Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

iyide tatlım inşallah istediğin kıloya ulaşacaksın ve sporu da ya bırakacaksın yada azaltacaksın. e enınde sonunda yemeğe başlayacaksın demektır bu da. oyuzden bence az da olsa bıseyler yemelisin spordan sonra vucudun dirençsız kalmasın. sonra verdiğin kiloları geri almak da var:18: bence sen diyetisyeni dinle plastıkcim cıdden son gunlerde cok cok az yıyorsun. 2 dğilde 1,5 kg verirsin önemlı olan sağlığın:44:
ama itiraf ediyorum azmıne hayran kaldım :46:

aslında sabahları meyve yemek benım için de ödül olur. çünkü cidden hiç canım istemıyor sabahın o saatınde kahvaltı yapmayı.
ama bu sefer de ara öğünlerde ölçüyü kaçıracam. ha poğça yemişim ha 1 paket bisküvi ne farkedecek? sen iradelisn dayanabılıyorusn demekki. ben dayanabılırmıyım bilmıyorum :26: sanırım psıkolojık bişey sabah kahvaltı ettın mı? ettım - yok etmedım bır meyve yedim.... :44:

bilmiyorumki tatlım vucudum çok zorlanmıyor gibi bakıcağım artık bişeyler daha katarım mesala doymamış yağ almamız lazım hepimizin çerezlerde var burda tabi mesala 1 avuç falan onları eklıycem bı tek

tatlım bence meyvede kahvaltı ıyı yapmışsın :13:

bilmiyorumki tatlım vucudum çok zorlanmıyor gibi bakıcağım artık bişeyler daha katarım mesala doymamış yağ almamız lazım hepimizin çerezlerde var burda tabi mesala 1 avuç falan onları eklıycem bı tek

tatlım bence meyvede kahvaltı ıyı yapmışsın :13:

:66: heheheh ben dün birazcık antep fıstığı ve çekirdek yemiştim demekki çok da kötü yapmamışım çekmecemde badem de var :87: ayy ama ben o cipslerden nasıl yedim yaaaa hala düşündükçe kızıyorum kendıme verdiğim 1 kiloyu da alacam :43: ühühühüh :43:

bide şu meyve işini deneyelim bakalım nasıl olacakmış deneme yanılma metoduyla bulacam inşallah en doğru beslenme şeklini :1: gidecek bu kilolar yağlar gidecek :8:

:66: heheheh ben dün birazcık antep fıstığı ve çekirdek yemiştim demekki çok da kötü yapmamışım çekmecemde badem de var :87: ayy ama ben o cipslerden nasıl yedim yaaaa hala düşündükçe kızıyorum kendıme verdiğim 1 kiloyu da alacam :43: ühühühüh :43:

bide şu meyve işini deneyelim bakalım nasıl olacakmış deneme yanılma metoduyla bulacam inşallah en doğru beslenme şeklini :1: gidecek bu kilolar yağlar gidecek :8:

evet tatlım gidecek başka yolu yok :) yaza ıncecık gırıcezzzz :8: :13:

yagmurecrn; canım aslında bu haftanın birincisi biziz. ama bu hafta fedakarlık haftamızdı,gruplar arası birinci olamasak da,takımda arkadaşlık adına 1. olmuş olduğumuzu düşünüyorum. inşallah haftaya gruplarda da 1. olacağız. :65:

takyon ;canım haftaya siz 1. olurmusunuz yoksa biz olalım mı. :13:

firuzecim,resimler çok hoş. 1 ve 4. resimlerinin özellikle çok beğendim,kilo olarak da kötü bir görüntü bende göremedim.

rabiacım ; seninde yardımlarınla tekrardan kalabalık bir takım olduk,çok teşekkürederim arkadaşşım. :70: uykum hastalıktan hayatım,aksini düşünmek istemiyorum.:14: dünkü menünde güzelmiş,öğlen sebzesi bol bir salata olmuş,:)) afiyet olsun.

plastic ; canım senin kadar kalori alıp yakabilirmiyim diye soruyorum ama tek cevabım hayıır oluyor :nazar: bu senin için. salona o kadar para veriyorsun hakkını versinler dimi ama. :))
vermeseler gitmezdin o ayrı mesele,zaten muazzam biryer diye yazmış rabiada, insanı ister istemez şevke getiriyordur görüntü olarakda.

