Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ayyıldızımm bacım msn ekledik ama senle bi karşılaşamadıkk hehee:27:ahh bi yakalasam seni bırakmicamdaa :27::27:bu arada öğlen menümde ıspanak ve mercimek çorbası var bakalım sabah ekmeği fazla kaçırdım heralde artık ekmeği kesicem 1hafta yada şu yumurtaları 2ye çıkarcam:37:bünyee şaşırsınn

anlaşıldı komutanım. meyve adedinde sorun yok. 1 tane meyve yiyince tıkanıyor midem ama pasta yiyince doymak bilmiyor :53:

bir de benim canım yememem gereken bişi istediğinde bi uygulamam var. mesela kurabiye çekti canım. diyorum ki sen bu kurabiyenin tadını biliyorsun, hayal ediyorum yediğimi tadı aklıma getiriyorum. sonra diyorum diyelim yedin bunu 5 dakika sonra yine aynı duyguyu hissedeceksin sanki hiçbirşey yememiş gibi. bu benim nefsimi köreltiyor.

en önemlisi arkadaşlarıma sizlere söz verdim. burda yiyipte yemedim demek çok kolay ama destek olmaya gelince iş, insanın herşeyi itiraf edesi geliyor ve yanlışı yazmamak için yemiyor. çok güzel bu grup olayı. yarışmaya katılmaya hak kazanamasamda burada paylaşım yapabilmek bence çok yeterli. :75:
.

şekerli şeyler yedikçe kan şekerimiz hemen yükseliyo mutlu oluyoruz ama çok kısa zamanda da düşüyor ve yine acıkıyoruz :((
bu nedenle lifli şeyleri tercih etmek lazım ...meyvelerin hepsi faydalı
hepsinden karında yiyebilirsin
bu arada böle paylaşımda bulunursanız listeye çok yakın zamanda girersiniz...

ayyıldızımm bacım msn ekledik ama senle bi karşılaşamadıkk hehee:27:ahh bi yakalasam seni bırakmicamdaa :27::27:bu arada öğlen menümde ıspanak ve mercimek çorbası var bakalım sabah ekmeği fazla kaçırdım heralde artık ekmeği kesicem 1hafta yada şu yumurtaları 2ye çıkarcam:37:bünyee şaşırsınn

kuzucum sen bu aralar az gelir oldun sanki??
yada karşılaşamıyoruz...nasılsın??

öğle yemeğimi yedim 1 kase çorba 1 dilim tamtahıllı ekmek
ama bugün çok acıkıyorum :(( kendimi kandırmam lazım
bi yeşil çay ile galeta yiyeyim en iisi

sağol dosbacım, senin menünde güzelmiş, bazen yemekten hemen sonra insan daha çok açlık hissediyor, yeşil çay iyi gelecektir sanırım.

emwaaaaaaaaaaa kız ne yedin öğlen sen bakim, tavulu pilav mı yedin? o pilavlar boğazında kalmadı mı?
kaynana gibi tependeyim senin kız :52:

ayyildizim ve emvacilbihar bacılarım tşk ederim :9::9:ayy ne kolaymış yaww ben her seferinde img kısmını da yazıyomuşumm :27::27:iyice saflaştım hahaa:9:çok tşkkkk
cetvelin hayırlı olsun güzel görünüyor aferim bak ögrendin hemen.
ben misafirden hiç giremedim gülüm teyzem ve kuzenim geldi işte.onlarla uğraş gez toz hiç fırsat bulamadım.bir kere girdim hani yoğunum dedim gittim sen ne yaptın canım sınavı teyzemde girmiş gelmiş yaşı 32 yani o da dışardan diploma almıştı 2 yıllık okucam falna diyo kazanır mı bilmem ama çok iyi geldi seninki de umarım istediğin gibi geçmiştir .açarım msn falan hayatım sen benim için özelsin bende seni bırakmam .o kadar gaz veriyorum :27: emeğim çok sende :27:

artık burdamı takılıyoruz???? :1::1::1:

bizim topicte kimse yok bende geldim napimm:26:
hoşgeldin canım.
takıl sende bize .

