Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

suan o konuya hic girmeyelim olan oldu.isterse tugba sana ozelden yazsin.ben okadar kalamam.ama beril derdide olmadina gore takim niye boyle.o konuda gunahimi aldin ebrucum inanki.ben cok safimdir.hic seni yok sayma gibi dusunmemistim.bosverrrrrrrrrrrr
Geçmişi okuyamadığın için özelden mesaj yazdım. Umarım onu okursun. O dönem herşeyi yanlış anlamaya müsait bir durum vardı özellikle üstüne basa basa Beril seninle alakası yok diye diye yazdım ama sen yine yanlış anladın. Neyse artık sağlık olsun. Bu konuyu düşünüp kendimi üzmek istemiyorum. Bu arada beni yok sayan sen değildin zaten gelemeyeceklerini sana yazan arkadaşlar. Onların alınması gerekirken sen alındın. :26:

Betül öğretmenim bak biz ne yaptık bugün kuzucuklarımla :16: Hani sana diyodum ya proje şeklinde bi sanat çalışması arıyorum diye, ortaya böyle bişey çıktı :)

$Foto980.webp

Kızlar yaaa allah aşkına bana bir fikir verin. Ortalık gergin bir sürü sorun var takımda diye kaç gündür ses çıkartmadım ama hep içimde bir yerde. Sizce haklı mıyım haksız mıyım? Madem konu yine açıldı. Bu halimle kendi kendimi üzmeyeyim artık. Çünkü düşündükçe üzülüyorum. Öncelikle şunu açıklayayım. Sanırım bu olaya sadece Ecem, Betül ve Beril şahit. Takımın daha önce ki durumuna ve benim kaptanlığa nasıl geldiğime. Tamamen tesadüf bir şekilde gördüm takımda ki olayları. Mezun olduktan sonra Derya gibi arada bir gelip , selam verip gidiyordum. Sonra malum olaylar gelişti ve ben ele almasam takım belki şuan kapalı olacaktı. (Bu arada bunları övünmek için yazmıyorum, yada herhangi bir takdir görmek için yazmıyorum) Bazen yazarken düşüncelerimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Tek tek açıklama gereği duyuyorum. Sadece bu takım sayesinde bir sürü kilo verebildiğim için takımın kapanmasına göz yumamadım. Eskiden gün içinde girme imkanım vardı son bir aydır öyle bir şansımda yok. Eve geliyorum sırf burayı yalnız bırakmamak için kendimden ve birçok şeyden fedakarlık edip, şuan benim için çok önemli olan zamanın bir kısmını burda geçiriyorum. Açıkçası en baştan beri çok zor geliyor böyle olmak ama kimseyi yarı yolda bırakmak istemediğim için bir şekilde buralardayım. Şuan ayaklarımı uzatıp yatmak yerine bunları yazıyorum. Bunların hiç birisini yanlış anlamayın sakın, istemesem zaten kimse beni burda tutamaz ama bu emeklerin karşılığında da insan ister istemez güzel şeyler olsun istiyor. Ama maalesef son zamanlarda hiç bir şey istediğimiz gibi olmuyor. Ben bu kadar fedakarlık yaparken ve burdayken arkadaşlar gelemeyeceklerini bana değilde bir başka arkadaşa yazıyorlar. Doğal olarak bende buna gayet uygun bir şekilde tepki gösteriyorum. Onlar açıklama yapıyorlar ve hiç bir sorun kalmıyor ortada. Sizce bu olayda ben ne kadar haksızım? Mesajda yanlış anlaşılan bir yer varsa lütfen sorun çünkü artık yanlış anlaşılmak istemiyorum. Yeniden açıklama yapabilirim.

Betül öğretmenim bak biz ne yaptık bugün kuzucuklarımla :16: Hani sana diyodum ya proje şeklinde bi sanat çalışması arıyorum diye, ortaya böyle bişey çıktı :)

Eki Görüntüle 642763
Çok güzel olmuş Tuğba'cım. Ellerinize sağlık. Bayağı büyük bişey olmuş ne olarak kullanılacak bu? Yani duvara mı asılacak sanırım yerdeyken çekmişsin fotoyu.

