• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Benim gibi spora yeni başlayan vardır belki,faydalı bir kaç yazı :)
Düzenli olarak spora başlamayı mı düşünüyorsunuz. Sağlık durumunuz hakkında bilgi sahibi olmadan spora başlamak risk oluşturabilir. Bazı kişilerin spora başlamadan önce doktor kontrolünden geçmeleri gerekmektedir. Bir sağlık kontrolünden geçmeden önce sizin için hazırlamış olduğumuz “fiziksel aktiviteye hazır olma” anketini cevaplamaya başlayın.

Lütfen soruları dikkatle okuyarak doğru cevap veriniz.

FİZİKSEL AKTİVİTEYE HAZIR OLMA ANKETİ (FAHOA)

Bu anket; size sportif aktiviteye başlamadan önce doktor kontrolü gerekip gerekmediğini belirleyecektir.
Evet Hayır
1. Doktorunuz kalbiniz ile ilgili bir sorununuz olduğunu ve ancak doktor kontrolü ile fiziksel aktivite yapabileceğinizi söyledi mi ? 0 0
2. Fiziksel aktivite sırasında göğsünüzde ağrı hissettiğiniz oldu mu? 0 0
3. Geçen ay fiziksel aktivite yapmadığınız durumda göğüs ağrısı hissettiniz mi ? 0 0
4. Sıklıkla şiddetli baş dönmesi yada bilinç kaybı nedeniyle dengeniz bozuluyor mu ? 0 0
5. Doktorunuz fiziksel aktivite ile kemik yada eklem probleminizin ağırlaşacağını söyledi mi ? 0 0
6. Doktorunuz kan basıncınız veya kalbiniz için ilaç tavsiye etti mi? 0 0
7. Fiziksel aktiviteye katılmamanız için bunların dışında her hangi bir neden var mı ? 0 0

Bu sorulardan bir yada daha fazlasına “evet” karşılığı verdiyseniz fiziksel aktiviteye başlamadan önce:

1. Mutlaka bir spor hekimi ile konuşup bir sağlık kontrolünden geçin.
2. “Evet” cevabını verdiğiniz sorulara spor hekiminize danışarak çözüm üretin.
3. Spor hekiminizin uygun bulduğu egzersiz programına uyarak spora başlayın.
4. Bu egzersiz programını doğru ve etkili bir şekilde yapmanız için spor akademisi mezunu eğitmenlerle çalışın ve eğitmeninizi sağlık durumunuz ile ilgili bilgilendirmek için doktorunuzla görüştürün.
5. Düzenli aralıklarla sağlık kontrolünden geçin ve durumunuz ile ilgili gelişmeleri doktorunuzdan öğrenin.

Bütün sorulara hayır karşılığı verdiyseniz.

Artık spor yapmaya hazırsınız. Sağlıklı bir şekilde spora başlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; başlangıç seviyesinde kalbinizi aşırı derece zorlayan, nabzınızı fazla yükselten, kaslarınıza çok yük binmesini sağlayan aktivitelerden kaçınmanız gerekir. Spora başladığınız ilk aylarda egzersizlerinizde daha çok orta şiddetin biraz üzerinde ve çok yorulmadan devam edebileceğiniz aktiviteleri tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

SPORA BAŞLARKEN DİKKAT EDİLECEK PRATİK BİLGİLER
**Koşarken ayaklarınıza binen yük 2-3 kat artar bunun için profesyonel koşu ayakkabısı ile hem ayaların fizyolojisini koruyabilir yaralanmaları engelleyebilir hemde performansınızı artırabilirsiniz. Koşu ayakkabısı alırken ayakkabının ortadan uç kısmından esnemesine dikkat etmelisiniz.

**Diyet yaparken uzun süre aç kalmak sağlıksız bir yöntemdir ve kan şekerinizin iyice düşmesine yol açar bu nedenle öğün aralarında miktarları abartmadan meyva yıoğurt yada kalorisi düşük bisküvi gibi yiyecekler tüketmeye çalışın.

**Hulalop kalori yakmaya, kilo vermeye ve vücudun formunu korumasına yardımcı olur. Evinizde yapacağını bu egzersizle hem çocukluğunuza geri dönecek hem de vucudunuzun bütün kaslarını çalıştırarak kendinizi dinç ve sağlıklı hissedeceksiniz.