Diyette istenen sonuca ulaşmanın en önemli yolu psikolojik açıdan hazır olmaktır.Diyet süresinde en büyük problem yüksek beklentilerle yola çıkmaktır.Beklenti yüksekse organizmanın istekleri artıkça,yemek yeme arzusu arttıkça,yavaş yavaş bir düş kırıklığı yaşanmaya başlanır.İlk günler çile çeker,kilo verirsiniz ama sonra kaçınırsınız.

Bir düş kırıklığı yaşanır ve bir anda vazgeçilir.Bunu yaşamamak için diyete yavaş başlamak ,beklentileri düşük tutmak ve kilo verme süresini uzun tutarak psikolojik gerginliği en az seviyede sabitlemek gerekir.Süre uzadıkça psikolojik direnme gücünde bir artış olur ve alışkanlık sonucunda psikolojik bir destek bulmaya başlarsınız.
İlk kez diyet yapan insanlar, yiyecekler hakkında özellikle de bundan sonra ne yiyecekleri ve neleri artık yemeyecekleri hakkında kaygılanarak çok- fazla zaman ve enerji harcarlar. Hemen hemen her programda, yeme planı kurallarına karşı büyük bir istek vardır ancak bu kurallara uyum sağlayan ve gerçekten onları sürdüren insanların sayısı azdır.

Diyet, başarısızlıkla (özellikle banyo tartısında görülen sayıya göre) sonuçlanırsa aşırı kaygıya neden olur. Başarısızlığı telafi etmek için yapılacak başka bir diyet, aşırı düzeyde dengesiz yemeye, az yemeye, depresyona ve yemeye karşı suçlu hissetmeye de yol açabilir. Benim için uygun olan yeni diyet” hakkında medya ve arkadaşlardan gelen çeşitli mesajlar, bir sonraki moda planı denemeleri için birçok insanı çeker. Ancak bu moda diyette de başarısızlık devam ederse kişinin başarma kabiliyeti ile ilgili yetersizlikleri artar. Bu başarısızlıklar birleşir ve fiziksel sorunların yanı sıra psikolojik sorunlara da yol açabilir.
KİLO VERİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN GENEL KURALLAR

Yüksek kalorili içecekleri derhal bırakın : Günlük aldığınız şekerli ve yüksek kalorili içecekleri keserek, kalori alımınızı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Su, maden suyu ya da yeşil çay gibi içeceklere ağırlık vermeniz, metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. Özellikle, yeşil çay, en güçlü metabolizma hızlandırıcılarından birisidir. Vücuttaki kaloriyi yakmanızı kolaylaştırarak hızlı kilo vermenize yardımcı olur.
Az ve sık sık yemek yiyin : Bir seferde fazla yemek tüketiminden kaçının.Günde üç öğün yemek yemek, yerine, 6-8 defa az miktarlarda yemek yemeniz metabolizmanızı hızlandıracak ve sizi daha sağlıklı kılacaktır.

Kendinizi çok fazla aç bırakmayın : Uzun süre aç kalmanız, enerji ihtiyacınızı karşılamak için, kaslarınızı yorgun düşürecektir. Bu da daha az kalorinin tüketilmesine ve depolanan yağlarınızın hayatta kalma alarmı doğrultusunda korunmasını neden olacakt-ır. Yapılması gereken şey; yeterli ve dengeli beslenip yediklerinizi diyet yardımıyla yakma yoluna gitmektir.

Karbonhidratlara dikkat edin : Karbonhidratları, egzersiz yapacağınız zaman tüketin. Günlük karbonhidrat ihtiyacınızı lifli besinlerden karşılayın. Bisküvi, kek ve çikolata gibi şekerli ve nişastalı karbonhidratlardan kaçının.

Düzenli olarak egzersiz yapın : Düzenli egzersiz yapmak, sadece egzersiz yaparken değil, egzersizden sonra da kalori yakmanızı sağlar. Kaslarınızın güçlenmesi, daha fazla kalori yakmak anlamına geleceğinden, ağırlık kaldırma çalışmalarını tercih edebilirsiniz.

Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin : Zayıflama – kilo verme yolunda kendinize gerçekçi hedefler belirlemeniz, zayıflama sürecinde sizi motive eder ve bunun sürekliliğini sağlar. Kilo verme yolundan kendinize öncelikle hedefler belirleyin ve bunları gerçekleştirmek için çaba gösterin. Hedeflediğiniz kiloya ulaştığınızda nasıl görüneceğinizi hayal edin.

Yeterli miktarda sıvı alın : Su, vücudun yağ hücrelerinin yakılması sırasında, meydana gelen, toksinlerden, arınmasına yardımcı olur. Gün içerisinde bol, bol su için.

Her öğünde protein alın : Her öğunde yeterli derecede protein aldığınızdan emin olun. Protein kaslarınızı muhafaza etmenizi sağlar. Bu durum, daha fazla kalori tüketmeniz anlamına gelir.

hoşgeldin bacım ee nasılsın :) :16:
aaaa teşekkür ederim iyiyim sen nasılsın??? :) nekadar misafirperversiniz yaaaa maşallahhh tebrik ederim sizi:nazar::nazar:

ben misafirden hiç giremedim gülüm teyzem ve kuzenim geldi işte.onlarla uğraş gez toz hiç fırsat bulamadım.bir kere girdim hani yoğunum dedim gittim sen ne yaptın canım sınavı teyzemde girmiş gelmiş yaşı 32 yani o da dışardan diploma almıştı 2 yıllık okucam falna diyo kazanır mı bilmem ama çok iyi geldi seninki de umarım istediğin gibi geçmiştir .açarım msn falan hayatım sen benim için özelsin bende seni bırakmam .o kadar gaz veriyorum :27: emeğim çok sende :27:

hoşgeldin canım.
takıl sende bize .

hoşbulduk cnm çok hoşbuldum valla ben dosbaya laf attım sizi buldum karşımda :1::1::1:

kızlar ayda bir detoks yapsak hep beraber hem vucudumuz arınır hemde kılo verırız ne dersiniz uzmanlarda öneriyor

kuzucum sen bu aralar az gelir oldun sanki??
yada karşılaşamıyoruz...nasılsın??
belli olmuyo dosbam yaa bi çok geliyom bi az iyiyim şükürrr inş sende iyisindir takip ediyom seni süperrr gidiyonnn:nazar::nazar:

hoşgeldin canım.
takıl sende bize .
tşk ettim bacım benim sınavda idare ederdi:D hee valla üstümde çok emeğin var :9::9:nasıl ödicemmm
Diyette istenen sonuca ulaşmanın en önemli yolu psikolojik açıdan hazır olmaktır.Diyet süresinde en büyük problem yüksek beklentilerle yola çıkmaktır.Beklenti yüksekse organizmanın istekleri artıkça,yemek yeme arzusu arttıkça,yavaş yavaş bir düş kırıklığı yaşanmaya başlanır.İlk günler çile çeker,kilo verirsiniz ama sonra kaçınırsınız.

Bir düş kırıklığı yaşanır ve bir anda vazgeçilir.Bunu yaşamamak için diyete yavaş başlamak ,beklentileri düşük tutmak ve kilo verme süresini uzun tutarak psikolojik gerginliği en az seviyede sabitlemek gerekir.Süre uzadıkça psikolojik direnme gücünde bir artış olur ve alışkanlık sonucunda psikolojik bir destek bulmaya başlarsınız.
İlk kez diyet yapan insanlar, yiyecekler hakkında özellikle de bundan sonra ne yiyecekleri ve neleri artık yemeyecekleri hakkında kaygılanarak çok- fazla zaman ve enerji harcarlar. Hemen hemen her programda, yeme planı kurallarına karşı büyük bir istek vardır ancak bu kurallara uyum sağlayan ve gerçekten onları sürdüren insanların sayısı azdır.

