Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ama yemek tariflerini ben diyetime göre çeviriyommm yaratıcılığım gelişiyoo :60:

evet canım girdim barajıda geçtk şükürr :60: ama ben açıköğretim düşünüyorum 2008 anadolu meslek lisesi çıkışlıyımmm sosyal hizmetler düşünüyorumm aslında turizm de ilgimi çekmiyo değil hani ama bizde turizm okuyunca bi tuhaf bakıyolar sanki noluyosa :( hangi bölümler olabilir sence?

canımcım içine patates harici bişi koymadın mı bilmiyom ama bence pattesleri hafif kavursaydın o çiğliği gittikten sonrada altını kısıp diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı kendi buharında çokta güzel pişerdi ama kısık yoksa yanarrr hatta yanmasın diye azcık ta su koyabilirsin mesela
canimcim ins istedigin bir yer olur allah gonlune gore versin:71: sen o tuhaf bakan insanlari hic takma:34:
bu arada ben yemek kitabi almayi birak yanindan bile gecmiyorum ne gorsem icim gidiyor :52:
Off ona da dayanılmaz ki cidden haklısın.
Hele lahana sarmasını o kadar çok severim ki anlatamam ..
Ben olsam ben de zannetmem dayanabileceğimi.
Başka neler yedin bugün ?
Çok acıkmazsan birşey yeme biraz da spor yap istersen ..
he ya bende severim ama neden cok pismanim:14:
valla sarma gelene kadar gayet basarili bir gundu benim icin:43:
saba :5 y.k cornflases 1 kase yogurtla..
oglen :1 haslanmis yumurta peynir yarim dilim ekmekle..
ara :1 armut taki sarma gelene kadar gun icinde butun yedigim bu:17:
hiii hem de sarma yemiiiş! :52:
afiyet olsun tatlım, şifa olsun!
yedim ya yedim bu son baska yok aman bir tane daha derken yedim koskoca tabak sarmayi:52::52:

kizlar yogurt filan yedim ben soguk soguk hic cekilmedi tabi reglyken.. ama hani diyetime gore alisveris yaptigim icin evde baska hic bisi yok .. soyle corba olsa ne guzel icilirdi simdi..

yemek filan yapacak halim yok fena karnim agriyor meyve yogurtla gecistiricem sanirim

brokoliyi firina atarim biraz iyi olursam
bugun temizlik yapacaktim
aslinda oyle islerim vardi ama bugun dinlensem iyi olur
camasir ve temizligi yarina birakiyorum
cuma gunu turkiyeden misafirim var
yarin halledicem..

Regl dönemindeyken süt içmek iyi gelmez, ağrı yapar diye biliyorum ama yoğurt için de geçerli mi aynı şey bilemedim ki .. İstersen çok yeme yoğurdu ya da bilen vardır belki.
Bitki çayı falan içsen.
Bir de aklında bulunsun böğürtlen çayı düzenli içildiğinde ağrıyı azaltıyor.
Dinlenmek iyi olabilir ama biraz yürüsen o da rahatlatabilir aslında.

geçmiş olsun tatlım, ilk gün felakettir bilirim...
evet süt iyi bir fikir değil. ağrı değil de gaz yapar çok. yoğurt da yapar diye tahmin ediyorum ama umarım yapmamıştır.
kahve ve kola ağrı yapar. kafeinli içecekler yani.

bitki çayı iyi gelir, papatya özellikle. yeşil çayın içinde kahvedekinden daha çok kafein olduğu için onu da tavsiye etmem.

bir parçacık çikolata yiyip kendini biraz iyi hissetmene kaptan kızmaz sanırım...