Çok güzel olmuş Tuğba'cım. Ellerinize sağlık. Bayağı büyük bişey olmuş ne olarak kullanılacak bu? Yani duvara mı asılacak sanırım yerdeyken çekmişsin fotoyu.

Teşekkür ederim :16:
Evet meleğim duvara astık biz onu. Yapıp bittikten sonra yerde aldım fotoğrafını.
Ve gerçekten de çok büyük bişey oldu :)

Kızlar yaaa allah aşkına bana bir fikir verin. Ortalık gergin bir sürü sorun var takımda diye kaç gündür ses çıkartmadım ama hep içimde bir yerde. Sizce haklı mıyım haksız mıyım? Madem konu yine açıldı. Bu halimle kendi kendimi üzmeyeyim artık. Çünkü düşündükçe üzülüyorum. Öncelikle şunu açıklayayım. Sanırım bu olaya sadece Ecem, Betül ve Beril şahit. Takımın daha önce ki durumuna ve benim kaptanlığa nasıl geldiğime. Tamamen tesadüf bir şekilde gördüm takımda ki olayları. Mezun olduktan sonra Derya gibi arada bir gelip , selam verip gidiyordum. Sonra malum olaylar gelişti ve ben ele almasam takım belki şuan kapalı olacaktı. (Bu arada bunları övünmek için yazmıyorum, yada herhangi bir takdir görmek için yazmıyorum) Bazen yazarken düşüncelerimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Tek tek açıklama gereği duyuyorum. Sadece bu takım sayesinde bir sürü kilo verebildiğim için takımın kapanmasına göz yumamadım. Eskiden gün içinde girme imkanım vardı son bir aydır öyle bir şansımda yok. Eve geliyorum sırf burayı yalnız bırakmamak için kendimden ve birçok şeyden fedakarlık edip, şuan benim için çok önemli olan zamanın bir kısmını burda geçiriyorum. Açıkçası en baştan beri çok zor geliyor böyle olmak ama kimseyi yarı yolda bırakmak istemediğim için bir şekilde buralardayım. Şuan ayaklarımı uzatıp yatmak yerine bunları yazıyorum. Bunların hiç birisini yanlış anlamayın sakın, istemesem zaten kimse beni burda tutamaz ama bu emeklerin karşılığında da insan ister istemez güzel şeyler olsun istiyor. Ama maalesef son zamanlarda hiç bir şey istediğimiz gibi olmuyor. Ben bu kadar fedakarlık yaparken ve burdayken arkadaşlar gelemeyeceklerini bana değilde bir başka arkadaşa yazıyorlar. Doğal olarak bende buna gayet uygun bir şekilde tepki gösteriyorum. Onlar açıklama yapıyorlar ve hiç bir sorun kalmıyor ortada. Sizce bu olayda ben ne kadar haksızım? Mesajda yanlış anlaşılan bir yer varsa lütfen sorun çünkü artık yanlış anlaşılmak istemiyorum. Yeniden açıklama yapabilirim.

