Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Takıyorsun tabi Melek sürekli tartılıyorsun bir kere.
Ve o kiloyu kabul etmiş oluyorsun bir bakıma.
Eğer tartının daha zayıf göstermesini sağlayabiliyorsan bir dene bence ..

Yok canım ne yapıyor öyle ..
Bu sefer niyeymiş?
Sen nereye gideceksin bu arada?

baskülümde var benim.. ama onu nasıl ayarlayacagımı anlamadım.. mesela şimdi haftaya 66 görmek istiyorum.tartıyı 6 6yamı ayarlayacagım? :44:

dur bakalım, benim harclıgımı cıkarmsında o zaman görürü o :57:

ya burda günü birlik gezi varmış.kursum gidiyor.
türbeler,sonra inegöl,sonrada bi köyde piknik yapılacakmış..

kan gurubu``0``

sifa olanlar

krimizi et,her türlü eti üstelik yagli dahi olsa tüketebilirler.yalniz et ile birlikte ekemk tüektilmemelidir.( herkes icin gecerli) ayni zamanda et ile birlikte yogurtta yenememsi gerek bunlarin arasinda en az 8 saat olmali.

balik. ahtapot kalamar,kum midyesi,yayin baligi,somon,havyari haric.

yaglar

zeytin yagi
keten yagi
ceviz yagi

zararli olanlar basta misir ve aycicek yagi olmak üzere diger sivi yaglar sifir guruplari icin ciddi risler icerir.

kuru yemisler
ceviz ve kavrulmamais kabak cekirdegi
zararli olanlar
yer fistigi en zararlisidir.kavrulmus ve bekletilmis tüm kuruyemisler.( buda herkes icin gecerli')

sebze ve meyveler

basta enginar,lahana,brokoli,kabak,bal kabagi,marul,cig ispanak,roka,maydonoz olmak üzere her türlü yesil yaprakli sebze sifirlar icn sifadir.

hindiba,pazi,turp( bilhassa kara turp),kirnmizi pancar,sogan,sarimsak,zencefil,safran,kirmizi pul biber-bilhassa yagli et ile irlikte kirmizi pul biber ve kimyon tüketmeleri sifirlar icin sindirim sistemleri icin son derece yararlidir.
sogan sarimsak sifadir.diger faydalilar arasinda keci bonuzu,(tohumu ile beraber),köri.zerdecal,kimyon,kusburnu,mercan koös
cay olarak ihlamur ve yesil cay

meyve olarak,incir,üzüm(bilhassa kara üzüm),erik,mürdüm erigi,kiraz,visne,greyfurt ve suyu,karadut,karpuz,mango,sifir kan gurubundan olanalra sifa kaynagi meyvelerdir.incir keza balda (hakikisi) sifir guruplari icin gercek bir sifa kanagidir.

bildigimiz dogal maden sularida sifir guruplarinin faydali icecekleri arasindadir.

burada saydiklarimiz her biri elbette ki ayni zamanda gidadir fakat bu yiyecekler,sifir kan gurubundan olanlara sifa verici ilac özelligi tasiyan yiyeceklerdir.

zararli yyiecekelr
karisik et
salam,sucuk,sosis gibi karisik etler herkese oldugu gibi etobur olan sifir guruplari iicnde zararlidir.

süt ve süt ürünleri
yenilebilen gida olanalr haric süt ürünleri sifir guruplari icin SIKINTIDIR özellikle uzun ömürlü pastorize sütler ve hazir dondurma v.s gibi katki maddeleri ile dopdolu süt ürünleriniu kullanmak saglik acisindan ciddi tehditler icermektedir.özelliklede sifir guruplari,peynir ve benzeri hazmi zor süt ürünlerini yesillik esliginde yemeye dikkat etmelidirler.cünkü bu tür sütler sifir ve b guruplarinda balgam ifrazatinin artmasina veya böbrek ve dokularinda kireclenmeye yol macar...