**Spor salonu seçerken pekçok kişinin ortak kullanım alanı olan soyunma odaları ve duş bölümlerinin hijyenik olmasına dikkat etmeklisiniz. Özellikle duş bölümleri mantar gibi pekçok hastalığın bulaşmasına yol açabilir.

**Diyet yaparken sizi uzun süre tok tutan yiyecekler yemelisiniz. 200 gr ananası doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler protein sindirimini hızlandırdığı için sizi uzun süre tok tutacaktır.

**Mekik haraketi alt karın ve mide kaslarını çalıştırmak için birebirdir. Günde 5 dk yapacağınız mekik hataketi ile bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmanız ve karıun bölgenizi şekillendirmeniz müğmkün belinizi fazla zorlamamak için bacaklarınızı karnınıza doğru haifiçe çekerek yaroım mekikte yapabilirisiniz.

**Plates için kullanıllan lastik bantları evinizde yapabileceğiniz basit haraketler için kullanabilirsibniz. Özellikle kol kaslarını toparlamak için oldukçöa faydalı olan bu plates bantları ile yapabileceğiniz haraketleri internet yada plates dvd lerinden öğrenebilirsiniz.

**Diyet yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biride uyku düzeninizdir. Az uyuduğunuz zaman vücut tam olarak dinlenmeyeceği için enerjiyi iyi yakamaz ve metabolizma yavaşlar. Bu yüzden uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.

**Diyet yaparken yoğun bir şekilde spor yapmamamlısınız Diyet ve yoğun spor bir arada yapıldığı zaman vücudunuzdaki yağ doğrudan kasa çevrilir. Günde yarım saat yürüyüş veya egzersiz uzmanınca belirlenen kalp ritminize uygun bir spor yapabilirsiniz.

**Vücutta biriken fazla suyu ve ödemi atmak için maydanoz çayı içebilirsiniz. Maydanoz özellikle böbrek ve idrar yollarının temizlenmesinde etkilidir. 1 bardak kaynar suyun içine birkaç dal taze maydanoz ekleyip 5 dakika demleyin. Süzerek günde 1 bardak ılıkken içebilirsiniz.

Cevap veren herkese çok çokk teşekkürler.
Elma diyeti diye bişey okudum 5 günde 5 kilo yazıyor. Hergün 10km yürümeye, 3lt su içmeye, sadece sabah kahvaltısı, şekersiz siyah ve yeşil çay içmeye, yeşil elma yemeye başladım 2 gündür..
Sizce umut var mı?
Hakikaten 5 günde 5 kilo verebilir miyim?

Elma diyeti diye bişey okudum 5 günde 5 kilo yazıyor. Hergün 10km yürümeye, 3lt su içmeye, sadece sabah kahvaltısı, şekersiz siyah ve yeşil çay içmeye, yeşil elma yemeye başladım 2 gündür..
Sizce umut var mı?

5 günde 5 kilo verirsin ama aşırı sağlıksız olur.Normal ve dengeli bir program ile daha sağlıklı kilo vermelisin bu tarz diyetler cok sakıncalı.

Sizce umut var mı?

eğer kilon 80.90 ise verilir ne kadar şişmansan o kadar çabuk veriliyor kilolar.
amaaaaaaaa kilon yağ kütlen azaldıkça artık kilo vermeler gramajla oluyo :52:
bak canım benim. 22 kilo verdim ama hiç bir şekilde şok diyet yapmadım. sadece 3 günlük protein diyeti yaptım oda zaten duraklama dönemlerinde regli döneminde doktorlar tarafından da öneriliyor. sakınn elma diyei lahana diyeti vs saçma diyetlerle hayatını karartma derim. hem ne acelen var güzelim yaaa sağlıkla kalıcı kilo vermek varken şok diyetlerle 2 gün öyle gezesin sonra almaya başlarsınn ama illaki ben yapacak diorsan 64 kiloyla 5 günde 5 kilo mümkünatı yok ama 1 ila 1.5 kilo arası verirsin buda yağdan değil çoğu sudan gider. fazlaca ümüt kırıcı oldu ama malsef durum bududr bu arada 10 km nasıl yürüyosun cnm yaaa helal olsun valla