Ben biliyordum senin içinde bi yerlerde bu konunun kapanmadığını. Beril'in gidişini bu nedene bağladığını da biliyordum.. Sana daha fazla dert olmasın diye yeniden kısaca bi konuşalım. Açıklık getirilemeyecek bi mesele değil zaten.
Açıkçası ben senin o günkü tepkini hiç ama hiç yanlış anlamadım.
Tam da olması gerektiği gibi anladım.
Buraya bu kadar emek veren ve kurallara uyulması noktasında bu denli hassas olan biri olarak senin,
yeni gelen arkadaşlara,
biraz da yolu yordamı öğretmek amacıyla yazdığın bi uyarı mesajıydı o.
Ki çok iyi hatırlıyorum, "lütfen yanlış anlaşılmasın" gibi ifadeleri de sıklıkla kullandığın,
aslında yazarken de çekinerek yazdığının çok rahat anlaşıldığı bi mesajdı.
Ama Beril benim gibi yorumlayamadı belki, çünkü o sıralar biliyorsun bi kaos vardı ortada.
Beril de herkes üstüne üstüne geliyormuş gibi hissediyordu.
Ki bence haklıydı da..
Normal şartlarda karşılıklı 2 mesajlaşmayla 5 dk da birbirnizi çözüp hallolabilecek bi durumken,
iki taraflı kırgınlığa sebep oldu malesef.
Ben bu konunun çözüleceğini biliyordum,
Çünkü ikiniz de birbrinzi uzun zamandır tanıyorsunuz
İkiniz de olgun insanlarsınız ve BİRBİRİNİZİ SEVİYORSUNUZ en önemlisi..
Ama olmadı çünkü bunu çözmeye fırsat kalmadı.
Beril bambaşka bi sebepten dolayı ayrılmak durumunda kaldı takımdan.
Sen sakın daha fazla düşünme o konuyu.
O günlerin şartlarına göre şekil aldı biraz duygular hepsi bu..
Hiçkimseye "haksızdın" diyebileceğim bi mesele değil -en azından benim açımdan-.

Beril'le uzun uzun konuşma fırsatı bulacağınız bi gün, dilerseniz yine açarsınız bu konuyu,
ama ben gerek kalacağını sanmıyorum.. Bu kadar konuşuldu üzerine,
İki taraf da birbirnin o anki tepkisini anlayabilir diye düşünüyorum.

Seviyorum sizi..

Ben biliyordum senin içinde bi yerlerde bu konunun kapanmadığını. Beril'in gidişini bu nedene bağladığını da biliyordum.. Sana daha fazla dert olmasın diye yeniden kısaca bi konuşalım. Açıklık getirilemeyecek bi mesele değil zaten.
Buraya bu kadar emek veren ve kurallara uyulması noktasında bu denli hassas olan biri olarak senin,
yeni gelen arkadaşlara,
Ki çok iyi hatırlıyorum, "lütfen yanlış anlaşılmasın" gibi ifadeleri de sıklıkla kullandığın,
Ama Beril benim gibi yorumlayamadı belki, çünkü o sıralar biliyorsun bi kaos vardı ortada.
Ki bence haklıydı da..
Normal şartlarda karşılıklı 2 mesajlaşmayla 5 dk da birbirnizi çözüp hallolabilecek bi durumken,
Hiçkimseye "haksızdın" diyebileceğim bi mesele değil -en azından benim açımdan-.

Beril'le uzun uzun konuşma fırsatı bulacağınız bi gün, dilerseniz yine açarsınız bu konuyu,

Seviyorum sizi..

Tugba nın söylediklerine ek olarak bende sunları eklemek istiyorum hepimiz Beril in yapısını biliyoruz Beril takım dısında kendine yakın hissettikleriyle mesajlasıp dertlesiyor fikir alıyor ve bende söyle anlamıstım Beril yazdıgında zaten aralarında bir sohbet vardı bu sohbetin devamı niteliginde bu konusma gerceklesti cünkü daha önce Beril le konustugumuzda da özelinden söz ettigini az cok anlatmıstı yani özellikle Beril ben su su su nedenden dolayı gelemiyorum gibi.. He sunu kabul ediyorum Beril e yazarken ya benim böyle bi problemim yada ailevi bi problemim var giremicem demeliydi buraya ya da sana kesinlikle hak veriyorum bu konuda ama Beril le konusmasıda özellikle buradan gittigi icin degil bunu biliyorum bi paylasımları oldugunu öncesinden cok cok iyi biliyorum o ara üst üste geldi hersey bu nedenle Beril alındı fakat su an burda olmaması bambaska bir sebepten dolayı...