bugday ürünleri

a kan gurubuna mensup insanlart icin dana eti yemek hazim acisindan ne kadar aigrsa sifir kan gurubu icinde bugday ve ürünleri ( bilhassa tip 405-550) yani pide ve benzeri beyaz undan yapilan mamülleri) hazmetmek okadar zor ve külfetlidir.

misir ve ürünleri

misir ve ondan yapilan türevi ürünler de sifir gruplari icin ciddi riskler icerir.

sebze ve meyveler
karnibahar bircok kan gurubu icin tüketilmesi gereken bir sebzedir ama 0 icin iyi degildir.

tabi portakalda hele portakal suyu!
diger zaarlilar
aloe vera,ketcap,domates salcasi,bayat yiyecekler,koruyucu katki iceren hazir yiyecek ve icecekler,tatlandirici,bugday ve isir nisastasi,glikoz,früktoz,piyasa zeytinleri,hazir tursular,mide ve bagirsdakda gaz olusturan her türlü yiyecekler.

yenilebilenler:

etler: tavuk,hindi ve yabani kus etleri 0 mensup insanlkar tüketebilrler.fakat bunlar kirmizi et gibi fayda degil,gida sayilan cinstendir.,b gurubu icin tavuk ve j´hindi eti SIKINTIDIR.0 icin yenilebilir ktagorisindedir.ama cokca tüketilmesi tavsiye edilmez.

süt ürünleri

sifirlar kaymak(ara sira),kefir,yogurt,beyaz peyir,eski kasar,tulum peyniri,koyun ve keci peyniri( peynirleri haftada en fazla 1-3 defa olabilir)yiyebilriler.

diger yenilebilri gidalar
taze yumurta,susam ve ürünleri,kestane,findik,badem,badem yagi,cam fistigi her cesit lahana(bagirsaklarda gaz yapan kirmizi lahana hasric)börülce,barbunya kuru ve yesil fasulye(beraberinde cacik yememk sartiyla)nohut,pirinc ve ürünleri,kara bugday ve cesitleri,cavdar ve cesitleri,nisasta bugday(eski türk bugdayi),cesitleri,patlican,kereviz,her meyve ve sebze(yasaklanmis olanlar haric)dogal zeytin ve zarlilar katagörisine girmeyen yiyecekler

mehmet ali bulut
can bogazdan cikar

meyve olarak

Çok teşekkür ederim zahmet verdim sana balıkları çok severim ama kalamarın yeri ayrı benim için o olmaz demiş pis adam:47:
Bir de süt ve süt ürünlerini çok severim acaba engelliyor mudur kilo vermemi ?
Ama onlarsız yapamam kii ..

baskülümde var benim.. ama onu nasıl ayarlayacagımı anlamadım.. mesela şimdi haftaya 66 görmek istiyorum.tartıyı 6 6yamı ayarlayacagım? :44:

dur bakalım, benim harclıgımı cıkarmsında o zaman görürü o :57:

ya burda günü birlik gezi varmış.kursum gidiyor.
türbeler,sonra inegöl,sonrada bi köyde piknik yapılacakmış..

Yok Melek eksilerden 6 ya kadar düşeceksin.
Sola doğru kaydıracaksın yani ibreyi.

Aaa ne güzelmiş gerçekten tam piknik havası ..

hilalcim geçmiş olsun canım.bu kadar stres yapma canım ya kendin hasta etmişsin göz göre göre.

melekcim sana ne diyeceğimi bilemedim vallahi.sizin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacak bakalım

hilalcim geçmiş olsun canım.bu kadar stres yapma canım ya kendin hasta etmişsin göz göre göre.

melekcim sana ne diyeceğimi bilemedim vallahi.sizin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacak bakalım

Aynen öyle yapmışım Ayşe'cim ama iyi oldu dün ya öyle bir boşaldım ki anlatamam ..
Tek üzüldüğüm sevdiceğimi de ağlatmak oldu yoksa çok iyi geldi.

