık falan daha kolayıma geliyo :27: ozaman folik asit başlatalım sana dedi. salata bol yeseydın o takviye ederdi dedi. folik asit yazdı. daha ilaçlarmı almadım. çıkışta alırım artık.

dünkü menüme gelince
kalkış:4-5 tane altın çilek 2 parça kuru kayısı üzerine 2 bardak su
kahvaltı:yarım kase müsli-süt
yürüyüş:3 km
ara:5 tane eti burçak bisküvi
öğle:2 dilim kıymalı pide. bir pideninüçte biri kadar.ben yokken yemişler okadar kalmış. sende söyle kendıne dediler bende kalanları yedim sadece.
yürüyüş:3 km
ara:1 çay tabağı benım kuruyemişlerden-1 fincan yeşilçay
akşam:3-4 dilim sucuk-2 dilim ekmek-1 küp peynir-1 küp helva-3 bardak çay.( arkadaşım gelecek demiştim yaben içeri girdim daha üstümü değiştiremeden o geldi. benımde yemeği yoktu. öyle kahvaltılık bişeyler yaptık işte)
spor: arkadaşım gittikten sonra 20 dk ls ile yürüdüm. ilk gün daha çok yorulmuştum dün daha iyiydi. spordan sonra maden suyu içeyım dedim ama kapağını açamadım :35: bende normal su içtim :1:
sonuçların güzel çıkmasına çok sevindim gözün aydın ablacımm :16::64::64:
bugün ki menüm
sabah yok
öğlen
ara
1 muz
akşam
1/2 kase çorba
1yk bulgur pilavı
1 dilim kadar ekmek
boool salata

çok güzel ablacım ama sabahta olaydı keşkee:54:

bugünkü menüm
sabah yarım simitten biraz daha az simit 1 kk peynir çay
arada şekersz türk kahvesi(bi tane kendime kulplu bardak aldım büyük olanlarından 2 su bardağı su alıyo) onunla bi bardak yeşilçay yani 2 bardak olmuş oldu
öğleden önce karnım açıktı diye bi yufkanın 1/4kadarına yarım kaşık peynir koydum rendelenmiş sardım onu yedim öğle menüsü gibi oldu:27:
arada yine 1 bardak yeşilçay ve 1 bardak kuşburnu çayı
öğlen yemeğinide 3 gibi yedik ondada mantı yedim 2 avuç kadar
arada kuşburnu
akşamda yarım kepçe kara lahana çorbası bol ekşili yanında 3 4 çatal piliç göğsünden yedim en yazsız ora diye bi kaşıkta yoğurt yemekten öncede 2 bardak su:66:

keçiörende hala güneş çok güzel cemre düşmüşya artık soğukları savdık sanırım oh oh ne güzel valla yaz geldi :46: beslenmeyi düzelttim reglden çıktım ya manyamıştım resmen :26:
bu arada yarın evlilik yıldönümümüz :69: 3 mart aslında nikah olarak 13 şubat ama biz ikisindende mutlaka birşeyler yiyoruz diye bimden ben pasta aldım ama yemicem dursun dondurucuda :66:
rakibemi sevindirmeye hiççççççççççç niyetim yok :27: gider ayak kilo almak istemiyorum ilerki günlere saklıyorum :78:
cemre olayını biliyorum ama pek inanmıyorum:) artık Allah bilir doğrusunu ama ankara güzeldi bugün.
evlilik yıldönümünüzü de şimdiden kutluyorum. nice yıllara canım. sen bu hafta çok kaçırdın. pastadan yemesen daha iyi olur bence.:42:

