bende sana katılıyorum.. maalesef ben o koruma aşamalarına hiç gelemiyorum.. ama benim aklımdan geçenleri özetlemişsin..
bugün bir arkadaş bana sordu, hiç mi şeker kullanmayalım diye, ben de ona dedim ki, hayattan zevk aldığın şeylere bir bak, bu senin için güne başlarken keyif sebebinse onu kesme, devam et, ama bunu dengeleyecek şeyleri de mutlaka yap.. zamanla şekerin yerini hurma alır, kuru kayısı, üzüm alır.. geçer..
can çekmesi yüzünden tamamen.. aslında hamburgerin sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. kendimi mi kandırıyorum bilmiyorum ama, hamburgerin içindekiler bence zararlı değil, onu zararlı yapan yanındaki patates kızartması ve kola gibi geliyor.. benimkinin içinde mayanoz vs gibi soslarda yoktu.. yeşillik, tursu, soğan, et :)
nasıl kendimi iyi kandırıyor muyum_?
hay maşallah ağzına sağlık.. seni görünce doğru yolda olduğuma bir kez daha inandım.. çünkü ben de 3 öğün besleniyorum çoğunlukla.. ara öğünüm çok az olur.. ve bu yüzden başladığım diyetisyeni bıraktım, benim acıkma sorunum yok, bana ara öğün vermeyin dedikçe hayır illa böyle zayıflayacaksın diye tutturdu, ben de hayatıma adapte edemedim bu durumu ve bıraktım kendisini.. bizim genel olarak yiyeceklere karşı bilincimiz eksik, bence ondan kaynaklanıyor bu durum. şimdi doktorun çözememesi için konuya hakim olmaması lazım ve böyle düşününce bu korkunç birşey, ya da umursamıyor olmalı, bu daha da korkunç.. çünkü sağlığımızı emanet ediyoruz bu insanlara..
dilerim ki sağlığın hep böyle güzel gider.. bol bol yeşillik ye, bizi besleyen şeyler çiğ sebzeler, kuru yemişler, sağlıklı yağlar ve biraz da protein.. aslında bu kadar kolay ama biz nefsimize yeniliyoruz işte bazen.. bazen de kapitalist düzenin oyununa geliyoruz, o ambalajlı yiyeceklerden kendimizi alamıyoruz..
ay maşallah çok şükür canım.. lütfen yorma biraz kendini.. dinlen.. nasılsa bir sürü günümüz var.. önce biraz dinlen, sonra tüm yürüyüşler senin olsun..