masalcım,dün kilo bildirmi yapmamışsın hayatın,sanırım birkere daha böyle bir durum olmuştu yanılıyormuyum. :44:

pptyacım; dün olay olmuşsun hayatım maşallah.beslemede çok güzel sporda. :nazar:

dosbacım; ben hamileler topiğini şimdilik ziyaret edeyim ama üyesi olmayayım. aslında isterim olsun bir tane daha ama geçenlerde ölçtüm tarttım,neler yaparım yada yapamam diye, kendimle ilgili hiçbirşey yapamayacağım sonucu çıkınca askıya aldım,şuan düşünmek bile istemiyorum. :59:

melankolim;canım takımda bulunmak isteyen herkese kurallar uyulduğu taktirde yerimiz vardır hayatım. herkesten önce yaptığımız sohbetlerden dolayı seninbeni daha iyi anlaman gerekir diye düşünüyorum,bu takımı ne ben,ne sen,nede bir başkası yürütür. bu takımı sadece ve sadece bol paylaşım yürütür. sen sınavlarınıda hallet hayatım,sonrasında gerçekten bizimle olabileceğine inanıyorsan gelirsin hayatım olurmu. :54: dünkü menün iyi görünüyor gibi,dahada iyi olabilirsanırım afiyet olsun.

melekim ; valla sen yazmışsın şimdi emin olamadım hayatım,ama benim aklımda fazla kalmış kalorisi,belki de karışık bir yemeğini falan okudum emin değilim ama bakıcam. sabahları balık yazdığını gördük,rabia ve bende yazdık sana. okuma fırsatın oldumu bilemiyorum canım ama açıkladığın iyi oldu.
canım bende senin gibi etliyimdir fazlasıyla spora ihtiyacım var,ama bizim gibi olan insanların kas yapmaşı ve bunun içinde ağırlık çalışmamız gerekiyor ama gazetede okuduğum da bir bayan boks yaparak çok fazla sıkılaştığını yazmış. diğer türlü sadece incelebiliyoruz hayatım. bende bu yaza başlayabilirsem,iyi bir terleme sonrasında sadece ağırlık çalışmayı düşünüyorum. ama ağırlık derken kendini şişirmek anlmında değil,uzman hocalar eşliğinde olursa sonuç daha güzel olur.

seyyah canım,dükkanı açtığın için sağol hayatım,cumartesileri bende çalışıyorum ama biraz geç geliyorum,erken çıkıyorum. dünkü menüne bakınca kötü durmuyor afiyet olsun,ama akşam yemeğinde bulgurun yerine ıspanağınkaşık sayısı fazla olsaymış daha güzel olurmuş. cipsler rabişin dediği gibi gereksiz şeyler. ıspanakları börekleri sabah yediğin için akşama kadar başka kaçamak olmazsa telafi etmiş olursun diye düşünüyorum.. afiyet olsun hayatım.
e hayatım sabah kalkar kalkmaz acıkmıyorsun tamam ama ne bileyim öyle saat kaça kadar duruyorsun yani kahvaltı etmeden aç olarak. ?

plastic paylaşımın için sağol hayatım,imkan oldukça devamını beklerim. :42:bende birgün şu ay ve yıldızlar konusunda çalışmalara başlıcam bakalım ortaya ne çıkacak. çünkü ayın etkilerine çok inanıyorum. kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu zaten biliyorsundur canımcım, e atlama derim. :13: daisy nin durumuna gerçekten üzüldüm, nasıl parça et yok falan ya. şaşa kaldım açıkçası, mümkünse birşekilde ceza almalılar yanlarına kalmamalı.

