• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aynen öylee :60:
Aman kızarım durdururum ne yapayım sonra takımcak boşluyoruz.
Bak toparladık nasıl takımda hiç kaçamak yok denilecek derecedeyiz.

Doğru söze ne hacet :60:

Bana gonder ben hc sikayet etmeden yerim hepsini sonra o ekmekcikler krepler hamburger ekmekleri falan unutulmus degil:60:
sonra hilal in seytanlari, ebru cebelles babam cebelles :60:

Aciksamda napiyim dayan babam suya, yesil caya, bide sporumu aksam yapiyorm ya yemeye cok kiyamiyorm aciksamda :2:

Kizlar noluyoruk yaa patatesler maydonoz ,kizartma yumurta salata bak lahmacun doner, kebab ne cagrisimlar yapti burda bana kiwraniyorum resmen
susun artik bide patates kizartma diyolar en hassas oldugum konu oufff onu kahwaltida yiceksin yatircaksin ekmegin arasina mmm hafif tuzlu ustune maydonoz dose,
azcik peynir ek, cayyy yaninda siyah zeytin alllaaaaaahhhh :52::52::52::52:
[/FONT][/SIZE][/COLOR]

tamam tamam :60:
hamburger ekmeğim cok güzel oldu ama..

neyse sustum :60:[/B]

Ben kudurmadan kondisyon bisikletine baslayim hadi kizlar gorusuruk bu arada msj sayimini kimin ozeline atiyorduk kijlar:54:

Dr ye gittigimde sorup bi detayli bilgi alayim bakalim
:ssz:

Kizlar noluyoruk yaa patatesler maydonoz ,kizartma yumurta salata bak lahmacun doner, kebab ne cagrisimlar yapti burda bana kiwraniyorum resmen
susun artik bide patates kizartma diyolar en hassas oldugum konu oufff onu kahwaltida yiceksin yatircaksin ekmegin arasina mmm hafif tuzlu ustune maydonoz dose,
azcik peynir ek, cayyy yaninda siyah zeytin alllaaaaaahhhh :52::52::52::52:

[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

En iyisi biz susalım yoksa durumlar kötüye gidecek :1:
Bu arada düşününce pek güzel geldi ama şimdi önümde olsa bir yudum yer bırakırım onu da yersem hiç yiyesim kalmıyor benim düzenli menüye geçtiğimden beri ..

Ben kudurmadan kondisyon bisikletine baslayim hadi kizlar gorusuruk bu arada msj sayimini kimin ozeline atiyorduk kijlar:54:

Hadi koş koş atla bisikletine.
Ebruya atıyoruz bugün de diğerlerini ekleyeyim birazdan.