Günaydın canım çok sağol, buarad bende isterim kekten

inş. bir gün oturur karşılıklı yeriz canım :9:

dünkü menümü vereceğim.
Düzenli bi kahvaltı öğle yemeği olmadı.Acıktığım anda toplamda 6 öğün kadar yedim ama az az.Çoğu zaten aperatif şeylerdi.
Gün boyunca:
3 coca cola zero içtim.
1 avuç çekirdek yedim.
1 haşhaşlı çörek yedim.(sabah)
1 avuç patates cipsi yedim.
2 çilek yedim.

tüm yediklerim bunlardan ibaret.Ve o kadar çok yürüdüm ki.Gece de dans :32: Odama geldiğimde ayaklarım titriyodu yorgunluktan:52:

Su çok içemedim bu çok kötü oldu.1 litre anca içmişimdir.:50:

3 tane zero :53: cipsssssss :53: çekirdekkkkkk:53: naptın kuzum :60: ama neyseki yürümüşsün eritmişsindir

selam kızlarrrr nsılsınız valla benim kızım çok hasta ateş ateş ateşş antibiotik ateş düşürücüler havada sıcak yaz geribi dehşet kötü bişey. o yüzden fazla giremiyorum

çok geçmiş olsun canım ya umarım en kısa zamanda iyileşirr :16:

ıssız adam keki mi havuçlu tarçınlı kek mi yoksa :D :D :D

eveeeeeetttttttttttt :56::56:

bilgisayarımda kayıtlı olan yazıları paylaşayım bari canlarım :) herkese faydalı olsun :)
Sağlıklı beslenmenin kesinlikle yaşı yoktur.Nasıl bir yaşlı adam için yağlı yiyecekler zararlıysa 8 yaşındaki bir çocuk içinde yağlı bir yemek okadar zararlıdır.Bu nedenle her insanın düzenli beslenmesi gerekir.Örneğin diyet yaptını ve istediğiniz on fazla kiloyu verdiniz.Bu demek değildirki bundan sonra bana yemenin zararı olmayacaktır.Zayıflama tedavisi bittiği esnadan itibarende sağlıklı beslenmeye devam etmelisiniz.

Günlük yürüyüş, spor, egzersizlerinizi aksatmamalısınız.Yine yediğiniz yiyeceklerin az yağlı olmalısına dikkat etmelisiniz.Bu şekilde tokluk hissinde olacaksınız ve az yiyeceksiniz.Sabah kahvaltılarında yağlı peynirlerden uzak durunuz.Sert yağsız peynirleri tercih etmeniz uzmanlar doktorların tavsiyesidir.

Öğlen ve akşam yemeklerinde ise az yağlı et ve balık & tavuk tercih etmeniz gerekmektedir.Az yağlı et veya tavuğun yanında yada yerine baklagilleri tercih edebilirsiniz.Aynı zamanda günlük öğünlerden önce bir bardak su içmeyi ihmal etmeyiniz.Su içmek sizi tok tutar bu sayede aşırı yeme isteğinizin önüne geçersiniz.Aynı zamanda kendinize spor programı yapmalısınız.

Örnek verecek olursak ilk gün sabah esneme hareketleri yapabilirsiniz. Yarım saatlik bir yürüyüşün ardından öğlen vakti çarşıya çıkabilirsiniz.Çarşıya çıkarak vakit geçirirken hem eğlenir hemde farkında olmadan kilo verirsiniz.Sürekli hareket halinde olmalısınız.Bu hareketlilik size çokşey kazandıracaktır.Yine diyet yapmayı bıraktıktan sonrada hareketliliğinize devam etmelisiniz.Hareketli olmanız ömrünüzüde uzatır.

Zayıflarken Dikkat Edilmesi Gerekenler konusunda anlattıklarımız haricinde doktorunuzun uyarı ve önerilerine uymanız çok önemlidir..

*********************************************************************************

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diyet yapmaya başladığınız da sizde ekmeği bir anda kesenlerden,diyet ürünlerini bir anda evin her tarafına dolduranlardan mısınız?