aslıselda canım,seni kaptan yardımcımız davet etmiş,hoşgeldin. yalnız ilk ayın 8 inde gelmişsin sonra ses çıkmamış senden. 1 hafta deneme süren var hayatım.
gerçekten kilo vermek istiyorsan takım ruhuna ihtiyacım var diyorsan bizlerle yazışmalısın sohbetlere katılmallısın,yoksa haftada bir kere gelmeyle olmaz balım, gerçekten takımda olmak istiyormusun.:44:

kaptancım benim kahvaltı olayım şöyle cereyan ediyor. sabah alarmı en az 1 kere erteliyorum. son dk kalkıp hazırlanıp işe geliyorum dolayısıyla kahvaltı etmeye fırsatım olmuyor. zaten canımda istemıyor ondan uykuyu tercih ediyorum. işe gelip açılınca midem de ilk sinyallarını veriyor e bızde tabi poğça börek çay ne bulduysak dolduruyoruz. bu ara saat zaten 10a geldiği için bidaha öğlene kadar karnımız açıkmıyor.
ama tabii bunların hepsi geçmişte kaldı. artık alrm çalar çalmaz kalkıyorum az da olsa kahvaltımı yapıyorum süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum mesela sarella değil peynir yiyorum süt içiyorum vs. vs. :64:

seyyah cım bende bazen senin durumunda oluyorum hayatım ama biz sabahları kahvaltıyı severiz, ne hikmetse şu yılbaşından beri toparlayamadık kendimizi.
ama evden çıkmadan hemen azığımı hazırlıyorumki bu genelde peynir,zeytin ve 1dilim ekmek oluyor alıp çıkıyorum,yanımda getirmezsem eğer bisküviye saldırıyorum.

kızlar ben cumartesileri genelde erken çıkıyorum. bugun de 2gibi çıkacam bi kargo beklıyorum gelsin gidecem. öğle yemeği yemiyorum bugun büroda. eve gidince kalan yemeklerden ısıtıp yerim. zaten börek tok tuttu pek açıkmadım daha. ara öğun de yemedim hiç. bıraz badem yedim sadece. 1 litre suyum da bitti. yarın da gelemeyecem malesef evde netim yok :50: pazartesi sabah görüşürüz artık inşallah. hafta sonu kaçamak yapmayacam söz veriyorum size :70:
öptüm hepinizi :80:

:72:
seyyah cım bende bazen senin durumunda oluyorum hayatım ama biz sabahları kahvaltıyı severiz, ne hikmetse şu yılbaşından beri toparlayamadık kendimizi.
ama evden çıkmadan hemen azığımı hazırlıyorumki bu genelde peynir,zeytin ve 1dilim ekmek oluyor alıp çıkıyorum,yanımda getirmezsem eğer bisküviye saldırıyorum.

bende bayılırım kahvaltıya ama geç kahvaltı olacak. böyle peynirler zeytinler domates salatalıklar papates kızartmaları omletler kızarmış ekmekler falan olcak.hatta annemin pazar sabahları için yaptığı hashaslı gözlemeler yada sıcak peynirli poğçalar olacak. mukellef bi sofra mis gibi çay ohh tam keyif işi :42:
ben böyle bi kahvaltıyı seviyorum adcım ama kilolarım müsade etmiyo :8:biz en iyisi su içmeye devam edelim :7:

kızlar ben cumartesileri genelde erken çıkıyorum. bugun de 2gibi çıkacam bi kargo beklıyorum gelsin gidecem. öğle yemeği yemiyorum bugun büroda. eve gidince kalan yemeklerden ısıtıp yerim. zaten börek tok tuttu pek açıkmadım daha. ara öğun de yemedim hiç. bıraz badem yedim sadece. 1 litre suyum da bitti. yarın da gelemeyecem malesef evde netim yok :50: pazartesi sabah görüşürüz artık inşallah. hafta sonu kaçamak yapmayacam söz veriyorum size :70:

:72:

bende bayılırım kahvaltıya ama geç kahvaltı olacak. böyle peynirler zeytinler domates salatalıklar papates kızartmaları omletler kızarmış ekmekler falan olcak.hatta annemin pazar sabahları için yaptığı hashaslı gözlemeler yada sıcak peynirli poğçalar olacak. mukellef bi sofra mis gibi çay ohh tam keyif işi :42:
ben böyle bi kahvaltıyı seviyorum adcım ama kilolarım müsade etmiyo :8:biz en iyisi su içmeye devam edelim :7:

aman seyyahım onu kim sevmez,zaten oyüzden bu durumdayız :1: şimdi bu durumdan kurtulmak için kahvaltı çeşitlerini ve mümkünse tüm yemek çeşitlerini aza indirgiyoruz. yoksa olacak gibi değil.
bende saat 3 gibi çıkarım seyyahım,sana iyi tatiller canım.:16:

bu arada canlar eski üyelerimizden melzeyitin hepinize selamı var. dosbacım özellikle seni çok tebrik etti selamını iletti.
söylemiş oldum üstümde kalmasın:))

bu arada canlar eski üyelerimizden melzeyitin hepinize selamı var. dosbacım özellikle seni çok tebrik etti selamını iletti.

ve aleykümselam
canım çok teşekür ederim
sende tekrar konuşursan söle takıma uğrasın özledik...
selamıda getiren götüren çok yaşasın ...

