Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ayyy inan betul bende elime o kitabi almistim dun gece ama daha sonra charles dickens'ın büyük umutlar kitabina basladim :)
hayatim gormedim kitaba basladim yazini kusura bakma :26:
Stephen King in kitaplarini hic okumadim hep korkuyu cagristiriyor bana ama polisiye romanlari da varmis okumak lazim cok surukleyici olduklari kesin ;)

gozlerime inanamiyorummmm :53::53:

Ben severim canim ve cok ayirmam bayici olmadiktan sonra politik ve polisiye okumam gerisi kabulum :)

Sanırım grubun büyük bir çoğunluğu kitap okuyor. Kitap okuyanlarada kitap okumayada bayılırım. Bende Dan Bronwn'un Kayıp Sembol isimli kitabını okuyorum.

Uyumuyorum canım saa 8'de kalktım burdayımda Su'yun eklediği programı izliyorum Canan KARATAY'ın. Sende izle mutlaka güzel bir program.

Kayip sembolu bende okumustum bu Dan amca ayni tip kitaplar yaziyor genelde sir perdeleri heyecanli gidiyor. Bu arada sonlarda Canan hnm ile
diyetisyenler kapisiyormus ekledikten sonra koydum ama yararli baya izlemek lazim

Canan hocayı izlemekten kahvaltıyı unuttum. Gerçekten güzel program olmuş. Ama en çok dikkatimi çeken şey hareket azlığı. Her zamanki gibi yiyoruz aslında ama çok hareket etmediğimiz için yediklerimiz kalıyor bizde.

Evet spor olmayan hafta ayni kiloda kaliyorum.

Bunlar da kinderlerden biriktirdigim sirinleerr ve been :))
Bunlara ilaveten bir de guclu sirinim var:))

Cok tatlisin hayatim :) ve cok zayif duruyorsun bence.

Semiha; Kızının resmine baktım, arkasından bir de Ebru'nun kızının resmine baktım sevdiceğime telefon etmek üzereyim çabuk gel çocuk istiyorum ben diye :1:

Semihanin kiza da bittim Ebrunun kizada ben burada deli cikiyorum resimlere bakinca esime dedim bizim grubun cocuklari cok guzel kesin benimkide guzel olacak hadi yapalim :)):53: biyle kaldi kuzum :)

Ben geldimmmm gecmisi oku oku bitmiyor bu gun cok guzel yedim ama aksam yine istifra ile sonuclandi gecmiste bir anoreksiya vakkam var gerimi dondu diye cok korkuyorum.

Sabah

Omlet beyaz peynir ve zeytin yedim.

Aksam

Bugday unu corbasi kereviz yaprakli

Biraz kavurma ve patlican ezmesi...

Sunay Akın'ın kırdığımız oyuncaklar diye bir kitabı var.
Çocuklar için oyuncakların önemini anlatıyor.
Eğer bu oyuncaklar aşırı elektronik ona hayal gücünü çalıştıracak bir şey bırakmayan oyuncaklarsa evet kötüymüş ama bebek gibi oyuncaklar aksine dinledikleri masalları, hikayeleri gözlerinde canlandırıp hayal güçlerine katkıda bulunurmuş.
Hatta kukla alabilirsin Ebru'cum bak sen de tiyatrocusun o alana yönelmesini sağlayabilir için de varsa veya bir oyun yazarı kimdi hatırlayamadım ilk olarak kuklalar sayesinde başlamış yazmaya ..
Çek çek bebekleri benim için, şu gelin damat bebekler var çok hoşuma gidiyor geçen alacaktık ama bir sürü oyuncak aldık o gün diye almayalım dedim bak içimde de kalmış :17:

Bak senin için başka bişey daha çektim. Umarım görürsün biran önce :60::60:

Menüm:

Sabah:

2 dilim kepekli ekmek
2 domates + 1 salatalık
Az peynir ve 3 zeytin

Aralarda:

2 yeşil elma

Akşam:

Yeşil salata

1 lt. yeşilçay + 2.5 lt. su
45 dk. zumba + 60 dk. kemer + 150 mekik

Afiyet olsun canım.