Bu arada ben bu haftaki öz eleştriimi yapayım ..
Menülerimde problem olduğunu düşünmüyorum gayet uygundu dukana ama sizin fark ettiğiniz şeyler varsa lütfen söyleyin.
Az da olsa spora başladım ama 200 gram gitti.
2 neden düşünüyorum.
1. si yarın öbür gün regl olmayı bekliyorum.
2. si benim takılma kilolarım bu kilolar ve çok az kaldığı için yavaşlıyor bilemiyorum açıkçası.
Bu hafta arttırabilirsem sporumu arttıracağım.
Yediklerimde değişiklik yapmayı düşünmüyorum.

Aynen öyle yapmışım Ayşe'cim ama iyi oldu dün ya öyle bir boşaldım ki anlatamam ..

rahatlamış olmana sevindim canım ama herşeyi kendine dert edinme, biraz akışına bırakmak lazım yoksa hayat çekilmez oluyor ve bir yerden sonra patlak veriyor..

Menülerimde problem olduğunu düşünmüyorum gayet uygundu dukana ama sizin fark ettiğiniz şeyler varsa lütfen söyleyin.
2 neden düşünüyorum.
2. si benim takılma kilolarım bu kilolar ve çok az kaldığı için yavaşlıyor bilemiyorum açıkçası.

bişi görmedim ben menülerinde senin...

duraklama kilolarından olabilir.. sende takma kafaya :1:

kan gurubu``b``

et

sifa olanlar

koyun,kuzu,keci,tavsan ve yabani (geyik eti).bunlar b guruplari icn sadece yiyecek degil ayni zamanda ilactir.

yenilebilen gida olanlar.

dana eti,dana karacigeri,deve kusu,sigir eti,hindi ve sülü etini yiyebilirler,bu etler ona zarar vermez ama ilacda degildir

zararlilar.

en basta tavuk eti,tamamen dogal yetismis köy tavugu bile olsa tavuk eti b gurubu icin ciddi SIkINTILARA yol acar.hele piyasada et oldugu bile tartisilan tavuk etini yemek hastalikalra daetiye cikarmasi anlamina gelir.,kaz eti,keklik eti,ördek,orman tavugu,uykuluk ve siugir yüregi.

b guruplari yumurtalardanda sedece tavuk yumurtaisni yiyebilirler.

balik

sifa olanlar

dil baligi,havyar,kalkana,merisn baligi,barlam denilen balik,morina,sardalya,somon,tatli su baligi,tirsi,turna ve yayin baligi.

faydali gida olanlar.

kalamar,cingene palamutu,palamut,torik,ton baligi,gri dil baligi,iskorpit,kilic baligi,köpek baligi:1:kum midyesi,levrek,lüfer,mezgit,ringa,sazan,tarak,tekir ve yayin baligi.

zararlilar

ahtapot,alabalik,yerlisomon(deniz alasi),hamsi,istakoz,istiridye,karides,levrek,mersi baligi midye,somon havyari,yilan baligi

süt ve ürünleri

sifa olanlr
beyaz peynir,keci peyiri,kefir,köy beyaz peyniri,mozeralla,dil peyniri,tek hayvandan sagilmis yagsiz süt,cökelek ,yogurt

faydali gida olanlar

camamber peyniri,cedar,edam.,gouda,gravyer peynirleri,kaymak,kesik süt suyu.lor,krem peyniri,parmesan,keci sütü,süt tam yagli( pastorize olmayan ve tek hayvandan sagilmis)santi türleri.tereyagi.