Diyet, başarısızlıkla (özellikle banyo tartısında görülen sayıya göre) sonuçlanırsa aşırı kaygıya neden olur. Başarısızlığı telafi etmek için yapılacak başka bir diyet, aşırı düzeyde dengesiz yemeye, az yemeye, depresyona ve yemeye karşı suçlu hissetmeye de yol açabilir. Benim için uygun olan yeni diyet” hakkında medya ve arkadaşlardan gelen çeşitli mesajlar, bir sonraki moda planı denemeleri için birçok insanı çeker. Ancak bu moda diyette de başarısızlık devam ederse kişinin başarma kabiliyeti ile ilgili yetersizlikleri artar. Bu başarısızlıklar birleşir ve fiziksel sorunların yanı sıra psikolojik sorunlara da yol açabilir.
KİLO VERİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN GENEL KURALLAR

Yüksek kalorili içecekleri derhal bırakın : Günlük aldığınız şekerli ve yüksek kalorili içecekleri keserek, kalori alımınızı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Su, maden suyu ya da yeşil çay gibi içeceklere ağırlık vermeniz, metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. Özellikle, yeşil çay, en güçlü metabolizma hızlandırıcılarından birisidir. Vücuttaki kaloriyi yakmanızı kolaylaştırarak hızlı kilo vermenize yardımcı olur.
Az ve sık sık yemek yiyin : Bir seferde fazla yemek tüketiminden kaçının.Günde üç öğün yemek yemek, yerine, 6-8 defa az miktarlarda yemek yemeniz metabolizmanızı hızlandıracak ve sizi daha sağlıklı kılacaktır.

Kendinizi çok fazla aç bırakmayın : Uzun süre aç kalmanız, enerji ihtiyacınızı karşılamak için, kaslarınızı yorgun düşürecektir. Bu da daha az kalorinin tüketilmesine ve depolanan yağlarınızın hayatta kalma alarmı doğrultusunda korunmasını neden olacakt-ır. Yapılması gereken şey; yeterli ve dengeli beslenip yediklerinizi diyet yardımıyla yakma yoluna gitmektir.

Karbonhidratlara dikkat edin : Karbonhidratları, egzersiz yapacağınız zaman tüketin. Günlük karbonhidrat ihtiyacınızı lifli besinlerden karşılayın. Bisküvi, kek ve çikolata gibi şekerli ve nişastalı karbonhidratlardan kaçının.

Düzenli olarak egzersiz yapın : Düzenli egzersiz yapmak, sadece egzersiz yaparken değil, egzersizden sonra da kalori yakmanızı sağlar. Kaslarınızın güçlenmesi, daha fazla kalori yakmak anlamına geleceğinden, ağırlık kaldırma çalışmalarını tercih edebilirsiniz.

Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin : Zayıflama – kilo verme yolunda kendinize gerçekçi hedefler belirlemeniz, zayıflama sürecinde sizi motive eder ve bunun sürekliliğini sağlar. Kilo verme yolundan kendinize öncelikle hedefler belirleyin ve bunları gerçekleştirmek için çaba gösterin. Hedeflediğiniz kiloya ulaştığınızda nasıl görüneceğinizi hayal edin.

Yeterli miktarda sıvı alın : Su, vücudun yağ hücrelerinin yakılması sırasında, meydana gelen, toksinlerden, arınmasına yardımcı olur. Gün içerisinde bol, bol su için.

Her öğünde protein alın : Her öğunde yeterli derecede protein aldığınızdan emin olun. Protein kaslarınızı muhafaza etmenizi sağlar. Bu durum, daha fazla kalori tüketmeniz anlamına gelir.
aynen canımm protein ağırlıklı beslendiğimde tıkır tıkır gidiyodu hem sağlıklı olarak şimdi karbonhidrat fazla kullanıyom sanrım ara vermem lazım dediğin gibi detoksss iyi gelir aslındaa:74:
kızlar ayda bir detoks yapsak hep beraber hem vucudumuz arınır hemde kılo verırız ne dersiniz uzmanlarda öneriyor

bence cüpperrr olurrr:66::66:birazda vücuttt şaşırsınn dimi amaa:9::32:

MEYVELERİN KALORİSİ

elma 1 adet 60
muz 1 adet 100
hurma 1 adet 15
incir 100 gr 41
greyfurt 1 adet 60
portakal 1 adet 50
kivi 1 adet 34
mandalina 1 adet 50
karpuz 100 gr 19
kavun 100 gr 18
şeftali 1 adet 60
armut 1 adet 70
erik 1 adet 8
üzüm 100 gr 57
çilek 100 gr 26
kayısı 1 adet 8
kiraz 100 gr 40