Kizlar resimler icin soyledikleriniz icin tesekkur ederiim

Aksam sadece dedigim gibi salata ve balik yedim
BiraZdan misafirlige gidicez
Teyzem sayilir, cok guzel seyler yapar, cayin yaninda off nasil dayancam bilmiyorum
Yemiycem diyorum ama biraz vurdumduymazlik oldugu icin amaan veririm nasilsa bir sey olmaz diyorum ..:50:

Oyuncaklarin ozellikle tek yonlu olmayanlari cok faydali cocuklar icin
Mesela bloklar ve Legolar. İstedigin her seyi yapabilirsin, cok zeka gelistirici sadece zeka degil yaratcilik ta.. İkisi farkli seyler. Estetik urun ortaya cikarabilme vs

Bebekler de cok yonlu oyuncak kategorisine daha yakin ama bence cocuga sunulan diger dusuncelerle birlikte gelisiyor
Mesela cocugun bir doktorlukla ilgili bir kitabi varsa oyle bir oyun kurar
Hayvanat bahcesine gider, bebegine onu anlatir, muzikle uyariliyorsa bebekle dans eder, annesinin kendisiyle konusup ilgilenerek sosyal yonuni gelistirir vs

Ama yazik bazi cocuklara tonlarca oyuncak aliyorlar robotlar bebekler arabalar vs ama nasil degisik oyun oynanir desteklemiyorlar baska materyal ve yasanmisliklarla..

Neyse cok konustum cenem dustu :1:

Olsun olsun düşsün çenen. Senin bilgilerin bizim için çok önemli. Her ne kadar iyi ebeveynler olmaya çalışsakta hepimizin bir sürü hataları var. Önemli olan senin gibi konunun ehli kişilerden destek almak. Lütfen böyle bilgileri bize sık sık sunarsan seviniriz grubcak :9::9:

Oynasin oynasin cok oonemli oyun
Bir de cocuk kitaplari melek

Kitaptan konusuyorduk ya alismak sevmek icin cocukluk da cok onemli
Oyle guzel degisik cocuk kitaplari var ki cok sanslilar

Benim sinifta mesela bakiyorum daha ilk yilim
Ama ailenin ilgilenip beraber oyun oynadigi cocuk direk belli oluyor

Ben zaten bayılırım kitaplara. Bu sene kızımıda kütüphaneye üye yaptım çocuk bölümüne. Bayıldı kütüphaneye. Havalar soğuk olduğu için götüremedim uzun zamandır ama yakında tekrar götürmeye başlarım. Senin dediğin gibi bende ilkokulda öğretmenimin beni kütüphaneye üye yapmasıyla tanıştım kitaplarla ve ogün bugündür kitaplar benim için çok değerlidir. Umarım kızımda öyle olur. Okumayı bilmiyor ama sürekli soruyor anne burda ne yazıyor diye (bende en çok o anki duygularını merak ediyorum, okuyamamak nasıl bir duygu, hatırlayan varmı okuyamadan önceki hallerini) Bir sürü renkli parlak masal kitabı var. Her hafta okula seçtiği bitanesini götürüyor. Dinlenme saatinde yardımcı ablaları okuyormuş.

Ayy ben de bayılıyorum o blog tariflerine, benim de aklımda bir sürü şey var ama çok hoşuma gidiyor yemekler güzel oldukça
Oda arkadaşım senin yaptığın yemekler kimseninkine benzemiyor içine ne koyuyorsan çok güzel oluyor diyor :60:
Ben de sevgi diyorum :1:
Melek hiç mantarların sağlarını çıkıp kaşarla doldurup fırına atmayı denedin mi?

Çok lezzetli oluyor bence dene.

afiyet olsun

afiyet olsun

canim 700 gr yag vermisim
5 cm bacaktan
4 cm popoştan
3 cm de belden incelmisim
hayir tabi ki kacamak yapmadim ama doktorum metabolizmani mahvetmissin dedi cok zorlaniyoruz dedi :14:

Afiyet olsun canım. Çok güzel hepsini yağdan vermişsin. Metabolizma nasıl mahvolmuş bende merak ettim şimdi.