hava da soguk burda soguk derken buraya gore normal de.
15 dereceymis simdi mesela..
ve kalorifer yanmiyor ayaklar usuyunce cok agri olur ya oyleyim suan sanirim.
yarin boyle cook isim var temizlik su bu cuma misafirim gelecek trden..temizlik bulasik carsaf filan camasir yikama yapmam lazim camasirhaneye gitmek vsvs ayy baya is valla..:26: yarin halledebiliem umarimmm
o yuzden bugun dinleneyim dedim
cok hafif yuruyusun iyi geldigini ben de duymustum.
ada cayi iciyorum suan.
bogurtlenyok malesef ama alayim bari ciktigimda
ben normal cay kahve filan hic icmem
yani diyette oldugumdan da degil
oyle bir aliskanligim yoktur hic... o yuzden normalde de hep bitki cayi iciyorum
=:49:

gecmis olsun canim yat dinlen bosver temizligi felan:71:
burasi soguk derken nerdesin? merak ettim.(cok merakli gordum kendimi):60:

sac kurutma makinasiyla ayaklarimi isitiyorum suan hihi =)))

birazcik kendime geldim gozumu actim ya cok sukur o neydiii.. dogumsancisinin bunun 1000000000000000000000 kati filani olan benzer bi sanci oldugunu duymustum anne olan kizlar ya mucizesiniz :71:

butun gun yataktan kalkamadigim icin dogru duzgun bisi yemedim :26: ki ogun kacirmak cok tehlikeli kizlar metabolizmayi yavaslatan birsey.. o yzuden yememekten daha bile cok korkarim ben zaman zaman yogurt filan yedim de
kaaac saat arayladirrr...

neyse yarina toparlicam

Son düzenleme:
canimcim ins istedigin bir yer olur allah gonlune gore versin:71: sen o tuhaf bakan insanlari hic takma:34:
bu arada ben yemek kitabi almayi birak yanindan bile gecmiyorum ne gorsem icim gidiyor :52:

he ya bende severim ama neden cok pismanim:14:
valla sarma gelene kadar gayet basarili bir gundu benim icin:43:
saba :5 y.k cornflases 1 kase yogurtla..
oglen :1 haslanmis yumurta peynir yarim dilim ekmekle..
ara :1 armut taki sarma gelene kadar gun icinde butun yedigim bu:17:

yedim ya yedim bu son baska yok aman bir tane daha derken yedim koskoca tabak sarmayi:52::52:

Şimdi pişman olman bir işe yaramayacağına göre ki güzel bir şey tekrarı olduğundaa bu pişmanlığı hatırlaman açısından.
Biraz spor ..
Hadi yap sporunu da erisin o sarmalar.
Tadı da yanına kar kalmış olsun.

sac kurutma makinasiyla ayaklarimi isitiyorum suan hihi =)))

birazcik kendime geldim gozumu actim ya cok sukur o neydiii.. dogumsancisinin bunun 1000000000000000000000 kati filani olan benzer bi sanci oldugunu duymustum anne olan kizlar ya mucizesiniz :71:

butun gun yataktan kalkamadigim icin dogru duzgun bisi yemedim :26: ki ogun kacirmak cok tehlikeli kizlar metabolizmayi yavaslatan birsey.. o yzuden yememekten daha bile cok korkarim ben zaman zaman yogurt filan yedim de
kaaac saat arayladirrr...

neyse yarina toparlicam

Sıcak tut aman sıcak tut üşüme ..
Üşüyünce iyice kötü olur o ağrılar.
Yeme konusunda da sıcak birşeyler ye ki rahatlatsın.
Yoğurdu soğuk yemedin dimi?

geçmiş olsun tatlım, ilk gün felakettir bilirim...
evet süt iyi bir fikir değil. ağrı değil de gaz yapar çok. yoğurt da yapar diye tahmin ediyorum ama umarım yapmamıştır.
kahve ve kola ağrı yapar. kafeinli içecekler yani.

bitki çayı iyi gelir, papatya özellikle. yeşil çayın içinde kahvedekinden daha çok kafein olduğu için onu da tavsiye etmem.

bir parçacık çikolata yiyip kendini biraz iyi hissetmene kaptan kızmaz sanırım...