SEBZELERİN KALORİSİ

domates 1 adet 14
enginar 1 adet 10
patlıcan 1 adet 28
taze fasulye 100 gr 90
brokoli 100 gr 35
brüksel lahanası 100 gr 35
kabak 100 gr 25
havuç 100 gr 35
karnabahar 100 gr 32
kereviz 100 gr 18
salatalık 1 adet 11
marul 100 gr 15
mantar 100 gr 14
soğan 100 gr 35
bezelye 100 gr 89
taze yeşil biber 120 gr 15
patates 100 gr 100
ıspanak 100 gr 26
lahana 100 gr 20

bencede araştırcam ders çalışmam bitsinde :16:

inşallah gülüşüm havalar güzelleşsin ankaraya yaz gelsin çiçekler açsın demi .
üzüldüğün olayları sen kafandan silmeyi istedikçe tekrar gelirler o yüzden pek takmıcaksın dombişim .
demı kızzz
ne bilem ıste
ben ınsanlardan fazla seyler beklıyorum heralde
bır tesekkur zor olmasa gerek ama olmuyor ıste
olmayınca olmuyor ............

benim cizelgem ovulasyon takibi canım.ben bebek planlıyorum allahın izniyle ovulasyona kaç gün var diyo orada ama ovulasyona bakan kim :1: start verdik inşallah bakalım.bu ay değişik bir ay olsun istiyorum bende :27:
kendimi tanıtmadım yeni gelenlerde okur sanırım adım medine 26.5 yaşındayım ankaradayım 3 yaş+3 aylık bir oğluşum var ismi rabişin de oğlu gibi enes :1: benim uğraşımda o .
bu arada ocakta bu topige geldim 62.5 ile başlamıştım cetvelim olmadığı için bir yazayım dedim.hedefim ise 56 yani yarım kilom kaldı verirsem mezun oluyorum :52:
canım ovulasyonunu takıp edersen bu stres olustururu oluruna bırak
ben yaz tatılım burnumdan gelmesınn zaten olmaz dedım o ay oldu sankı bıraz stres yapmıssın gıbı

ayyıldızlım inş bebeğine kavuşursun. zayıflama açısından darısı başımıza :61:

emwa öğle yemeği olarak menün hoşuma gitmedi ama sen yicek bişi bulamıyorsun oralarda galiba. pilavı az ye ne diyim. ayran güzel.

sabahtan beri sakız çiğniyorum, çenem yorulsunda yemek yemim diye :52:
burcu
sakız cıgnemek mıdeyı uayrır
mıdedekı hıdrı klorık asıt salgısı yanı mıde ozsuyunu artırırı bu salgı acıktıgımızda vede mıdeye uayarı yaptıgımızda artar
sakız cıgneyerek dıyorsunkı mıdene sana yıyecek yolluyorum !
tukruk salgında artıyor o da mıdenı tetıklıyor ve bır zaman sonra kazınma hıssı olacak
acıkacaksın cunku mıde ozsuyu yedıgımız esınlerı sındırmeye yonelık
dıyet suresınce sakız cıgneme derım
acıkırsın

** 13 .TAKIM 200. ETAP **

Ayyildizim ( 56.7 / 56.5 / 0.2 / 0.35%)
dombili85 ( 67.6 / 67 / 0.6 / 0.89%)hele bana bak 0.7 yapmısım kusura bakma faydam olsun ıstedım ama yanlıs hesap rabişten döndü :52:
dosba ( 71.9 / 71.2 / 0.7 / 0.97%)
_ferdici_ ( 69.1 / 68.7 / 0.4 / 0.58%)
neyneyse ( 64.0 / 62.2 / 1.8 / 2.81%)
seyyah2806 ( 55.2 / 55.2 / 0.0 / 0.00%)
sakaleynmaster ( 64.1 / 63.1 / 1.0 / 1.56%)
vintage ( 64.8 / 64.0 / 0.8 / 1.23%)
plasticwoman (77 / 76.8 / 0.2 / 0.26% )

13.TAKIM TOPLAM KİLO ( 590.4 / 584.7 / 5.7 / 0.97%)

artık burdamı takılıyoruz???? :1::1::1:

bizim topicte kimse yok bende geldim napimm:26:
hosgeldın febe kac kg vermen lazım ?