Son düzenleme:
Bende sunu eklemek istiyorum rica ediyorum artık yanlıs anlasılmam umarım vs vs vs böyle yazmayın herkes diledigini yazsın özgürce kimse cocuk degil ki alttan almaktan ben bile yoruldum kii Kaptan olarak Ebru yu düsünemiyorum kesinlikle.... yeri geldiginde tecrübelere dayanarak ben söyleyim ben böyleyim diyebiliyorsanız birazda o övünülen tecrübelerinizle at gözlüklerinizi atın.. Cocuk gibi triplerde herkes tartısmaya kırıcı sözler söylemeye hazır cokk yazık.. bizler gideriz baskaları gelir ki öylede oluyor.. takımın su hali insanı geriyor
Takımın bu haline cok cok cok üzülüyorum ve korkuyorum Ebru toparlıyor her seferinde.. Ama unutmayın bu kadın hamile ve dogumuna cok az kaldı... Kii hic bir mecburiyetide yok..
Bakıyorumda biz nasıl yaptık nasıl basardık aramızdakileri kimseye kapalı degildik ki öyle olsa tugba dan gidicem o da sonradan geldi Ocakta gelmis ben Kasımda burdaydım düsünün.. Gercekten isteyince oluyo dileyen alınsın kırılsın hadi bana güle güle spor yapıp ders calısıcam aksam gelirim..

Son düzenleme:
Tubisiiiimmmmmm ögretmenim ne güzel birsey hazırlamıssınızzzzzz öylee cok sevdim cocuk olmak varmıss :) hos herkesin sizin gibi ögretmenleride yok :)

yeni gelen arkadaşlara,
Ki bence haklıydı da..

Seviyorum sizi..
Zaten şimdiye kadar ses çıkarmamamın sebebi de buydu. Herşey üst üste geldi ama Beril üzerine alınınca ister istemez kendimi suçlu gibi hissetmeye başladım. Aslında çokta önemli değil ama ister istemez kaldı içimde ama artık söyledim kalmadı bişey :9:

Tugba nın söylediklerine ek olarak bende sunları eklemek istiyorum hepimiz Beril in yapısını biliyoruz Beril takım dısında kendine yakın hissettikleriyle mesajlasıp dertlesiyor fikir alıyor ve bende söyle anlamıstım Beril yazdıgında zaten aralarında bir sohbet vardı bu sohbetin devamı niteliginde bu konusma gerceklesti cünkü daha önce Beril le konustugumuzda da özelinden söz ettigini az cok anlatmıstı yani özellikle Beril ben su su su nedenden dolayı gelemiyorum gibi.. He sunu kabul ediyorum Beril e yazarken ya benim böyle bi problemim yada ailevi bi problemim var giremicem demeliydi buraya ya da sana kesinlikle hak veriyorum bu konuda ama Beril le konusmasıda özellikle buradan gittigi icin degil bunu biliyorum bi paylasımları oldugunu öncesinden cok cok iyi biliyorum o ara üst üste geldi hersey bu nedenle Beril alındı fakat su an burda olmaması bambaska bir sebepten dolayı...
Gitmesiyle bu olay üst üste gelince direkt olarak öyle düşündüm. Kötü bir zamanlama oldu. :26:

Teşekkür ederim :16:
Evet meleğim duvara astık biz onu. Yapıp bittikten sonra yerde aldım fotoğrafını.
Ve gerçekten de çok büyük bişey oldu :)
Ama gerçekten çok hoş bişey olmuş. Çok şeker görünüyor. :46:

Bende sunu eklemek istiyorum rica ediyorum artık yanlıs anlasılmam umarım vs vs vs böyle yazmayın herkes diledigini yazsın özgürce kimse cocuk degil ki alttan almaktan ben bile yoruldum kii Kaptan olarak Ebru yu düsünemiyorum kesinlikle.... yeri geldiginde tecrübelere dayanarak ben söyleyim ben böyleyim diyebiliyorsanız birazda o övünülen tecrübelerinizle at gözlüklerinizi atın.. Cocuk gibi triplerde herkes tartısmaya kırıcı sözler söylemeye hazır cokk yazık.. bizler gideriz baskaları gelir ki öylede oluyor.. takımın su hali insanı geriyor
Takımın bu haline cok cok cok üzülüyorum ve korkuyorum Ebru toparlıyor her seferinde.. Ama unutmayın bu kadın hamile ve dogumuna cok az kaldı... Kii hic bir mecburiyetide yok..
Bakıyorumda biz nasıl yaptık nasıl basardık aramızdakileri kimseye kapalı degildik ki öyle olsa tugba dan gidicem o da sonradan geldi Ocakta gelmis ben Kasımda burdaydım düsünün.. Gercekten isteyince oluyo dileyen alınsın kırılsın hadi bana güle güle spor yapıp ders calısıcam aksam gelirim..