Son düzenleme:
yagmurecrn; canım aslında bu haftanın birincisi biziz. ama bu hafta fedakarlık haftamızdı,gruplar arası birinci olamasak da,takımda arkadaşlık adına 1. olmuş olduğumuzu düşünüyorum. inşallah haftaya gruplarda da 1. olacağız. :65:

takyon ;canım haftaya siz 1. olurmusunuz yoksa biz olalım mı. :13:

firuzecim,resimler çok hoş. 1 ve 4. resimlerinin özellikle çok beğendim,kilo olarak da kötü bir görüntü bende göremedim.

rabiacım ; seninde yardımlarınla tekrardan kalabalık bir takım olduk,çok teşekkürederim arkadaşşım. :70: uykum hastalıktan hayatım,aksini düşünmek istemiyorum.:14: dünkü menünde güzelmiş,öğlen sebzesi bol bir salata olmuş,:)) afiyet olsun.

plastic ; canım senin kadar kalori alıp yakabilirmiyim diye soruyorum ama tek cevabım hayıır oluyor :nazar: bu senin için. salona o kadar para veriyorsun hakkını versinler dimi ama. :))
vermeseler gitmezdin o ayrı mesele,zaten muazzam biryer diye yazmış rabiada, insanı ister istemez şevke getiriyordur görüntü olarakda.

masalcım,dün kilo bildirmi yapmamışsın hayatın,sanırım birkere daha böyle bir durum olmuştu yanılıyormuyum. :44:

pptyacım; dün olay olmuşsun hayatım maşallah.beslemede çok güzel sporda. :nazar:

dosbacım; ben hamileler topiğini şimdilik ziyaret edeyim ama üyesi olmayayım. aslında isterim olsun bir tane daha ama geçenlerde ölçtüm tarttım,neler yaparım yada yapamam diye, kendimle ilgili hiçbirşey yapamayacağım sonucu çıkınca askıya aldım,şuan düşünmek bile istemiyorum. :59:

melankolim;canım takımda bulunmak isteyen herkese kurallar uyulduğu taktirde yerimiz vardır hayatım. herkesten önce yaptığımız sohbetlerden dolayı seninbeni daha iyi anlaman gerekir diye düşünüyorum,bu takımı ne ben,ne sen,nede bir başkası yürütür. bu takımı sadece ve sadece bol paylaşım yürütür. sen sınavlarınıda hallet hayatım,sonrasında gerçekten bizimle olabileceğine inanıyorsan gelirsin hayatım olurmu. :54: dünkü menün iyi görünüyor gibi,dahada iyi olabilirsanırım afiyet olsun.

melekim ; valla sen yazmışsın şimdi emin olamadım hayatım,ama benim aklımda fazla kalmış kalorisi,belki de karışık bir yemeğini falan okudum emin değilim ama bakıcam. sabahları balık yazdığını gördük,rabia ve bende yazdık sana. okuma fırsatın oldumu bilemiyorum canım ama açıkladığın iyi oldu.
canım bende senin gibi etliyimdir fazlasıyla spora ihtiyacım var,ama bizim gibi olan insanların kas yapmaşı ve bunun içinde ağırlık çalışmamız gerekiyor ama gazetede okuduğum da bir bayan boks yaparak çok fazla sıkılaştığını yazmış. diğer türlü sadece incelebiliyoruz hayatım. bende bu yaza başlayabilirsem,iyi bir terleme sonrasında sadece ağırlık çalışmayı düşünüyorum. ama ağırlık derken kendini şişirmek anlmında değil,uzman hocalar eşliğinde olursa sonuç daha güzel olur.