anladım canım sürekli içmek bağırsak tembelliği yapabilir sana tavsiyem içinde sinameki olan hiçbirseyi içme:20:
sinamekiyi biliyorum canım. uyardığın için teşekkür ederim:34:
bu arada sen yoğurt çorbasını sormuştun, değil mi? hazır değildi canım, kendim yaptım. biz çok severek tüketiriz. ben bu sefer aşurelik buğdayla yaptım. buğdayı önceden haşlayıp, buzluk poşetlerine koyuyorum ve çorbalık buğdayım hazır oluyor. çorbalık buğdayını hazır ettikten sonra büyükçe bir kaseye 3-4 kaşık yoğurt koyuyorsun. ben süzme yoğurtla normal yoğurdu karıştırıyorum. 1 kaşık un koyuyorum ve 1 tane de yumurta. bunları güzelce karıştır. sonra tencereye al, üzerine tavuk suyu veya normal su ekle. sonra kaynayana kadar karıştırıyorsun. kaynayınca buğdayı ekliyorsun. en son da nane, pulbiber vs. nefis çorban hazır:56: pirinçli yapabilirsin veya nohutlu-buğdaylı da güzel olur:56:

sporlarımıda yaptım gidim azda ls mi ne ondan yapim
akşama bu arada patates pilaki ,pirinç pilavı ve şehriyel çorbası yapıcam aslında evde sebze çorbam var ama ben bol acılı ekşili bir şehriyel çorbası içiçem.bir tane ekmek hakkım kaldı galiba sırf şehriyelli diye yeme diyiceksiniz :43: yiyim mi ne olur salatada yapıcam ama çorba çok şehriyelli yapmam söz.
sonrasındada akşam ara için meyve düşünüyorum gerçi meyvem varmı bilmiyorum da :82:
çay içmek istemiyorum bisküvi yiyorum diyette olsa ne bilim ekmekle aynı günde olunca kızıyonuz:37:
canım, sen "az ls" nasıl yapıyorsun? o kadının en az herhalde 500 adımlık bir videosu var. sana tavsiyem bir bütün olarak yap. başta ısınma var, en sonda soğuma var. bunlar önemli.
evet, diyet bisküvi olsa da kızıyoruz. hem ekmek hem bisküvi olmuyor çünkü. çayın yanına kuru üzüm falan tüket.

Kızlar ben çıkıyorum yarin tartıda bana şans dileyin olur mu sabah geç girebilirim hepinizi öpüyorum:16:
iyi akşamlar canım. inşallah diyetisyen randevun güzel geçer. hepimiz senden çok ümitliyiz:65:

neysecim benimki mercimek değildi hayatım :63: düğürcük çorbası deriz ince bulgurdan yapılan bilir misin?? ben çok severim arada ondan yapıyorum bugünki çorbam oydu...
kaplıcaların çoğunda özel oda var hayatım hatta aile hamamı da isteyebilirsiniz...
dr.ozon yağı çatlaklarada iyi geliyor canım...ben çok etkisini gördüm
ben bu yağı bacağımdaki ağrı için kullanıyorum diz kapağımdaki yırtığa iyi geldi şimdi hiç belli değil sonra yukarılarada sürdüm selülitlere müthiş etkili :)) sonra belimdeki çatlaklara :)) ayyy ne sorunluymuşummmm
ben niye mercimek diye salladım bilmem:60::60:internetin sıkıntısına ver, dosbam:1:
bu arada yozgatla karamanın yemek kültürleri baya benziyor. bizde de var düğürcük çorbası. annem yapar, severek yeriz.:56:
bu arada şu ozon yağından bahsetmen çok iyi oldu. bende de doğumsonrası çatlaklar falan var. denemek istiyorum.
kaplıca konusu da iyi oldu aslında dosbacım. böyle aile hamaı falan varsa uça uça gideriz:) inşallah tabi.