zararlilar

dondurma(keci sütünden yapilan ve koruyucu madde icermeyen zararsiz)rokfor ve benzeri peynirler,acik turuncu renkli bir amerikan pyniri

b guruplari icin yenilebilir d´gidalar arasinda

zeytinyagi,ceviz,inci fasulye,yulaf ve cesitleri,pirinc ve cesitleri,dogl bugday ve cesitleri,horoz ibigi,yulaf ve ürünleri patlican,kereviz,kirmizi pancar,havuc,her cesit lahana,karnibahar,patates,her biber,pul biber,kara hindiba,maydnoz,erik,karpuz,muz,üzüm,incir,visne,kiraz,frenküzümü,köri,reyhan,yesil cayda sayilabilri.

zararli olanlar

her türlü mercimek,nohut,rafine olmus sivi yaglar (zeytin ve keten yagi haric),kavrulmus ve bekletilmis kuru ymeisler,yer fistigi,susam ve ürünleri,misir ve ürüleri,cavdar ve ürünleri,kara bugday ve ürünleri,enginar,piyasadaki siyah ve yesil zeytin,aloe vera,hindistan cevizi,kara biber,beyaz biber,domates salcasi,tarcin,sakiz,jelatin,glikoz,früktoz misir surubu ve nisastasi,tatlandirci bayat yiyecekelr,hazir yyiecek ve icecekler mide ve bagirsakta gaz olusturan her tür yiyecek

yenilebilir gida oilanlar

her et(tavuk ve kaz haric).tereyagi( ara sira)kaymak,barbunya,beyaz fasulye,yesil fasulye,kestane,bedam,keten tohumu.mantar,kabak,zararlilar kastagorisinde olmayan her türü meyve ve sebze(sinemaki(yaprak oalrak) kekik,kimyon,keci boynuzu,nane,anason,cey,kahve,seker,bal,sirke

2 neden düşünüyorum.

gayet güzel özetlemişsin hilalcim, bu durumu ben de çok iyi biliyorum vucut ideal kg sınırlarında olduğunda kg vermemek için direniyor adeta, bende yaşadım bu durumu.ama sporunu arttırmanın faydası olacaktır kesinlikle

noldu ya? neyi kacırdım :44:
yine neyi kafana taktın hilal :1:

Melek iyiydim aslında ben de son zamanlarda aşırı gergindim uykumu falan da etkiledi demiştim ya onun etkisiyle öyle bir patlayıverdim :1:
Ama sorun yok şimdi ..

rahatlamış olmana sevindim canım ama herşeyi kendine dert edinme, biraz akışına bırakmak lazım yoksa hayat çekilmez oluyor ve bir yerden sonra patlak veriyor..

Haklısın canım şu tayin dönemi yaklaştı ya bir de bizim için çok şey değiştirecek bir durum o yüzden gerildim.
Sonra ne zaman gelecek olayı var orada durumlar karışık ne yapacağı belli değil.
Bir de fark etmeden ben niye kilo veremiyorum diye takmışım :1:
Ama geçti ohh be ..

bişi görmedim ben menülerinde senin...

duraklama kilolarından olabilir.. sende takma kafaya :1:

Yok yok takmıyorum zaten kafama çünkü elimden geleni yapıyorum ama işte benim yine de fark etmediğim bir şey varsa diye demiştim ..

Eşimin öteki abisi geldi az önce.. 250 lira para aldı gitti...

Hepsi asalak bu ailenin ya...:47:
Sinirlerim yeni düzelmişken iyice bozuyorlar.. zaten 500 lira bişey kalmıştı,maaşı daha yeni aldık zırnıl kalmadı...