Doğru bilinen bir çok yanlış vücutta yağ kaybına değil kas ve su kaybına neden oluyor.Gün boyu aç kalmak ya da sabahları aç karnına limonlu su içmek aslında hiç bir işe yaramıyor.
Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Karbonhidratı tamamen hayatınızdan çıkarmak sağlığınızı da kötü yönde etkileyecektir.Çünkü karbonhidratı bir anda kestiğinizde vücut önce ihtiyacı olan karbonhidratı kandan almaya çalışacaktır.Glikoz oranı düştüğünde de kan şekeri düşecektir.Sonrasında vücut kas içerisindeki karbonhidratları kullanmaya başlayacaktır ve bu da kas kaybına yol açacaktır.Aynı zamanda vücut kas kaybına uğrarken su da kaybedecektir.

Yani diyet esnasında karbonhidratı keserseniz kilo verdiğinizi zannederek kaslarınızdan ve vücudunuzda ki sudan olursunuz.

Egzersiz yaparak kilo vermek için vücudun yağ yakma formuna geçmesi lazımdır.Bu da beş gün boyunca düzenli olarak egzersiz yapmanız anlamına gelir.Günde iki saat mekik çekmek yerine düzenli olarak 50_60 dakikalık yürüyüş istenilen sonucu sağlayacaktır.

Halk arasında bilinen bir başka yanlış da sabahları aç karnına içilen limonlu sıcak sudur.Bu suyu içerek yağların eridiğine inanırlar ki bu tamamen yanlıştır.Bitki çaylarının,sıcak suyun ve limon soda gibi içeceklerin kesinlikle yağlar üzerinde hiç bir etkisi yoktur.

Kilo alımının en büyük etkenlerinden biriside vücudu tüm gün aç bırakıp sadece akşam yemek.Bu şekilde beslenildiğinde vücut bunu bir savaş gibi algılar ve bunun devam edeceğini düşünerek yediklerinizi yağ olarak depolamaya başlar.Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi 3-4 saat arayla birşeyler yemek ve vücudu asla uzun süre aç bırakmamak.

paylaşım için teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

eğer kilon 80.90 ise verilir ne kadar şişmansan o kadar çabuk veriliyor kilolar.
amaaaaaaaa kilon yağ kütlen azaldıkça artık kilo vermeler gramajla oluyo :52:
bak canım benim. 22 kilo verdim ama hiç bir şekilde şok diyet yapmadım. sadece 3 günlük protein diyeti yaptım oda zaten duraklama dönemlerinde regli döneminde doktorlar tarafından da öneriliyor. sakınn elma diyei lahana diyeti vs saçma diyetlerle hayatını karartma derim. hem ne acelen var güzelim yaaa sağlıkla kalıcı kilo vermek varken şok diyetlerle 2 gün öyle gezesin sonra almaya başlarsınn ama illaki ben yapacak diorsan 64 kiloyla 5 günde 5 kilo mümkünatı yok ama 1 ila 1.5 kilo arası verirsin buda yağdan değil çoğu sudan gider. fazlaca ümüt kırıcı oldu ama malsef durum bududr bu arada 10 km nasıl yürüyosun cnm yaaa helal olsun valla

Söyledim ya acayip hırs yaptım. Başladığım diyet evet şok diyet ve vücudumda sarkma olmaması için 10km yürüyorum. Yarım saat de aletli spor yapıyorum. Boyum 1,71 kilom 64 bu elma diyeti obezler için mi? Yani benim gibi 38 beden giyenler 5 günde 5 kilo veremezler mi?

evet kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr şimdi gelelim zurnanın zırtttttttttt dediği yere.

Sizlere açık ve net olarak nasıl kilo verdiğimi açıklamak istiyorum.
yapacağım bu açıklamalardan sonra bana kızmayın ama tamammı :D

Kızlarrr yaklaşık 5 ay önce zayıflamaya karar verdim. o zaman 86 kiloydum yaşadım sıkıntıları burada yazıp kafanızı şişirmeyeceğim. hepimizin ortak kilo sıkıntıları.

