• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

hilal çok hastayım ölüyorum resmen dün akşam aniden rahatsızlandım..saçlarımın dibinden ayak tırnağıma heryerim ağrıyor.ilaçlarla ayaklanıyorum etkisi geçince aynı..iki gün tam paylaşımım olmazsa diye haber vereyim dedim..

Geçmiş olsun canım. Allahtan acil şifalar diliyorum sana.

Selam kızlar ben geldim :) Menümü yazıyorum hemen.

Sabah

1 fincan nescafe (2'i birarada)
1 paket elma lifli form bisküvi (6 adet)

Öğle

1 kase (orta boy) yayla çorbası (Dünden misafir vardı çok yapmışım hala bitmedi)
2 yemek kaşığı patates salatası
Azıcık karnabahar haşlaması
2 küçük dilim tam buğday ekmeği

Ara

Akşam

1 kase yayla çorbası
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tavuk sote
1 dilim tam buğday ekmeği

10 bardak Su (bardağım normal su bardaklarından biraz büyük)
Yatana kadarda 1-2 bardak daha içerim sanırım

Şimdide 1 fincan yeşil çay yapıyorum kendime :)

Karatay, dukan diyetlerini cok duydum gozume de carpti ama fazla ustunde durmadim, mantigi ne bu diyetin?

Aslında doğal beslenme prensibi her türlü un, şeker (meyve şekeri dahil), işlenmiş gıdalar pirinç makarna yasak ama zaten bunlar çoğu diyette yasak. Tereyağ zeytinyağ serbest sabahları tereyağında ili yumurta yap omlet yap miss ye sonra bir çaybardağı ceviz var sabahları yada fındık yer fıstığı antep fıstığı aç kalmadım hiç ben henüz bu diyete başlayıp aç kalanda azdır herhalde. Yiyerek zayıflama dedikleri bu diyet. Yemeklerin arasında 4 öğün oluyor ve gece 8 den sonra hiçbirşey yemiyorsun. İncelemek istersen karatay topiğinin ilk sayfasında çok güzel bilgiler var. Gül diye bir arkadaş bu diyetle 40 küsür kilo verdi yanılmıyorsam.

Selam kızlar ben geldim :) Menümü yazıyorum hemen.

Sabah

1 paket elma lifli form bisküvi (6 adet)

Öğle

1 kase (orta boy) yayla çorbası (Dünden misafir vardı çok yapmışım hala bitmedi)
2 yemek kaşığı patates salatası
Azıcık karnabahar haşlaması
2 küçük dilim tam buğday ekmeği

Ara

Akşam

1 kase yayla çorbası
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tavuk sote
1 dilim tam buğday ekmeği

10 bardak Su (bardağım normal su bardaklarından biraz büyük)
Yatana kadarda 1-2 bardak daha içerim sanırım

Şimdide 1 fincan yeşil çay yapıyorum kendime :)

Form bisküviler en az normal bisküviler kadar kalori içeriyor Ebru, ayrıca boş kalori diyebilirim.
Onun yerine klasik bir kahvaltı yapsan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Patatesin de glisemik indeksi yüksek olduğundan çabuk acıktırır.
Tercih etmesen daha iyi.
Onun haricinde afiyet olsun.
Spor var mı?

Menümü yazayım kızlar ..

Sabah :

- 1 peynirli tost ( tam tahıllı ekmekten )
- 1 portakal

Öğle :

- 1 dilim ekmek
- 3 köfte
- 2 kaşık yoğurt

Akşam :

- 1 kase mercimek çorbası
- Biraz karnabahar
- 2 kaşık sarımsaklı yoğurt

Sıvı :

- 2 litre su ( 1 litre daha içerim, önceden çok içmeye çalışırdım şimdi azaltmak için uğraşıyorum.)
- 3 bardak bitki çayı

Spor :

- Leslie ile 3 mil​

Ekmeği evde kendin yap bari canım dışarıdan aldığımız her ekmege beyaz un kesin ekliyorlar. Bu gün 3 kase içtim ayran çorbası ama 3. zor içtim yarın sabahı sabırsızlıkla bekliyorum sen kaç kilo verdin canım ben giremedim çok kaçırmışım ?