Ne yiyip,ne içicez cok merak ediyorum... :57:
ama neden abisi sizden parA alıyokii onu anlamış deilim:(
nolcak şimdiii....
rabbim yardım etsin melekk
kan gurubu``0``

sifa olanlar

krimizi et,her türlü eti üstelik yagli dahi olsa tüketebilirler.yalniz et ile birlikte ekemk tüektilmemelidir.( herkes icin gecerli) ayni zamanda et ile birlikte yogurtta yenememsi gerek bunlarin arasinda en az 8 saat olmali.

balik. ahtapot kalamar,kum midyesi,yayin baligi,somon,havyari haric.

yaglar

zeytin yagi
keten yagi
ceviz yagi

zararli olanlar basta misir ve aycicek yagi olmak üzere diger sivi yaglar sifir guruplari icin ciddi risler icerir.

kuru yemisler
ceviz ve kavrulmamais kabak cekirdegi
zararli olanlar
yer fistigi en zararlisidir.kavrulmus ve bekletilmis tüm kuruyemisler.( buda herkes icin gecerli')

sebze ve meyveler

basta enginar,lahana,brokoli,kabak,bal kabagi,marul,cig ispanak,roka,maydonoz olmak üzere her türlü yesil yaprakli sebze sifirlar icn sifadir.

hindiba,pazi,turp( bilhassa kara turp),kirnmizi pancar,sogan,sarimsak,zencefil,safran,kirmizi pul biber-bilhassa yagli et ile irlikte kirmizi pul biber ve kimyon tüketmeleri sifirlar icin sindirim sistemleri icin son derece yararlidir.
sogan sarimsak sifadir.diger faydalilar arasinda keci bonuzu,(tohumu ile beraber),köri.zerdecal,kimyon,kusburnu,mercan koös
cay olarak ihlamur ve yesil cay

meyve olarak,incir,üzüm(bilhassa kara üzüm),erik,mürdüm erigi,kiraz,visne,greyfurt ve suyu,karadut,karpuz,mango,sifir kan gurubundan olanalra sifa kaynagi meyvelerdir.incir keza balda (hakikisi) sifir guruplari icin gercek bir sifa kanagidir.

bildigimiz dogal maden sularida sifir guruplarinin faydali icecekleri arasindadir.

burada saydiklarimiz her biri elbette ki ayni zamanda gidadir fakat bu yiyecekler,sifir kan gurubundan olanlara sifa verici ilac özelligi tasiyan yiyeceklerdir.

zararli yyiecekelr
karisik et
salam,sucuk,sosis gibi karisik etler herkese oldugu gibi etobur olan sifir guruplari iicnde zararlidir.

süt ve süt ürünleri
yenilebilen gida olanalr haric süt ürünleri sifir guruplari icin SIKINTIDIR özellikle uzun ömürlü pastorize sütler ve hazir dondurma v.s gibi katki maddeleri ile dopdolu süt ürünleriniu kullanmak saglik acisindan ciddi tehditler icermektedir.özelliklede sifir guruplari,peynir ve benzeri hazmi zor süt ürünlerini yesillik esliginde yemeye dikkat etmelidirler.cünkü bu tür sütler sifir ve b guruplarinda balgam ifrazatinin artmasina veya böbrek ve dokularinda kireclenmeye yol macar...

bugday ürünleri

a kan gurubuna mensup insanlart icin dana eti yemek hazim acisindan ne kadar aigrsa sifir kan gurubu icinde bugday ve ürünleri ( bilhassa tip 405-550) yani pide ve benzeri beyaz undan yapilan mamülleri) hazmetmek okadar zor ve külfetlidir.

misir ve ürünleri

misir ve ondan yapilan türevi ürünler de sifir gruplari icin ciddi riskler icerir.

sebze ve meyveler
karnibahar bircok kan gurubu icin tüketilmesi gereken bir sebzedir ama 0 icin iyi degildir.

tabi portakalda hele portakal suyu!
diger zaarlilar
aloe vera,ketcap,domates salcasi,bayat yiyecekler,koruyucu katki iceren hazir yiyecek ve icecekler,tatlandirici,bugday ve isir nisastasi,glikoz,früktoz,piyasa zeytinleri,hazir tursular,mide ve bagirsdakda gaz olusturan her türlü yiyecekler.

