Canimm gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.
Kendini birakma, kilo veremeyecek olsan dahi, dikkatli yemeye dvm ederek kilo almayi engelleyebilirsin belki.
Bende de adet düzensizligi baslamisti ve hizla kilo almaya baslamistim.
Gynekolog beni hic kontrol etmeden kan bile almadan sadece konustuk adet düzenleyici bir hap verdi, icmedim,
cünkü sorunun ne oldugunu bilmek ona göre ilac almak istiyordum.
O hapta icenlerde kilo aldirdigi cogunda gözlemlenmis oldugunu ögrendim.
Bogazimda biraz sinirlensem bogulma oluyordu ve adetim gecikiyordu olsa olsa leke seklinde oluyordu.
Baska bir doktorda toridlerde sorun olabilecegini, bunun eger fazla calisiyorsa kanamalar olabilecegini,
az calisiyorsa gecikmeler vs. olmasinin normal oldugunu söyledi.
Bende gecikme oluyordu, kan tahlili ile de onaylandi torid bezlerim yavas calisiyormus.
2ay önce recete ile hapa basladim.
ilk ay ilaci almama ve dikkatli yememe ragmen 2 kilo aldim.
Fakat reglim hemen düzene girmeye basladi.
2.ayda da sizlerleyim ve o 2kiloyu verdim.
Iyikide Gynekologun verdigi hapi icmemisim diyede kendimi ayrica tebrik ediyorum :)
Senin hastaligin ne bilmiyorum ama iyice arastirilip öyle ilac icmen en dogrusu.
Ben o tsh kan testini bile 2 kez yaptirdim, laborda yanlislik olabiliyormus tsh'ya bakarken.
Fakat ilaci kontroller sonucu icmene karar verdiyse doktorlar o halde icmelisin, herseyden önce sagligin önemli.
Ilaclardan kilo bile alsan reglin cok daha önemli.
Böyle istisna durumlarda kural nedir bilmiyorum ama sonucta senin elinde olmayan bisey oldugu icin mutlaka üzülmeyecegin bir cözümü vardir