Mesaj Sayım Tarihleri Güncelleme

6 – 7 Şubat : Betüld

8 – 9 Şubat : Laydline

10 – 11 Şubat : Mutedeyyin

13 – 14 Şubat : Ozlew_19

15 – 16 Şubat : Ysfmir

$mkgImage.php.webp

Tabağını Şekillendir

Amerikan Diyetetik Akademisi 2012’de sağlıklı olmanın sırrının tabakları şekillendirerek vücudumuzun da zinde ve olumlu şekil alacağını bildiren bir makale yayınladı. Tabağını şekillendirmek demek besinlerin olumlu özelliklerini bir arada yiyerek sağlığı koruyucu etkiyi arttırmak demek. Çünkü besinlerin içerisinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidan maddeler bir denge halinde olup beraber yenildiklerinde kana geçip birbirlerini etkileyerek vücutta yararlı şekilde dokulara dağılırlar. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Örneğin havuç yiyorsunuz. Havucu tek başına yediğinizde bu besinden aldığını antioksidan madde olan beta karoteni vücutta kullanabilmesi için sağlıklı bitkisel yağa ihtiyaç duyar ve böylece yağ ile servis edilmiş havuç yendiğinde en yararlı besin maddesi de vücutta kullanılır. Yine daha açıklayıcı olması açısından siyah çayı tek başına içtiğinizde yemekle beraber aldığınız bitkisel kaynaklı demir mineralinin vücutta emilimi bloke olurken, siyah çayı açık ve içerisine limon damlattığınızda bu olumsuz etki yaratan madde ortamdan yok olup demirin emiliminde de sorun olmamaktadır. Yine unutmamak gerekir ki besinleri ne kadar ayrı ayrı yemeğe çalışsak ta besinlerin midede kalma süreleri ortalama 2-3 saat olup besinler beraber ağız, mide ve barsaklarda sindirime uğrar ve ince barsakların son kısmında en son emilim ile vücuda beraber dağılırlar. Yani siz besinleri kendi kendinize ayrı ayrı tüketerek bir akım yaratsanız da besinler vücutta beraberce etkileşirler. Aynen karbonhidratlarla proteinleri bir arada yemeyerek kilo vermek gibi. Çünkü zaten siz karbonhidratları proteinlerle öğünde ayırmamak aslında teorikte yapılsa da pratikte kesinlikle yapamazsınız. Yine farklı bir örnekler besinlerin birbirleri ile etkileşimlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatabiliriz. Mesela çoğumuz hayat şartları nedeniyle her gün et ve türevlerini düzenli olarak yiyemeye biliriz. O zaman etten alacağımız kaliteli protein kaynağından mahrum kalır ve sürekli yemezsek B12 vitamini veya demir eksikliği anemisi yaşarız. Bu olumsuz durumu bulgur pilavının içerisine nohut koyar ve yanına 1 küçük tabak sebze yemeğinin yanına da çok az yoğurt eklersek aynen etten alınan protein gibi kaliteli bir öğün yapmış oluruz. Bu nedenle tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir.

2012’de beslenmenizde hiç çıkarmamanızı istediğim besinler: Nohut, mercimek ve kuru fasulyeyi her hafta en az 3 kere yemeğini yemeli, her gün 1 adet elma tüketmeli, her gün salatalara kendi suyunda pişmiş buğday haşlamasından 1-2 yemek kaşığı serpmeli, salatalara şalgam koymalı, sarımsak ve kuru soğanı çiğ olarak ister salataya isterseniz yoğurda ekleyerek tüketmeli, her gün 1 adet havucu vücudunuzdan esirgememelisiniz. Yemeklere zeytinyağını ister pişirerek isterseniz çiğ olarak piştikten sonra kullanmak en azından sağlığınızı koruyacak bir beslenme şekli olacaktır.

slm kızlar
ben geldim
ama pestilim çıktı:27:
çok şükür ki evim pırıl pırıl :9:

hilal paylaşımın için teşekkürler...

Bende cıkıyorum ders calısıcam.
Hilal karıstırdın sanırım.Bugünde betüle atıcaz,yarın ebruya..

bugünkü menüm

1 bardak sirkeli su

sabah
2 dilim kızarmış kepek ekmek
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 bardak şekersiz çay

ara
1 elma

öğle

1 bardak süt+nesfit

akşam
1 kase kereviz çorbası
1 kase cacık

2 litre su
20 dk twist
20 dk stepper

menü
sabah
su
bir çay bardağı süt
kahvaltı
2 zeytin
1 yumurta
az peynir
2 dilim ekmek
ara
300 ml yeşil çay
öğle
domates çorbası
ara
az peynir
bir yumurta
1 bardak ayran
akşam yemedim bunları yediğimde saat 17:00 di.
spor 35 dk aerobik..+10 dk bölgesel çalıştım..60 mekik akşamda 15 dk yine bölgesel hareketler yaptım..toplam 60 dk..:34:
10 dk masaj aletinde masaj yaptırdım..
su 2.5 litre

Aynen öylee :60:
Aman kızarım durdururum ne yapayım sonra takımcak boşluyoruz.
Bak toparladık nasıl takımda hiç kaçamak yok denilecek derecedeyiz.