seyyah canım,dükkanı açtığın için sağol hayatım,cumartesileri bende çalışıyorum ama biraz geç geliyorum,erken çıkıyorum. dünkü menüne bakınca kötü durmuyor afiyet olsun,ama akşam yemeğinde bulgurun yerine ıspanağınkaşık sayısı fazla olsaymış daha güzel olurmuş. cipsler rabişin dediği gibi gereksiz şeyler. ıspanakları börekleri sabah yediğin için akşama kadar başka kaçamak olmazsa telafi etmiş olursun diye düşünüyorum.. afiyet olsun hayatım.
e hayatım sabah kalkar kalkmaz acıkmıyorsun tamam ama ne bileyim öyle saat kaça kadar duruyorsun yani kahvaltı etmeden aç olarak. ?

plastic paylaşımın için sağol hayatım,imkan oldukça devamını beklerim. :42:bende birgün şu ay ve yıldızlar konusunda çalışmalara başlıcam bakalım ortaya ne çıkacak. çünkü ayın etkilerine çok inanıyorum. kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu zaten biliyorsundur canımcım, e atlama derim. :13: daisy nin durumuna gerçekten üzüldüm, nasıl parça et yok falan ya. şaşa kaldım açıkçası, mümkünse birşekilde ceza almalılar yanlarına kalmamalı.

bende agirlik calismayi düsünüyorum ama spor salonuna yazilmak istemiyorum, cünkü oraya gitmeye vaktim yok. gecen sene bu aylarda fitness'e yazilmistim, hem cardio hemde agirlik calisiyordum ama bi türlü kilo veremedim cünkü düzensiz yiyordum , beslenmeme dikkat etmiyordum acikcasi. ö yüzden biraktim, ama kaslarim cok güclenmisti o dönem. aslinda kilo verdikden sonra daha kolay kas yapiliyor cünkü vücut artik yaglarla savasmiyor ve sadece kasa agirlik veriyor.
haftaya gidip agirlik alacagim kollarim icin (sadece 2 kilo agirliginda olsun yeter). benim de niyetim sismek degil ama sarkan vücudum fit dursun sadece o bana yeter

bisey daha söylüyeyim. ben 2-3 hafta öncesinden burda bi saglik/güzellik merkezine gitmistim. orda calisan bi bayani gördüm. bayan 55 yasindaydi ama can catlasin 30 gösteriyordu vallah ve vücudunda 1 gr yag bile yoktu herhalde. eline agir bisey aldigi zaman kollarindaki omuzlarindaki bütün kaslari meydandaydi ama abartili durmuyordu, ne siskin duruyordu nede erkeksi idi. o bayani gördükten sonra bende böyle olucam dedim, insallah da olurum.

kizlar erken kalkamadim, dünden kalan yorgunlukla 11,30'da kalkabildim ancak. ve kahvaltimi o civarda yaptim. yediklerim sunlar:

kalkar kalkmaz
elma sirkesi ile ilik su . bunu duyan varmi bilmiyorum ama cok etkili kilo vermede diyorlar

kahvalti
1 kitir ekmek, 1 dilim cavdar ekmegi
kahvaltilik balik (ekmege sürüyorsun) ve 1 yumurta

ara
2 mandalina

ögle yemegi yermiyim bilmiyorum cünkü kahvaltimi gec yaptim ama olmadi ikindi yemegimi yerim (neyneyse'cimin fikri :34:)

aksama dogru basari hikayemi yazacagim bu arada onuda söylüyeyim dedim

ve en sonnnn.. karar verdimki kendime her hafta hedef kilosu yazacagim. bu hafta cuma günü icin hedefim 54 kilo olmak. sizlerle paylasmak daha iyi cünkü vermek icin daha cok caba gösteririm. 1,5 kilo 1 hafta icinde maximum verebilecegin saglikli kiloymus (eger spor destekliyse). bu kilolari verecegim, kararliyim..:10::8:

1) Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve ogün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hemde arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak,onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunu içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itiberen geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Bir haftada izinli olmadığı halde mazereti olmadan (hastalık) 3 gün üstüste gelmeyen arkadaşımız 4.gün gelse bile izinli yazılacaktır. Tekrarlanması halinde ve 3 günden daha uzun süre gelmediği taktirde diskalifiye olacaktır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üylerimize 1 hafta deneme süresi verilir,paylaşımı iyi olursa 1 haftanın sonunda listeye alınır. Eğer o hafta mazeret dahilinde yeterli paylaşımda bulunamamışsa,kendi isteğiyle bir hafta daha süre verilebilir.