marketime gittim ohhh be dışarıyı ammada özlemişim :))
çok sağlıklı mamalar aldım ... kötü reyonlara bakmadan geçtim :)) şimdi de bi ara yapayım bakalım
:46::46::46:

ara olarak 1 muz yedim
akşam yemeğine çorba bulgur pilavı ve karnabahar var
önemli olan miktarını ayarlayabilmek
kesinlikle katılıyorum:42:

iyi akşamlar canım. inşallah hedeflediğin gibi hafif geçer akşamın:16:

bugünkü akşam menüm..
biraz öncede 1 adet yaprak sarma yedim.2.5 litre su içtim..spor bugün yok..yani şimdilk yok..
afiyet olsun canım. güzel gözüküyor.

bugün ki menüm
sabah yok
öğlen
ara
1 muz
akşam
1/2 kase çorba
1yk bulgur pilavı
1 dilim kadar ekmek
boool salata
afiyet olsun dosbam. güzel menüler gelmeye başladı:nazar: bence dünkü menün de güzeldi, okudum ama yazamadım. dışarı çıktığın halde hafifti.

bugünkü menüm
arada şekersz türk kahvesi(bi tane kendime kulplu bardak aldım büyük olanlarından 2 su bardağı su alıyo) onunla bi bardak yeşilçay yani 2 bardak olmuş oldu
öğleden önce karnım açıktı diye bi yufkanın 1/4kadarına yarım kaşık peynir koydum rendelenmiş sardım onu yedim öğle menüsü gibi oldu:27:
arada kuşburnu
akşamda yarım kepçe kara lahana çorbası bol ekşili yanında 3 4 çatal piliç göğsünden yedim en yazsız ora diye bi kaşıkta yoğurt yemekten öncede 2 bardak su:66:
afiyet olsun canım.
o kocaman bardağı almakla da en iyisini yapmışsın. yeşil çayı düzenli içmek çok faydalı, inşallh devamlı içersin.

k.öncesi: 2 günkurusu, 1 incir ve 2 bardak su
kahvaltı: peynir, 4 zeytin, 1 küp helva, 1 wasa.
ara: 1 elma, 2 hurma, 1 adet bisküvi, yarım avuç fındık
öğle: 1 tabak kuru fasulye ve soğan
ara: 2 kupa yeşilçay ve yabanmersini + siyah kuru üzüm
ara: 1 wasa ve yoğurtlu kereviz
akşam: tavuklu salata

su: 1.5 lt'ye yakın ama yatmadan önce 2.5 olur inşallah.
spor: 1 saat step + aerobik

akşam uğrayanlar azalmış :((
akşam ara olarak 1 muz yedim hadi kızın bana :)) ve açım ama bişi yemeyeceğim
nihanı bende merak ettim :44:
kızlar yarın bende gelemeyeceğim
sabah çok erken saatte abimi uğurlamak için havaalanına gideceğim
eve dönmem 11 i bulur sonrada hazırlanıp güne gideceğim
ancak yarın akşama uğrayabilirim
görüşürüz

dosbacım sanırım ablalarım evli olduklarından eşleriyle mi uğraşsınlar çocuklarıyla mı bizlerle mi:27:ayy biz hanımlar gün içerisinde kaç parçayabölünüyoruz böyle ya herşeye yetmeye çalışıyoruzz:27:biz neymişiz cidden böyle :46::46: benimde karnım acıktı ya bi elma yedim 1 saat önce su içeyim bari hepinizii öptümm gelenler gelmeyenler burda olanlar olmayanlarr iyi gecelerr şimdiden allah rahatlık versin fıstıklarrrrr:79::79::119::119:

bugün ki menüm
sabah yok
öğlen
ara
1 muz
akşam
1/2 kase çorba
1yk bulgur pilavı
1 dilim kadar ekmek
boool salata
afiyet olsun canım

bugünkü akşam menüm..
canım gece güncellesene listeyi sabahkileri falan da görmek iyi olur.