Maşallah deyin nazar değmesin :1::nazar::nazar:

En iyisi biz susalım yoksa durumlar kötüye gidecek :1:
Bu arada düşününce pek güzel geldi ama şimdi önümde olsa bir yudum yer bırakırım onu da yersem hiç yiyesim kalmıyor benim düzenli menüye geçtiğimden beri ..

Hadi koş koş atla bisikletine.
Ebruya atıyoruz bugün de diğerlerini ekleyeyim birazdan.

Hayır canım bugün betüle atıyorlar, yarın bana:1::1:

slm kızlar
ben geldim

Ellerine sağlık canım güle güle kirlet. Bi arada bizede uğrasana benimki yap yap bitmiyor :52::52:

Sanada allah zihin açıklığı versin Melek'cim. Uğra arada bir:1:

bugünkü menüm

1 bardak sirkeli su

sabah
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 bardak şekersiz çay

ara
1 elma

öğle

1 bardak süt+nesfit

akşam
1 kase kereviz çorbası
1 kase cacık

2 litre su
20 dk twist
20 dk stepper

Afiyet olsun. Menün çok güzel olmuş.

slm kızlar
ben geldim

Ellerine sağlık Semiha ..

hilal paylaşımın için teşekkürler...

Çok güzel bilgiler var okuyayım yine paylaşırım burada ..

Aklımdan betül geçti de neden ebru yazdım anlayamadım ebru aklımdan atamıyorum seni :60:

bugünkü menüm

1 bardak sirkeli su

sabah
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 bardak şekersiz çay

ara
1 elma

öğle

1 bardak süt+nesfit

akşam
1 kase kereviz çorbası
1 kase cacık

2 litre su
20 dk twist
20 dk stepper

Harika olmuş menü :nazar::nazar:

menü
sabah
su
bir çay bardağı süt
kahvaltı
2 zeytin
1 yumurta
az peynir
2 dilim ekmek
ara
300 ml yeşil çay
öğle
domates çorbası
ara
az peynir
bir yumurta
1 bardak ayran
akşam yemedim bunları yediğimde saat 17:00 di.
spor 35 dk aerobik..+10 dk bölgesel çalıştım..60 mekik akşamda 15 dk yine bölgesel hareketler yaptım..toplam 60 dk..:34:
10 dk masaj aletinde masaj yaptırdım..
su 2.5 litre

:nazar::nazar: Ohh pek güzel olmuş Derya ..

MENÜM

SABAH

Kalkar kalkmaz bol acılı etsiz çiğköfte (3 küçük parça)

1 bardak şekersiz çay
5 tane zeytin
1 kk beyaz peynir
1 dilim kepek ekmek

Öğle

1 porsiyon salata+şnitzel
1 porsiyon domates çorbası
1 dilim kepek ekmek

Ara

2 tane kuru kayısı

Akşam

1 porsiyon yeşil fasulye kavurması
1 dilim kepek ekmek

2 lt su yatana kadar daha içerim.
2-3 bardak yeşil ve bitki çayı
Sporu yapınca yazacağım.

MENÜM

SABAH

Kalkar kalkmaz bol acılı etsiz çiğköfte (3 küçük parça)

1 bardak şekersiz çay
5 tane zeytin
1 kk beyaz peynir
1 dilim kepek ekmek

Öğle

1 porsiyon salata+şnitzel
1 porsiyon domates çorbası
1 dilim kepek ekmek

Ara

2 tane kuru kayısı

Akşam

1 porsiyon yeşil fasulye kavurması
1 dilim kepek ekmek

2 lt su yatana kadar daha içerim.
2-3 bardak yeşil ve bitki çayı
Sporu yapınca yazacağım.

Sabah sabah çiğ köfteyi nasıl yedin kız :53::53:
Onun haricinde akşam ekmeği atsan iyi olabilirmiş ama güzel olmuş menün.
Dün yaptın mı sporunu?

