Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

poly'cim,
sen kerevizi sormuştun, ben unuttum. kereviz 2 tip aslında: kök kereviz ve sap kereviz:1:kök kereviz ekim-kasım gibi başlıyor, işte şimdilerde de var ama bence azar azar mevsimi geçiyor. kış sebzesi yani biraz. bizim bu yoğurtlu salatasını yaptığımız veya dombili'nin tarifini verdiği yemekler kök kerevizden yapılıyor. sapını ise yıl boyunca marketlerde bulabilirsin. sap kısmından da yemek yapanlar var ama salataya daha çok yakıştığını düşünüyorum. kökü bu aralar deneyebilirsin. artık son zamanları diyebilirim. en azından ben sıcak havalarda çok tüketmiyorum.

ayyyy oku oku bitiremedim dün akşamda niye yazmıyosunuz diye sitem etmiştim :35:
değişik karışık bi gün geçirdim...sabah 5 de kalktım 6 da çorbacıdaydık çorba içtim roka yedim minicikte ekmek 10 gibi evdeydim minicik ekmek üzerine krem peynir sürdüm inanın 2 lokma yoktu :)) 5 tane fındık yedim
güne gittim
1 kase sebze çorbası içtim
arkasından 1 servis kaşığı pilav 1 servis kaşığı tavuk sote yedim
yanında 2 kaşık salata 2 kaşık pancar salatası 1 kaşık mercimek salatası yedim
yanında doğal çilek kompostusu içtim az şekerliydi ve çok lezzetliydi ilk defa içtim
üzerine 1 dilim sütlü tatlı yedim
akşama da salata balık var ama benim canım çekmiyo...
çok mu yemişim??

mercimek çorbası da hafif bir öğün olur canım, gayet güzel.
kerevizi ben zeytinyağlı pek sevemedim. portakallısı tatlı gibi geldi. huyumdur tatlımsı yemek pek yiyemem. terbiyelisini de denemedim.
bu arada kereviz kilo vermeye yardımcı sebzelerdenmiş. yani yediğinden fazlasını yaktırıyor. diyette yeralması iyi bir sebze diye düşünüyorum.

ıyımıs ben cok severım sımdık engınar mevsımı bızım orada pazarda satılıodur anneme solemde yollasın
ank da var hem kart hemde pahalı

poly'cim,
sen kerevizi sormuştun, ben unuttum. kereviz 2 tip aslında: kök kereviz ve sap kereviz:1:kök kereviz ekim-kasım gibi başlıyor, işte şimdilerde de var ama bence azar azar mevsimi geçiyor. kış sebzesi yani biraz. bizim bu yoğurtlu salatasını yaptığımız veya dombili'nin tarifini verdiği yemekler kök kerevizden yapılıyor. sapını ise yıl boyunca marketlerde bulabilirsin. sap kısmından da yemek yapanlar var ama salataya daha çok yakıştığını düşünüyorum. kökü bu aralar deneyebilirsin. artık son zamanları diyebilirim. en azından ben sıcak havalarda çok tüketmiyorum.

canım batı egede kök ve saplarıyla yemek olarak pişilir

kızlar ben spora gider cla içtim bide l karnitin içicem yolda hadi hepinizi öptümmmmm
karnitin ve cla ne ?
ayyyy oku oku bitiremedim dün akşamda niye yazmıyosunuz diye sitem etmiştim :35:
değişik karışık bi gün geçirdim...sabah 5 de kalktım 6 da çorbacıdaydık çorba içtim roka yedim minicikte ekmek 10 gibi evdeydim minicik ekmek üzerine krem peynir sürdüm inanın 2 lokma yoktu :)) 5 tane fındık yedim canım ben meraklı merakımda soruyorum sabahın köründe corbacıda işiniz neydi ?
güne gittim
yanında doğal çilek kompostusu içtim az şekerliydi ve çok lezzetliydi ilk defa içtim
üzerine 1 dilim sütlü tatlı yedim bence cilek kompostosuıle tatlı fazla olmus ıkısınden bırını secebılırdın çilek kompostosu çok lezzetlı olur gecen sene lohusayken lohusalıgım yenı bıterken annem yapardı çok sut yapardı aklında bulunsun mis gibi çilek kokar ama suan anırımdaha mevsmı degıl nisan-mayıs gıbı belkı turfanda olabılır
çok mu yemişim??
bence m.n duzeyde gecırmıssın gun gezme oldumu ısler karısıo yarın bakalım ben ne yapcam benımde gunum var arkadas yemek yapacaktı ama