Son yazdığı görünce yukardakiler gözüme görünmedi. ders çalışıp spor yapmak mı :53: aferin meleğime :9:

Tubisiiiimmmmmm ögretmenim ne güzel birsey hazırlamıssınızzzzzz öylee cok sevdim cocuk olmak varmıss :) hos herkesin sizin gibi ögretmenleride yok :)

Beni utandırmayıııın çok teşekkür ederim canlarım:54:

Zaten şimdiye kadar ses çıkarmamamın sebebi de buydu. Herşey üst üste geldi ama Beril üzerine alınınca ister istemez kendimi suçlu gibi hissetmeye başladım. Aslında çokta önemli değil ama ister istemez kaldı içimde ama artık söyledim kalmadı bişey :9:

Gitmesiyle bu olay üst üste gelince direkt olarak öyle düşündüm. Kötü bir zamanlama oldu. :26:

Ama gerçekten çok hoş bişey olmuş. Çok şeker görünüyor. :46:

Unuttuk o konuyu gittiiiiiii :24::9:

:16:

Bööööyle uğraştılar çocuklarm o büyük resmde ağacın altında gördüğünüz bal peteğini yaptılar.
Öyle de güzel dizdiler ki maşallah :nazar: elleri küçücük ya kuzularımınn

$Foto957.webp

Ben geldiiimm
Eve yeni geldim
Sarjim bitmisti yolda giremedim

Tugbacim guzel olmus alt zemini cok guzel hazirlamissin baya ugrasmissin.
Seyi sorcam ama, bu projryi bir konsept butunluk olarak mi yaptiniz yoksa sadece sanat aktivitesi olarak mi kaldi?
Bir de arilari kendileri mi kestiler hazir miydi? Cocuklar sadece ari ve kovani yapmislar galiba di mi?
Projelerde cocuklarin aktifligini arttirmak lazin ama katilim ayni anda oldugundan biraz zor oluyor

Sen stajda zaten yeterli vaktin yoktur uygulama icin ama nacizane onerim planini hazirlarken butunlugu esas al ;)
mesela bunu astiniz duvara cocuklar icin guzel gorunmekten oteye gecsin

Yine yanlis anlasilma muhabbetleri acilmis benden yorum yok:)
Yilan hikayesinedondu muhabbett:)