yenilebilenler:

etler: tavuk,hindi ve yabani kus etleri 0 mensup insanlkar tüketebilrler.fakat bunlar kirmizi et gibi fayda degil,gida sayilan cinstendir.,b gurubu icin tavuk ve j´hindi eti SIKINTIDIR.0 icin yenilebilir ktagorisindedir.ama cokca tüketilmesi tavsiye edilmez.

süt ürünleri

sifirlar kaymak(ara sira),kefir,yogurt,beyaz peyir,eski kasar,tulum peyniri,koyun ve keci peyniri( peynirleri haftada en fazla 1-3 defa olabilir)yiyebilriler.

diger yenilebilri gidalar
taze yumurta,susam ve ürünleri,kestane,findik,badem,badem yagi,cam fistigi her cesit lahana(bagirsaklarda gaz yapan kirmizi lahana hasric)börülce,barbunya kuru ve yesil fasulye(beraberinde cacik yememk sartiyla)nohut,pirinc ve ürünleri,kara bugday ve cesitleri,cavdar ve cesitleri,nisasta bugday(eski türk bugdayi),cesitleri,patlican,kereviz,her meyve ve sebze(yasaklanmis olanlar haric)dogal zeytin ve zarlilar katagörisine girmeyen yiyecekler

mehmet ali bulut
can bogazdan cikar

meyve olarak

tamam bekliyorum...:5:

ayy bi ben varım kilo alan :14:

dukanı ya 2. yada 3 tam hatırlamıyorum.ç

kan grubum B (+)

aaaaaaa
ama bende b(-) im....
nasıl beslencez kii.....

bide nişanlımla kan uyuşmazlığı varr oy oyyy benim herşeyim problemm ya:52:

gayet güzel özetlemişsin hilalcim, bu durumu ben de çok iyi biliyorum vucut ideal kg sınırlarında olduğunda kg vermemek için direniyor adeta, bende yaşadım bu durumu.ama sporunu arttırmanın faydası olacaktır kesinlikle

Bakalım bir de dukanın kitabını alıp okuyayım istiyorum daha bilinçli yapayım hem bu sağlık konusunda belki kafamızdaki soru işaretlerini kaldıracak bilgiler vardır.

aaaaaaa
ama bende b(-) im....
nasıl beslencez kii.....

Artık zorluğu kalmadı canım ya o kan uyuşmazlığının 1 iğne tamamdır.

hilalcimm bu arada iyi olmana sevindim çok şükürr:)))

Çok teşekkür ederim Semine'cimm :16:

Çok teşekkür ederim zahmet verdim sana balıkları çok severim ama kalamarın yeri ayrı benim için o olmaz demiş pis adam:47:
Bir de süt ve süt ürünlerini çok severim acaba engelliyor mudur kilo vermemi ?
Ama onlarsız yapamam kii ..
olabilir canim,york testi diye bir test var bilmem duydunmu buda onun gibi bisey iste

bak bak.. o kitabı ben gecen hafta gördüm.. çok okumadım ama tavuk ve hamsi zararlıydı bana :1:
evet aynen öyle ymis :)

olsun canim oda rahatlamistir aglayinca arada bir lazim :)
ben de etcilim ama kan grubum A+
canim beyza et yiyebilrsin,kirmizi zararli bize.ama bak bize mercimek sifa,ekemk zararli degil :1:
ama neden abisi sizden parA alıyokii onu anlamış deilim:(
nolcak şimdiii....
rabbim yardım etsin melekk

aaaaaaa
ama bende b(-) im....
nasıl beslencez kii.....

canim yazdim be gurubunu

olabilir canim,york testi diye bir test var bilmem duydunmu buda onun gibi bisey iste

olsun canim oda rahatlamistir aglayinca arada bir lazim :)

Evet gerçekten çok faydalı bir testmiş ..
Ama artık etle yoğurt olayına dikkat edeceğim.
Sadece kırmızı et için geçerli galiba değil mi ?

Dimi dimi o da sıkılmıştı zaten ağlaştık rahatladık :1:

Back
X