papatya&vanilya gibi bi cayim var ondan koyiyim o halde :)

Ama ama ama sarma istiyor canım, şimdi elimde olsa gözümü kırpmadan yer bitirirdim tabağı ..
Nasıl kızayım bu durumda ..:26:
Bence sen hayal ettiğim şey için bana kız :27:

boyle cok aciktikca asiri biseyi caniniz cektikce
ben kendime kizip sey dioyrum
ya kizim sen 1 yildir ne bulsan yedin hophop 5 dk sonra doyuna amaan yemesem de olurdu simdi sil bastan olacak
ne gerek var ayni duruma
10 gundur bosuna mi kasiyosun diyip
yemiyorum :)
ise yariyor..
cunku diyeti bozmak sey acisindan onemli
1- devami gelebilir
2- metabolizma uzun zamandir ac kaldigini bildigi icin. bi anda diyette olmayan bisi yediginiz an onu depoluyor..

yani oyle bi tane sarmacik diyip gecmeemk lazim
ahhhhhhhh sarma...
valla nasi biseydi o? :(
nasi ozledim
ama bu kadar!! :)

ya kizim sen 1 yildir ne bulsan yedin hophop 5 dk sonra doyuna amaan yemesem de olurdu simdi sil bastan olacak
ne gerek var ayni duruma
ise yariyor..
1- devami gelebilir
2- metabolizma uzun zamandir ac kaldigini bildigi icin. bi anda diyette olmayan bisi yediginiz an onu depoluyor..

ahhhhhhhh sarma...
nasi ozledim

Benim bozmamamın asıl nedeni de bu dediğin birinci neden.
Devamı gelebilir değil kesin gelir biraz yemeye başlayınca, en azından bu ben de böyle oluyor.
O yüzden ne kadar canım istese de yemiyorum, bekliyorum sabrediyorum.
İyi de yapıyorum.
O kadar aç olup veya canım isteyip yemedikten sonra tekrar aynı şey olursa da bak dün o kadar canın istedi yemedin şimdi bunu yesen onun için boşuna sabretmiş olacaksın diye düşünüyorum.
Yani senin de dediğin gibi bu telkin kadar güzel birşey yok.
Hem inan bir ay falan geçsin bir daha canın istemiyor.
Alışıyorsun.
Yeter ki bir kere tatma tekrar.

Kızlar okuyordum kefirin faydalarını da ağzım açık kaldı sizinle de paylaşmak istedim.
İŞTE KEFİR' İN YARARLARI:

* Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden mikrobik enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.

* Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.

* Büyümeye güçlü destek sağlar.

* İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.

* Beyin hücrelerini aktif hale getirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.

* Obeziteye ve aşırı zayıflamaya karşı frenleyicidir.

* Bağırsak florasını düzenler eder.

* Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkileri vardır.

* Saçları güçlendirir.

* Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olması için unutulmaz bir partnerdir.

* Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekli olmasını sağlar.

* Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.

* Cinsel fonksiyonların devamlı olmasında aktiflik kazandırır.

* Kanı temizler, kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür

* Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.

* Uykusuzluğu gidericidir. Spor yapan kişiler için enerji deposudur.

* Sindirimi kolaylaştırır.

* Kemoterapi tedavisi sırasında vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlı olmasını sağlar.

* Selülitlere karşı etkilidir.

* Bir çok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.

* Alkol alanlar bakımından kaybolan vitaminlerin geri kazanılmasında tam bir takviye sağlar.

* Saç dökülmelerini azaltır.

* Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç kullananlara yardımcıdır

* Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğü için; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi yapar.

* Antioksidan özellikleriye hücre yenilenmesine katkıda bulunur.

* Menopoz dönemindeki riskleri azaltır

* Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.

* Damar sertliğini önler

* Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların kuvvetli kalmasına destek sağlar.

* Oestropoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.

* Başta Prostat ve bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.

* Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.

* Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.

* Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önler.

* Serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.

* Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler gerçekleştirir.

* Genç yaşlanmayı sistemize eder.

* Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

Süt İç
Kilo vermek için katı diyetler yapmak yerine vücut sağlığı için çok faydalı olan süt ve süt ürünlerini tüketerek zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? Diyetisyen Canan Aksoy tüm detaylarıyla süt içerek zayıflamanın, yağları eritmenin mümkün olduğunu anlatıyor. Belki de şimdiye kadar veremediğiniz kilolardan süt sayesinde kurtulacaksınız!

Yağda eriyen vitaminler açısından inek veya koyun sütünün beslenmenin temel öğelerinden olduğunu belirten Diyetisyen Canan Aksoy, sütün bilinmeyen bir yönüne dikkat çekti, özellikle de fazla yağlarından kurtularak kilo vermek isteyenler için sütün iyi bir alternatif olduğunu söyledi.

Diyetisyen Canan Aksoy, “Sütün içindeki kalsiyum doğal bir yağ attırıcıdır. Sütle ilgili yapılan çalışmalar göstermiştir ki; öğünlerde alınan süt ve süt ürünleri, öğünle beraber alınan yağın emilimini azaltıyor ve sütteki kalsiyum yağa yapışarak, yağın bağırsaklar yoluyla atılmasını sağlıyor. Bu nedenle zayıflamak isteyenlere öğünlerinde yağsız süt ve yoğurda yer vermesini öneriyoruz” dedi.
Sütün tansiyonu düzenlemeye de yardımcı olduğunu belirten Aksoy, sütün diğer etkileri hakkında ise şöyle konuştu:

“Sütün içinde bulunan kalsiyum ve potasyum, kan basıncının düşmesini sağlıyor. Kalsiyum vücuttaki tuz dengesi üzerinde de rol oynuyor ve tansiyonun düzenlenmesine etki ediyor. Ayrıca süt, kolon kanserine karşı da koruyucu. Kalsiyum safra asitlerine bağlanarak, bu yağların hücresel çoğalmasını azaltıyor ve kansere karşı koruyucu etki yapıyor.

Kalsiyumun kemik yoğunluğunu arttırdığını, bu yüzden bebeklik çağından itibaren her yaş grubunun kemik ve diş sağlığını korumak için tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Süt, yaşlanmayla beraber osteoporoz yani, kemik erimesi riskini azaltır, çocuklarda kemik yoğunluğunun artmasını sağlar. Süt ve süt ürünleri, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, A vitamini ve B12 vitamini açısından zengindir. Bu vitamin ve minerallerin hepsinin ayrı ayrı pek çok görevi bulunmaktadır. Özetle sağlığı korumak için beslenmede günde en az 2 bardak süt-yoğurt veya kefir gibi ürünlere yer vermek gerekiyor."

ben de olsam ben de yerdim canım, sarmaya asla karşı koyamam. hele böyle mayhoş mayhoş olur ya off! ooof!
neyse ki karnım tok :63:
neden pismanim o zman:17:15 gunluk emegi bir kac dakikada yok ettim:50:ne olurdu 1 tanecik yeseydim kocaman tabagi bitirmesem ne olurdu off of..

Şimdi pişman olman bir işe yaramayacağına göre ki güzel bir şey tekrarı olduğundaa bu pişmanlığı hatırlaman açısından.
Biraz spor ..
Hadi yap sporunu da erisin o sarmalar.
Tadı da yanına kar kalmış olsun.