Menum

Sabah
Biraz peynir
Yarim salatalik

Ogle
3 ceviz kadar kofte
Yogurt
1 kepce makarna

Ara
1 armut

Aksam
1 kurabiye
Kahve

Su 1.5 lt

sana ve size kendimi anlatma gibi bir niyetim olmadi,zaten kendimi ovnekten cok dalga gecmisimdir bunu sizlerinde bildini dusunuyorum.ne basimdan gecen lanet hastaliktan bahsetip duygu somurusu yapmaya kalktim.nede su bu dedim.burda hepimiz ayri bir hayatiz.ve tek bir hedefte toplandik.ben fazla tez canliyimdir biliyorsunuz,acik sozlu,dopra diyorsunuzda guluyorum.gercekte esimle konusmama tugba sahit oldu dobralik buysa sanirim o konusma zivanadan cikmadan baska bir sey degil.mesela burda cok seyi yuttum.hic haz etmedigime bile laf attimki ortam gerilmesin diye.ama onun gecmisi okuma gibi bir huyu yoktu gecmis bir kez okundu oda yanlis zamanlamada oldu.buraya bir mesai veriyoruz malum ama birde kendi dertlerimizi demliyoruz demlik misali hayatta.ben hep gulen yuzu olsun hayatin biraz istedim.zaten o denli yogun yasayan milletizki burasi biraz 5.mevsim olsun istedim.yasadiklarimdan ogrendiklerimi paylasayimki beterin beteri var diyesinizki polyanna oynamaya sebebiniz olsun istedim.haaaaa belki surekli burda olmamdan belkide yas durumundan cogunuzun ablasi,dert ortagi oldum.ben 6.takimdayken senin mersinliyle kavgana sahit oldum ve hic uzerime vazife degilken mudahale etme geregi duydum.ortada bir haksizlik vardi bana gore ve ben gozumu kapayamazdim.nitekim kapatmadimda.haaa gercekten beni sinirlendiren cok olay oldu sustum.yazilan karakteridir dedim.ama suan ego savasindan baska birsey olmadini dusunuyorum.benimde saksakcilik gibi bir ozelligim olmadigi icin bazilariyla ters dusmamiz olasi tabiki.kendi ailemde bile ters dusup kavga edip kusebiliyorken sanalda bu cok normal.ama gelelim son haftaya gelelim benim sana alindigim yere.bana kimse gruptan ayriliyom geliyom demedi.sadece ozel dertlesildi ve ben burdan gitmemelerini biraz kafalarinin dagilacani yazin geleceni vs...soyleyerek burda kalmalarini istedim.kisisel bir istek degildi.gayri ihtiyari takim ruhuydu.hergun bir beril firtinasi esti ve ecem haricinde tik sesi duymadim.ihtiyacimda yok.agzimin iyi laf yaptigi kadar keskinde yazarim.ama sen ozellikle sana yazdigim ve mudahaleni istedim bir konu vardi ve gormedin.bir onceki mesaji gordun,sonrakinide gordun ama bekledim cevap gelmedi onun yerine yazdigin yazi ekranda belirdi.ki o zaman senin yardimcin sifatini tasiyordum.bunuda sen teklif etmistin ben burasi icin hep tubisi dusinmustum baska batik bir gruba gitmeyi dusunuyorum diye sana sormustum.yazini okudumda ne oluyor ya dedim.beni en iyi taniyanlardan biri,kardesim dedigim birive sonuc bumu dedim.belki yeniler eskiler muabbeti olmasaydi,belki o hafta uzerime gelinip KISKANILMASAYDIM(bu kelimeyi sirf killina yazdim) bunlarida onemsemeyebilirdim.ama herkesin hassas bir zamani vardir.ve biz sanaldan bilemiyoruz o anlari.suan kimseye ne kizginim nede baskabirsey.haaaaa buraya gelememe sebebim gercekten baska.beni taniyanlara yada nazimin gectiklerine soyledim.burdan yaygara etmeye gerek yok.ama seninde icinde kalan kalmis be ebrum.en azindan biriktirme hicbirseyi.haaaaaaaaaa soyle bir baktimda kalsinlar huzurlu olsunlar diye birakip gittigim kisiler gunlerdir yok.hangimize soylenecek laf var bilinmez.ama herkes tekrar soyluyorum yazdigi kadardir.sanalda olsa sevilmek ve sevmenin hazzinin yani sira 20 kiloda vermenin keyfi ayri oluyor yawwwwwwwwwwww.burasi bir han ve bizler hanci.cokta dert etmemek lazim.gercekten isteyenler,azmedenler hep burdalar zaten ister bedenen ister kalben.ben oturup didisen bir tip degilim onun yerine kacanlardanim.sanirim onuda beceremiyorum artik.betulu tubisi ecemi taniyinca bu huyumda terki diyar eyledi beni
ebruuuuuuuuuuuu hamilesin,takmaaaaaaaaaaa duzelir.hem gonul sevdine kirilirmis.demekki cok sevdirmisin kendini.

Yine yanlis anlasilma muhabbetleri acilmis benden yorum yok:)
Yilan hikayesinedondu muhabbett:)

Menum

Sabah
Biraz peynir
Yarim salatalik

Ogle
3 ceviz kadar kofte
Yogurt
1 kepce makarna

Ara
1 armut

Aksam