bugünkü menüm
arada kuşburnu
afiyet olsun canım güzel beslenmişsin

cemre olayını biliyorum ama pek inanmıyorum:) artık Allah bilir doğrusunu ama ankara güzeldi bugün.
evlilik yıldönümünüzü de şimdiden kutluyorum. nice yıllara canım. sen bu hafta çok kaçırdın. pastadan yemesen daha iyi olur bence.:42:

sinamekiyi biliyorum canım. uyardığın için teşekkür ederim:34:
bu arada sen yoğurt çorbasını sormuştun, değil mi? hazır değildi canım, kendim yaptım. biz çok severek tüketiriz. ben bu sefer aşurelik buğdayla yaptım. buğdayı önceden haşlayıp, buzluk poşetlerine koyuyorum ve çorbalık buğdayım hazır oluyor. çorbalık buğdayını hazır ettikten sonra büyükçe bir kaseye 3-4 kaşık yoğurt koyuyorsun. ben süzme yoğurtla normal yoğurdu karıştırıyorum. 1 kaşık un koyuyorum ve 1 tane de yumurta. bunları güzelce karıştır. sonra tencereye al, üzerine tavuk suyu veya normal su ekle. sonra kaynayana kadar karıştırıyorsun. kaynayınca buğdayı ekliyorsun. en son da nane, pulbiber vs. nefis çorban hazır:56: pirinçli yapabilirsin veya nohutlu-buğdaylı da güzel olur:56:

canım, sen "az ls" nasıl yapıyorsun? o kadının en az herhalde 500 adımlık bir videosu var. sana tavsiyem bir bütün olarak yap. başta ısınma var, en sonda soğuma var. bunlar önemli.
evet, diyet bisküvi olsa da kızıyoruz. hem ekmek hem bisküvi olmuyor çünkü. çayın yanına kuru üzüm falan tüket.

iyi akşamlar canım. inşallah diyetisyen randevun güzel geçer. hepimiz senden çok ümitliyiz:65:

ben niye mercimek diye salladım bilmem:60::60:internetin sıkıntısına ver, dosbam:1:
bu arada yozgatla karamanın yemek kültürleri baya benziyor. bizde de var düğürcük çorbası. annem yapar, severek yeriz.:56:
bu arada şu ozon yağından bahsetmen çok iyi oldu. bende de doğumsonrası çatlaklar falan var. denemek istiyorum.
kaplıca konusu da iyi oldu aslında dosbacım. böyle aile hamaı falan varsa uça uça gideriz:) inşallah tabi.

:46::46::46:

kesinlikle katılıyorum:42:

iyi akşamlar canım. inşallah hedeflediğin gibi hafif geçer akşamın:16:

afiyet olsun canım. güzel gözüküyor.

afiyet olsun dosbam. güzel menüler gelmeye başladı:nazar: bence dünkü menün de güzeldi, okudum ama yazamadım. dışarı çıktığın halde hafifti.

afiyet olsun canım.
o kocaman bardağı almakla da en iyisini yapmışsın. yeşil çayı düzenli içmek çok faydalı, inşallh devamlı içersin.
canım ben ls derken ilk adımlama ile başlıyorum 5dk olduğum yerde adımlıyorum sonra önde bir yer belirliyorum oraya iki ayakla geliyorum arkaya 2 açıyorum nasıl söylüm yani tam olarak zigzag çiziyorum öne ata ata ileri ileri ve geri geri .ben aslında bunu başka biryerden ögrenmiştim tabi orada ders dersti ama ls baktım çok benziyor onun birleştirilmiş hali.normal kanepede oturacağıma adımlyorum falan işte :27:

k.öncesi: 2 günkurusu, 1 incir ve 2 bardak su
kahvaltı: peynir, 4 zeytin, 1 küp helva, 1 wasa.
ara: 1 elma, 2 hurma, 1 adet bisküvi, yarım avuç fındık
öğle: 1 tabak kuru fasulye ve soğan
ara: 2 kupa yeşilçay ve yabanmersini + siyah kuru üzüm
ara: 1 wasa ve yoğurtlu kereviz
akşam: tavuklu salata

su: 1.5 lt'ye yakın ama yatmadan önce 2.5 olur inşallah.
spor: 1 saat step + aerobik
afiyet olsun aerobik ve step güzel olmuş 1 saat sürdüğüne göre epey etkili sanırsam rabiş.