Ben severim canim ve cok ayirmam bayici olmadiktan sonra politik ve polisiye okumam gerisi kabulum :)

Kayip sembolu bende okumustum bu Dan amca ayni tip kitaplar yaziyor genelde sir perdeleri heyecanli gidiyor. Bu arada sonlarda Canan hnm ile
diyetisyenler kapisiyormus ekledikten sonra koydum ama yararli baya izlemek lazim

Semihanin kiza da bittim Ebrunun kizada ben burada deli cikiyorum resimlere bakinca esime dedim bizim grubun cocuklari cok guzel kesin benimkide guzel olacak hadi yapalim :)):53: biyle kaldi kuzum :)

Video için teşekkürler canım, sonuna kadar izledim üç kuşak diyetisyen vardı ve hepsinin tek ortak noktası Türk halkının hareketsiz yaşadığı. Sonuçta benimde kendi düşüncem herşeyden az miktarda yemek lazım ve yeterince hareket etmek. Tekrar teşekkürler.

İnşallah Allah'ım sizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasib eder.

Kızlar benden bugünlük bu kadar iyi akşamlar ..

İyi geceler canım. Keşke gitmeseydin erkenden. Hoşuna gidecek bir resim ekleyeceğim birazdan.

Ben geldimmmm gecmisi oku oku bitmiyor bu gun cok guzel yedim ama aksam yine istifra ile sonuclandi gecmiste bir anoreksiya vakkam var gerimi dondu diye cok korkuyorum.

Sabah

Aksam

Afiyet olsun canım. Çok dikkatli ol yaaaaa Allah göstermesin o hastalık çok kötü bir hastalık.

merhaba arkadaslar
daha yeni geliyorum doktoruma gittim
sonra alisveris merkezine
sonra yemek yedik arkadasimla
hepsini fotografladim ama atamadim salak telefonuma bisi oldu :47:
nasilsiniz insaallah cok kaynatmadiniz :30:

Hoş geldin canım.

Hilal ve Betül'cüm bu fotoğraf sizin için. Bayılıyorum bu nevresim takımına. Bugün görünce siz geldiniz aklıma. Bunu mutlaka kızlarında görmesi lazım dedim ve ekledim. (Eşimin hediyesi bu arada) $SL270137.webp

Su hoşgeldin canım bende öyle tek başıma takılıyordum iyi oldu seni gördüğüm :16:

Hilal ve Betül'cüm bu fotoğraf sizin için. Bayılıyorum bu nevresim takımına. Bugün görünce siz geldiniz aklıma. Bunu mutlaka kızlarında görmesi lazım dedim ve ekledim. (Eşimin hediyesi bu arada)Eki Görüntüle 359806

Su hoşgeldin canım bende öyle tek başıma takılıyordum iyi oldu seni gördüğüm :16:

Ayy harika senin bu nevresimm bayildim :) bende baktim baktim kimse yok arada yokluyorum burayi nasilsin canim?

Ayy harika senin bu nevresimm bayildim :) bende baktim baktim kimse yok arada yokluyorum burayi nasilsin canim?

Sabah çok kötüydüm canım yaaaa. Baş ağrısıyla uyandım sonra geçmedi bi türlü devam etti durdu. Şimdi baş ağrısı yok ama ani hareketlerde vertigo diye bir hastalık var (baş dönmesi) o başlıyor. Bi ara atak yapmıştı bende sürekli başım dönüyordu. Şimdide yavaştan yavaştan başladı umarım devamı gelmez.

Nevresim eşimin hediyesi bende bayıldım görünce. Bugün kızlarda şirinlerden bahsedince aklıma geldi çektim.

Sabah çok kötüydüm canım yaaaa. Baş ağrısıyla uyandım sonra geçmedi bi türlü devam etti durdu. Şimdi baş ağrısı yok ama ani hareketlerde vertigo diye bir hastalık var (baş dönmesi) o başlıyor. Bi ara atak yapmıştı bende sürekli başım dönüyordu. Şimdide yavaştan yavaştan başladı umarım devamı gelmez.

