tsk ederim, ben tek 1 derse girdigim icin bu prof.ün ders notlarim felanda yok, tamamen prof.ün paylastigi ders notlarini kullaniorum.
onlarda cok azami sekilde yazilmis yani arastirip öyle özet yapmak zorundayim.
son güne birakmak iyi degil, kimse benim gibi yapmasin

bahsettigim seyin asil amaci popo ama bir resim var orada hangi kaslarin calistigini gösterio,
misal benim alt karnim yani göbekten asagi problem bölgelerimin basinda, orayada iyi geliyor sanirim, yaparkende hissettim oranin kasinin calistigini.
becerebilirsem resim yüklerim zamanim oldugunda.
hadi gecmis olsun

ders kaynamis

evet dogru kabak kizartmasi vardi onu unutmusum.
fakat sunuda ilave edeyim, kizartmalari dahi annem cok az yag kullanip buharla pismesine özen gösteriyor, buna dayanarak peceteylede yag (aslinda suyu) alinmis 2 dilim kabak yedim. tabiki yemesem daha iyi olurdu.
canim bu Weight Watchers kalori sayimi degil.
ilk gruba girdigimde kalori sayma demisti bir kac kisi, bende tepkilere dayanarak Weight Watchers yapiyorum ama buna ilaveten kalori, yag, karbonhidrata vs, dikkat ediyorum.
Weight Watchersi kisaca anlatayim en iyisi.
Weight Watchers ProPoints-Plan'da kisinin boy ölcüsü, yasi, kilosu, cinsiyeti baz alinarak günlük yiyebilecegi puan veriliyor.
misal 28 puan. ayrica haftalik 49 puan ekstra veriliyor, bu puanlari istersen haftaya boyu günlere ekliyorsun, istersende bir havta sonu yemeginde partisinde vs. tüketebiliyorsun.
hareket edince puan kazaniyorsun. fakat bu puanlarin haftada sadece 8'ini harcayabilirsin ama mecbur dglsin.
sebze ve meyve puansiz, benim yedigim somon baligi 100gr 5 puan, 1 tatli kasigi yag 3 puan vs.
böyle listeler var kitap halinde.
kilo verdikce puaninda azaliyor.
uyguladigin sürece bol miktarda su tüketmek, yeterince calsium almak, hareket etmek, sebzeyi menülerde bol tutmak, sebzelerden daha az meyve tüketmek gerekiyor.
kilo vermek icin kurulmus bir sistem fakat diyet degil, saglikli beslenmeyi hayatina gecirmek gibi birsey.
hicbirsey yasak degil fakat dengeli beslenmek sart.
kisaca Weight Watchers bu sekilde.
bende önceden bunu uygulamistim gzl sonuc almistim, haftada bir kez ücretli bir toplantimiz oluyordu kocumuzla birlikte. herkes özel tartilip koc tarafindan degerlendiriliyordu.
eger uygulamaya ragmen veremiyorsda veya az kilo verdiyse haftalik yediklerimizin listesine göz atiyor ve bunu yiyebilirsin ama daha az tüketmelisin, az su icmissin gibi yorumlar yapiyordu.
sadece Weight Watcher ProPoints yapmamamin sebebi burada dengeli beslenmek gerektigi söyleniyor ama hicbirsey yasak degil, bende kendime kalori yaglara vs. bakip yasaklar koydum. bu yüzden bu karisimi uyguluyorum.
karatay ve dukani tam bilmiyorum ama biraz karataya benziyor sanirim.
tabiki canim mutlaka menülerime yorumunu bekliyorum, sonucta kilo vermek istiyorum ve sen yardimci olmaya calisiyorsun.
tesekkür ederim