anlaşıldı komutanım. meyve adedinde sorun yok. 1 tane meyve yiyince tıkanıyor midem ama pasta yiyince doymak bilmiyor :53:
demı ne guzel dedın pasta 1 dılım yetmıyoooobir de benim canım yememem gereken bişi istediğinde bi uygulamam var. mesela kurabiye çekti canım. diyorum ki sen bu kurabiyenin tadını biliyorsun, hayal ediyorum yediğimi tadı aklıma getiriyorum. sonra diyorum diyelim yedin bunu 5 dakika sonra yine aynı duyguyu hissedeceksin sanki hiçbirşey yememiş gibi. bu benim nefsimi köreltiyor.

en önemlisi arkadaşlarıma sizlere söz verdim. burda yiyipte yemedim demek çok kolay ama destek olmaya gelince iş, insanın herşeyi itiraf edesi geliyor ve yanlışı yazmamak için yemiyor. çok güzel bu grup olayı. yarışmaya katılmaya hak kazanamasamda burada paylaşım yapabilmek bence çok yeterli. :75:
.

valla gozumun onune ole hayalla olmuyor benımkısı
ede dıyorumku kılo ver yeee

dombilim haklısın sakız konusunda ama bak arkadaşın gıdığı erimiş hem yüz kaslarınada iyi geliyormuş sakız çiğnemek, hazır bu ara tokluk hissi varken bende sakıza devam edeyim diyorum.

hayal olayına gelince; galiba çok gerçekçi hayal kuruyorum bende işe yarıyor.

ya senin resmin benim sinirimi bozuyor :84: acaba hırs yapmak için böyle şişman resimleri mi koymak lazım yoksa manken resmi mi koymak lazım nedersiniz?

kızlar selaaam :3: kilo veren arkadaşları tebrik ederim.. veremeyenlerin daha da azimli olmasını dilerim..

yoğunluktan uğrayamadım :126: şimdi geçmişe bakacağım..
31 Mart Menüm
Sabah:2dlm köy ekmek arası kaşar peynir
Ara:Yeşil Çay,Elma
Öğle:Şinitzel,salata
Ara:Yeşil çay
Akşam:salata+bir elin yarısı kadar peynirli tost
Ara:bir avuç badem

dün akşam 40 dk trmpolu yürüdüm..2ltre su içtim

hosgeldın febe kac kg vermen lazım ?

valla gozumun onune ole hayalla olmuyor benımkısı
ede dıyorumku kılo ver yeee
dombilimmm 67 olmuşsun tebrik bacımmm ayrıca tüm kilo veren hatunlaraa :nazar::nazar::nazar: az kaldı kız bekle benii aramızda 2 kilocuk kaldı:30:
MEYVELERİN KALORİSİ

elma 1 adet 60
muz 1 adet 100
hurma 1 adet 15
incir 100 gr 41
greyfurt 1 adet 60
portakal 1 adet 50
kivi 1 adet 34
mandalina 1 adet 50
karpuz 100 gr 19
kavun 100 gr 18
şeftali 1 adet 60
armut 1 adet 70
erik 1 adet 8
üzüm 100 gr 57
çilek 100 gr 26
kayısı 1 adet 8
kiraz 100 gr 40

SEBZELERİN KALORİSİ

domates 1 adet 14
enginar 1 adet 10
patlıcan 1 adet 28
taze fasulye 100 gr 90
brokoli 100 gr 35
brüksel lahanası 100 gr 35
kabak 100 gr 25
havuç 100 gr 35
karnabahar 100 gr 32
kereviz 100 gr 18
salatalık 1 adet 11
marul 100 gr 15
mantar 100 gr 14
soğan 100 gr 35
bezelye 100 gr 89
taze yeşil biber 120 gr 15
patates 100 gr 100
ıspanak 100 gr 26
lahana 100 gr 20

bencede araştırcam ders çalışmam bitsinde :16:

hayatımm bu meyvelerde kuru yada yaş fark edermi acaba hani biz sabahları günkurusu yiyoruz ya kalori bakımından sordumm en hafifi o görünüyoo

Back
X