sabah:saat 12 de 3 yk kadar kellogs tam tahıllı içine yarım çay bardağı süt
ara:15 tane siyah üzüm kurusu
spor:yarım saat seri yürüyüş
yarım saat ütü(6 gömlek+16 tane atlet)
ikindi:saat 3 te 2 dilim kepek ekmek ,1 kk kadar peynir
ara:yarım develi armut kücük boydu.
spor:ayakta yanlara eğilme 250 sefer
oturduğum yerden sopa çevirme 250 sefer
yan yatıp bacakları yanlara kaldırma sağ ve sol bacak 70 şer sefer
mutfak tezgahında bacaklar ön,arka ve yan arası,yanlara olmak üzere 20 şer kaldırıldı
50 adet tam mekik çekildi
yarım saat seri yürüyüş yapıldı
akşam:yemekten yarım saat önce kocişi beklerken acıktığım için 1 dilim kepek ekmek yemektede ,
1 kase şehriyel çorbası büyük kaseyle ve salata çok yiyemedim kociş yedi ben tahminimden az yedim :15:
ayakta 250 şer yanlara eğilme
oturduğum yerden 250 sopa çevirme
yattığım yerden yan bacakları kaldırma 30 ar defa
20 dakika adımlama vs vs...
yatış:1 su bardağı ılık süt yanında 5 adet kuru siyah üzüm.
Toplam yürüyüş:1.5 saat
Toplam su:3 litre

Son düzenleme:
kızlar, bugün nihan uğramamış sanırım. dün hastaydı, inşallah kötü bir durum yoktur.
:38::38: canım benim bugün birazdaha iyiyim
bu grip te geçerken illa yeni bi hastalık bırakıyor sabah kalktım boğazlarım şişmiş pastil attım ağzıma yumuşattı bakalım iyi gelir inş.
sen nasılsın iyisin inş

günaydın kızlar:97::97:
günaydın nihancığım:16:
:38::38: canım benim bugün birazdaha iyiyim
bu grip te geçerken illa yeni bi hastalık bırakıyor sabah kalktım boğazlarım şişmiş pastil attım ağzıma yumuşattı bakalım iyi gelir inş.
sen nasılsın iyisin inş
geçmiş olsun canım, göremeyince merak ettim.
grip başka bir şeye dönüşmeden gitmiyor canım. pastil boğzaını biraz rahatlatır ama sen yine de yapabilirsin limonlu, ballı sıcak su iç. pastilden daha güzel rahatlatıyor boğazı.
ben iyiyim çok şükür nihancım. bildiğin gibiyim:1:

günaydın nihancığım:16:

geçmiş olsun canım, göremeyince merak ettim.
grip başka bir şeye dönüşmeden gitmiyor canım. pastil boğzaını biraz rahatlatır ama sen yine de yapabilirsin limonlu, ballı sıcak su iç. pastilden daha güzel rahatlatıyor boğazı.
ben iyiyim çok şükür nihancım. bildiğin gibiyim:1:
sağol rabiacım devam ederse önerini denerim:16:
İyi olmana sevindim canım :97:

akşam uğrayanlar azalmış :((
akşam ara olarak 1 muz yedim hadi kızın bana :)) ve açım ama bişi yemeyeceğim
nihanı bende merak ettim :44:
kızlar yarın bende gelemeyeceğim
sabah çok erken saatte abimi uğurlamak için havaalanına gideceğim
eve dönmem 11 i bulur sonrada hazırlanıp güne gideceğim
ancak yarın akşama uğrayabilirim
görüşürüz
akşamcılardan biri olarak benim açıklamam şöyle, oğlan uyumuyor bir türlü. o uyuyuncaya kadar ben uyuyorum ve uyanınca da kafam 1 milyon oluyor:1: eğer baba evde olursa ve oğlanı yatırırsa o zaman ben de foruma takılabiliyorum. akşam babamız yoktu, özetle:)
ara olarak elma yeseydin, yok muydu?
akşama görüşmek üzere, inşallah canım.:16:

dosbacım sanırım ablalarım evli olduklarından eşleriyle mi uğraşsınlar çocuklarıyla mı bizlerle mi:27:ayy biz hanımlar gün içerisinde kaç parçayabölünüyoruz böyle ya herşeye yetmeye çalışıyoruzz:27:biz neymişiz cidden böyle :46::46: benimde karnım acıktı ya bi elma yedim 1 saat önce su içeyim bari hepinizii öptümm gelenler gelmeyenler burda olanlar olmayanlarr iyi gecelerr şimdiden allah rahatlık versin fıstıklarrrrr:79::79::119::119:
senin aran da güzel olmuş. afiyet olsun.
biz kadınların işi bitmez canım. bölüne bölüne yaşıyoruz:)

canım ben ls derken ilk adımlama ile başlıyorum 5dk olduğum yerde adımlıyorum sonra önde bir yer belirliyorum oraya iki ayakla geliyorum arkaya 2 açıyorum nasıl söylüm yani tam olarak zigzag çiziyorum öne ata ata ileri ileri ve geri geri .ben aslında bunu başka biryerden ögrenmiştim tabi orada ders dersti ama ls baktım çok benziyor onun birleştirilmiş hali.normal kanepede oturacağıma adımlyorum falan işte :27:

afiyet olsun aerobik ve step güzel olmuş 1 saat sürdüğüne göre epey etkili sanırsam rabiş.
hımm tamam o zaman, ls izleyerek yapmıyorsun yani. kanepede oturmaktansa bu hareketleri yapman iyi olur. yalnız poly de bahsetmişti, ls'in hareket sıralaması falan baya güzel. oldukça kalori yaktırıyor. sana aynı bile gelse bir tane ls tamamlaman daha çok yağ yakabilir.
bu benim düzenli spor canım. eğer gitmeyi başarabilirsem haftada 2 gün zaten böyle. 1 gün de pilates.

sabah:saat 12 de 3 yk kadar kellogs tam tahıllı içine yarım çay bardağı süt
ara:15 tane siyah üzüm kurusu
yarım saat ütü(6 gömlek+16 tane atlet)
ikindi:saat 3 te 2 dilim kepek ekmek ,1 kk kadar peynir
ara:yarım develi armut kücük boydu.
spor:ayakta yanlara eğilme 250 sefer
oturduğum yerden sopa çevirme 250 sefer
yan yatıp bacakları yanlara kaldırma sağ ve sol bacak 70 şer sefer
mutfak tezgahında bacaklar ön,arka ve yan arası,yanlara olmak üzere 20 şer kaldırıldı
50 adet tam mekik çekildi
yarım saat seri yürüyüş yapıldı
akşam:yemekten yarım saat önce kocişi beklerken acıktığım için 1 dilim kepek ekmek yemektede ,
1 kase şehriyel çorbası büyük kaseyle ve salata çok yiyemedim kociş yedi ben tahminimden az yedim :15:
ayakta 250 şer yanlara eğilme
oturduğum yerden 250 sopa çevirme
yattığım yerden yan bacakları kaldırma 30 ar defa
20 dakika adımlama vs vs...
yatış:1 su bardağı ılık süt yanında 5 adet kuru siyah üzüm.
Toplam yürüyüş:1.5 saat
Toplam su:3 litre
afiyet olsun canım. ekmekleri dağıtmışsın, iyi olmuş. spor da çok güzel. su da çok güzel.:nazar::nazar::nazar:

Back
X