Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ramazan Diyeti

* Sahurda (Kahvaltı yerine)

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)

2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)

3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek

4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

* İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.

* İki saat sonra (akşam yemeği yerine)

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.

2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.

3. hafta: 2. hafta gibi olacak.

4. hafta: 2. hafta gibi olacak.

* İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.

Veya masum bir tatlı:
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

Taylan Kümeli

Ramazan Diyeti

* Sahurda (Kahvaltı yerine)

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)

2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)

3. Seçenek: Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek

4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

* İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.

* İki saat sonra (akşam yemeği yerine)

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.

2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.

3. hafta: 2. hafta gibi olacak.

4. hafta: 2. hafta gibi olacak.

* İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.

Veya masum bir tatlı:
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

Taylan Kümeli

verdiğin bilgiler için sağol ablacım uygulamaya çalışıcm ama bakalım hayırlısı:44:

menüm
kahvaltı
yarım simit
1 kk peynir
3 zeytin
domates-salatalık- biber

öğlen
1 kase mercimek çorbası
1dilim ekmek
1 kase yoğurt

ara
karpuz

akşam
sütlü müsli

2 lt su...

ben çıkıyorum ramazanda sahura kadar beklerken ders çalışmayı düşünüyorum sizce nasıl fikir

Herkese Merhabalar:16:Sonunda gelebildim.Yavaş yavaş eski yazılanları okumaya başlarım ama yarından itibaren menülerimle ve yorumlarımla sizinleyim:16:Ramazanda kilo vermeyi nasıl başaracağız onu da bilmiyorum :44:Sizlerle beraber inşallah başarırız.ÖZLEDİM SİZLERİ:16:

hoşgeldin canımmm !..
özledik yaa seni :16:
umarım tatilin güzel geçmiştir?
ramazan da kilo vermek zor iş yada belki daha kolayne biliim ?
allah kolaylıklar versin herkese ...

ebrucum yaa bu arada söylemiştim önceden ama hatırlatayım dedim ; 23 temmuzdan itibaren 8 ağustosa kadar şehir dışında tatilde olucam yani önümüzdeki 2 hafta listede olamıycam !..
ama 10 ağustosta ki listede olabilirim ! buarada nete girebilme fırsatım olursa paylaşımda bulunurum tabi !..

menüm
kahvaltı
yarım simit
1 kk peynir
3 zeytin
domates-salatalık- biber

öğlen
1 kase mercimek çorbası
1dilim ekmek
1 kase yoğurt

ara
karpuz

akşam
sütlü müsli

2 lt su...
afiyet olsun canım menünü beğendim.
ben çıkıyorum ramazanda sahura kadar beklerken ders çalışmayı düşünüyorum sizce nasıl fikir

güzel fikir kolay gelsin.

buaralar benim metabolizmaya bişi oldu yaa , nekadar dikkat etsem olmuyo sabah tartıldım hiç içaçıcı değildi !..
erkek kardeşim spor akademisi mezunu dediki , abla arada vücudu şaşırtmak lazım seninki alışmış ; hep aynı saatte , aynı miktarlarda yiyip içiyosun , mesela sporu bile hep aynı saatte yapmamak lazımmış vücut ona da alışıyomuş !..
sabah artı çıkmasam iyidir :43::20::32:

buaralar benim metabolizmaya bişi oldu yaa , nekadar dikkat etsem olmuyo sabah tartıldım hiç içaçıcı değildi !..
erkek kardeşim spor akademisi mezunu dediki , abla arada vücudu şaşırtmak lazım seninki alışmış ; hep aynı saatte , aynı miktarlarda yiyip içiyosun , mesela sporu bile hep aynı saatte yapmamak lazımmış vücut ona da alışıyomuş !..
sabah artı çıkmasam iyidir :43::20::32:

üzülme canım.vücut bir süre sonra alışıyormuş.duraklama gibi birşey oluyormuş daha sonra tekrar kilo vermeye başlanıyormuş.tam anlatamadım ama anlamışsındır sen.

hoşgeldin canımmm !..
özledik yaa seni :16:
umarım tatilin güzel geçmiştir?
ramazan da kilo vermek zor iş yada belki daha kolayne biliim ?
allah kolaylıklar versin herkese ...
Hoşbuldum canım.Hoşgeldin diyen herkese teşekkürler.:16:
Ebrucum mesajını alıntı yapmıştım sonra çıkmam gerekti.Canım benim morelini sakın bozma inşallah göğsünde tespit ettiğini söylediğin kitle sağlığını bozacak birşey değildir.Sen canını sıkma olur mu bizi de durumdan haberdar et.

Aşağıda yeni isimler görüyorum.Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz:16:Ben Hatice.Öğretmenim.28 yaşındayım 1,5 yıldır evliyim.Hep beraber bol bol kilo vereceğimiz,bol sohbetli günler dilerim.:16:

Aşağıda yeni isimler görüyorum.Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz:16:Ben Hatice.Öğretmenim.28 yaşındayım 1,5 yıldır evliyim.Hep beraber bol bol kilo vereceğimiz,bol sohbetli günler dilerim.:16:

hg hatice benim ismim bilgen.31 yaşındayım,11 yıllık evliyim.14,5 aylık ikizlerim var.umarım beraber güzel kilolar veririz.

hg hatice benim ismim bilgen.31 yaşındayım,11 yıllık evliyim.14,5 aylık ikizlerim var.umarım beraber güzel kilolar veririz.
Memnun oldum Bilgen.İkizlerini Allah bağışlasın maşallah.İkiz olunca yorucu bir o kadarda sevimlilerdir :16: Hemşiresin sanırım ne güzel.İnşllah hedef kilolarımıza ulaşana kadar burada beraberiz.:1:

Back
X