Kizlar suan telden giriyorum yazdiklarinizi okumak icin cok merakliyim demi :))) birazdan menu bildirimimi bende yapicam

Form bisküviler en az normal bisküviler kadar kalori içeriyor Ebru, ayrıca boş kalori diyebilirim.
Onun yerine klasik bir kahvaltı yapsan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Patatesin de glisemik indeksi yüksek olduğundan çabuk acıktırır.
Tercih etmesen daha iyi.
Onun haricinde afiyet olsun.
Spor var mı?

Haklısın canım. Sabah erken kalktım. Çocuk yoktu. Eşimde geç kalktı. Erken kalktığım için atıştırmalık yaptım. Tek başıma sofraya oturamayanlardanım. Patateste dün akşamdan kalmıştı. Kalorisinin çok olduğunu biliyorum ama demiştim yaa canımın istediği her şeyden çok azda olsa yiyorum :( Eğer öyle yapmazsam biliyorum ki daha kötü olacak. Daha önceki denememde öyle olmuştu.

Bu arada bugün konya ya yine kar yağdı. Yürüyüş için çıktım. Heryer buz olmuştu. Hem engelli hem tempolu 35 dk yürüdüm :) Biraz zor oldu ama başardım.

Ekmeği evde kendin yap bari canım dışarıdan aldığımız her ekmege beyaz un kesin ekliyorlar. Bu gün 3 kase içtim ayran çorbası ama 3. zor içtim yarın sabahı sabırsızlıkla bekliyorum sen kaç kilo verdin canım ben giremedim çok kaçırmışım ?

Canım ben biliyorsun çok kilo almıştım burada yokken o yüzden tartılmaya cesaret edemedim bu tartılma öncesi cesaret içindi o yüzden kaç kilo olduğumu bilmiyorum ama 2.7 kg almış durumdayım.
Ama içmesi zorluyor cidden çok doyurucu ama güzel bir çorba.
İlk gün 2 kase 2. gün 2.5 kase içtim ben.
Tam tahıllılarda da var mı ?
Kendim de yapamam ki hiç becerebileceğimi düşünmüyorum ..
İnsülin direncimi kırdığıma inandığım için az ekmek yiyebilirim artık diye düşündüm.

Kizlar suan telden giriyorum yazdiklarinizi okumak icin cok merakliyim demi :))) birazdan menu bildirimimi bende yapicam

Motivasyon bu motivasyon taktir ettim maşallah :nazar:

Haklısın canım. Sabah erken kalktım. Çocuk yoktu. Eşimde geç kalktı. Erken kalktığım için atıştırmalık yaptım. Tek başıma sofraya oturamayanlardanım. Patateste dün akşamdan kalmıştı. Kalorisinin çok olduğunu biliyorum ama demiştim yaa canımın istediği her şeyden çok azda olsa yiyorum :( Eğer öyle yapmazsam biliyorum ki daha kötü olacak. Daha önceki denememde öyle olmuştu.

Bu arada bugün konya ya yine kar yağdı. Yürüyüş için çıktım. Heryer buz olmuştu. Hem engelli hem tempolu 35 dk yürüdüm :) Biraz zor oldu ama başardım.

Öyle olduğunda evde kavrulmamış kuru yemiş bulundur atıştırmalık onlardan yersin hem daha sağlıklı olmuş olur.
Kısıtlama konusunda haklısın sonradan saldırmaktansa ama az ye yine de.
Spora da aman dikkat et buz falan ayağın yeni iyileşiyor bak.

Motivasyon bu motivasyon taktir ettim maşallah :nazar:

Öyle olduğunda evde kavrulmamış kuru yemiş bulundur atıştırmalık onlardan yersin hem daha sağlıklı olmuş olur.
Kısıtlama konusunda haklısın sonradan saldırmaktansa ama az ye yine de.
Spora da aman dikkat et buz falan ayağın yeni iyileşiyor bak.

