Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ebru'cum bilerek yaptığım bir şey değildi dediğim gibi önceden de tuzu sevmezdim ama dışarıdan ister istemez alıyormuşum şimdi fark ettim artık dikkat edeceğim bu konuda ..

NAsıl görmüşsün öyle ya Ebru'cum hmm şaşırdım Betül'e baya istiyor diye biliyordum ama neyse ..
Gülçinin de belki eşi falan evdedir ondan da olabilir ama haber verir inşallah ..
Pompon konusunda yorum yapmıyorum :1:

Püsküüt şakasına dedi değiştirmedi hedefleri ama kilom yaklaştıkça üstüme hem bir rahatlık çöktü takmıyorum attım üstümden kilo stresini hem de yaparım ne kaldı diye düşünüyorum.

Yaparsın tabikii ne kaldıki şurda. Düşünsene ben bile yaklaştım hedefime. Bu arada dünden önce tartılmıştım. 69,3 çıktım :9: Cumaya inşallah daha çok gitmiş olacak

İnşallah azda olsa bu hafta sende verirsin.

MENÜM

Sabah

1 kk beyaz peynir
5 tane yeşil zeytin
Yarım simit

Öğle

1 kase çorba
1 porsiyon karışık sebzeli et yemeği
Salata
1 dilim ekmek

Ara
Birazcık leblebi

Akşam

1 kase sütlü nesfit

2,5 litre su + 1 fincan yeşil çay

Gayet güzel olmuş bu hafta çok güzel sonuçlar alacaksın inşallah Ebru'cum ..

Yaparsın tabikii ne kaldıki şurda. Düşünsene ben bile yaklaştım hedefime. Bu arada dünden önce tartılmıştım. 69,3 çıktım :9: Cumaya inşallah daha çok gitmiş olacak

İnşallah azda olsa bu hafta sende verirsin.

İnşallah bakalım Ebru'cum 1 kg olacak bence net ..
Bitti gitti mezun oluyoruz resmen kısa bir süre sonra ..

Ben bu hafta veremem aynı kalsam bile çok mutlu olurum çünkü benim bu hafta yediğim pastaların tatlıların abur cuburların meyvelerin hatti hesabı yok ..

Menum:

Kahvalti
menemen
1 dilim ekmek

Oglen
1 kase corba

Aksam
Sut

Hicbisey canim istemedi disimin agrisindan kac agri kesici ictim
faydasi olmadi, 10 gun nasil gececek bilmiyorum, normal sartlarda 3_4 gunden azalmasi lazim dedi ama bakalim ..

Menum:

Kahvalti
menemen
1 dilim ekmek

Oglen
1 kase corba

Aksam
Sut

faydasi olmadi, 10 gun nasil gececek bilmiyorum, normal sartlarda 3_4 gunden azalmasi lazim dedi ama bakalim ..

İnşallah bir an önce geçer ağrın Gönül ..
Ağrı kesici falan fayda etmiyordur dimi?

Menum:

Kahvalti
menemen
1 dilim ekmek

Oglen
1 kase corba

Aksam
Sut

Ayyy kıyamam ben sana yaaaaa. Antibiyotik kullanmaya başladın yaaa dediği gibi bikaç güne kalmaz azalır ağrın.

Ben bu hafta veremem aynı kalsam bile çok mutlu olurum çünkü benim bu hafta yediğim pastaların tatlıların abur cuburların meyvelerin hatti hesabı yok ..

İnşallah canım bende öyle bir sonuç bekliyorum. Bu hafta sporda eklendi sanırım o yüzden gidiyor. Bide haftanın başındaki kaçamak işe yaradı sanırım. Arada öyle bir yapmak gerekiyor sanırım :9:

Menum:

Kahvalti
menemen
1 dilim ekmek

Oglen
1 kase corba

Aksam
Sut

Ayyy kıyamam ben sana yaaaaa. Antibiyotik kullanmaya başladın yaaa dediği gibi bikaç güne kalmaz azalır ağrın.

İnşallah canım bende öyle bir sonuç bekliyorum. Bu hafta sporda eklendi sanırım o yüzden gidiyor. Bide haftanın başındaki kaçamak işe yaradı sanırım. Arada öyle bir yapmak gerekiyor sanırım :9:

eveeeet akşam hilalin dediği gibi yaptım ....
2 haşlanmış yumurta yaptım peynir ufaladım içine oooohhh mis oldu

COLA'NIN 60 DK. DA VÜCUDA VERDİĞİ ZARARLAR

1 bardak kola 1 saatte vücütta neler yapıyor?
İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı.