Nevresim eşimin hediyesi bende bayıldım görünce. Bugün kızlarda şirinlerden bahsedince aklıma geldi çektim.

Bende simdi bas agrisindan deliriyorum mideme vuruyor cok kotu birsey... Canim bu arada ginko bloba miydi neydi onun cayini ic vertigo icin birebir bildigim..

Bende simdi bas agrisindan deliriyorum mideme vuruyor cok kotu birsey... Canim bu arada ginko bloba miydi neydi onun cayini ic vertigo icin birebir bildigim..

Hiç duymadım nasıl bir çay o söylediğin çay?

Doktorun verdiği bazı ilaçlar var bitirmemiştim hepsini yeniden içmeye başlasam mı diye düşünüyordum bende.

Geçmiş olsun canım bu arada ben bugün o kadar uyudum geçmedi. İlaç varsa ilaç al mutlaka yoksa çek çek geçmiyo.

Geçmiş olsun canım bu arada ben bugün o kadar uyudum geçmedi. İlaç varsa ilaç al mutlaka yoksa çek çek geçmiyo.

Yine gecikti adetim belki bebek vardir diye icmedim ama minoset var icsemmi ki acaba? Bu arada arastir bak ginko bloba yi vertigo vardi teyzemde o icerdi.Caymiydi acaba ama biliyorum.

[video=youtube;Uelk1eHjfic]http://www.youtube.com/watch?v=Uelk1eHjfic[/video] Harika bir sarki cok eskiden dinlerdim aklima geldi eklemek...

Yine gecikti adetim belki bebek vardir diye icmedim ama minoset var icsemmi ki acaba? Bu arada arastir bak ginko bloba yi vertigo vardi teyzemde o icerdi.Caymiydi acaba ama biliyorum.

Tamam canım araştırırım. Öyle sık olmuyor bende Allah'a şükür 4-5 ay önce kayınvalidemler gelmişti görümcemle birlikte İzmir'den. Ev çok kalabalıktı ramazandan önce sanırım strese girdim biraz sonra çok kötü oldum, hatta 3 gün rapor aldım sırf yattım evde. O zamanki gibi değil ama arada bir dönüyor. Kötü bişey yaaa.

Bence bebek şüphesi varsa hiç bişey içme. Patates sar yat biran önce. İşe yarıyor.

kızlar meraba geçmişe bakmadım şimdi bakacam
spor yaptım yazayım
15 dak oklava çevirme
35 dak leslie
25 dak egzersiz
10 dak oklava hareketi
85 dak toplamda dünde
80 dak yaptım
top:165 dak

spor yaptım yazayım
15 dak oklava çevirme
35 dak leslie
25 dak egzersiz
10 dak oklava hareketi
85 dak toplamda dünde
80 dak yaptım

Maşallah canım yaaa çok yapmışsın.

Tamam canım araştırırım. Öyle sık olmuyor bende Allah'a şükür 4-5 ay önce kayınvalidemler gelmişti görümcemle birlikte İzmir'den. Ev çok kalabalıktı ramazandan önce sanırım strese girdim biraz sonra çok kötü oldum, hatta 3 gün rapor aldım sırf yattım evde. O zamanki gibi değil ama arada bir dönüyor. Kötü bişey yaaa.

Bence bebek şüphesi varsa hiç bişey içme. Patates sar yat biran önce. İşe yarıyor.

Ayy esimin dizisi bitsin yatacagim hirtlar vadisine yine Turkiye uzerine ne senaryolar olacak merakiyla arada bakiyor cekip bende duymamak icin muz'k dinliyorum.Mideme vurdu canim vertigo zaten genelde stres ve sinirle cok alakali aman dikkat et... Bu arada daha benden cok duyacaksiniz acaba hamilemiyim laflarini iki ayda bir acabaya duserim.

spor yaptım yazayım
15 dak oklava çevirme
35 dak leslie
25 dak egzersiz
10 dak oklava hareketi
85 dak toplamda dünde
80 dak yaptım

Hay masallah sana...