Spor yapmadığım için bu hafta sadece 0,5 kg verdim. Onun acısını bu hafta çıkartmam lazım. Benim planlarıma göre 0,5 kg içerdeyim. Bu hafta 1,5 kg olması için uğraşacağım. Düşüncen için teşekkürler canım. Oldukça dikkatli yürümeye çalıştım.

Biraz gülelim karın kaslarımız gelişsin :1:

$imagess.webp

Kızlar yaaaa eşim kek yaptı. Mis gibi kokuyooooo :(((

Canım ben biliyorsun çok kilo almıştım burada yokken o yüzden tartılmaya cesaret edemedim bu tartılma öncesi cesaret içindi o yüzden kaç kilo olduğumu bilmiyorum ama 2.7 kg almış durumdayım.
Ama içmesi zorluyor cidden çok doyurucu ama güzel bir çorba.
İlk gün 2 kase 2. gün 2.5 kase içtim ben.
Tam tahıllılarda da var mı ?
Kendim de yapamam ki hiç becerebileceğimi düşünmüyorum ..
İnsülin direncimi kırdığıma inandığım için az ekmek yiyebilirim artık diye düşündüm.

Var canım içindekilere bak yada sor çavdar al sen en iyisi o :)

Hilalcigim takdirin icin tsk ederim cnm:16::16:

Bugun ki yediklerime gelicek olursam:
Kahwalti:
(kahwalti oncesi 1 fincan yesil cay)
30 dak. sonra
2 dilim cawdar ekmeginin tekine beyaz peynirle hazirlanmis yagsiz tost
Kalan 1 dilimi de tost makinasinda kizarttim
Salatalik
Domates
2 yesil zeytin
1 bardak sekersiz cay

Ara:
10 tane kadar beyaz leblebi, 2 kayisi kurusu, 1 cewiz
1 bardak sekersiz cappucino (cok sewerim gunde bazen 2-3 bardak icerim)

Oglen:
1 kase haslanmis brokoli(sarmisakli yogurt sosu yaptim ustune brazcik pul biber ekledim)
2 tane kendi yaginda tawada pisirilmis kofte

Ara:
3 beyaz leblebi, 2 kayisi
30 dak. falan sonra ceyrek eksi nar+1 kiwi

Aksam:
4 kasik az yagli tuzsuz salata
2 tane yagsiz tawuk kanat

Aksam arasi yapmam sanirim cok acikirsam 1 fincan sut yada meywe yerim...
1.5 lt suyumu ictim yatana kadar 2.5 -3 e tamamlarim...
2 fincan daha yesil cay icerim...
Sporumu henuz yapmadim bacagimda biraz daha agrim war kendimi iyi hissedersem yapar buraya yazarim:34:

Son düzenleme:
Kurallari okudum cnm kabul ediyorum tabisi de :23:Artik bende burdayim hemde buyuk memnuniyetle:16:

Merhaba kızlar yeni gelenler hoşgeldi bana hoşgeldin diyenler hoşbuldum (diyen varsa):) geri sayfaları okuyacağım akşam daha rahat girerim ayran detoksuna devam ediyorum tartılmadım bu gün giden birşey varmı yokmu bilemiyorum. yarın anlayacağız.

Sabah
1 yumurta
lor peyniri
domates
dereotu
HOŞGELDİNİZ KIZLAR:71:
Evlendikten sonra değil canım. Kayseride evlendim. Tabii evlendikten sonra kilo aldım. Çünkü hayatım daha düzenli oldu. Evlilik mutlaka kilo aldırıyor. Çocuğumda kayseride doğdu. Sonra adanaya gittim adanadan konyaya geldiğimde 69 kiloydum. Yaklaşık 3 ay içinde dehşet kilo aldım. 80 oldum. Sonra korkup doktora gittim. Acaba bi hastalıkmı var bu kadar kısa zamanda bu kadar kilo hiç almamıştım. İnsülin direncine baktırdım. Allaha şükür bir sorun yok. Anladım ki iklim kilo konusunda çok önemli. Çünkü adanada oturduğun yerde terliyorsun. Ama konyada 40 dk tempolu yürüyorum. Terlemiyorum. :(

ayyy bende evlendikten sonra 10 kilo aldım... hatta eşimde 10 kilo aldı...:52:

Kızlar yaaaa eşim kek yaptı. Mis gibi kokuyooooo :(((

:47::47::47::57::57::57: Bunlar bir şey hatırlatıyor mu ?
Bak şimdi yeme sabaha canın yine isterse yarım dilim yersin ama isteğin geçer muhtemelen.

Var canım içindekilere bak yada sor çavdar al sen en iyisi o :)

içindekilere baktım ama yok yine de bir dahakine çavdar alayım zaten değiştirmek daha iyi oluyor bence.

HOŞGELDİNİZ KIZLAR:71:

ayyy bende evlendikten sonra 10 kilo aldım... hatta eşimde 10 kilo aldı...:52:

Hadiii yaaa aynı durum bizdede var benim eşimde kilo aldı :))

Hoşgeldin bu arada okuman uzun sürdü sanırım. Kaçamak yapmadın dimi bugün :)

:47::47::47::57::57::57: Bunlar bir şey hatırlatıyor mu ?
Bak şimdi yeme sabaha canın yine isterse yarım dilim yersin ama isteğin geçer muhtemelen.

içindekilere baktım ama yok yine de bir dahakine çavdar alayım zaten değiştirmek daha iyi oluyor bence.

Sabaha izin varmı. Sabah bir dilim yesem kahvaltı niyetine olurmu :)

Hilalcigim takdirin icin tsk ederim cnm:16::16:

Bugun ki yediklerime gelicek olursam:
Kahwalti:
(kahwalti oncesi 1 fincan yesil cay)
30 dak. sonra
2 dilim cawdar ekmeginin tekine beyaz peynirle hazirlanmis yagsiz tost
Kalan 1 dilimi de tost makinasinda kizarttim
Salatalik
Domates
2 yesil zeytin
1 bardak sekersiz cay

Ara:
10 tane kadar beyaz leblebi, 2 kayisi kurusu, 1 cewiz
1 bardak sekersiz cappucino (cok sewerim gunde bazen 2-3 bardak icerim)

Oglen:
1 kase haslanmis brokoli(sarmisakli yogurt sosu yaptim ustune brazcik pul biber ekledim)
2 tane kendi yaginda tawada pisirilmis kofte

Ara:
3 beyaz leblebi, 2 kayisi
30 dak. falan sonra ceyrek eksi nar+1 kiwi

Aksam:
4 kasik az yagli tuzsuz salata
2 tane yagsiz tawuk kanat

Aksam arasi yapmam sanirim cok acikirsam 1 fincan sut yada meywe yerim...
1.5 lt suyumu ictim yatana kadar 2.5 -3 e tamamlarim...
2 fincan daha yesil cay icerim...
Sporumu henuz yapmadim bacagimda biraz daha agrim war kendimi iyi hissedersem yapar buraya yazarim:34:

Afiyet olsunn, ben de yorumlara geleyim.
Cappucinodan vazgeçmeni tavsiye ederim yapamıyorsan da her gün değil de 2-3 günde bir iç.
bol şeker ve yağ içeriyor.

Yoğurt ve kırmızı biber özelilkle göbek bölgesindeki yağlanma için çok iyi bilerek mi yedin bilmiyorum ama bilmeyenler için bilgi olsun..

Kuru kayısı konusunda da hemen tecrübemi aktarayım, ben bir ara kabızlık için tüketiyordum düzenli her gün.
Yalnız her hafta kilo verirken o hafta her gün kuru kayısı yediğimde kilo veremediğimi gördüm kaçamaksız artı sporlu bir hafta olmasına rağmen aklında bulunsun sen de kendini bir test et derim.

Back
X