7) Kardeş takımımız 5. Takımdır. Fırsat buldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 7. madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararakta aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım. Hepimize bol şans diliyorum.

herkese günaydın.

canlar,yukarıda takımımızın genelkuralları bulunmaktadır.lütfen herkes dikkatli bir şekilde okuyarak, yazacağı ilk mesajın başına okudum-anladım diye belirtirse sevinirim. :71:

bende okudum anladim kaptanimm

Salata yiyordum kg veremedim bende bişey yemıyorum spordan sonra :)

aslında salonun karşısı cad.sokağında veteriner yakın fakat ben o an öyle panikle sanırım gittim kanyona kadar yürüdüm sonra geri gittim baya yürümüş oldum :)

tatlım ısırık değil başka bişey olmuş ayağında resmen bi parça et yok gibi ben bakmadım zaten nişanlımda baktırmadı biliyor beni görürüm deliririm iyice diye sonra kendi pansuman yapıyor gelme buraya falan :) ama kötü yani bende dedim ne yapatım davamı etsem falan ınternetde yay söyle herkes duysun dedi en mantıklısıda o resimlerinide çekmiş zaten
pansuman yaparkende hiç sesi çıkmıyor yavrumun dün girdim veterinere hemen delirdi hareketlendi beni görüncesahibi geldi sanırım dıyor herkesde hehe :)
canım, o zaman sen sana ne uygunsa o yönde hareket et akşamları. her bünya farklı tabiiki. bu salata bana baya yaradı, çok şükür.
daisy'nin durumuna çok üzüldüm ve sinirlendim. bence tüketici mahkemesine ver en azından o kurumu. gitsinler incelesinler. tüketici mahkemeleri oldukça ciddiye alıyor böyle şeyleri diye biliyorum. neticede bir hizmet vereceklerdi ama veremediler. şikayet var'a falan artık nereler olursa yaz. peşini bırakmazsın sen zaten cevval kızsın, yanlarına kalmasın.

evet sever. galıba bende yapmayı sevıyorum :61: dedim ya yemek yemek bizim için bir zevk :64:
kimin için zevk değil ki:52::52:

adcım okudum anladım :))))
:60::60::60:

ben kilo bildi,rimini nasıl yapacağımı bilemedim ama 1 kilo gitti 73-1=72
aslıseldacım, sen bir uğradın, bir daha da uğramadın canım. forumu takip edemiyor musun? bu kadarcık paylaşımla cuma takımlarında yer alamazsın. eğer aramıza katılmak istiyorsan daha çok paylaşımda bulunmalısın.

canım, yeni gelen arkadaşlarımız maşallah paylaşımlarıyla takımı ihya ettiler. doğru zamanda, doğru kişiyi davet etmişim:) ne mutlu bana.
hadi bakalım sana iyi pazarlar seyyahcım.:80:

a.selam canım. selamı getiren de götüren de sağolsun.:81:

saat 14:30'da bir kase c.flakes yedim az yagli süt ile. ama bu biraz degisik, kahverenkli ve üstünde bol lifli diye yaziyor (high-fibre yaziyo).. midemi cok iyi calistirdi ve 20 dk pilates egzersizleri yaptim ardindan :9:

54 kiloya inmek icin:
günde yaklasik 214 gr vermem gerekiyor
sabah tartildim ve 55,1 kg ciktim , buda benim 400 gr verdigim demektir :64::64:

kizlar erken kalkamadim, dünden kalan yorgunlukla 11,30'da kalkabildim ancak. ve kahvaltimi o civarda yaptim. yediklerim sunlar:

kalkar kalkmaz
elma sirkesi ile ilik su . bunu duyan varmi bilmiyorum ama cok etkili kilo vermede diyorlar

kahvalti
1 kitir ekmek, 1 dilim cavdar ekmegi
kahvaltilik balik (ekmege sürüyorsun) ve 1 yumurta

ara
2 mandalina

ögle yemegi yermiyim bilmiyorum cünkü kahvaltimi gec yaptim ama olmadi ikindi yemegimi yerim (neyneyse'cimin fikri :34:)

aksama dogru basari hikayemi yazacagim bu arada onuda söylüyeyim dedim

ve en sonnnn.. karar verdimki kendime her hafta hedef kilosu yazacagim. bu hafta cuma günü icin hedefim 54 kilo olmak. sizlerle paylasmak daha iyi cünkü vermek icin daha cok caba gösteririm. 1,5 kilo 1 hafta icinde maximum verebilecegin saglikli kiloymus (eger spor destekliyse). bu kilolari verecegim, kararliyim..:10::8:
haftalık 1.5 kilo çok abartılı değil. yaş olarak da buna müsaitsin, metabolizman hızlı yakar.
ikindi öğünlerine ilham kaynağı olduğuma sevindim:) özellikle geç kalkılan sabahlarda denge işlevini görüyor.

