valla belki abartı gelicek ama bunun ve benzer hareketlerin çok hayırlı ve kutsal olduğuna inanıyorum, yani kedi olsun köpek olsun kanguru olsun farketmez ihtiyacı olan bir canlıya yardım ediyorsun sonuçta.
valla kediler neye alışırlarsa onu yemeye devam etmek isterler. benim kedim ciğer yemeye alıştı, tavuk ciğeri alıp haşlıyorum. bazen değişiklik olsun diye tavuk da verebiliyorum. evde köfte piştiyse ona da pay ayrılıyor her tabaktan...
kuru mamayı böyle çerez niyetine yiyor. onu da seçer, hepsini yemez şımarık.
ama kuru mamayla beslenmeye alışan kedi de yaş yemek asla yemeyebilir. eski kedim öyleydi.
evden çıkmayan kediler genelde yemek saati geliştiriyor. günün belli saatlerinde aksatmadan vermek gerekiyor. ama sokağa çıkan kedinin enerjisi sürekli değiştiği için, hem daha sık acıkıyor hem de ne zaman acıkacağı belli olmuyor. o yüzden acıktıkça vermek gerekiyor yemeğini.
evde kötü bir koku almıyorsan tuvaletini dışarda hallediyordur, yapınca kokudan durulmuyor çünkü. idrarının kokusu da çok keskindir onu da anlarsın.
evin giriş kat anladığım kadarıyla, kendisi çıkıyor dedin sanırım?
öyleyse hiç sorun yaşamazsın tuvalet konusunda.
iç dış parazit ilaçlarını hemen yaptırmanı öneririm, hem kedicik için hem de sen ve ailen için. küçük bebişin var zaten en önemlisi.
kist aşısı da yaptırırsan başka bişey istemez.
bir sürü aşıları var ama onları artık bütçene göre veteriner hekimin tavsiyesine göre yaptırırsın istersen.
gerisi her kedinin keşfedilecek karakteriyle alakalı. o yüzden iyi eğlenceler dilerim canım