İşte felakete götüren kısır döngü:

Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Hafta sonu eşimle birlikte bisiklet sürdük. Bir süre sonra içecek bişeyler almak için markete girdik. Eşim zero al dedi. Üzerindeki çizelgeyi okudum. Kalorisi yok ama içinde yanlış hatırlamıyorsam yaa karbonmonoksit ya da karbondioksit var. Her iki kolanın içinde de var. Çok dikkatimi çekti. Zararlı bir maddeyi neden alalım ki vücudumuza. Bende soda içtim soğuk soğuk süper oldu.

Senin menülerin için evet bence de arada bir sık olmamakla beraber gerekiyor Ebru'cum, özellikle senin için diyorum ki istediğimiz gibi anlamayalım :1:

eveeeet akşam hilalin dediği gibi yaptım ....
2 haşlanmış yumurta yaptım peynir ufaladım içine oooohhh mis oldu

Nasıl da tok tuttu dimi :1:

COLA'NIN 60 DK. DA VÜCUDA VERDİĞİ ZARARLAR

1 bardak kola 1 saatte vücütta neler yapıyor?
İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı.

İşte felakete götüren kısır döngü:

Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Hafta sonu eşimle birlikte bisiklet sürdük. Bir süre sonra içecek bişeyler almak için markete girdik. Eşim zero al dedi. Üzerindeki çizelgeyi okudum. Kalorisi yok ama içinde yanlış hatırlamıyorsam yaa karbonmonoksit ya da karbondioksit var. Her iki kolanın içinde de var. Çok dikkatimi çekti. Zararlı bir maddeyi neden alalım ki vücudumuza. Bende soda içtim soğuk soğuk süper oldu.

Kitabında okumuştum ben de bunları yalnız dikkatimi çeken şey ben kola içince açlık değil uzun süre tokluk hissediyorum bir şey yemiyorum özellikle tek içtiysem.
Tabi ki içinde zararlı şeyler var kimse kolaya masum diyemez ama şu sigarayı içerken de kolanın içindeki zararlı şeylere pek laf edecek durumum yok arada içmek de idare ediyor ondan problem yaşamıyorum zaten sürekli içmiyorum ..

Evet hemen kendi lehimize cekmeye calisabiliriz durumu:))

Hadi dedim direk söylemeyeyim ama seni düşünerek yazmıştım :60:

Ebru ve Hİlal siz simdi ne zamana koydunuz mezun olma hedefini
Ben de kendimi ona ayarlamaya calisayim :))

ben 1 ay olmadan hedefime ulaşacağım inşallah Betül'cüm Ebru da 1.5 aya mezun olmayı düşünüyor ben onu bekleyeceğim ..

Aynen canım Hilal beni beklerken korumayı öğrenir (yada benim içimden daha kilo vereceği geçiyor :60:)

Afiyet olsun Hatice'cim. Diyorum ki acaba senin şu kilo verememendeki problem sütlü kahvemi? Bu haftadan sonra menülerinden çıkartsana bakalım nasıl olacak. Onlarsız menün daha güzel görünür bence.
Olabilir valla.Yarından itibaren çıkarayım:34:

Öyle yapacağım artık sudan kaçmayacağım bakalım ..

Bakalım Ebru'cum cuma günü olan kiloma göre takılırım ama sevdiceğimin gelmesine az var gibi duruyor net belli olmasa da o zamana 55 olayım diyorum ..
Ben en fazla 1 kg alıp dönmeye çalışacağım sen de o sırada halletmiş olursun kilonu 1 hafta daha kalıp mezun oluruz Ebru'm ..
Hayıııııırrrrrrrr mezun olmayınnnnnn.Bende varım.Siz hedefleri düşürün :34: Ne kadar bencilim ama.Temmuz 1 tatile çııkıyoruz inşallah.Gerçi milli eğitim bakanının temmuz 15 yapma niyeti var ama neyse inşallah olmaz.Ben o zamana kadar buradayım.Hedefime ulaşacağımı sanmıyorum ama eylül 1 yine burada olurum.O yüzden en azından temmuza kadar mezun olmayın lütfeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnn.

MENÜM

Sabah

1 kk beyaz peynir
5 tane yeşil zeytin
Yarım simit

Öğle

1 kase çorba
1 porsiyon karışık sebzeli et yemeği
Salata
1 dilim ekmek

Ara
Birazcık leblebi

Akşam

1 kase sütlü nesfit

2,5 litre su + 1 fincan yeşil çay

Afiyet olsun canım çok güzel olmuş.

Menum:

Kahvalti
menemen
1 dilim ekmek

Oglen
1 kase corba

Aksam
Sut

Afiyet olsun canım da inşallah şu dişin geçer de rahatlarsın.

Tamam ben de sizinle beraber bitiriyorum
Bu hafta kac cikicam ben bakalim:))

Back
X