Sıcak tut aman sıcak tut üşüme ..
Üşüyünce iyice kötü olur o ağrılar.
Yeme konusunda da sıcak birşeyler ye ki rahatlatsın.
Yoğurdu soğuk yemedin dimi?
tadini bile almadim oyle hizli yedimki sanki kovalayan var:60:
londra :) yani soguk derken buz gibi degil de. yaz gunune gore gayet soguk. kalorifer yansa iyi olurdu mesela simdi ayaklarimi koyardim oh mis.
hiim anladim benim yasadigim yerde bir yagmur bir gunes gun icinde iyice:37:sersem olduk..
Kaçamak yapan herkese kızıp sarma için serenaya ağzımı açamamamın nedeni bu itiraf ediyorum.:77::86:
:46::46::1:
:60: yaa ama olmaz ki serenaya da kız masalcım böyle çifte standart oluyo olmaz ki!
kizlar yapmayin zaten pismanim:1:
Ama ama ama sarma istiyor canım, şimdi elimde olsa gözümü kırpmadan yer bitirirdim tabağı ..
Nasıl kızayım bu durumda ..:26:
Bence sen hayal ettiğim şey için bana kız :27:
fistik keske yakinimda olsanda sana yollasaydim.:38: ama en azindan midende sarma yok ama vicdanen birde tartida coook hafifsin :1:ya ben:59:
ne gerek var ayni duruma
ise yariyor..
1- devami gelebilir

ahhhhhhhh sarma...
nasi ozledim
he azcik vakit verseydim kendime bende diyecektim kendime bunlari:60::60:
Benim bozmamamın asıl nedeni de bu dediğin birinci neden.
Devamı gelebilir değil kesin gelir biraz yemeye başlayınca, en azından bu ben de böyle oluyor.
O yüzden ne kadar canım istese de yemiyorum, bekliyorum sabrediyorum.
İyi de yapıyorum.
O kadar aç olup veya canım isteyip yemedikten sonra tekrar aynı şey olursa da bak dün o kadar canın istedi yemedin şimdi bunu yesen onun için boşuna sabretmiş olacaksın diye düşünüyorum.
Yani senin de dediğin gibi bu telkin kadar güzel birşey yok.
Hem inan bir ay falan geçsin bir daha canın istemiyor.
Alışıyorsun.
Yeter ki bir kere tatma tekrar.

haklisin canim her sey azicik ucundan tadayimla basliyor:14:
az once form cayimi ictim bugun daha bir sey yemiycem:50:

neden pismanim o zman:17:15 gunluk emegi bir kac dakikada yok ettim:50:ne olurdu 1 tanecik yeseydim kocaman tabagi bitirmesem ne olurdu off of..

tadini bile almadim oyle hizli yedimki sanki kovalayan var:60:

hiim anladim benim yasadigim yerde bir yagmur bir gunes gun icinde iyice:37:sersem olduk..

:46::46::1:

kizlar yapmayin zaten pismanim:1:

fistik keske yakinimda olsanda sana yollasaydim.:38: ama en azindan midende sarma yok ama vicdanen birde tartida coook hafifsin :1:ya ben:59:

he azcik vakit verseydim kendime bende diyecektim kendime bunlari:60::60:

haklisin canim her sey azicik ucundan tadayimla basliyor:14:
az once form cayimi ictim bugun daha bir sey yemiycem:50:

Hızlı yeme alışkanlığı çok kötü bir alışkanlık aslında.
Farkındaysan altında bu yatıyor.
Eğer yavaş yavaş yeseydin, hem tadını alabilecektin.
Hem de yerken dur ben ne yapıyorum diye kendine hakim olmuş olacaktın.
Bundan sonra öyle bir kaçamak yapmak üzere olduğunda önce bırak tabağı dur düşün.
Vazgeçeceksin zaten.
Ve direk buraya yaz birisi durdurur seni.
Mesela ben biraz önce olsa kesin yerdim diyordum şimdi düşününce yok 1 tane bile yemezdim çünkü 1 tane yesem devamı gelirdi diye düşünüyorum.
O yüzden acele etme dur düşün önce.
İkna edebiliriz seni yememen için.:1:

Hızlı yeme alışkanlığı çok kötü bir alışkanlık aslında.
Farkındaysan altında bu yatıyor.
Eğer yavaş yavaş yeseydin, hem tadını alabilecektin.
Hem de yerken dur ben ne yapıyorum diye kendine hakim olmuş olacaktın.
Bundan sonra öyle bir kaçamak yapmak üzere olduğunda önce bırak tabağı dur düşün.
Vazgeçeceksin zaten.
Ve direk buraya yaz birisi durdurur seni.
Mesela ben biraz önce olsa kesin yerdim diyordum şimdi düşününce yok 1 tane bile yemezdim çünkü 1 tane yesem devamı gelirdi diye düşünüyorum.
O yüzden acele etme dur düşün önce.
İkna edebiliriz seni yememen için.:1:

yok fistigim ben aslinda hizli yemem ama kendime zman vermedimki vazgecmeyim yemekten:60:
evet zaten bir daha dayanamadigim bir sey geldimi dogru cope :17: ben pisirmiyorum zaten cok sevdigim seyleri:34:
allahtan pasta kurabiye borek gibi seyleri sevmem. birde sevsem ne olurdum bilmem:60:

Süt İç
Kilo vermek için katı diyetler yapmak yerine vücut sağlığı için çok faydalı olan süt ve süt ürünlerini tüketerek zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? Diyetisyen Canan Aksoy tüm detaylarıyla süt içerek zayıflamanın, yağları eritmenin mümkün olduğunu anlatıyor. Belki de şimdiye kadar veremediğiniz kilolardan süt sayesinde kurtulacaksınız!

Yağda eriyen vitaminler açısından inek veya koyun sütünün beslenmenin temel öğelerinden olduğunu belirten Diyetisyen Canan Aksoy, sütün bilinmeyen bir yönüne dikkat çekti, özellikle de fazla yağlarından kurtularak kilo vermek isteyenler için sütün iyi bir alternatif olduğunu söyledi.

Diyetisyen Canan Aksoy, “Sütün içindeki kalsiyum doğal bir yağ attırıcıdır. Sütle ilgili yapılan çalışmalar göstermiştir ki; öğünlerde alınan süt ve süt ürünleri, öğünle beraber alınan yağın emilimini azaltıyor ve sütteki kalsiyum yağa yapışarak, yağın bağırsaklar yoluyla atılmasını sağlıyor. Bu nedenle zayıflamak isteyenlere öğünlerinde yağsız süt ve yoğurda yer vermesini öneriyoruz” dedi.
Sütün tansiyonu düzenlemeye de yardımcı olduğunu belirten Aksoy, sütün diğer etkileri hakkında ise şöyle konuştu:

“Sütün içinde bulunan kalsiyum ve potasyum, kan basıncının düşmesini sağlıyor. Kalsiyum vücuttaki tuz dengesi üzerinde de rol oynuyor ve tansiyonun düzenlenmesine etki ediyor. Ayrıca süt, kolon kanserine karşı da koruyucu. Kalsiyum safra asitlerine bağlanarak, bu yağların hücresel çoğalmasını azaltıyor ve kansere karşı koruyucu etki yapıyor.

Kalsiyumun kemik yoğunluğunu arttırdığını, bu yüzden bebeklik çağından itibaren her yaş grubunun kemik ve diş sağlığını korumak için tüketilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Süt, yaşlanmayla beraber osteoporoz yani, kemik erimesi riskini azaltır, çocuklarda kemik yoğunluğunun artmasını sağlar. Süt ve süt ürünleri, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, A vitamini ve B12 vitamini açısından zengindir. Bu vitamin ve minerallerin hepsinin ayrı ayrı pek çok görevi bulunmaktadır. Özetle sağlığı korumak için beslenmede günde en az 2 bardak süt-yoğurt veya kefir gibi ürünlere yer vermek gerekiyor."

guzel paylasim tsk:71:
zaten sut, yogurt, peynir cok sevdigim seylerden bir kaci hergun kesin tuketirim ozellikle peynir:56:

Back
X