saat 14:30'da bir kase c.flakes yedim az yagli süt ile. ama bu biraz degisik, kahverenkli ve üstünde bol lifli diye yaziyor (high-fibre yaziyo).. midemi cok iyi calistirdi ve 20 dk pilates egzersizleri yaptim ardindan :9:

54 kiloya inmek icin:
günde yaklasik 214 gr vermem gerekiyor
sabah tartildim ve 55,1 kg ciktim , buda benim 400 gr verdigim demektir :64::64:
sen erken mezun olup bizi çabuk bırakıcaksın, anladım ben:1: bu gidişle cumaya 54'ün de altına düşersin:34:

cok hosuma giden bi yaziyi size göstermek istiyorum, (alintidir):

Eğer metabolik hızınız yavaşsa yediklerinize daha fazla dikkat etmek zorundasınız. Bugün, keyif aldığınız yiyeceklerden mahrum kalmadan yağlanmayı en aza indirmenizi sağlayacak üç stratejiyi ele alıyoruz.

Şişmanlamak zayıflamaya göre daha kolay. Eğer bir de metabolik hızınız yavaş ise yani “kaşıkla verip kepçe ile geri alan” grubunda iseniz yediklerinize ve genel yaşam şeklinize herkesten daha fazla dikkat etmek zorundasınız.
Alışveriş merkezleri, marketler, sokak satıcıları, televizyon reklamları, bol ikramlı dost sohbetleri, televizyon karşısı atıştırmalar, her gün kolayca erişilebilen birbirinden lezzetli yiyeceklerle ayda 1 - 2 kilo yılda 10 -12 kilo almak hiç şaşırtıcı değil.

Her gün sadece 200 kalori fazla yemek, yılda 72 bin kalori yapıyor. 7000 kalori 1 kg yağ depoladığına göre her gün 200 kalori fazla yemek, yıl sonunda 10 kg yağlanmak anlamına geliyor.

Eş zamanlı olarak güvenli ve yürüyüşe uygun kaldırımları olmayan yollar, uzaktan kumandalı televizyonlar, asansörler ve otomatik garaj kapısı kumandalarıyla neredeyse egzersizi de hayatımızdan çıkardık. Kendimizi stresli, izole edilmiş veya yalnız hissettiğimiz zamanlarda ise rahatlamak için yemeğe başvurmayı öğrendik.

Bugün yağlanmayı en aza indirgemede ve istenen yağ kaybını optimize etmede keyif alınan yiyeceklerden mahrum kalmadan etkili olabilecek üç stratejiden bahsediyoruz:

STRATEJİ 1 - Kalsiyum Tüketiminizi Artırmalısınız
1988’de araştırmacılar kalsiyumun tansiyona etkilerini araştıran bir çalışmanın sonuçları karşısında şaşırdılar. Günde iki fincan yoğurt yemek daha düşük bir tansiyona katkıda bulunmakla kalmıyor, 12 ayda 5 kilo verilmesine de katkıda bulunuyordu. Hem de katılımcılara kilolarını korumaları söylendiği halde. Bu bulgu daha fazla araştırmayı tetikledi. Bugün biliyoruz ki:

Hücrede bulunan kalsiyum yağ depolanmasını düzenliyor.
Kalsiyum açısından zengin bir beslenme karın bölgesinde yağ kaybına katkıda bulunuyor.
Kalsiyum açısından zengin bir beslenme orta yaştaki kilo alımını en aza indirgemeye yardımcı olabiliyor.
Günde 3 ila 4 porsiyon kalsiyum açısından zengin süt ürünü tüketmek daha az süt ürünü içeren diyetlere göre daha fazla yağ ve daha az kas kaybı ile sonuçlanıyor. 12 haftalık bir kilo verme çalışmasında günde 3 fincan yoğurt yiyenler kalsiyum supleman ilaveli diyet yapanlardan yüzde 60 daha fazla yağ kaybettiler. (Sütteki yüksek kaliteli protein gibi başka bileşenler bu yağ yakma etkisini sürdürürken kasın korunmasını da sağlar.)