Nasi gidio kizlar suan kondisyon bisikletindeyim totom fena ario tel guzel oyalio beni yoksa bu kadar kalmazdm ustunde :60:

Hilal sende benim gibi isim ozurlusun bolca sartel kopuyor bendede :60:

Eki Görüntüle 342040

Tabağını Şekillendir

Amerikan Diyetetik Akademisi 2012’de sağlıklı olmanın sırrının tabakları şekillendirerek vücudumuzun da zinde ve olumlu şekil alacağını bildiren bir makale yayınladı. Tabağını şekillendirmek demek besinlerin olumlu özelliklerini bir arada yiyerek sağlığı koruyucu etkiyi arttırmak demek. Çünkü besinlerin içerisinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidan maddeler bir denge halinde olup beraber yenildiklerinde kana geçip birbirlerini etkileyerek vücutta yararlı şekilde dokulara dağılırlar. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Örneğin havuç yiyorsunuz. Havucu tek başına yediğinizde bu besinden aldığını antioksidan madde olan beta karoteni vücutta kullanabilmesi için sağlıklı bitkisel yağa ihtiyaç duyar ve böylece yağ ile servis edilmiş havuç yendiğinde en yararlı besin maddesi de vücutta kullanılır. Yine daha açıklayıcı olması açısından siyah çayı tek başına içtiğinizde yemekle beraber aldığınız bitkisel kaynaklı demir mineralinin vücutta emilimi bloke olurken, siyah çayı açık ve içerisine limon damlattığınızda bu olumsuz etki yaratan madde ortamdan yok olup demirin emiliminde de sorun olmamaktadır. Yine unutmamak gerekir ki besinleri ne kadar ayrı ayrı yemeğe çalışsak ta besinlerin midede kalma süreleri ortalama 2-3 saat olup besinler beraber ağız, mide ve barsaklarda sindirime uğrar ve ince barsakların son kısmında en son emilim ile vücuda beraber dağılırlar. Yani siz besinleri kendi kendinize ayrı ayrı tüketerek bir akım yaratsanız da besinler vücutta beraberce etkileşirler. Aynen karbonhidratlarla proteinleri bir arada yemeyerek kilo vermek gibi. Çünkü zaten siz karbonhidratları proteinlerle öğünde ayırmamak aslında teorikte yapılsa da pratikte kesinlikle yapamazsınız. Yine farklı bir örnekler besinlerin birbirleri ile etkileşimlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatabiliriz. Mesela çoğumuz hayat şartları nedeniyle her gün et ve türevlerini düzenli olarak yiyemeye biliriz. O zaman etten alacağımız kaliteli protein kaynağından mahrum kalır ve sürekli yemezsek B12 vitamini veya demir eksikliği anemisi yaşarız. Bu olumsuz durumu bulgur pilavının içerisine nohut koyar ve yanına 1 küçük tabak sebze yemeğinin yanına da çok az yoğurt eklersek aynen etten alınan protein gibi kaliteli bir öğün yapmış oluruz. Bu nedenle tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir.

2012’de beslenmenizde hiç çıkarmamanızı istediğim besinler: Nohut, mercimek ve kuru fasulyeyi her hafta en az 3 kere yemeğini yemeli, her gün 1 adet elma tüketmeli, her gün salatalara kendi suyunda pişmiş buğday haşlamasından 1-2 yemek kaşığı serpmeli, salatalara şalgam koymalı, sarımsak ve kuru soğanı çiğ olarak ister salataya isterseniz yoğurda ekleyerek tüketmeli, her gün 1 adet havucu vücudunuzdan esirgememelisiniz. Yemeklere zeytinyağını ister pişirerek isterseniz çiğ olarak piştikten sonra kullanmak en azından sağlığınızı koruyacak bir beslenme şekli olacaktır.

Çok güzel paylaşım. Teşekkürler

Sabah sabah çiğ köfteyi nasıl yedin kız :53::53:
Onun haricinde akşam ekmeği atsan iyi olabilirmiş ama güzel olmuş menün.
Dün yaptın mı sporunu?

Dün akşam yiyemedim. Bende sabahtan yersem sorun olmaz diye düşündüm. :60:

Dün sporumu yazmıştım görmedin galiba canım. Çok olmasada leslie ile 2 mil + 10 dk zumba.

Back
X