kızlar yarın cuma eğer takıma girecek kişiler varsa öncelik tanıyın yok yer varsa yarın listeye döneyim istiyorum...sabah erken saatte kadın doğumcuda kantrolüm var giremeyebilirim başlangıç kilo 70.9 olsun bu hafta alışma haftam oldu inş. haftaya veririm aslında bi kaç yüz gram gitti ama yinede emin değilim... sizi geriye düşürdüğüm için özür dilerim :((

kızlar ben spora gider cla içtim bide l karnitin içicem yolda hadi hepinizi öptümmmmm
hadi bakalım canım:)) bu kadar emek sonrası sabaha senden güzel bir rakam bekliyoruz:16:

değişik karışık bi gün geçirdim...sabah 5 de kalktım 6 da çorbacıdaydık çorba içtim roka yedim minicikte ekmek 10 gibi evdeydim minicik ekmek üzerine krem peynir sürdüm inanın 2 lokma yoktu :)) 5 tane fındık yedim
güne gittim
çok mu yemişim??
:60:uzun süre gelemeyince oku oku bitiyor dosbam:) işte o zaman keşke bugün durgun geçseydi diyorsun:27:
öğle yemeği olduğu için çok değil bence ancak çeşit bol tabi. ben olsam öğlen bu kadar çeşitlendirdikten sonra akşamı sadece salata ile geçiştirirdim. bir de akşam balık gibi bir öğün çok duruyor.
su ne kadar oldu?

ıyımıs ben cok severım sımdık engınar mevsımı bızım orada pazarda satılıodur anneme solemde yollasın
ank da var hem kart hemde pahalı
enginar da çok faydalıymış. bu sene ben de tüketmek istiyorum ama ne kartından anlıyorum ne kurtundan:1:

kızlar yarın cuma eğer takıma girecek kişiler varsa öncelik tanıyın yok yer varsa yarın listeye döneyim istiyorum...sabah erken saatte kadın doğumcuda kantrolüm var giremeyebilirim başlangıç kilo 70.9 olsun bu hafta alışma haftam oldu inş. haftaya veririm aslında bi kaç yüz gram gitti ama yinede emin değilim... sizi geriye düşürdüğüm için özür dilerim :((
bildiğim kadarıyla takıma girecek başka kişi yok canım. yerimiz var zaten girecek olan olursa da. sen yarın listede olursun inşallah. senin bıraktığın kiloyu bulayım ben, bir de etabı bulmak gerekecek:)
doktor randevun da inşallah iyi geçer.

kızlar,
dosbamı listeye alınca 11 kişi oluyoruz. bu hafta bir değerlendirme yapmadım, belki farketmişsinizdir:82: herkes kendini biliyor diye düşünüyorum. pehlivanson'cum senin istekli olduğunu düşünüyorum ancak yoğunsun ve yeterli paylaşımda bulunamıyorsun. listede olman şart değil canım, liste dışı paylaşımlarla takımda yeralmaya devam edebilirsin.
ferdici'm sen de güzndüzleri gelemiyorsun işlerden. akşam geldiğinde geçmişe de bakıyorsun bu belli. ancak senin durum da yeterli mi emin değilim, asumanla bir karara varalım yarın inşallah.

Son düzenleme:
rabıa canın kılomu solem benım net esrıklı aman bıde yarın olmayı verır
68.2
engınar kabukları sert se kalınsa karttır
ve zor piser mayısa kalmamk lazım nısan basında alıp buzluga koymak lazımdır
buarada salebımı ıctım meyve yemedım
yarın erken kalkıp namazda ö6 da yatmamayı dusnuyorum 07.30 da esım gıdıo 8.30 kadar yuruyem
sonra kahvaltı edem evımı tolar temızlık yaparım saat 13 tede gezmeye gıderım gelınce yuruyemem cunkı oglan uyandı ben cıkıom sabah gorusuruk

k.öncesi: içine 1/2 limon ve 1 tatlı kaşığı bal atılmış 1 kupa sıcak su. 20 dk bekledim.
kahvaltı: 2 haşlanmış yumurta, peynir ve 1 dilim ekmek
ara: 1 adet bisküvi, 1 tane portakal, 1 lokma simit
öğle: 1 tabak tavuklu mantar sote
ara: 2 kupa yeşilçay ve yabanmersini + siyah kuru üzüm + 2 hurma + 5-6 fındık
5 gibi: yoğurtlu kereviz salatası, 1 lokma simit, oğlumdan kalan
ara: sütlü, şekersiz neskafe
akşam: tavuklu salata

birazdan çay içeceğim inşallah.