Gittikçe artan şekilde kanıtlar, günde üç ila dört defa kalsiyum açısından zengin süt ürünleri tüketmenin günde 100 kaloriye denk yağ yakılması veya yılda yaklaşık 5 kilo yağ yakılması demek olduğunu gösteriyor. Kalsiyumu süt ürünü olmayan besinlerden de sağlayabilirsiniz (brokoli, kalsiyum açısından zenginleştrilmiş portakal suyu, suplemanlar) ancak süt ürünlerinden (tercihen az yağlı) alınan kalsiyum en etkilisi.

Eğer bu kadar çok yoğurt veya süt tüketmek-ten kaçınıyorsanız sabahları tahıl gevreğinizi az yağlı sütle yiyebilir, öğleden önce veya akşamüstü az yağlı yoğurt tercih edebilirsiniz.

Başka seçenekler arasında 2 dilim az yağlı peynirden bir sandviç, sütle pişmiş yulaf ve hatta egzersiz sonrası kendinize gelmek için iyi bir protein karbonhidrat dengesi sağlayan tarçın ilaveli süt olabilir.

Kalsiyum açısından zengin diyetlerin sadece kilo idaresinde değil tansiyonu düzenlemek ve kemikleri güçlü tutmadaki faydalarını göz önüne alınca sağlığınıza nasıl bir iyilik yaptığınızı anlayacaksınız. Kalsiyum açısından zengin süt ürünleri tüketmenin püf noktası, kalorilerin günlük kalori tüketiminizin sınırları içinde kalıp aşırı olmadığına dikkat etmek. Yani litrelerce süt içip yağ kaybetmeyi beklemeyin.

STRATEJİ 2 - Kahvaltı Yapmalısınız
Yetişkinlerin yüzde 40’ı haftada en az dört kez kahvaltıyı atlıyor. Kahvaltıyı atlamak daha az kalori almak için iyi bir yol gibi gözükse de kahvaltı atlayanlar genelde kahvaltı edenlerden daha kilolu. İnsanlar normalden daha büyük bir kahvaltı edince gün sonunda neredeyse 100 kalori daha az tüketmiş oluyorlar. Bu nedenle kahvaltı etmek kilo idaresinde büyük fark yaratan bir strateji (spor performansından hiç etkilenmeden). 15 kilo ve daha fazlasını veren ve koruyanların yüzde 97’si artık kahvaltı ediyorlar. Neyin işe yaradığını biliyorlar…

STRATEJİ 3 - Daha Fazla Lif ve Tahıllı Besin Yemelisiniz
Doyurucu olan besinler (iştahı azaltmanıza neden olacak kadar sizi doyuranlar) ya protein açısından (et, balık, tavuk) ya da lif açısından zengindir (tam tahıllılar, sebze ve meyveler). Proteinin genelde doymuş yağ ile beraber geldiğini (yağlı peynir, et vs) ve yağlı yiyeceklerin aşırı kalorilerinin kolayca kilo aldırdığını düşünürsek, açlığımızı gidermek için lif açısından zengin besinlere yönelmek akıllıca olabilir.

Lif açısından zengin yiyecekler hacimli olma eğilimindedir; hacim tokluk sağlar. Bir güveç yemeğinin kalori içeriğini hacimli sebzeler ekleyerek (mantar, kereviz, biber) yüzde 30 azaltabilirsiniz ve insanlar farkı anlamadan daha az kalori alırlar. Lifli ve su içeriği çok besinler tüketmek daha az kalori almanıza yardımcı olur. Bu daha fazla meyve, sebze, çorba, fasulye, bakla, kepekli gevrek ve tam tahıllı gevrek anlamına gelir

__

En cok beni sasirtan olay günde 200 kalori daha fazla alarak senede yaklasik 10 kilo almamiz. 200 kalori neki, 100 gramlik bi cikolatada yaklasik 300-400 kalori var:53::53:

Back
X