İlk önce bir site bulmalıydım bana destek verecek, bana arkadaş olacak motivemi arrtırcak bir yer bulmam lazımdı. İlk önce buraya kayıt oldum. ve beklediğim ilgiyi göremedim. açık söylemek gerekirse.

ve başka bir site buldum. o siteye üye oldum. bir hafta arallıklarla devam ettim oraya. ve burası gibi açık bir yarış kampuına katıldım. sizler gibi tatlı iyi insalarla tanıştım süper ilgi ve motive gördüm. yarış insanı dahada bir azimlendiriyordu. herkes ayrı bilgiler veriyor ve dahada güzel gidiyordu.

güzel dostuklarda edinmştim aynı zamanda. ve o azimle ilk ay 7 kilo verdim ve hiç fire vermeden bu zamana kadar geldim. diyet esnasında. 5 ay boyunca hiç ara vermeden lelsie yaptım. mekik çektim bel döndürmeler yaptım. özellikle elmalı kür, sabahları içtiğim elma sirkeli su, yeşil çay, vve form çaylar ciddi anlamda etkili oldu.

Ve tabi gün içinde ölçülü yediğiniz yoğurt. bu arada duraklama dönemlerimde prıtein diyeti yaptım. klo vermemde ki en büyük etkenlerden biriside buydu. Ama dediğim gibi yarışmaların motiveyi arttırdığı kanıtlanmı bir gerçek.

şimdi gelelilm o siteden neden ayrıldığıma bunada bir açıklık getirmem gerekecek snırım.
malsef sitenin server ücreti ödenemediği için site kapandı. ve açılması için para gerekliydi. artık site paralı olacak denildi. aylarca yarıştığımız kamplar kapatılacak ve sadece ücret ödeyenler yarışlara katılabilcekti. ve durumları iyi olmayan kişiler bu ücreti ödeyemedikleri için şu an malsef dışlandılar.

ve bu benim çok gücüme gitti. malesef arkadaşlar kırılan bir bardağı yapıştırsanızda eskisi gibi olmayacağı gbi insan kalbide aynı bu şekilde bir kere kırıldı mı bir daha yerine gelmiyor.

Şuan burada olmaktan çok mutluyum. sizleri çok sevdim. hani bana sormuştunuz nasıl kilo verdin diye işte ben bu şekilde kilo verdim. ve hayatımda hiç yalan söylemedim. hayat byu git gellerimiz olmuştur. sın anda karar değişiklilleri yaşamışızdır. orayı bir aile gibi benimsemiştim. ve ailemden darbe yemek beni kırdı. ve üzdü. bu açıklamamdan sonra beni yine kabul ederseniz her zaman burda olacağım. başka bir siteden gelme biri olarak dışnalmayı hiç istemem. açık konuşmak istedim sizlere dürüst olmak istedim. İnşallah beni anlayışla karşılarsınız.

aaaaaaaa inanmıyorumm yok kalamazsın burda nerden geldiysen oraya git :60::60: :45: ilahiiiiiiiiii ipeeek böcüğümm başka siteden geldin diye niye dışlayalım ki seni ?? :60: ona bakılırsa hepimiz bir yıgın site geziyoruz kilo verme esnasında bilgi alabilmek için bende bir yıgın site gezdim ama en güzeli burasıydı :kkk: hem bilgi paylaşımı ve motivasyon açısından hem tanıştıgım insanlar açısında dolayısıyla burada kaldım bende eminim herkes böyledir zaten deli ya :60: :16::16:

Söyledim ya acayip hırs yaptım. Başladığım diyet evet şok diyet ve vücudumda sarkma olmaması için 10km yürüyorum. Yarım saat de aletli spor yapıyorum. Boyum 1,71 kilom 64 bu elma diyeti obezler için mi? Yani benim gibi 38 beden giyenler 5 günde 5 kilo veremezler mi?

denemesi bedava dene yanii ama bence olmaz gibime geliyor. bide çok spor yapman kaslarını şişirmesinn dikkat et.

Ayy çok teşekkürler :54: elimden geleni yapıyorum , bir azimle sarıldım diyetime :8: gerçe fazla spor yapamıyorum çarpıntım oluyor bu seferde kaş yaparken göz çıkartmim diye abartmıyorum. Az olsun öz olsun , zaten plates ve yoga tarzı yapıyorum. Zumba da çok güzel oluyor. Deneyenler varmı Zumba yı

zumba dediğinizz zumba dansı vardı sanırım o mu?? bir yerde izlemiştim videoyu ama unuttum :18:

Back
X