su: 2.5 lt
spor: oğlumu dışarı çıkardım ve yürüdüm ama ne kadar sürdüğüne dikkat etmedim:78:

regl oldum. gündüz bir ara krizlenir gibi oldum, o ara da Allahtan şu yabanmersininden falan yedim de geçti.

rabıa canın kılomu solem benım net esrıklı aman bıde yarın olmayı verır
68.2
engınar kabukları sert se kalınsa karttır
ve zor piser mayısa kalmamk lazım nısan basında alıp buzluga koymak lazımdır
buarada salebımı ıctım meyve yemedım
yarın erken kalkıp namazda ö6 da yatmamayı dusnuyorum 07.30 da esım gıdıo 8.30 kadar yuruyem
sonra kahvaltı edem evımı tolar temızlık yaparım saat 13 tede gezmeye gıderım gelınce yuruyemem cunkı oglan uyandı ben cıkıom sabah gorusuruk
tamam canım, ben kilonu not aldım. verdiğin kilo hayırlı olsun. sabah rakamda değişiklik olursa yine bildirebilirsin.
enginar konusunda senden bilgi almam iyi oldu. en güzel nisanda mı atabiliriz dondurucuya?
güzel enginar tariflerinden de verir misin?

tamam canım, ben kilonu not aldım. verdiğin kilo hayırlı olsun. sabah rakamda değişiklik olursa yine bildirebilirsin.
enginar konusunda senden bilgi almam iyi oldu. en güzel nisanda mı atabiliriz dondurucuya?
güzel enginar tariflerinden de verir misin?
nısan daha ıyıdır ama anneme yarın soram :1::1::1:

canım canak engınar garnıturlu olan

engınarın dısndakı cıcek yapragı gıbıolanı kopartırsın ıcındekı tuykerıde bıcakla temızlersın lımonlu tuzlu suyunıcınde bekler kararmaz
garnıturun ıcıne mınık tavuk olabılır .kıyma veya kusbası et ılesıvı yag soganla garnıtur sote edılır tencereye dızdıgımız engınar canaklarının ıcıne bu harcı dolurup su ıle pıse pıstıkten sonra 1 lımın yumurtanın sarısı cırpılıp ustune dokulur tencerenın altı kapatılır sıcagı ıle yumurta pıser

engınar yemegı
sogan kıyma kavrulur salça konulmaz
engınarların yapraklarının ustu yanı 1/2 sı kesılır ıcındekı tuylu yer temızlenır engınarlar 4 bolunur kavrulur derotu konulur az su ıle pısırılır pıstıkten sonra lımon ve yumurta sarısı ıle terbıye edılır

engınar dolması
engınarların yaprakları kıyma sogan salca vebiraz pirıncle yaprakjlarının arası doldurulur pişirilir

nısan daha ıyıdır ama anneme yarın soram :1::1::1:

canım canak engınar garnıturlu olan

engınarın dısndakı cıcek yapragı gıbıolanı kopartırsın ıcındekı tuykerıde bıcakla temızlersın lımonlu tuzlu suyunıcınde bekler kararmaz
garnıturun ıcıne mınık tavuk olabılır .kıyma veya kusbası et ılesıvı yag soganla garnıtur sote edılır tencereye dızdıgımız engınar canaklarının ıcıne bu harcı dolurup su ıle pıse pıstıkten sonra 1 lımın yumurtanın sarısı cırpılıp ustune dokulur tencerenın altı kapatılır sıcagı ıle yumurta pıser

engınar yemegı
sogan kıyma kavrulur salça konulmaz
engınarların yapraklarının ustu yanı 1/2 sı kesılır ıcındekı tuylu yer temızlenır engınarlar 4 bolunur kavrulur derotu konulur az su ıle pısırılır pıstıkten sonra lımon ve yumurta sarısı ıle terbıye edılır

engınar dolması
engınarların yaprakları kıyma sogan salca vebiraz pirıncle yaprakjlarının arası doldurulur pişirilir
enginar dolması yapmıştım canım. zahmetli oluyor ama çok lezzetli oluyor. yemesi de ayrı bir keyif:56:
garnitürlü olan enginarı bir kere pişirdim, o zaman lezzeti de hoşuma gitti, o tarifi de uygulayabilirim.
yemeğini hiç pişirmedim bak, deneyebilirim. dereotunu da severim.
tarifleri yazdığın için çok teşekkür ederim canım:16:

ben geldimm:71: ayy abimden pcyi ancak aldım ya şu erkekler ne sinir ediyo beni haa:63:oyunda oyun:27: bugünkü menüm bi tuhaf oldu yaa bende anlamadım
sabah 1 yumurta 1 kk peynir 3 zeytin
arada yeşilçay 2 kurabiye
öğlen 1 kase mercimek çorbası 5 yemek kaşığı peynirli erişte
arada 1 yeşilçay
akşam 2 yemek k. sosisli yumurta 2 parça mücver avuç içi kadar
akşam yemeğini dışarda komşumuzda yedim eve gelince
3 tane küçük tulumba tatlısı 4 5 fındık
midem hala şişşş yarın çok korkuyorum yaa kesin veremedim korkudan tartıya çıkamıyorumm:18:inşallah sabah tartı beni sevindirir:27::28:

güne gittim
çok mu yemişim??
eger spor yaptıysan güzel canım afiyet olsun güzel şeyler yemişsin nam namnam

k.öncesi: içine 1/2 limon ve 1 tatlı kaşığı bal atılmış 1 kupa sıcak su. 20 dk bekledim.
kahvaltı: 2 haşlanmış yumurta, peynir ve 1 dilim ekmek
ara: 1 adet bisküvi, 1 tane portakal, 1 lokma simit
öğle: 1 tabak tavuklu mantar sote
ara: 2 kupa yeşilçay ve yabanmersini + siyah kuru üzüm + 2 hurma + 5-6 fındık
5 gibi: yoğurtlu kereviz salatası, 1 lokma simit, oğlumdan kalan
ara: sütlü, şekersiz neskafe
akşam: tavuklu salata

birazdan çay içeceğim inşallah.

su: 2.5 lt
spor: oğlumu dışarı çıkardım ve yürüdüm ama ne kadar sürdüğüne dikkat etmedim:78:

regl oldum. gündüz bir ara krizlenir gibi oldum, o ara da Allahtan şu yabanmersininden falan yedim de geçti.
gözün aydın canım regl olmuşsun bende çıktım az önce itibariyle :27:
bu arada yumurta niye 2 yedin sanırım reglden olabilir bu arada tavuklu salata nasıl oluyor dünde sanıırm bundan yemiştin tadı güzel sanırım .pirinçli falan olandan mı?

ben geldimm:71: ayy abimden pcyi ancak aldım ya şu erkekler ne sinir ediyo beni haa:63:oyunda oyun:27: bugünkü menüm bi tuhaf oldu yaa bende anlamadım
sabah 1 yumurta 1 kk peynir 3 zeytin
arada yeşilçay 2 kurabiye
öğlen 1 kase mercimek çorbası 5 yemek kaşığı peynirli erişte
arada 1 yeşilçay
akşam 2 yemek k. sosisli yumurta 2 parça mücver avuç içi kadar
akşam yemeğini dışarda komşumuzda yedim eve gelince
3 tane küçük tulumba tatlısı 4 5 fındık
midem hala şişşş yarın çok korkuyorum yaa kesin veremedim korkudan tartıya çıkamıyorumm:18:inşallah sabah tartı beni sevindirir:27::28:
afiyet olsun canım.2 yk kadar sosisli yumurta nası oluyor kız sosis adedi yok muydu :27:rendeliyon mu sosisi :30:

menüm
sabah 12 de kalktım malum 1 kaynamış yumurta 2 dilim ekmek
spor:yarım saat seri yürüyüş yapıldı
ara:2 fincan 5i1 arada çay içtim 14.00 da içtim.
dizi izlerken 1 elma yedim. saat:15.30 da
spor:yarım saat seri yürüyüş yapıldı
300 ayaktayken yanlara eğilme
300 ayaktayken sopa çevirme
ara:1 su bardağı ılık süt içtim saat:16.30 da içtim
akşam:1 ince lavaş içine mersin tantunisi yanında 1 su bardağı ayran.
ara:yarım portakal,3te 1 muz,3te 1 armut
spor:300 oturduğun yerden sopa çevirme
250 ayakta yanlara eğilme sağ sol.
200 ayakta sopa çevirme

Toplam su miktarı:2 litre
Toplam yürüyüş:1 saat

günaydın herkese bu hafta fazla paylaşımda bulunamadım.
kilom 76.2. geçen hafta 76.5 tum yani 300 gr gitmiş.spor yapamıyorum bu yüzden de canım çok sıkkın

Back
X