Ayy esimin dizisi bitsin yatacagim hirtlar vadisine yine Turkiye uzerine ne senaryolar olacak merakiyla arada bakiyor cekip bende duymamak icin muz'k dinliyorum.Mideme vurdu canim vertigo zaten genelde stres ve sinirle cok alakali aman dikkat et... Bu arada daha benden cok duyacaksiniz acaba hamilemiyim laflarini iki ayda bir acabaya duserim.

Hay masallah sana...

İnşallah iyileşirsin biran önce canım. Bugünlerde stresim yok ama belki regl döneminden de olabilir. Test yaptırsana belki gerçekten vardır.

Canim simdi degisebilir
Onemli olan sadece zaman degil, kaliteli zaman gecirmek gerekir.
Mesela cocuk resim cizip gosteriyo anne-baba aa ne guzel cizmissin, ne bu?
Cocuk: benim diyor
Cok guzel olmus

Olmasi gereken-veya olabilecek
A: bu nedir?
C: benim
A: aa cok guzel olmus, uzerinde ne var
C: kirmizi kazagim
A: neden onu giydin
C: cok seviyorum o kazagimi
A: ne yapiyorsun burda
C: okulda oyun oynuyorum
A: okulda en cok ne oynamayi seviyorsun vs..

Cocugun dikkat suresine gore uzayabilir
Ve kaliteli bir diyalog ornegi
Cocuklara mumkun oldugunca evet hayirli sorular sormak yerine acik uclu sorular sormak lazim mesela

Uani demek istedigim bir resme bakarken bile soyledigin seyler onemli
İcerik yani
O yuzden yari saat az veyayeterli demek dogru degil bence
doğru yoldayım demekki betül
bende yorgunda olsam onunla ilgilendiğimi ne yaptığına değer verdiğimi göstermeye çalışırım
ve çocuklarımı çok sevdiğimi sürekli tekrarlarım
ama bilgilerinin dvamı gelir umarım ebruya katılıyorum

merhaba arkadaslar
daha yeni geliyorum doktoruma gittim
sonra alisveris merkezine
sonra yemek yedik arkadasimla
hepsini fotografladim ama atamadim salak telefonuma bisi oldu :47:
nasilsiniz insaallah cok kaynatmadiniz :30:
ne dedi doktor elifcim

menum
sabah:
yarim kase yohurt
1 elma
20 gr cavdar ekmegi

ogle:
kofte salata

aksam:
nohut yemegi
salata
biraz tahinli helva

sanirim regl donemine yaklastim acayip tatli krizi tuttu ama evde mozaik pasta var vemicem :18:
su 2,5 litre
yatana kadar 3 hatta 3,5 olur
afiyet olsun

Cok tatlisin hayatim :) ve cok zayif duruyorsun bence.

:1::27::1::9:

Kızlar benden bugünlük bu kadar iyi akşamlar ..
iyi akşamlar
iyi kitap okumalar benide sevke getirdin hilal elimde kitap:ssz:

Sabah

Aksam

geçmiş olsun sucum dikkat et lütfen sağlık hersey

Hilal ve Betül'cüm bu fotoğraf sizin için. Bayılıyorum bu nevresim takımına. Bugün görünce siz geldiniz aklıma. Bunu mutlaka kızlarında görmesi lazım dedim ve ekledim. (Eşimin hediyesi bu arada)Eki Görüntüle 359806

çok tatlıymış ebru güle güle yatın içinde:9::16:

doğru yoldayım demekki betül
bende yorgunda olsam onunla ilgilendiğimi ne yaptığına değer verdiğimi göstermeye çalışırım
ve çocuklarımı çok sevdiğimi sürekli tekrarlarım
ama bilgilerinin dvamı gelir umarım ebruya katılıyorum

ne dedi doktor elifcim

afiyet olsun

:1::27::1::9:

iyi akşamlar
iyi kitap okumalar benide sevke getirdin hilal elimde kitap:ssz:
geçmiş olsun sucum dikkat et lütfen sağlık hersey

çok tatlıymış ebru güle güle yatın içinde:9::16:

Teşekkürler canım çok oldu alalı ama kızlar bugün şirinlerden çok bahsedince aklıma geldi.

Back
X